Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα των DDR5 είναι πως δεν υπάρχει τίποτα σε 2*8GB, πέρα από κάτι 4800 CL40. Με το ζόρι δηλαδή να πας στα 32GB, κάτι που οι πιο πολλοί δε το χρειάζονται.

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Εποχή  Zen-Zen  2.

Πολλά threads για να κάνεις και streaming μαζί.

Ε,  τώρα είναι "και transcoding μαζί"🤣

Εντύπωση προκαλεί και το 5900Χ > 5950Χ στο συγκεκριμένο τεστ.

Ε ναι γιατι δεν θα κανω με gpu transcoding και θα το κανω την ωρα που παιζω.. /sigh

• Super Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, Herald said:

Κανουν διαφορα στο transcoding οι ram, και γιαυτό φαντάζομαι ανεβαινουν και τα fps. Περισσότεροι κυκλοι ελευθεροι για game performance. Εντυπωσιακο παντως το νουμερο

Transcoding δεν κάνουν και με quicksync κι οι on die GPUs των Intel?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Transcoding δεν κάνουν και με quicksync κι οι on die GPUs των Intel?

Ναι, αν και εδω κατι αλλο παιζει, μιας και ολη την διαφορα την κάνουν οι μνημες. Τα ecores ισως σε συνδιασμό με το bandwidth, μιας και εχουν κοινη l2 cache. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Herald said:

Ναι, αν και εδω κατι αλλο παιζει, μιας και ολη την διαφορα την κάνουν οι μνημες. Τα ecores ισως σε συνδιασμό με το bandwidth, μιας και εχουν κοινη l2 cache. 

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αντίστοιχο συγκριτικό με το να κάνει το ίδιο η on die σε αντίστοιχες συνθήκες ώστε να δούμε αν αξίζει ή όχι. Κοινώς αν γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, τότε δώρον άδωρον το κέρδος με DDR5...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αντίστοιχο συγκριτικό με το να κάνει το ίδιο η on die σε αντίστοιχες συνθήκες ώστε να δούμε αν αξίζει ή όχι. Κοινώς αν γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, τότε δώρον άδωρον το κέρδος με DDR5...

E καλα δωρον αδωρον ειναι ετσι και αλλιως, ποιος κανει transcoding την ωρα που παίζει? 😁

Ειναι σαν τα 900 fps που εβγαζαν οι zen 3 στο cs go, δεν ενδιαφερουν κανεναν, απλα δειχνουν τεχνολογική ανωτερότητα. 

33 λεπτά πριν, malakudi είπε

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα των DDR5 είναι πως δεν υπάρχει τίποτα σε 2*8GB, πέρα από κάτι 4800 CL40. Με το ζόρι δηλαδή να πας στα 32GB, κάτι που οι πιο πολλοί δε το χρειάζονται.

Το alternate και το caseking εχουν 5200c38 16ρια. 

Δημοσ.

Τελικά το default από την Intel είναι με Tau1 (100sec) και όχι unlimited PL2. Η Intel συνεχίζει να δίνει το TDP στο PL1 125W, άλλο τι θα κάνουν οι κατασκευαστές στις μητρικές.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Herald είπε

16ρια, όχι 2*8. Αν είναι να πέσουμε σε ένα DIMM δε κάνουμε δουλειά. Σε 8ρια DIMM δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από 4800 CL40.

21 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τελικά το default από την Intel είναι με Tau1 (100sec) και όχι unlimited PL2. Η Intel συνεχίζει να δίνει το TDP στο PL1 125W, άλλο τι θα κάνουν οι κατασκευαστές στις μητρικές.

Που το είδες αυτό, η Intel ήταν ξεκάθαρη τη μέρα που έκανε την παρουσίαση πως πλέον για τους K ισχύει PL1=PL2 και δεν υφίσταται κανένα Tau

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

The heck, ddr5 δίνουν πόνο

12000.jpg.9f925116439327cb68d6de822c2ec8f6.jpg

Πόσταρε. Μαθαίνω κάθε μέρα ενδιαφέροντα πράγματα για τους ADL και όχι μόνο.

Αν έχεις(γενικά μιλώντας) έναν 8700K π.χ. σε κρατάει πίσω, γιατί δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα κάποιο video transcoding βρε αδερφέ. Ούτε μπορείς να κάνεις encoding το παιχνίδι σου με την GPU. Απαγορεύεται, γιατί χάνει λίγο σε ποιότητα το NVENC.

Όμως με έναν 5950X, που θα 'χεις πάρεις αυστηρά για βαρύ multitasking(εννοείται!) transcoding θα τρέχεις άλλες ώρες, discord άλλες και encoding το game σου θα το κάνεις αυστηρά με την GPU. Λογικό με τόσα VMs για επιστημονικές αναλύσεις.

Μια χαρά. Από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα πάει καλά η ιντέλα.

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

E καλα δωρον αδωρον ειναι ετσι και αλλιως, ποιος κανει transcoding την ωρα που παίζει? 😁

Ειναι σαν τα 900 fps που εβγαζαν οι zen 3 στο cs go, δεν ενδιαφερουν κανεναν, απλα δειχνουν τεχνολογική ανωτερότητα. 

21 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πόσταρε. Μαθαίνω κάθε μέρα ενδιαφέροντα πράγματα για τους ADL και όχι μόνο.

Αν έχεις(γενικά μιλώντας) έναν 8700K π.χ. σε κρατάει πίσω, γιατί δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα κάποιο video transcoding βρε αδερφέ. Ούτε μπορείς να κάνεις encoding το παιχνίδι σου με την GPU. Απαγορεύεται, γιατί χάνει λίγο σε ποιότητα το NVENC.

Όμως με έναν 5950X, που θα 'χεις πάρεις αυστηρά για βαρύ multitasking(εννοείται!) transcoding θα τρέχεις άλλες ώρες, discord άλλες και encoding το game σου θα το κάνεις αυστηρά με την GPU. Λογικό με τόσα VMs για επιστημονικές αναλύσεις.

Μια χαρά. Από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα πάει καλά η ιντέλα.

Χα χα, έχετε πιάσει και βάζετε οι φανμπόις το συγκεκριμένο τεστ/σκριν ως απόδειξη συντριπτικής υπεροχής, ΧΩΡΙΣ να δείχνει σε πόση ώρα θα τελειώσει το transcoding. Δηλαδή άμα ο AL στη "δοκιμή" αυτή κάνει 10πλάσιο χρόνο από τον AMD να τελειώσει το transcoding, τα παραπάνω fps θα μου τα βαφτίζετε υπεροχή;

Δεν παλεύεστε, τα ίδια και τα ίδια, τυφλωμένοι και μονόπλευροι. Υπ' όψη Intel έχω, αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τους AL. Η τσέπη μου μετράει μόνο, κόστος συνολικό προς απόδοση.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Χα χα, έχετε πιάσει και βάζετε οι φανμπόις το συγκεκριμένο τεστ/σκριν ως απόδειξη συντριπτικής υπεροχής, ΧΩΡΙΣ να δείχνει σε πόση ώρα θα τελειώσει το transcoding. Δηλαδή άμα ο AL στη "δοκιμή" αυτή κάνει 10πλάσιο χρόνο από τον AMD να τελειώσει το transcoding, τα παραπάνω fps θα μου τα βαφτίζετε υπεροχή;

Δεν παλεύεστε, τα ίδια και τα ίδια, τυφλωμένοι και μονόπλευροι. Υπ' όψη Intel έχω, αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τους AL. Η τσέπη μου μετράει μόνο, κόστος συνολικό προς απόδοση.

προφανώς δεν κατάλαβες ντιπ τι δείχνει το γράφημα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, morehp είπε

προφανώς δεν κατάλαβες ντιπ τι δείχνει το γράφημα

Ξαναγελάω, εγώ δεν κατάλαβα; Πέραν της σύγκρισης ddr4 vs ddr5 τα φανμποις το χουν κάνει σημαία για AL vs 5900/5950x. Για γύρνα διάβασε μερικές σελίδες πίσω.

Επίσης έχω γράψει ότι άμα τα σκας για 12900k, τα σκας και για κορυφαία μητρική και μνήμες φυσικά ddr5. Τύπου οικονομικές ddr4 σε τέτοιους cpu είναι απλά γυφτιές.

Να διαβάζεις καλύτερα πριν κάνεις τον έξυπνο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να αποδείξετε κάποιοι. Διαβάζω για transcoding, encoding κλπ, λες και υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα να ασχολούνται με αυτά. Οι περισσότεροι το PC το έχουν για gaming, τι να λέμε τώρα.

Από αυτά που έχω δει οι Alder lake είναι σαφώς ανώτεροι από τους AMD, σε όλα τα σενάρια. Κάποιος που φτιάχνει τώρα σύστημα θα πάει σε Intel λογικά. Τώρα γιατί κάποιοι πάτε να κάνετε το μαύρο άσπρο δεν μπορώ να καταλάβω. 

Θα πρέπει η AMD να ρίξει και άλλο τις τιμές αν θέλει να έχει ελπίδες αυτή τη στιγμή. 

Επεξεργαστές υπάρχουν για κάθε τσέπη, το βασικό πρόβλημα είναι οι GPU και το πότε θα πέσουν οι τιμές τους, τα πράγματα είναι τραγικά εκεί. 

Δημοσ.
Spoiler

Μιλάμε για ένα γράφημα που μας δείχνει DDR5 vs DDR4. Στα ίδια (DDR4) ο 5900x είναι πιο μπροστά... ο Τσουκαλάς της intel γιατί μιλάει με ειρωνεία δεν το καταλαβαίνω...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, godslayerxp είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Μιλάμε για ένα γράφημα που μας δείχνει DDR5 vs DDR4. Στα ίδια (DDR4) ο 5900x είναι πιο μπροστά... ο Τσουκαλάς της intel γιατί μιλάει με ειρωνεία δεν το καταλαβαίνω...

Ψιλά γράμματα ..Τζάμπα είναι μπας και θα δει τίποτα από τα δύο ποτέ; (12900k vs 5950) ; Εδώ ξέρει τι κάνουμε και με τα pc μας και κρίνει τις επιλογές των άλλων σε αυτά θα κολλήσει; Το πιο εύκολο πράγμα στην ζωή και προϊόν όχι και τόσο υψηλης νοημοσύνης είναι να κρίνεις τους αλλους. Του το επιβαλλει ο ψυχισμος του δεν το καταλαβαινεις;

Don't feed the troll .. ψυχολογικά πολλά το έχουμε πει

p.s Παω να κανω encoding, benching, επεξεργασια φωτογραφιας και να παιξω και μια πιστα COD αφου..5950x/12900k..  ffs

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...