Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.Ειχα ξαναψαξει παλιοτερα, αλλα τελικα δεν προχώρησα σε κάτι.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι γενικα δεν είμαι και ο πιο σχετικός.Εχω εναν σκληρο δίσκο my book ο οποίο είναι μόνιμα εκτός ρεύματος και τον συνδέω μόνο όταν θέλω να περάσω αρχεία για backup.Παρόλλα αυτα ξέρω ότι κάποια στιγμή και ας έχει μηδαμινή χρήση θα παραδόσει πνέυμα.Τι θα προτείνατε για κάτι σχετικά οικονομικό για να έχω εν μέρη το κεφάλι μου ήσυχο όσον αφορά αρχεία προσωπικά (videos,photos, κλπ).Έχω σκεφτει και κάποιο cloud αλλα εκτός του google Που είναι οικονομικό, τα υπόλοιπα είναι αρκετά πιο ακριβα.Περιμένω τις προτάσεις σας είτε για Online αποθηκευση, δοκιμασμένη και ασφαλή είτε για κάποιο σύστημα Backup με αρχεία 2tb.Ευχαριστω

Δημοσ.

Απλά είναι τα πράγματα.

Όταν η χρήση είναι μηδαμινή οι δίσκοι δεν χαλάνε από φθορά αλλά από αστοχία που μπορεί να συμβεί τυχαία - ωστόσο αυτό δεν είναι πιθανό.
Πάρε έναν-δυο δίσκους ακόμη, από αυτούς που είναι ανθεκτικοί στις πτώσεις, και πέρνα τα αρχεία εκεί.

Είναι τελείως απίθανο να χαλάσουν ταυτόχρονα όλοι.
Τέλος, ούτε cloud, ούτε τίποτε άλλο.

-

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η από πάνω στρατηγική δεν είναι κακή υπό προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η πιο βασική στρατηγική για backup είναι η 3-2-1 ( 3 backups, 2 τοπικά, 1 απομακρυσμένο ), αυτό σημαίνει ότι θέλεις 3 δίσκους και ο 3ος πρέπει να είναι σε διαφορετικό χώρο, αυτό κάνει την ανανέωση του backup δύσκολη, γι αυτό συνήθως για το remote πάμε σε cloud based λύση. 

Για online storage μπορείς να δεις το B2 της Backblaze, ή ακόμη και το Personal Backup της ίδιας εταιρείας.

Επεξ/σία από angmar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

E, ας έχει τον τρίτο δίσκο λιγότερο ενημερωμένο, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Μπορείς να έχεις τρεις δίσκους, να ενημερώνεις τους δύο, 
και ανά διαστήματα να εναλλάσεις τον έναν από αυτούς με τον τρίτο που θα τον έχεις κάπου αλλού
(δηλ. περιοδική ανακύκλωση ώστε να ενημερώνονται όλοι).
Ή να κάνεις αυτό με δυο δίσκους. 

Για τέτοια αποθήκευση το cloud είναι ασύμφορο καθώς πρέπει να πληρώνεις συνέχεια και το πλεονέκτημα είναι μικρό.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...