itanium Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ** Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από itanium
7nisiotis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12600Κ vs 5600X Τι παρατήρησα Καλύτερα min 10w χαμηλότερη κατανάλωση Λιγότερο cpu usage Μικρότερα σκαμπανεβάσματα Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από 7nisiotis 1
Herald Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ilos είπε Εκτός ότι το ipc αλλάζει ανά workload (instruction set, ram-latency sensitive/agnostic κλπ), στους AL έχεις και την ετερογενή αρχιτεκτονική που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και δε ξέρεις κατά πόσο χρησιμοποιούνται μόνο τα p-cores. To guru3d έχει κλασικά για cinefart αλλά εκεί χρησιμοποιούνται και τα e-cores. Στα ίδια με zen3 μαζί με τα e-cores, άρα είναι αρκετά παραπάνω. Κοιτάω τη λίστα και λέω καλά οι λαλάκες δεν βάλανε 10th gen. Μετά τους βρήκα 19 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε 12600Κ Τι παρατήρησα Καλύτερα min 10w χαμηλότερη κατανάλωση Λιγότερο cpu usage Μικρότερα σκαμπανεβάσματα 12600κ Καλά σε 1440p έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα, την κάρτα τεστάρις με μικροδιαφορές μεταξύ των CPU. Ειδικά όταν τρέχεις in game benchmarks.
3DJIN Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε 12600Κ vs 5600X Τι παρατήρησα Καλύτερα min 10w χαμηλότερη κατανάλωση Λιγότερο cpu usage Μικρότερα σκαμπανεβάσματα ακομη και σε ενα τοσο biased συγκριτικο οπως αυτο,δυσκολα υπερεχει καποιος επεξεργαστης..θελει περισσοτερο κοπο για να φανουν διαφορες,φυσικα το 3600 cl18 θελει κοπο και ψαξιμο γιατι οι περισσοτερες ειναι 3600 cl16.. οταν ο τυπας στο conclusion λεει ειναι μπραντ νιου ουαου γιου χου ... Αντι να πει οτι αυτη η σειρα ειναι στην τσιτα και δεν εχει προοπτικη εξελιξης...
Kh3lben Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Από τη μια είναι τίμιος και αφιερώνει χρόνο να σου πει τι τέσταρε και πως και ότι είναι unbalanced το review καλώς ή κακώς. Μπράβο του και μαζί του σε αυτό. Από την άλλη δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη ότι έχει κάνει optimise οποιοδήποτε από τα δυο συστήματα σε ένα άτομο που τρέχει ryzen cpu με single rank ram το 2021. Δυστυχώς τα forum τύπου ocn/hf είναι πλέον νεκροταφεία και είμαστε στο έλεος των tech youtuber/celebs των οποίων οι συμβουλές/γνώμες δεν μου λένε κάτι παραπάνω από την άποψη του Τάκη που δουλεύει τρεις μήνες πωλητής στο Πλαίσιο.
DukeOfDream Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Στις 31/10/2021 στις 10:39 ΜΜ, kostas_anes είπε Nαιπ. Glad to be of help! Νομίζω πάντως πως μπαίνεις σε λάθος νήματα 😅 Τα συγκεκριμένα μαζεμένα δεν ξέρω αν θα τα βρεις (γι' αυτό και έχω φροντίσει να τα κρατάω στο κεφάλι μου), αλλά στα threads σχετικά με tweaking/overclock θα βρεις πολύ πράγμα, που ακόμα και εγώ μπορεί να μην ξέρω να σου πω. Σε σχέση με άλλα μέλη που έχουν σελίδες ολόκληρες με excel sheets και δεδομένα πάνω στην RAM που έχουνε, εγώ είμαι πιο "προχειράτζας", αλλά παράλληλα και πιο ευέλικτος. Μόλις παρέλαβα το κιτ της crucial και έχασα το lottery... Dual rank e-die 😰😰 Ότι πρέπει για zen 2 που του αρέσει το dual rank, κακό για μένα 🤣
7nisiotis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, 3DJIN είπε ακομη και σε ενα τοσο biased συγκριτικο οπως αυτο,δυσκολα υπερεχει καποιος επεξεργαστης..θελει περισσοτερο κοπο για να φανουν διαφορες,φυσικα το 3600 cl18 θελει κοπο και ψαξιμο γιατι οι περισσοτερες ειναι 3600 cl16.. οταν ο τυπας στο conclusion λεει ειναι μπραντ νιου ουαου γιου χου ... Αντι να πει οτι αυτη η σειρα ειναι στην τσιτα και δεν εχει προοπτικη εξελιξης... Ίσως το έκανε ως σύγκριση απλές DDR4 vs ακόμη πιο απλές σκατενιες DDR5 ? Όταν αγοράσει κάποιος από δω να τρέξει πράγματα. Να δούμε.
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Kh3lben είπε Ναι γιατί οι συγκεκριμένοι youtubers πάνω από όλα πρέπει να ξέρουν και σε τι κοινό απευθύνονται. Και όταν μιλάμε για gaming συγκεκριμένα,την πλειοψηφία του κόσμου δεν την ενδιαφέρουν 480p,720p κλπ και τεζαρισμένα(σε μνήμες/oc) συστήματα,καλώς ή κακώς. Την ενδιαφέρει να δει απόδοση στην ανάλυση που παίζει(για το hardware που έχει βλέπε gpu)και φυσικά στα παιχνίδια που την ενδιαφέρουν(γιαυτό είναι πολύ δημοφιλές κανάλι το hw unboxed) και μετά ας κρίνει ο καθένας αν χρειάζεται να αναβαθμίσει ή οχι. Γιαυτό υπάρχει κόσμος που μέχρι και σήμερα είναι με i5/i7 με ddr3 μνήμες... Για τους υπόλοιπους που τους ενδιαφέρουν περισσότερο να τεστάρουν τα όρια των επεξεργαστών, υπάρχουν ανάλογα κανάλια(και benchmarks) που ασχολούνται με αυτά όπως πχ ο builzoid από actually hardcore overclock(γιαυτό και ο συγκεκριμένος πχ δεν αναφέρεται καθόλου στο gaming). Ολα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Το ζουμί της υπόθεσης είναι αν αξίζουν γενικά και αόριστα οι Alder Lake,και η απάντηση είναι ΝΑΙ, για όποιον ενδιαφέρεται για άμεση αγορά και κοιτάζει περισσότερο προς ιντελ μεριά. Για τους υπόλοιπους,αναμονή για μελλοντικές κυκλοφορίες με μεγαλύτερες επιδόσεις και(μακάρι)καλύτερες τιμές. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Fulgore 1
alexcrx Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 τελικα με βλεπω με τον 7700κ για αρκετο καιρο ακομα........🤣🤣🤣🤣🤣 2
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, alexcrx είπε τελικα με βλεπω με τον 7700κ για αρκετο καιρο ακομα........🤣🤣🤣🤣🤣 Αν δεν έχεις παράπονο,να τον κρατήσεις όσο θέλεις,ειδικά την τωρινή περιοδο που είναι κακά τα πράγματα και στο κομμάτι gpu. 1
3DJIN Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 προφανως,αφου στην ουσια ο 12600κ ειναι ενας απλος 12600 (ειναι τσιτα δεν παει πανω) οι ζ690 κοστιζουν τραγικα ενω πλεον δε μπορεις να κλοκαρεις αφου ειναι τσιταρισμενο απο την αρχη.Αρα οταν βγουν οι Β690 βλεπουμε την πλατφορμα. Παλια το premium στην τιμη του Κ και του Ζ το πληρωνες γιατι θα κλοκαρες και θα ανεβαινες τρελα,τωρα γιατι κ και ζ ? αφου δεν παει το παλικαρι αλλο.Με γουμαροψυκτρα θα εισαι 100 και καταναλωση χωρις καρτα γαφικων πανω απο 300W (οταν θες to 100% απο τον 12600) κοινως γαματη κοροιδια,εις υγειαν στα παλικαρια
LIGHT1NG Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Herald είπε Μα αυτο σου εξηγω, και τα 2 συστηματα τα τεσταρε με αθλιες ram. Βασικα το intel με πιο αθλιες. 140ευρω εχει ενα 5200c38 kitaki 16gb, δεν καταλαβαίνω που θες να καταληξεις. Απο ram tuning δεν παιρνουν μονο οι ryzen. Βασικα περνουν λιγοτερο οι ryzen, ειναι γνωστο αυτο εδω και καιρο. Γιατί δεν μπορείς να παραδεχτείς ότι το 3200mhz 16-19-19-19-39 cjr module είναι χάλια ακόμα και το ποιο γτπ ddr5 τεσπα οι περισσότεροι τουλάχιστον κατάλαβαν ότι είναι για skip gen εκτός και αν έχει μείνει κάποιος με i5 6th η zen 1 αλλά αλλαγή από zen 3 η 10-11th gen intel δεν αξίζει η τόσο η διαφορά τιμής πόσο μάλλον χωρίς να δούμε την απάντηση από amd.
7nisiotis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Τα ελληνικά καταστήματα ξεκίνησαν δικό τους επαγγελματικό σκαλπ. Σε 12 ώρες κι άλλη τιμή. 1
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Τα ελληνικά καταστήματα ξεκίνησαν δικό τους επαγγελματικό σκαλπ. Σε 12 ώρες κι άλλη τιμή. Αυτά συμβαίνουν πάντα όπου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και φυσικά εκτός Ελλάδας. Οταν στο σκρουτζ βλέπεις για τον φθηνότερο 12600k μόνο 1 κατάστημα(που οι φθηνότεροι ι5 ενδιαφέρουν και τον περισσότερο κόσμο),αναμενόμενο είναι να βλέπουμε ότι να ναι τιμές. Και στο εξωτερικό συμβαίνει αυτό το πράγμα όταν υπάρχει κακή διαθεσιμότητα(έχουμε δει και το amazon να βαράει τιμές πχ με zen3). Και για τις φθηνότερες μητρικές που αναφέρθηκαν μέχρι να τις δούμε στην αγορά και να πέσουν και οι αρχικές τους τιμές/διαθεσιμότητα,θα περάσουν πάρα πολλοί μήνες. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2021 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα