Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, PLACEBO_89 said:

Αυτο που λες δεν ειναι ο κανονας ουτε η πλειοψηφια των αυτοκινητων! Στο κομματι της συντηρησης εχω ασχοληθει με παλιο ''αυθεντικο'' ιαπωνικο με πιο καινουργιο ιαπωνικο.. με γερμανικα.. Επειδη το παλιο ιαπωνικο δεν βγαζει ζημιες και οτι φτιαχνω βγαινει τσαμπα δεν μπορω να πω στον αλλον για οποιοδηποτε αυτοκινητο αν το προσεχεις δεν θα σου βγαλει τιποτα! Δεν μπορεις να παρεις σαν παραδειγμα το δικο σου ή το δικο μου και να πεις για ολα τ αυτοκινητα το ιδιο..!  Και επειδη ο ts ψαχνει για μεταχειρισμενο και οχι για καποιο συγκεκριμενο απο γνωστο τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα!

Ούτε αυτό που λες εσύ είναι ο κανόνας ή η πλειοψηφία των αυτοκινήτων. 

Βέβαια δεν μας νοιάζει καν αυτό. Μας νοιάζει τι ισχύει για τα Daihatsu αφού για αυτά ήταν η κουβέντα. 

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, NickTG είπε

Ούτε αυτό που λες εσύ είναι ο κανόνας ή η πλειοψηφία των αυτοκινήτων. 

Βέβαια δεν μας νοιάζει καν αυτό. Μας νοιάζει τι ισχύει για τα Daihatsu αφού για αυτά ήταν η κουβέντα. 

Σεβαστο. Οσοι μας διαβαζουν και ξερουν καταλαβαινουν..

Δημοσ.
3 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Σεβαστο. Οσοι μας διαβαζουν και ξερουν καταλαβαινουν..

Και όσοι έχουν αυτοκίνητο που δεν σκόρπισε μετά τα 100000 χιλιόμετρα επίσης. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, NickTG είπε

Και όσοι έχουν αυτοκίνητο που δεν σκόρπισε μετά τα 100000 χιλιόμετρα επίσης. 

Οκ. Οταν θα βγαλουν λεω εγω τωρα μια αντλια νερου.. οτι αφορα απο αρθρώσεις οπως πχ μπαλακια ψαλιδιων,ακρομπαρα κ.α    ψυγειο.. διαρροη φρεον.. γρυλος παραθυρων.. και αλλα πολλα γιατι εχει να κανει με την εταιρια/μαρκα και ποσο το εχει ταλαιπωρησει ο πρωην κατοχος.. εσυ πες τους οχι βλεπετε ονειρο λαδι,μπουζι και ειστε οκ! 

Δημοσ.

Επειδή είχα αμάξι που αισίως έφτασε 24 ετών ,το βασικό είναι να υπάρχουν ιμιτασιόν ανταλλακτικά και να μπορεί ο μάστορας να βρίσκει

Όταν ξεκινήσει η φάση να ψάχνεις ανταλλακτικά σε μάντρες είναι σημάδι αλλαγής

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Οκ. Οταν θα βγαλουν λεω εγω τωρα μια αντλια νερου.. οτι αφορα απο αρθρώσεις οπως πχ μπαλακια ψαλιδιων,ακρομπαρα κ.α    ψυγειο.. διαρροη φρεον.. γρυλος παραθυρων.. και αλλα πολλα γιατι εχει να κανει με την εταιρια/μαρκα και ποσο το εχει ταλαιπωρησει ο πρωην κατοχος.. εσυ πες τους οχι βλεπετε ονειρο λαδι,μπουζι και ειστε οκ! 

Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα στα Daihatsu να υποθέσω? 

Ή απλά πάλι φαντάζεσαι πράγματα? 

Ναι, αν πάνε να πάρουν το φθηνότερο νοικιαρικο που έβαλες παραπάνω για παράδειγμα τιμής ας είναι προετοιμασμένοι για διάφορα έξτρα κόστη. 

Εν τω μεταξύ εγώ δεν προτείνω καν σε κανέναν να πάρει Daihatsu. Ίσα ίσα είναι πολύ πιο πιθανό σε αυτή την κατηγορία οχήματος να προτείνω κάποιο Fiat για παράδειγμα. 

Από αυτό όμως μέχρι το αυθαίρετο συμπέρασμα σου πως θα σου καταπίνει λεφτά ένα Cuore έχει μια απόσταση. 

Δημοσ.
Στις 12/7/2021 στις 7:55 ΜΜ, trevor2000 είπε

Παιδια  θα ηθελα να μου προτείνετε αμαξια με χαμηλη καταναλωση γιατι κανω πολλες μετακινήσεις στην πολη κατα προτίμηση να καιει εντος κατω απο 6 λιτρα. 

Δεν με νοιαζει ομορφο ασχημο η παλιο ενα νορμαλ αμαξακι να κανω την δουλεια μου θελω ευχαριστώ. 

δες για getz βενζίνης σε νορμάλ κατάσταση και του βάζεις εσύ υγραέριο ή κάποιο punto σε φυσικό αέριο αν στην πόλη σου υπάρχει πρατήριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2021 στις 2:57 ΜΜ, NickTG είπε

Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα στα Daihatsu να υποθέσω

Ή απλά πάλι φαντάζεσαι πράγματα? 

Ναι, αν πάνε να πάρουν το φθηνότερο νοικιαρικο που έβαλες παραπάνω για παράδειγμα τιμής ας είναι προετοιμασμένοι για διάφορα έξτρα κόστη. 

Εν τω μεταξύ εγώ δεν προτείνω καν σε κανέναν να πάρει Daihatsu. Ίσα ίσα είναι πολύ πιο πιθανό σε αυτή την κατηγορία οχήματος να προτείνω κάποιο Fiat για παράδειγμα. 

Από αυτό όμως μέχρι το αυθαίρετο συμπέρασμα σου πως θα σου καταπίνει λεφτά ένα Cuore έχει μια απόσταση. 

Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα στα Daihatsu να υποθέσω

-γιατι εχει να κανει με την εταιρια/μαρκα και ποσο το εχει ταλαιπωρησει ο πρωην κατοχος.. εσυ πες τους οχι βλεπετε ονειρο λαδι,μπουζι και ειστε οκ! 

-Δεν μπορεις να παρεις σαν παραδειγμα το δικο σου ή το δικο μου και να πεις για ολα τ αυτοκινητα το ιδιο..!  Και επειδη ο ts ψαχνει για μεταχειρισμενο και οχι για καποιο συγκεκριμενο απο γνωστο τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα!

Απο αυτα που σου εχω γραψει καταλαβαινεις οτι λεω για την daihatsu????

Την αγγελια αυτη στην εβαλα σαν παραδειγμα.. γιατι το coure γενικα κρατουσε υψηλη μεταπωληση και απο ενα σημειο και μετα που καταλαβε ο κοσμος τι παιζει με τ ανταλλακτικα ξεκινησαν να τα πουλανε για να ξεφυγουν απ αυτον τον βραχνα! 

Δεν ειπα καπου οτι θα σου καταπινει το πορτοφολι σιγουρο ομως στο μελλον θα φανει οτι δεν ειναι και τοσο οικονομικο αφου θα υπαρχουν στιγμες που θα σου ανεβαζει την καταναλωση απο καποιο ακριβο ανταλλακτικο!  Καλυτερα ενα αυτοκινητο να σου καιει 1λ παραπανω αλλα να υπαρχουν αφθονα και για πολλα χρονια ανταλλακτικα-after market παρα το αντιθετο!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

daihatsu cuore.

kia picanto.

citroen saxo.

το saxo μαλιστα το ειχα και στην δουλεια. ειχαμε τρια τετοια. με ενα ντεποζιτο εβγαζε γυρω στα 900 χλμ με κλιματισμο και εντος πολης! ασε που μπορει και να το βρεις αρκετα φτηνα κατω απο χιλαρικο.

το πικαντο το ειχα σαν δευτερο αυτοκινητο. μηδεν βλαβες. χαμηλη καταναλωση. τρομερα αξιοπιστο. 

για το νταιχατσου δεν εχω προσωπικη επαφη. αλλα οπου και να ρωτησεις θα σου πουνε μονο θετικα λογια για την αξιοπιστια του και για την αντοχη του. μειον του οτι δεν εχει κυκλοφορησει πολυ στην χωρα μας οπως τα αλλα δυο. 

Δημοσ.
1 hour ago, PLACEBO_89 said:

Δεν σου ειπα για daihatsu αλλα για το μεσο ορο των μεταχειρισμενων αυτοκινητων..  Για την Daihatsu απλα λεω οτι υπαρχει θεμα με τα ανταλλακτικα.. Μονοπώλιο της Daihatsu και πιο ακριβα! 

Την αγγελια αυτη στην εβαλα σαν παραδειγμα.. γιατι το coure γενικα κρατουσε υψηλη μεταπωληση και απο ενα σημειο και μετα που καταλαβε ο κοσμος τι παιζει με τ ανταλλακτικα ξεκινησαν να τα πουλανε για να ξεφυγουν απ αυτον τον βραχνα! 

Δεν ειπα καπου οτι θα σου καταπινει το πορτοφολι σιγουρο ομως στο μελλον θα φανει οτι δεν ειναι και τοσο οικονομικο αφου θα υπαρχουν στιγμες που θα σου ανεβαζει την καταναλωση απο καποιο ακριβο ανταλλακτικο που θα τυχει ν αλλαξεις!  Καλυτερα ενα αυτοκινητο να σου καιει 1λ παραπανω αλλα να υπαρχουν αφθονα και για πολλα χρονια ανταλλακτικα-after market παρα το αντιθετο!!!

Τι μας απασχολεί ο μέσος όρος των μεταχειρισμένων όταν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα? 

Που αποσκοπεί αυτή η αναφορά πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων? 

Μια αγγελία ενός ενοικιαζόμενου σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό παράδειγμα. Και πάλι μιλάμε για σχετικά φθηνά αυτοκίνητα 10ετιας+. Πόσο ήθελες να τα δίνουν? 

Ή θα φανεί ότι είναι τόσο οικονομικό γιατί στο ίδιο διάστημα σε αυτό που καίει 1 λίτρο παραπάνω θα τύχει να αλλάξεις 3 φθηνότερα ανταλλακτικά που όμως μαζί θα είναι πιο ακριβά από το ένα ακριβό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, xsterg είπε

το saxo μαλιστα το ειχα και στην δουλεια. ειχαμε τρια τετοια. με ενα ντεποζιτο εβγαζε γυρω στα 900 χλμ με κλιματισμο και εντος πολης! ασε που μπορει και να το βρεις αρκετα φτηνα κατω απο χιλαρικο.

900 χλμ ;

Υπερβολικό σε βρίσκω ....  μέχρι 600 και πολλά λέμε ειδικα εντος πολης και με A/C . Αν τα έχετε ακόμα έρχομαι να σας δώσω το δικό μου και να πάρω ένα από αυτά... Το δικό μου δεν έχει A/C οπότε θα κάνετε και μεγαλύτερη οικονομία :P 

Φίλε TS.   Με 3000 max θα βρεις αυτοκίνητο μικρού κυβισμού 10 ετιας και βάλε με πραγματικές μέσες καταναλώσεις γύρω στα 7 λιτρα/100 χλμ οπότε εντος πόλης με A/C βάλε +1 λιτρο/100 . 

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NickTG είπε

Τι μας απασχολεί ο μέσος όρος των μεταχειρισμένων όταν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα? 

Που αποσκοπεί αυτή η αναφορά πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων? 

Μια αγγελία ενός ενοικιαζόμενου σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό παράδειγμα. Και πάλι μιλάμε για σχετικά φθηνά αυτοκίνητα 10ετιας+. Πόσο ήθελες να τα δίνουν? 

Ή θα φανεί ότι είναι τόσο οικονομικό γιατί στο ίδιο διάστημα σε αυτό που καίει 1 λίτρο παραπάνω θα τύχει να αλλάξεις 3 φθηνότερα ανταλλακτικά που όμως μαζί θα είναι πιο ακριβά από το ένα ακριβό. 

Προτεινεις μεταχειρισμενο cuore και οταν λεω ενα αυτοκινητο τι βγαζει συνηθως μετα την 10ετια ή μετα τα 100000χλμ βαζεις σαν σημειο αναφορας το δικο σου(13χρονων-220000χλμ)και συνεχιζει με βασικο service! Επισης υποστηριζεις οτι ολα τα αυτοκινητα αν τα προσεχεις στα 10χρονια δεν θα βγαλουν τιποτα περα απο το βασικο service κατι που δεν ισχυει με τιποτα ιδιως τα πιο καινουργιας τεχνολογιας!

Αν η Daihatsu ηταν νορμαλ στα ανταλλακτικα(τιμες-ευκολα στην ευρεση) ακομα και τωρα δυσκολα θα εβρισκες cuore κατω απο 5000ευρω! Ασε που θα πουλαγε!!!

Και πες οτι τα λες καλα για την daihatsu.. Στην πραξη αν πουλας 3 αυτοκινητα σε καλη κατασταση 

1)cuore 2009 130000χλμ στα 4000ευρω

2)i10 2009 1.1 130000χλμ στα 4500ευρω

3)micra 2001 1.0 150000χλμ στα 2800ευρω

Ποιο πιστευεις οτι θα διωξεις τελευταιο και πιο θα πουλησεις πιο γρηγορα???

Δημοσ.
5 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Προτεινεις μεταχειρισμενο cuore και οταν λεω ενα αυτοκινητο τι βγαζει συνηθως μετα την 10ετια ή μετα τα 100000χλμ βαζεις σαν σημειο αναφορας το δικο σου(13χρονων-220000χλμ)και συνεχιζει με βασικο service! Επισης υποστηριζεις οτι ολα τα αυτοκινητα αν τα προσεχεις στα 10χρονια δεν θα βγαλουν τιποτα περα απο το βασικο service κατι που δεν ισχυει με τιποτα ιδιως τα πιο καινουργιας τεχνολογιας!

Αν η Daihatsu ηταν νορμαλ στα ανταλλακτικα(τιμες-ευκολα στην ευρεση) ακομα και τωρα δυσκολα θα εβρισκες cuore κατω απο 5000ευρω! Ασε που θα πουλαγε!!!

Και πες οτι τα λες καλα για την daihatsu.. Στην πραξη αν πουλας 3 αυτοκινητα σε καλη κατασταση 

1)cuore 2009 130000χλμ στα 4000ευρω

2)i10 2009 1.1 130000χλμ στα 4500ευρω

3)micra 2001 1.0 150000χλμ στα 2800ευρω

Ποιο πιστευεις οτι θα διωξεις τελευταιο και πιο θα πουλησεις πιο γρηγορα???

Δεν πρότεινα πουθενά μεταχειρισμένο Cuore ή γενικά κάποιο Daihatsu. 

Δεν έχει σημασία τι θεωρείς ότι βγάζουν γενικά τα αυτοκίνητα μετά τα 100000 χιλιόμετρα όταν μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο. 

Επίσης δεν υποστήριξα πουθενά πως όλα τα αυτοκίνητα δεν θα βγάλουν τίποτα αν τα προσέχεις. 

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων βλέπω συνεχίζει δυνατά. 

Έχεις Daihatsu και δυσκολεύεσαι να βρεις ανταλλακτικά?

Στην πράξη δεν με απασχολεί το ζήτημα, αφήνω εσένα να φαντάζεσαι πως θα πήγαινε αυτό. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NickTG είπε

Δεν πρότεινα πουθενά μεταχειρισμένο Cuore ή γενικά κάποιο Daihatsu. 

Δεν έχει σημασία τι θεωρείς ότι βγάζουν γενικά τα αυτοκίνητα μετά τα 100000 χιλιόμετρα όταν μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο. 

Επίσης δεν υποστήριξα πουθενά πως όλα τα αυτοκίνητα δεν θα βγάλουν τίποτα αν τα προσέχεις. 

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων βλέπω συνεχίζει δυνατά. 

Έχεις Daihatsu και δυσκολεύεσαι να βρεις ανταλλακτικά?

Στην πράξη δεν με απασχολεί το ζήτημα, αφήνω εσένα να φαντάζεσαι πως θα πήγαινε αυτό. 

Ναι δεν προτεινες αλλα με αυτα που ισχυριζεσαι ειναι σαν να προτεινεις!!! Εσυ προσπαθεις να παραπληροφορησεις τον κοσμο αφηνοντας να εννοηθει με τα λεγομενα σου οτι αξιζει να παρει καποιος daihatsu τη στιγμη που η αγορα εδω και χρονια αλλα δειχνει..!!!

Το δικό μου είναι 13 ετών με 220000. Πότε θα αρχίσει να ζητάει να ξέρω να μην του δώσω. 

Τώρα αν τα δικά σου δεν τα πρόσεχες ή ήταν τέτοια που σκορπανε μετά την 8ετια ή τα 100000 χιλιόμετρα είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.
15 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Ναι δεν προτεινες αλλα με αυτα που ισχυριζεσαι ειναι σαν να προτεινεις!!! Εσυ προσπαθεις να παραπληροφορησεις τον κοσμο αφηνοντας να εννοηθει με τα λεγομενα σου οτι αξιζει να παρει καποιος daihatsu τη στιγμη που η αγορα εδω και χρονια αλλα δειχνει..!!!

Το δικό μου είναι 13 ετών με 220000. Πότε θα αρχίσει να ζητάει να ξέρω να μην του δώσω. 

Τώρα αν τα δικά σου δεν τα πρόσεχες ή ήταν τέτοια που σκορπανε μετά την 8ετια ή τα 100000 χιλιόμετρα είναι άλλο θέμα. 

Όχι, δεν είναι σαν να προτείνω τίποτα και καλό θα ήταν να μην βγάζεις δικά σου συμπεράσματα. Ή αν θες βγάζε, αδιάφορο μου είναι, αλλά μην τα παρουσιάζεις σαν δεδομένα ή σαν κάτι που ειπώθηκε. 

Τα λεγόμενά μου είναι συγκεκριμένα και δεν αφήνω να εννοηθεί τίποτα. Αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις κάτι ή κάτι σε μπερδεύει ρώτα για περαιτέρω εξηγήσεις. 

Καλό είναι λοιπόν να σταματήσεις να φαντάζεσαι πράγματα και το τι αφήνω στο μυαλό σου να εννοηθεί. 

Το ίδιο μου κάνει είτε πάρει κάποιος Daihatsu είτε όχι. 

Επίσης από ποτέ εκπροσωπείς την αγορά? 

Ναι, και? Που ακριβώς σε αυτό που παραθέτεις γράφω πως όλα τα αυτοκίνητα αν τα προσέχεις δεν θα βγάλουν κάτι? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...