damoclesword Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Έχω καταλήξει σε αγορά μεταχειρισμένου το οποίο καίει LPG, μετά από μετατροπή. Παρατηρούσα ότι υπάρχει απαγορευτικη σήμανση σε υπόγεια πάρκινγκ και λίγο θορυβήθηκα όσον αφορά την ασφάλεια. Πιστεύετε είναι επικίνδυνο το LPG; Θα έχω προβλήματα πρόσβασης και σε άλλους χώρους; Έχετε προσωπική εμπειρία από το θέμα; Ευχαριστώ πολύ.
meletis_m Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, damoclesword είπε Έχω καταλήξει σε αγορά μεταχειρισμένου το οποίο καίει LPG, μετά από μετατροπή. Παρατηρούσα ότι υπάρχει απαγορευτικη σήμανση σε υπόγεια πάρκινγκ και λίγο θορυβήθηκα όσον αφορά την ασφάλεια. Πιστεύετε είναι επικίνδυνο το LPG; Θα έχω προβλήματα πρόσβασης και σε άλλους χώρους; Έχετε προσωπική εμπειρία από το θέμα; Ευχαριστώ πολύ. Είμαι υγραεριοκίνητος σε 2 οχήματα όχι εργοστασιακα. Προσωπικα στα εμπορικά κέντρα δεν το βάζω μέσα στούς χώρους στάθμευσης . Δέ γνωρίζω εάν επιτρέπεται και σε πλοία . Σε περίπτωση ατυχύματος επειδή με χτύπησαν , πιο πολύ να φοβάσαι την βενζίνη . Εμενα με εμβόλισε Α.Μ και κατέληξα σε αντιθετο ρεύμα και έφερε μια τούμπα . Ευτυχως δεν έπαθα τίποτα . Τώρα όσο αφορά τη μετατροπή , θα κοίταζα τι κινητήρα έχεις και εάν έχει μηχανικές ή υδραυλικές βαλβίδες καθώς και τι εγκέφαλο υγραερίου έχει επάνω ώστε να μπορείς να βρείς υποστήριξη . Διάβασε και εδώ θα βρείς αναφορές : https://www.insomnia.gr/forums/topic/185683-αυτοκίνητα-με-υγραέριο-γνώμες/?tab=comments#comment-1580514 Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από meletis_m 3
terry308 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Η βενζίνη είναι πιο επικίνδυνη Σε κλειστούς χώρους ναι "απαγορεύεται" η είσοδος ... mall / υπογεια parking κτλ
tutuyo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, damoclesword είπε Έχω καταλήξει σε αγορά μεταχειρισμένου το οποίο καίει LPG, μετά από μετατροπή. Παρατηρούσα ότι υπάρχει απαγορευτικη σήμανση σε υπόγεια πάρκινγκ και λίγο θορυβήθηκα όσον αφορά την ασφάλεια. Πιστεύετε είναι επικίνδυνο το LPG; Θα έχω προβλήματα πρόσβασης και σε άλλους χώρους; Έχετε προσωπική εμπειρία από το θέμα; Ευχαριστώ πολύ. Φυσικα και η βενζινη ειναι ασφαλεστερη απο μη εργοστασιακο αεριο που ουτε καν ξερεις τον εγκαταστατη και την δουλεια του Και φυσικα και υπαρχει κινδυνος οταν καθεσαι πανω σε μια δεξαμενη υπο πιεση https://www.reader.gr/koinonia/377221/kaboyri-sokaristiko-trohaio-me-ekrixeis-aporrimmatoforo-sygkroystike-me-taxi Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από tutuyo
damoclesword Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Χμμμ μάλιστα... Οκ από όσο βλέπω υπάρχει κάποιος κίνδυνος εφόσον πρακτικά κουβαλάω κάτι εύφλεκτο και υπό πίεση. Πάντως το να μην μπορώ να μπω σε υπόγεια πάρκινγκ ή ενδεχομένως σε πλοία, είναι deal breaker. Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω οπουδήποτε χωρίς περιορισμό.
korakios Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, tutuyo είπε Φυσικα και η βενζινη ειναι ασφαλεστερη απο μη εργοστασιακο αεριο που ουτε καν ξερεις τον εγκαταστατη και την δουλεια του Και φυσικα και υπαρχει κινδυνος οταν καθεσαι πανω σε μια δεξαμενη υπο πιεση https://www.reader.gr/koinonia/377221/kaboyri-sokaristiko-trohaio-me-ekrixeis-aporrimmatoforo-sygkroystike-me-taxi το ταξί ήταν πετρέλαιο, στο απορριμματοφόρο δεν έσκασαν οι δεξαμενές Στην παρακάτω φωτό είναι απο πυρκαγιά , η δεξαμενή φυσικού αερίου ανέπαφη Spoiler στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διαφορά να το πάμε απλοϊκά , σκέψου να ανάβεις αναπτήρα που αντί για υγραέριο να έχει βενζίνη....... 6 λεπτά πριν, damoclesword είπε Πάντως το να μην μπορώ να μπω σε υπόγεια πάρκινγκ ή ενδεχομένως σε πλοία, είναι deal breaker. Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω οπουδήποτε χωρίς περιορισμό. ίσως μτχ CNG ? 2
dafnoula13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 17 λεπτά πριν, tutuyo είπε Φυσικα και η βενζινη ειναι ασφαλεστερη απο μη εργοστασιακο αεριο που ουτε καν ξερεις τον εγκαταστατη και την δουλεια του Και φυσικα και υπαρχει κινδυνος οταν καθεσαι πανω σε μια δεξαμενη υπο πιεση https://www.reader.gr/koinonia/377221/kaboyri-sokaristiko-trohaio-me-ekrixeis-aporrimmatoforo-sygkroystike-me-taxi ούτε καν 3
tutuyo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, korakios είπε το ταξί ήταν πετρέλαιο, στο απορριμματοφόρο δεν έσκασαν οι δεξαμενές Στην παρακάτω φωτό είναι απο πυρκαγιά , η δεξαμενή φυσικού αερίου ανέπαφη στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η διαφορά να το πάμε απλοϊκά , σκέψου να ανάβεις αναπτήρα που αντί για υγραέριο να έχει βενζίνη....... σε αλλο ρεπορταζ γραφει Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει φωτιά στα οχήματα, καθώς το ένα ήταν με φυσικό αέριο και το δεύτερο με υγραέριο, εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά και τα δύο. αλλα, αφου ειναι ασφαλεστερα γιατι απαγορευονται σε παρκινγκ και σε καποια τουνελ? τι γινεται εαν τρακαρεις σε ενα παρκινγκ που εσυ εχεις μπει παρανομως? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από tutuyo
korakios Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tutuyo είπε Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει φωτιά στα οχήματα, καθώς το ένα ήταν με φυσικό αέριο και το δεύτερο με υγραέριο, εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά και τα δύο. ήταν 100% πετρέλαιο το Toyota ταξί, (δεν είμαι τελικά σίγουρος για το μοντέλο θα το ξαναψάξω) ίσως το απορριμματοφόρο να είχε βενζίνη (τα CNG έχουν μικρό ντεπόζιτο βενζίνης για ώρα ανάγκης) Στην ομάδα CNG προσπαθήσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες για το απορριμματοφόρο αλλά δεν..... 8 λεπτά πριν, tutuyo είπε τι γινεται εαν τρακαρεις σε ενα παρκινγ? αν τρακάρεις απλά τίποτα, σε φωτιά αντίστοιχα του βίντεο 8 λεπτά πριν, tutuyo είπε αλλα, αφου ειναι ασφαλεστερα γιατι απαγορευονται σε παρκινγκ και σε καποια τουνελ? τα CNG δεν απαγορεύονται , τα LPG ναι ,λόγω του οτι το υγραέριο είναι πιο βαρύ με αποτέλεσμα ,σε περίπτωση διαρροής ,να κάθεται και να μη φεύγει μέσω εξαερισμών Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από korakios 1
dafnoula13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Επίσης υπάρχει περιορισμός στην μεταφορά lpg με πλοία, αλλά όταν πρόκειται για φιάλες ή βυτία μεταφοράς. Για το αν υπάρχει περιορισμός και στα υγραεριοκινητα ι.χ. δεν το νομίζω, εγώ τουλάχιστον με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα υγραέριο ,μπήκα σε πλοίο αρκετές φορές χωρίς να μου το αρνηθούν.
thanasisxask Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 24 λεπτά πριν, damoclesword είπε Χμμμ μάλιστα... Οκ από όσο βλέπω υπάρχει κάποιος κίνδυνος εφόσον πρακτικά κουβαλάω κάτι εύφλεκτο και υπό πίεση. Πάντως το να μην μπορώ να μπω σε υπόγεια πάρκινγκ ή ενδεχομένως σε πλοία, είναι deal breaker. Θα ήθελα να μπορώ να πηγαίνω οπουδήποτε χωρίς περιορισμό. Δεν έχει μεγάλη πίεση η φιάλη, κάτι mbar έχει.
tutuyo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, korakios είπε ήταν 100% πετρέλαιο το Toyota ταξί, ίσως το απορριμματοφόρο να είχε βενζίνη (τα CNG έχουν μικρό ντεπόζιτο βενζίνης για ώρα ανάγκης) Στην ομάδα CNG προσπαθήσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες για το απορριμματοφόρο αλλά δεν..... αν τρακάρεις απλά τίποτα, σε φωτιά αντίστοιχα του βίντεο τα CNG δεν απαγορεύονται , τα LPG ναι ,λόγω του οτι το υγραέριο είναι πιο βαρύ με αποτέλεσμα ,σε περίπτωση διαρροής ,να κάθεται και να μη φεύγει μέσω εξαερισμών Ο TS ομως δεν ρωταει για CNG η εργοστασιακο, ρωταει για μετατροπη LPG, οποτε η απαγορευση ισχυει. Η ερωτηση μου για το τρακαρισμα στο παρκινγκ/πυλωτη/πλοιο εχει να κανει και με την ασφαλιστικη. Τον καλυπτει στην περιπτωση που παρανομως εχει μπει εκει? Και σε καθε περιπτωση μια μετατροπη LPG δεν παυει να ειναι μια μετατροπη. Ο καθε κατασκευαστης εχει ρυθμισει το αυτοκινητο ωστε να περναει το NCAP με συγκεκριμενες προδιαγραφες. Οταν εσυ επεμβαινεις σε αυτες, φυσικα παυουν να ισχυουν Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από tutuyo
korakios Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, tutuyo είπε Ο TS ομως δεν ρωταει για CNG η εργοστασιακο, ρωταει για μετατροπη LPG, οποτε η απαγορευση ισχυει. δεν είπα το αντίθετο , απλά διευκρίνισα για το ατύχημα που έγραψες 2 λεπτά πριν, tutuyo είπε Η ερωτηση μου για το τρακαρισμα στο παρκινγκ/πυλωτη/πλοιο εχει να κανει και με την ασφαλιστικη. Τον καλυπτει απο την περιπτωση που παρανομως εχει μπει εκει? δε γνωρίζω , υποθέτω πως όχι 2 λεπτά πριν, tutuyo είπε Ο καθε κατασκευαστης εχει ρυθμισει το αυτοκινητο ωστε να περναει το NCAP με συγκεκριμενες προδιαγραφες. Οταν εσυ επεμβαινεις σε αυτες, φυσικα παυουν να ισχυουν οι προδριαγραφες ασφαλειας του αυτοκινητου. Η μετατροπή γίνεται με πρότυπα πιστοποίησης από εξειδικευμένο προσωπικό και στα ΚΤΕΟ χρειάζεται χαρτί ελέγχου εγκατάστασης . Αλλιώς θα ήταν φυσικά παράνομη . Το αν θεωρείς οτι είναι ασφαλής ή όχι είναι καθαρά δικιά σου (σεβαστή) άποψη
dafnoula13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Καμμία μετατροπή σε lpg δεν είναι παράνομη εφόσον έχει πιστοποιηθεί από το ΚΤΕΟ. Εάν νομίζετε ότι κινδυνεύετε από το υγραέριο, σας ενημερώνω ότι οι πιθανότητες να εκραγεί ένα βενζινοκίνητηρας ή πετρελαιοκινητήρας είναι πολύ περισσότερες.
Black Demis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, tutuyo είπε αλλα, αφου ειναι ασφαλεστερα γιατι απαγορευονται σε παρκινγκ και σε καποια τουνελ? τι γινεται εαν τρακαρεις σε ενα παρκινγκ που εσυ εχεις μπει παρανομως? ενας και μοναδικος λογος..... γιατι δεν ξερουν ποιος το εβαλε και πως το εβαλε (φτινη κακη εγκατασταση κλπ οχι εργοστασιο δλδ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα