Προς το περιεχόμενο

Επιτυχημένη η πρώτη διαστημική πτήση αναψυχής της Virgin Galactic με τον Richard Branson επιβάτη

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

ΚΑΜΙΑ ανακάλυψη δεν έγινε από φραγκάτους που κάναν το χόμπι τους.

Αλλά από ονειροπόλους και περίεργους ανθρώπους.

Ούτε είχαν πότε κίνητρο το χρημα.

Η μεγαλύτερη δε ανταμοιβή τους ήταν ο σεβασμός του υπόλοιπου κόσμου απέναντι τους για την προσφορά τους στην ανθρωπότητα.

ΝΤΡΟΠΗ να συνδεείς ανθρώπους όπως ο Παστέρ για παράδειγμα με τύπους όπως ο Μπράνσον ή ο Μάσκ, ο Μπέζος.

Ότι αγγίζουν το διαστρεφουν και το μόνο που προσφέρουν απλόχερα είναι ανισότητες και καταστροφές.

Δεν τους έχουμε ανάγκη για τίποτε, δεν προσέφεραν ποτέ τίποτε. Μπορούμε πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς.

Αλλά έτσι από περιέργεια, να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε ότι καταφέρνουμε τελικά και φτιαχνουμε βιώσιμη αποικία στον Άρη πχ.

Τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα κερδίσουμε στη συνέχεια;

Γιατί αν φαντασιωνεσαι ταξίδια τύπου σταρ Τρεκ, τότε το γραφικός, είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει το που πατάς και που βρίσκεσαι.

Δηλαδή ο Babbage φτωχός ήταν? Κληρονόμησε αμύθητη περιουσία. Οι αδελφοί wright σε λεφτάδες δεν πούλησαν και κατάφεραν να αναπτύξουν το aviation? Δηλαδή θέλω να καταλάβω πώς το έχεις στο μυαλό σου. Οι αδελφοί wright πως θα φτάσουν από το μηδενοθέσιο ξύλινο αεροπλάνο με 90% πιθανότητα αποτυχίας στο Boeing χώρις κάποιος να πληρώσει για αυτό? Καταλαβαίνεις ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει κόστη, και γιαυτό οποιοσδήποτε, όσο ονειρόπολος και να είναι, πρέπει να κοιτάξει πρώτα να  μην βουλιάξει το καράβι πουλώντας το προιόν του στους έχοντες. 

Την ίδια ερώτηση φαντάζομαι θα έκανες και το 1900. Βρίσκεις τους αδερφούς Wright, τους καθίζεις κατώ και ρωτάς "Άντε και κατάφερε να πετάξει το ξύλινο ο θέος να το κάνει αεροπλάνο, τι να το κάνω αφού δεν κουβαλάει επιβάτες?" Σήμερα φτάσαμε στα boeing. Δυστηχώς οι άνθρωποι σαν και εσένα δεν μαθαίνουν απο την ιστορία, συνεχίζουν να επιμένουν στην μεσαιωνική νοοτροπία τους.

Ωραίο το παράδειγμα του Pasteur. Μάντεψε ποιός χρηματοδότησε την έρευνα του. Royal academy of France. Ξέρεις, αυτήν που ιδρύθηκε από τον βασιλιά της Γαλλίας. Δυστηχώς δεν τον χρηματοδότησαν οι χωρικοί με σιτάρι και τσουγκράνες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Doubt είπε

Όσο για τα αποτελέσματα που βλέπουμε, κατά πόσο είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις της βραβευμένης παρουσίασης του Al Gore "An Inconvenient Truth" του 2006?

Θεωρούσα ότι μιλάω με άνθρωπο ο οποίος καταλαβαίνει τι σημαίνει επιστήμη και ξαφνικα βλέπω μπροστά μου αναφορα στον πολιτικό Al Gore και όχι σε προβλέψεις ΜΟΝΤΕΛΩΝ και papers. Οκ, πάω πάσο. Προφανώς δεν είναι διακριτή η διαφορά και ο ρόλος του πολιτικού από τον επιστήμονα.

9 ώρες πριν, MikeKata είπε

Θεωρούσα ότι μιλάω με άνθρωπο ο οποίος καταλαβαίνει τι σημαίνει επιστήμη και ξαφνικα βλέπω μπροστά μου αναφορα στον πολιτικό Al Gore και όχι σε προβλέψεις ΜΟΝΤΕΛΩΝ και papers. Οκ, πάω πάσο. Προφανώς δεν είναι διακριτή η διαφορά και ο ρόλος του πολιτικού από τον επιστήμονα.

Δεν ήταν πολιτικό το ντοκυμαντέρ και πήρε ως και βραβείο Νόμπελ για αυτό.

Αναφορά σε κείμενο

On October 12, 2007, former U.S. Vice President Al Gore and the United Nation’s Intergovernmental Panel on Climate Change are awarded the Nobel Peace Prize for their efforts to increase public knowledge about man-made climate change.

https://www.history.com/this-day-in-history/al-gore-wins-nobel-prize-in-the-wake-of-an-inconvenient-truth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν ήταν πολιτικό το ντοκυμαντέρ και πήρε ως και βραβείο Νόμπελ για αυτό.

https://www.history.com/this-day-in-history/al-gore-wins-nobel-prize-in-the-wake-of-an-inconvenient-truth

Το βραβείο Νόμπελ ΔΕΝ το πήρε ως επιστημονικό paper, αλλά ως ένα ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ το οποίο μέσα από την υπερβολη πέτυχε το στόχο να αφυπνίσει κόσμο. Συνεχίζεις να μην κατανοείς ποιος ήταν ο στόχος και ποιο το περιεχόμενο του. Δε βραβευτηκε ως επιστημονικό, αλλά ως δημοσιογραφικό επίτευγμα. Μέχρι και αυτό που ποσταρες το λέει ξεκάθαρα, αλλά είτε δεν το κατανοησες, είτε εν γνώσει σου προσπαθείς να το διαστρεβλώσεις. Βρες μου ΕΝΑ paper με προβλέψεις μοντέλων που να προέβλεπε όσα έλεγε μέσα το an inconvenient truth. Disclaimer: Δε θα βρεις ούτε ένα. Μάθετε να ξεχωρίζετε αυτό που σας πλασάρουν τα ντοκιμαντέρ και οι πολιτικοί από την επιστημονική πρακτική.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Το βραβείο Νόμπελ ΔΕΝ το πήρε ως επιστημονικό paper, αλλά ως ένα ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ το οποίο μέσα από την υπερβολη πέτυχε το στόχο να αφυπνίσει κόσμο. Συνεχίζεις να μην κατανοείς ποιος ήταν ο στόχος και ποιο το περιεχόμενο του. Δε βραβευτηκε ως επιστημονικό, αλλά ως δημοσιογραφικό επίτευγμα. Μέχρι και αυτό που ποσταρες το λέει ξεκάθαρα, αλλά είτε δεν το κατανοησες, είτε εν γνώσει σου προσπαθείς να το διαστρεβλώσεις. Βρες μου ΕΝΑ paper με προβλέψεις μοντέλων που να προέβλεπε όσα έλεγε μέσα το an inconvenient truth. Disclaimer: Δε θα βρεις ούτε ένα. Μάθετε να ξεχωρίζετε αυτό που σας πλασάρουν τα ντοκιμαντέρ και οι πολιτικοί από την επιστημονική πρακτική.

Φαντάζομαι γνωρίζεις να χρησιμοποιείς το Google ή αν είσαι πιο ενημερωμένος, άλλες μηχανές αναζήτησης που δεν καταγράφουν τα όσα κανείς. Χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Δύο τυχαία αποτέλεσματα. Καλό διάβασμα.

Ελπίζω να μην χρειάζεσαι και scientific paper για να δεις και τι προκαλεί η Amazon

https://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/society/20191030STO65415/oi-epistimones-proeidopoioun-gia-tis-sunepeies-tis-klimatikis-allagis

https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

https://www.insomnia.gr/articles/internet/amazon/h-amazon-katastrefei-ekatommyria-proionta-akoma-kai-apoylita-gia-na-min-xanei-xrimata/

Επεξ/σία από prefuse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, prefuse είπε

Φαντάζομαι γνωρίζεις να χρησιμοποιείς το Google ή αν είσαι πιο ενημερωμένος, άλλες μηχανές αναζήτησης που δεν καταγράφουν τα όσα κανείς. Χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Δύο τυχαία αποτέλεσματα. Καλό διάβασμα.

Ελπίζω να μην χρειάζεσαι και scientific paper για να δεις και τι προκαλεί η Amazon

https://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/society/20191030STO65415/oi-epistimones-proeidopoioun-gia-tis-sunepeies-tis-klimatikis-allagis

https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

https://www.insomnia.gr/articles/internet/amazon/h-amazon-katastrefei-ekatommyria-proionta-akoma-kai-apoylita-gia-na-min-xanei-xrimata/

1. Ποσταρες αρθρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (της ΔΕΑΚ για την ακρίβεια). Δεν είναι paper, αλλά πολιτικό σώμα, δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Καλύτερα θα ήταν να έβαζες κατευθειαν το ίδιο το report του IPCC που αναφέρεται μεσα, μιας και οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν να διαβάζουν σωστά ένα report, αλλά κάνουν cherry picking.

2. Ποσταρες το consensus από το site της NASA χωρίς καν να το διαβάσεις (αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος δεν ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή). Αν πάλι λες ότι ευθύνεται, δεν καταλαβαίνω γιατί με κάνεις quote, στην ίδια πλευρά ειμαστε. Μήπως δεν είδες ότι στην αύξηση της θερμοκρασίας που αναφέρει, έπεσε ακριβώς μέσα;

3. Δείξε μου ΕΝΑ κομμάτι από αυτά που ποσταρες που να αντιτίθεται σε αυτά που λέω, μιας και με έκανες quote. Ή που να υποστηρίζει τις "προβλέψεις" του inconvenient truth. Αν εσύ θεωρείς ίδιο το "το Miami θα βυθιστεί ως το 2010" με το "η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 5 μέτρα ως το 2300", πραγματικά, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα περαιτέρω.

4. Για την Amazon είναι ασχολιαστο, είναι εντελώς εκτός θέματος.

Δεν ξέρω αν μπλέχτηκες. Εγώ είμαι σε αυτούς που λένε ότι ο ανθρωπος και μόνο φταίει για τη σημερινή υπερθέρμανση του πλανήτη. Διάβασε τα προηγούμενα σχολια μου και θα καταλαβεις. Εξηγουσα απλώς στον άλλο συνομιλητή που μου ποσταρε το Inconvenient Truth του Al Gore ως παράδειγμα "προβλέψεων" που έπεσαν έξω, ότι ΔΕΝ είναι επιστημονικές προβλέψεις, ήταν απλά ένα ντοκιμαντέρ με υπερβολή που είχε ως σκοπό να αφυπνίσει.

Επεξ/σία από MikeKata

3 λεπτά πριν, MikeKata είπε

1. Ποσταρες αρθρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (της ΔΕΑΚ για την ακρίβεια). Δεν είναι paper, αλλά πολιτικό σώμα, δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

2. Ποσταρες το consensus από το site της NASA χωρίς καν να το διαβάσεις (αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος δεν ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή). Αν πάλι λες ότι ευθύνεται, δεν καταλαβαίνω γιατί με κάνεις quote, στην ίδια πλευρά ειμαστε. Μήπως δεν είδες ότι στην αύξηση της θερμοκρασίας που αναφέρει, έπεσε ακριβώς μέσα;

3. Δείξε μου ΕΝΑ κομμάτι από αυτά που ποσταρες που να αντιτίθεται σε αυτά που λέω, μιας και με έκανες quote. Ή που να υποστηρίζει τις "προβλέψεις" του inconvenient truth. Αν εσύ θεωρείς ίδιο το "το Miami θα βυθιστεί ως το 2010" με το "η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 5 μέτρα ως το 2300", πραγματικά, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα περαιτέρω.

4. Για την Amazon είναι ασχολιαστο, είναι εντελώς εκτός θέματος.

Δεν ξέρω αν μπλέχτηκες. Εγώ είμαι σε αυτούς που λένε ότι ο ανθρωπος και μόνο φταίει για τη σημερινή υπερθέρμανση του πλανήτη. Διάβασε τα προηγούμενα σχολια μου και θα καταλαβεις. Εξηγουσα απλώς στον άλλο συνομιλητή που μου ποσταρε το Inconvenient Truth του Al Gore ως παράδειγμα "προβλέψεων" που έπεσαν έξω, ότι ΔΕΝ είναι επιστημονικές προβλέψεις, ήταν απλά ένα ντοκιμαντέρ με υπερβολή που είχε ως σκοπό να αφυπνίσει.

Από την ίδια πλευρά είμαστε, απλά παρεξήγησα τον τρόπο που έγραψες.

Η καταστροφή χιλιάδων αντικειμένων από Amazon δεν είναι εκτός θέματος, απλά δείχνει την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον καθώς καταστρέφονται χιλιάδες αντικείμενα (130.000 νομίζω αναφέρει το άρθρο) μάλλον ανά βδομάδα ή μήνα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, prefuse είπε

Από την ίδια πλευρά είμαστε, απλά παρεξήγησα τον τρόπο που έγραψες.

Η καταστροφή χιλιάδων αντικειμένων από Amazon δεν είναι εκτός θέματος, απλά δείχνει την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον καθώς καταστρέφονται χιλιάδες αντικείμενα (130.000 νομίζω αναφέρει το άρθρο) μάλλον ανά βδομάδα ή μήνα.

Κατ'εμε είναι μια από τις χιλιάδες "εγκληματικές" πρακτικές εταιρειών. Απλά σου είπα ότι είναι εκτός θέματος γιατί μιλούσαμε για τις αιτίες (και τα αποτελέσματα) της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σε περιπτώσεις όπως της Amazon, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μπαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Φυσικά θα σου πει η εταιρεία "θα μου υποδείξεις τι θα κάνω με τα προϊόντα μου;". Όχι. Μπορούν όμως να τους βάλουν αυστηρές λειτουργικές προδιαγραφές ρύπων ας πούμε. Π.χ όγκου απορριμμάτων κλπ. Τρόποι υπάρχουν.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Υπερβολές..ψέματα.. whatever.

Το θέμα είναι πως 15 χρόνια μετά πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο από τον τότε σκοπό του.

Πρόσφατα σε "δελτίο ειδήσεων" ελληνικού καναλιού είπε ο παρουσιαστής πως σε κάποια χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς) θα έχουμε 6 μήνες καλοκαίρι και 2 μήνες χειμώνα. Και υποτίθεται πρέπει να τα πάρουμε σοβαρά όλα αυτά.

Τέλος πάντων, εννοείται πως δεν έχω κάτι εναντίον της (σωστής) επιστήμης. Ερωτήσεις κάνω, ως οφείλω και περιμένω ικανοποιητικές και πλήρεις απαντήσεις.

Υπάρχει ας πούμε, μια "παρενέργεια" του "φαινομένου του θερμοκηπίου" για την οποία δεν μιλάει κανείς, λες και δεν υπάρχει.

Αναφορά σε κείμενο

American Association for the Advancement of Science  "Based on well-established evidence, about 97% of climate scientists have concluded that human-caused climate change is happening." (2014)3

Υποθέτω και το 3% επιστήμονες είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Doubt είπε

Υποθέτω και το 3% επιστήμονες είναι.

Δεν κατάλαβες. Διάβασε το report του Cook από το οποίο προήλθε εξαρχής το ποσοστό αυτό. Όλοι λένε ότι έχουμε κλιματικη αλλαγή αυτή τη στιγμή. Αναφέρεται στο πόσα abstract των άρθρων από αυτά που ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΈΣΗ υποστηριζουν ότι είναι ανθρωπογενής. Ανάμεσα στους ερευνητές που εξέφρασαν αποψη, το 98.4% υποστηρίζει ότι είναι ανθρωπογενής. . Για αυτό αυτός ο διαχωρισμός. Είδες που σου λέω να διαβάζεις το πρωτότυπο και όχι δημοσιογραφικα αρθρα που δεν ξέρουν τι κάνουν cherry picking; Για πήγαινε όμως στην βιβλιογραφία και θα δεις ότι το ποσοστό των ερευνών που αμφισβητούν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, δεν είναι απλά 3%. Πάμε να σου πω τα νούμερα (αναφέρονται στο paper). Αυτοί που την αρνούνται (ερευνητές) είναι το 0.4% του συνόλου και μολις το 1.2% όσων παιρνουν θέση γιατί υπάρχουν και οι αβέβαιοι). Είναι από σχεδόν ανύπαρκτο, έως ανύπαρκτο. Και να αναφερω ότι, όπως δείχνει και το report, από το 2005 και μετά, η αποδοχή από τους επιστήμονες (ότι η κλιματική αλλαγή σήμερα είναι ξεκάθαρα ανθρωπογενής) μόνο ανεβαίνει. Σκέψου ότι τα δεδομένα λαμβάνουν υπ'οψιν μελέτες από το '90 που ακόμα είχαμε λιγότερο ακριβή στοιχεία.

https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/8/2/024024

Υ.Γ να σημειώσω ότι όταν μια έρευνα βγαίνει (π.χ κατά της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής) και μετά βγαίνει μια που την καταρρίπτει, δε λέμε ότι το ποσοστό είναι "50%-50%"...

Επεξ/σία από MikeKata

Πως γυρισε το θρεντ σε κατω ο καπιταλισμος δεν το καταλαβα ποτε.Για τον φιλο που γραφει για τους ρυπους περιβαλλον κτλ.Ναι φιλε μου μαζι σου η κοκα κολα και οι λοιπες εταιριες αναψυκτικων ας πουμε κανει απιστευτη σπαταλη πορων γιαυτο και εσυ φανταζομαι εχεις κοψει αναψυκτικα και χυμους μαχαιρι σωστα?

Στις 13/7/2021 στις 4:00 ΜΜ, Herald είπε

Κάνεις απλοικές σκέψεις. Καταλαβαίνεις οτι για να προχωρήσει ο τομέας διάστημα, θα πρέπει να πέσει χρήμα? Ποιός θα πληρώσει, εσύ? Όχι φαντάζομαι. Πληρώνουν οι πλούσιοι που κάνοντας το χόμπυ τους εξελίσσουν την τεχνολόγια.Η τάδε εταιρεία θα προσπαθήσει να ρίξει το κόστος των πτήσεων ώστε να βγάζει μεγαλύτερο κέρδος από αυτούς τους πλούσιους, η δείνα εταιρεία θα βγάλει διαστημοπλοίο να πηγαίνει πιο μακρυά και ούτω καθεξής. Κάπως έτσι φτάσαμε στα 10€ εισιτήρια της easy jet. Και τότε κάποιοι πλούσιοι το χόμπυ τους κάνανε.

Φίλε μου καταλαβαίνεις ότι 90Κm στον αέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ??????????  

Ουδεμία σχέση έχουν οι κίνδυνοι και οι πολυπλοκότητες με αυτές ενός πυραύλου προορισμένου για διαστημική χρήση (βλέπε SpaceX). 

Τώρα το τί σχέση έχει το επιχειρηματικό μοντέλο με τα εισιτήρια των 10 ευρώ της easy jet με την έρευνα στην αεροπλοΐα και αεροδιαστημική, μόνο εσύ το  ξέρεις....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Φίλε μου καταλαβαίνεις ότι 90Κm στον αέρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ??????????  

Ουδεμία σχέση έχουν οι κίνδυνοι και οι πολυπλοκότητες με αυτές ενός πυραύλου προορισμένου για διαστημική χρήση (βλέπε SpaceX). 

Τώρα το τί σχέση έχει το επιχειρηματικό μοντέλο με τα εισιτήρια των 10 ευρώ της easy jet με την έρευνα στην αεροπλοΐα και αεροδιαστημική, μόνο εσύ το  ξέρεις....

Δίκιο εχεις. Πρώτα θα αναπτύξουμε φτηνες πτησεις για αλλους γαλαξιες και μετα για 90 χλμ. 

Το οτι δεν καταλαβαινεις τι σχεση έχουν τα 10 ευρώ εισιτηρια της easyjet πρέπει να σε προβληματιζει. Πως φτάσαμε στα 10 ευρώ εισιτηρια της easyjet? 

Το ξερεις οτι για να πεταξεις μέχρι το 1930 πληρωνες μισο αυτοκινητο (κυριολεκτικα). Μαντεψε ποιοι πεταγαν λοιπον τοτε. Πλουσιοι που καναν το χόμπι τους. Με τα λεφτά αυτων που καναν το χομπι τους πηγαμε απο τα ξυλινα στα μεταλλικα αεροσκαφη, απο πιστον σε jet, με αποτελεσμα λιγοτερο καυσιμο και μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβατες. Και ετσι εσυ πετας σημερα με 10 ευρω εισιτήριο. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Δίκιο εχεις. Πρώτα θα αναπτύξουμε φτηνες πτησεις για αλλους γαλαξιες και μετα για 90 χλμ. 

Το οτι δεν καταλαβαινεις τι σχεση έχουν τα 10 ευρώ εισιτηρια της easyjet πρέπει να σε προβληματιζει. Πως φτάσαμε στα 10 ευρώ εισιτηρια της easyjet? 

Το ξερεις οτι για να πεταξεις μέχρι το 1930 πληρωνες μισο αυτοκινητο (κυριολεκτικα). Μαντεψε ποιοι πεταγαν λοιπον τοτε. Πλουσιοι που καναν το χόμπι τους. Με τα λεφτά αυτων που καναν το χομπι τους πηγαμε απο τα ξυλινα στα μεταλλικα αεροσκαφη, απο πιστον σε jet, με αποτελεσμα λιγοτερο καυσιμο και μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβατες. Και ετσι εσυ πετας σημερα με 10 ευρω εισιτήριο. 

Εχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάμε και το παράγοντα Α & Β παγκόσμιος πόλεμος… 🙂

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Εχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάμε και το παράγοντα Α & Β παγκόσμιος πόλεμος… 🙂

Φυσικα αλλα και εκει λεφτα πεσανε. Το ποιντ μου ειναι οτι για να γινει κατι φτηνο, προσιτο, εξελιγμένο κλπα χρειάζονται χρηματα. Αυτα θα τα δωσουν ειτε οι εχοντες για να κανουν το χομπι τους ειτε οι κυβερνησεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...