Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω παντως αν ηθελα να φτιαξω συστημα τωρα για all around χρηση θα χτυπαγα 12700k και κορυφη στο gaming και πολυ δυνατος στα υπολοιπα δεδομενου του οτι θα εχει ενα κατοσταρικο παραπανω απο τον 12600k.

Για μεσαιου budget συστημα ο 12600k με μια μητρικη με ddr4 ειναι η καλυτερη προσταση νομιζω. 

12600k/12700K θα φεύγουν ζεστό ψωμάκι.....και σε νορμάλ τιμή επιτέλους

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εντάξει ο Ian το τερμάτισε, τέσταρε με JEDEC! Τσάμπα ο κόπος του, τι ανοησία ήταν αυτή.

Και μόνο 1080p ultra. Τα 360p low settings του CS GO είναι unrealistic πλέον, μόνο για τους zen 3 χρησίμευσαν :P 

Όχι πληρωμένος, διευθύντη ΔΣ τον έχει κάνει τον τύπο το Lisaki

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Και πως να μην φυγουν με τοσο καλες επιδοσεις ; Το μονο που φοβαμαι ειναι μην υπαρξει και τεχνητη ελλειψη και price hike δεδομενης της καταστασης ειδικα Ελλαδισταν.. Με ενα vfm board κιολας ανετοτατα  μιλαμε για εξαιρετικες λυσεις.. 

Intel is back for good!

• Like 2
Δημοσ.

Γουστάρω να πιέζει ο ένας τον άλλον (amd/intel) και να βγάζουν τέτοια μοντέλα και σε νορμάλ τιμουλες ......άντε γιατί άρχιζε και ξέφευγε το πράγμα και εκεί στις τιμές....

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Ωραίος ο 12600Κ αλλά αν δεν δούμε μητρικές των 80-100 ευρώ δεν θα φεύγουν έτσι εύκολα. Τιμές σήμερα

AlderLake

Asus  Z690 PRIME Z690-P D4 = 230

Core i5 12600K = 230

Cooler = 50

Σύνολο = 510

Ryzen 5000

Gigabyte B550M Aorus Elite = 95

Ryzen 5600X = 285

Σύνολο = 380

Αξίζει να δώσεις 130 ευρώ παραπάνω για Gaming ??? όχι στις περισσότερες των περιπτώσεων αφού δεν θα έχουν κάρτες μεγαλύτερες από 3070-6800.  Μην σου πω ότι η πλειοψηφία με τέτοια μηχανήματα θα πάνε σε κάρτες 3060/6600/ΧΤ  οπότε η διαφορές μεταξύ των δυο σε επιδόσεις θα είναι σχεδόν μηδέν.

Για αυτό λέω και ότι η AMD δεν έχει ακόμα λόγο να κατεβάσει τιμές, όταν βγάλει η Intel φτηνά B660 τότε το ξαναβλέπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ωραίος ο 12600Κ αλλά αν δεν δούμε μητρικές των 80-100 ευρώ δεν θα φεύγουν έτσι εύκολα. Τιμές σήμερα

AlderLake

Core i5 12600K = 230

Cooler = 50

Σύνολο = 510

Ryzen 5000

Ryzen 5600X = 285

Σύνολο = 380

Αξίζει να δώσεις 130 ευρώ παραπάνω για Gaming ??? όχι στις περισσότερες των περιπτώσεων αφού δεν θα έχουν κάρτες μεγαλύτερες από 3070-6800.  Μην σου πω ότι η πλειοψηφία με τέτοια μηχανήματα θα πάνε σε κάρτες 3060/6600/ΧΤ  οπότε η διαφορές μεταξύ των δυο σε επιδόσεις θα είναι σχεδόν μηδέν.

Για αυτό λέω και ότι η AMD δεν έχει ακόμα λόγο να κατεβάσει τιμές, όταν βγάλει η Intel φτηνά B660 τότε το ξαναβλέπουμε.

Ο 5600Χ stock cooler?......δεν θα ήθελα να τον έχω έτσι τότε......λίγο πιο έγκυρες να είναι οι συγκρίσεις σου

Επίσης για σύγκρινε και day1 τιμουλες και στον 5600Χ όταν βγήκε και πες μου

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Στο review του το λέει. Σε μια μητρική δεν δούλεψε, σε άλλη δούλεψε κανονικά το avx512 όταν απενεργοποίησε τους e-cores.

Το διάβασα, πολύ ενδιαφέρον. Να δούμε αν θα το αφήσει έτσι η Intel ή θα τους το κόψει τελείως. Πολύ δουλειά έριξε ο Ian στο review, έχει infos που δε τα έχει κανείς άλλος, αλλά κατέστρεψε τα benchmarks με το να τα τρέξει σε JEDEC.

@Herald πληρωμένος από AMD ο Ian; Εντάξει έλεος με τις τρολιές, ο Ian είναι κολλητός με πολλούς Intel engineers, το promotion που έχει ρίξει στο AVX512 είναι τεράστιο. Το γιατί σταμάτησε τα 320p test δε το ξέρω, αλλά καλά έκανε, δεν έχουν κανένα νόημα τέτοια τεστ για μένα.

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Ο 5600Χ stock cooler?......δεν θα ήθελα να τον έχω έτσι τότε......λίγο πιο έγκυρες να είναι οι συγκρίσεις σου

Γιατί τι θα πάθει με το stock cooler  ?? για gaming δεν χρειάζεται να τον τρέχεις με πάνω από 70-75 PPT.

Για σήμερα μιλάμε τι τιμές έχουμε, το πόσο είχε ο 5600Χ πριν ένα χρόνο το ξέρουμε για αυτό δεν τον προτείναμε τότε, σήμερα όμως αν θέλεις να φτιάξεις κάτι έχει 285 ετοιμοπαράδοτος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, ilos είπε

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι atm.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που περίμενε από τους φετινούς intel,να άξιζε περισσότερο ο ακριβότερος 12900k των κοντά 700ευρώ σε σχέση με τους φθηνότερους,ειδικά με βάση και τις day one τιμές σε Z690/ddr5 μνήμες.

Ανέκαθεν το καλύτερο value το είχαν οι φθηνότεροι i5/i7.

Και για τον 12600k,λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει ενδιαφέρον φέτος γιατί μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι περίπου,είχαμε κομμένα threads σε i5 και i7 βλέπε 9600k,9700k(που κάποιοι από εδώ μέσα μάλιστα λέγανε τότε ότι δεν χρειάζονται τα παραπάνω threads......).

Βέβαια αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα(κάτι που δεν είδα να το αναφέρει κανείς) οι τιμές εξακολουθούν να είναι απαγορευτικές για τον μέσο χρήστη.

O 12600k και η φθηνότερη z690 μητρική από Πλαισιο κοστίζουν κοντά 580-600ευρώ(ψιλό ανάλογα και από εξωτερικό).

Δεν διαθέτει ο μέσος χρήστης τόσα χρήματα,όταν καλά καλά δεν διαθέτει πάνω από 300ευρώ για κάρτα γραφικών.

Σε Intel μεριά την παρούσα χρονική στιγμή,ο μέσος χρήστης θα κοιτάξει τον παλιό γνωστό i510400f που παίζει κάτω από 150ευρώ για budget σύστημα με ανάλογου κόστους μητρική/μνήμες.

Γενικά οι τιμές πλέον στο launch από intel/amd είναι περισσότερο για τους λιγότερους enthusiasts,παρά για την μάζα του κόσμου, κάτι που δεν ίσχυε παλιότερα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

AlderLake

Core i5 12600K = 230

Cooler = 50

Σύνολο = 510

Ryzen 5000

Ryzen 5600X = 285

Σύνολο = 380

Mα δεν συγκρίνεται με τον 5600x o 12600k, του ρίχνει 60% σε multithreaded σενάρια. Με τον 5800x και αν...

15 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Πέστα, γιατί θα με τρελάνουν. Έχω τον 3700x με την stock ψύκτρα και κάνει σαν αεροπλάνο :P Του πήρα μια u12s να ηρεμήσουν τα αυτιά μου.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Mα δεν συγκρίνεται με τον 5600x o 12600k, του ρίχνει 60% σε multithreaded σενάρια. Με τον 5800x και αν...

20 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Γιατί τι θα πάθει με το stock cooler  ?? για gaming δεν χρειάζεται να τον τρέχεις με πάνω από 70-75 PPT.

Ο επεξεργαστής δεν θα πάθει τίποτα, τα αυτιά σου θα πάθουν. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ο επεξεργαστής δεν θα πάθει τίποτα, τα αυτιά σου θα πάθουν. 

Τίποτα δεν θα πάθουν τα αυτιά σου με 70 PPT

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...