Kontopoulos50 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Πήρα την απόφαση να γράψω ώστε να λύσω κάποιους προβληματισμούς που έχω αναφορικά με κάποιες σχολές. Έδωσα πανελλαδικές, πέρασα σε πολυ καλή σχολή αλλα το γνωστικό της αντικείμενο δε μου ταιριάζει. Μέλημα μου είναι να περάσω σε μια πιο οικονομική σχολή μιας και θέλω να γίνω καθηγητής Οικονομικών (κλάδος ΠΕ80) είτε σε δημόσιο σχολείο είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα μόρια βέβαια που είχα συγκεντρώσει στις πανελλαδικές δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά για τις σχολές που ήθελα, διότι κατα την περίοδο της πανδημίας η αλλαγή με αποσυντόνισε κατα έναν βαθμό. Παρόλα ταύτα στην σχολή που είμαι διαβάζω, περνάω τα μαθήματα με πολύ καλούς βαθμούς, όπως και συμμετέχω σε εργασίες είτε ομαδικές είτε ατομικές και δεν εχω αφήσει κάποιο μάθημα να χρωστάω, όμως το αντικείμενο σπουδών δε μου δίνει τα εφόδια για αυτό που θέλω να κάνω αργότερα. Έτσι, πήρα την απόφαση να συμμετέχω στην διαδικασία του μηχανογραφικού για το 10%, φυσικά θα δηλώσω τις σχολές των οικονομολόγων πάνω πάνω μιας και αυτά θέλω περισσότερο, όπως αργότερα και διοίκιση επιχειρήσεων κλπ. Παρόλα ταύτα, στην αναζήτησή μου είδα ένα τμήμα που δεν είχα δεί πέρυσι κατα την συμπλήρωση του μηχανογραφικού που μου κίνησε ιδιαίτερα την περιέργεια. Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν το <<Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης>>, που με λίγο ψάξιμο είδα οτι είναι το τμήμα <<Οικιακής Οικολογίας και Οικονομίας>> του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που πέρυσι το είχα παραβλέψει εντελώς. Περιγιήθηκα στην ιστοσελίδα της σχολής και είδα κυρίως το διάγραμμα σπουδών και μαθημάτων, όπως και τα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματος. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα οτι δίνει επάρκεια διδασκαλείας τόσο σε ιδιωτικά αλλά και σε δημόσια σχολεια, την ένταξη στον κλάδο των Οικονομολόγων ΠΕ80 και την εγγραφή στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπως και την άδεια άσκησης επαγγέλματος Οικονομολόγου (λογιστής, φοροτέχνης, οικονομικός σύμβουλος κλπ), δηλαδή τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Υπάρχει κάποιος απόφοιτος του τμήματος να μου "δώσει τα φώτα του" τόσο για το συγκεκριμένω πανεπιστήμιο 'οσο και για το τμήμα, αλλά και για την ποιότητα του; Όποιος μπορεί να βοηθήσει και έχει την διάθεση θα ήμουν στην ευχάριστη θέση να δεχτώ συμβουλές και γνώμες. Ευχαριστώ προκαταβολικα! 😃 Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από Kontopoulos50 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα