Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Και σε EPYC 3 ρίχνει μήπως να βάλουμε και τους ThreadReaper μέσα ??? τρολλαρεις πάλι ??

Εσύ τρολλάρις μαν. Δεν ξέρω πως είναι άμεσα ανταγωνιστές όταν ο ένας έχει 60% μεγαλύτερο MT performance. Πιο κοντά είναι στον 5950x o 12600k πάρα στον 5600x. Seriously, κάνε τις πράξεις στο κομπιουτεράκι σου

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια βοήθεια παιδιά καμία ψύξη για το 1700 socket ετοιμοπαραδοτη πουθενα?έχω παραγγείλει τον 12900κ και δεν βρίσκω ψήκτρα η aio.

Δημοσ.

@Herald για να μην το κουράζουμε, πιστεύω ότι ο 12600Κ είναι από τα καλύτερα CPU σήμερα για Gaming. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι χάνει πολήσεις λόγο της ακριβής πλατφόρμας. Τέλος από εμένα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, speedo είπε

Μια βοήθεια παιδιά καμία ψύξη για το 1700 socket ετοιμοπαραδοτη πουθενα?έχω παραγγείλει τον 12900κ και δεν βρίσκω ψήκτρα η aio.

??

Οι περισσότερες ψύκτρες λογικά θα έρχονται με bracket για 1700 εδώ και κανά μήνα. Εγώ πήρα u12a και u12s μέσα στην βδομάδα και είχαν και οι 2. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Herald είπε

E και από τον 10400 στον 5600 θα πάρεις ένα 5%. Αλλά εκεί αξίζει να τα δώσεις τα 100€ παραπάνω γιατί είναι amd?

LOL.

5%; Ααα, γιατί νόμιζα ότι ο 5600Χ ήταν 7-8% πάνω από 10600Κ.  Μάλλον έκανα λάθος. 🤣

Κατά  τα άλλα.. Σκίζουν  οι Alder Lake.

Αυτή είναι η Intel της εποχής των Sandy Bridge ;)

Δεν έχω βρει κανένα review σε 720p για να δούμε την πραγματική διαφορά γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά πάνω από 15% που έλεγαν.

Οι γελοίοι HWU και GN κάνουν reviews σε GPU limited κατάσταση. Τέρμα βλάκες οι τύποι.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

LOL.

5%; Ααα, γιατί νόμιζα ότι ο 5600Χ ήταν 7-8% πάνω από 10600Κ.  Μάλλον έκανα λάθος. 🤣

Κατά  τα άλλα.. Σκίζουν  οι Alder Lake.

Αυτή είναι η Intel της εποχής των Sandy Bridge ;)

Δεν έχω βρει κανένα review σε 720p για να δούμε την πραγματική διαφορά γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά πάνω από 15% που έλεγαν.

Οι γελοίοι HWU και GN κάνουν reviews σε GPU limited κατάσταση. Τέρμα βλάκες οι τύποι.

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i5-12600k-alder-lake-12th-gen/15.html

relative-performance-games-1280-720.png

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

@Herald για να μην το κουράζουμε, πιστεύω ότι ο 12600Κ είναι από τα καλύτερα CPU σήμερα για Gaming. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι χάνει πολήσεις λόγο της ακριβής πλατφόρμας. Τέλος από εμένα.

Mα δεν είναι μόνο για gaming από τα καλύτερα. Σε productivity ρίχνει στον 10900k / 10850k / 5800x / 11900k / 11700k. Σε lightly threaded / single threaded workloads (δυστηχώς δεν είναι όλα cinebench) ρίχνει και σε 5900x / 5950x. Τι ακριβή πλατφόρμα, όλα τα υπόλοιπα CPU που ανέφερα ακριβότερα σου βγαίνουν, μαζί με το κόστος πλατφόρμας. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

??

Οι περισσότερες ψύκτρες λογικά θα έρχονται με bracket για 1700 εδώ και κανά μήνα. Εγώ πήρα u12a και u12s μέσα στην βδομάδα και είχαν και οι 2. 

μόνο που το motherboard δεν είναι συμβατό με αυτές... ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Εσύ τρολλάρις μαν. Δεν ξέρω πως είναι άμεσα ανταγωνιστές όταν ο ένας έχει 60% μεγαλύτερο MT performance. Πιο κοντά είναι στον 5950x o 12600k πάρα στον 5600x. Seriously, κάνε τις πράξεις στο κομπιουτεράκι σου

το 60% δεν ξερω που ακριβως το βλεπεις.

2.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

LOL.

5%; Ααα, γιατί νόμιζα ότι ο 5600Χ ήταν 7-8% πάνω από 10600Κ.  Μάλλον έκανα λάθος.

Σε 1440p που λέει ο atenra? Ούτε 1% παίζει να μην είναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Που το είδες αυτό; Ο Ian Cutress από το anand είχε γράψει πως θα είναι τελείως disabled το AVX512 στα P-cores (τα E-cores δε το έχουν έτσι κι αλλιώς) γιατί οι compilers δε μπορούν να παράγουν ένα εκτελέσιμο που θα τρέχει άλλο κώδικα στα p-cores και άλλο στα e-cores.

Στο video του derbauer που πάει μέχρι τα 6.1GHz me AVX 512 κιολας :D Tα E-cores disabled
Xωρίς AVX 512 έφτασε τα 7 ghz με LN2 πάντα.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

το 60% δεν ξερω που ακριβως το βλεπεις.

2.jpg

Στα tasks που αξιοποιούν την συνολική ισχύ του επεξεργαστή. Αυτό που βάζεις είναι ποτ πουρί και φαντάζομαι θα έχει και lightly threaded tasks. Όχι? 

1 λεπτό πριν, ilos είπε

30% πάνω από τον 5600x είναι σε MT που είναι πολύ μεγάλη διαφορά για το ίδιο price range.

Αυτό χαλασμένο είναι?

cinebench-multi.png

vray.png

Επεξ/σία από Herald

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...