G30RGE Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει. Ακολουθεί περιγραφή σεντόνι του προβλήματος με αρκετές λεπτομέρειες. Είχα κλείσει εισιτήρια για 2 άτομα για πτήση στο εξωτερικό με την Aegean, αναχώρηση 22 Απριλίου 2020 και επιστροφή 26 Απριλίου 2020. Λόγω του covid η πτήση ακυρώθηκε και ακολουθώντας της οδηγίες της aegean ζήτησα και πήρα τα 2 credit vouchers που δίνανε (1 voucher για κάθε άτομο). Το mail από την aegean με τα στοιχεία του voucher το έλαβα στις 8 Ιουλίου 2020. Πιο κάτω στο mail αναφέρονταν διάφοροι όροι, ενας εκ των οποίων ήτανε ο εξής: Εφόσον περάσει το χρονικό διάστημα των 12 μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του Credit Voucher, και δεδομένου ότι ο επιβάτης δεν έχει χρησιμοποιήσει το σύνολο ή μέρους του ποσού του εκπτωτικού κωδικού, δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων για το υπολειπόμενο ποσό που δεν έχει εξαργυρώσει, από το συνολικό ποσό που είχε καταβάλλει για την αρχική του κράτηση. Αφού λοιπόν πέρασαν 12 μήνες που τα χρήματα μου είναι λάφυρο της aegean ήρθε η ώρα να τα αιτηθώ για επιστροφή. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται στο σάιτ της aegean πήγα στην παρακάτω σελίδα https://el.aegeanair.com/refund-voucher/ όπου βάζεις τα στοιχεία του voucher και τον κωδικό κράτησης και η απάντηση που πήρα είναι: To αίτημά σας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή τη στιγμή. Η επιστροφή χρημάτων για το συγκεκριμένο Credit Voucher θα είναι διαθέσιμη από 2021/11/20 κι έπειτα. Τους έστειλα mail ζητώντας να γίνει η επιστροφή των χρημάτων και έλαβα μετά από 5 λεπτά αυτοματοποιημένη απάντηση με οδηγίες για διάφορες περιπτώσεις, μία από τις οποίες είναι η επιστροφή χρημάτων από credit voucher που οδηγούσε στην ίδια σελίδα με το ίδιο αποτέλεσμα. Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών στο νούμερο που έχει για επικοινωνία από κινητό ή κλήσεις εξωτερικού, γιατί το νούμερο που έχει για σταθερά εδώ και μέρες καλεί μία φορά και μετά κλείνει η γραμμή. Μετά από αναμονή 15 λεπτών περίπου κατάφερα να μιλήσω με μία υπάλληλο. Της λέω τα στοιχεία της κράτησης μου και μου λέει ότι φαίνεται ότι δικαιούμαι την επιστροφή και ότι πρέπει να μπω σε συγκεκριμένη σελίδα όπου θα βάλω τα στοιχεία του voucher και θα με οδηγήσει στη συνέχεια στην αίτηση επιστροφής των χρημάτων. Της λέω έχω δοκιμάσει ήδη να βάλω κάπου τα στοιχεία μου και το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμη επιστροφή τον 11ο του 2021. Μου λέει μπείτε στη σελίδα της aegean να σας πω εγώ που πρέπει να το βάλετε τα στοιχεία σας. Ακολουθώ αυτά που λέει και με οδηγεί στη σελίδα που είχα μπεί ήδη. Μου λέει παρακαλώ περιμένετε. Μετά από άλλα 10 λεπτά αναμονή μου απαντάει ότι το mail που μου είχαν στείλει δεν είναι σωστό που αναφέρει 12 μήνες για επιστροφή χρημάτων και ότι για πτήσεις που ήτανε να γίνουν πριν τα τέλη Μαΐου του 2020 και ακυρώθηκαν θα έπρεπε να αναφέρουν 18 μήνες για επιστροφή χρημάτων. Της λέω με ήρεμο τρόπο ότι καταλαβαίνω ότι είσαστε υπάλληλος και δεν υπάρχει λόγος να αρχίσω τις φωνές αλλά αυτό που γίνεται είναι απαράδεκτο. Η απάντηση της ήτανε ότι δυστυχώς αυτό ισχύει και ότι μπορείτε να στείλετε mail στην εξυπηρέτηση πελατών μήπως και σας επιστρέψουν τα χρήματα σας νωρίτερα. Υπάρχει κάποιος που έχει καταφέρει να πάρει επιστροφή των χρημάτων του σε αντίστοιχη περίπτωση? Χωρίς προφανώς να τα έχει εξαργυρώσει σε άλλη ή άλλες πτήσεις. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από G30RGE
skoulas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Εμένα πάντως σε πτήση εξωτερικού για το 2021 που ακυρώθηκε, μου έκαναν ΜΟΝΟΙ τους επιστροφή χρημάτων ενώ εγώ ζήτησα voucher (έλεγαν στο mail ότι θα είχε +10% της αξίας του εισιτηρίου). Γενικά πάντως, με πρόφαση τις δύσκολες συνθήκες λόγω covid, μάζεψαν αρκετά άτοκα δάνεια. Δεν ξέρω κάνοντας καταγγελία αν καταφέρεις να τα πάρεις γρηγορότερα... 1
sarakats85 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσωπικά εχασα 400€ από (c)ryan air και μετά από ένα κάρο email και χάσιμο χρόνου στην προστασία του καταναλωτή και στην Ευρώπαικη πλατφόρμα πήρα τα βάγια...καλή τύχη και καλή υπομονή..αλλο βέβαια aegean άλλο ryan..καλή υπομονή όπως και να έχει και ελπίζω να δικαιωθείς Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από sarakats85 1
lyda94 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Πέρυσι άνοιξη καλοκαίρι αποφασίστηκε αυτό με το 18μηνο λόγω κοβιντ και ακόμα δεν έχουν αλλάξει τη σελίδα τους. Ισχύει το 18μηνο. Το ξέρω σίγουρα γιατί και εγώ περιμένω επιστροφή από ακτοπλοϊκά. 1
G30RGE Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δεν προβληματίζομαι αν θα πάρω τα χρήματα ή όχι, θεωρώ δεδομένο ότι αυτό τα γίνει. Και ούτε με καίει να τα πάρω πίσω άμεσα επειδή δε θα μπορέσω να ζήσω χωρίς αυτά. Με ενοχλεί η κοροϊδία, αρχικά γιατί με το ζόρι δέσμευσαν τα χρήματα μου, και προφανώς όχι μόνο τα δικά μου, και ότι δεν τηρούν τους όρους τους. Στο mail τους αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα επιστροφής του ποσού σε 12 μήνες και ξαφνικά γυρνάνε και λένε σε 18 μήνες! 1
efib Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μεγαλος πονοκεφαλος η AEGEAN.. Μου ακυρωσαν περσι 3 πτησεις, δεν τα εδιναν, και τα πηρα μεσω της τραπεζας μου (που δεν μπορεις επειδη εχει περασει μεγαλο χρονικο διαστημα). Θα δεις οτι η Ελλαδα εφαγε και προστιμο λογω της στηριξης που εδωσε στην Aegean για τα voucher και οχι για επιστροφη χρηματων σε οσους ηθελαν. Ειμαστε μπανανια, δυστυχως. 3
JailbrokenDiesel Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) δυστυχως κι εγω περισυ ειχα κλεισει απο πολυ νωρις Δεκεμβρη 2019/Ιανουαριο2020 τα ταξιδια ολου του ετους.. 3 πτησεις Aegean, 1Ryanair, 1 Ethiopian, 1Vueling Μαντεψτε απο ποια δεν εχω απαντηση και αναγκαζομαι να περιμενω 18 μηνες για την πληρωμη του voucher.. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από JailbrokenDiesel 1
G30RGE Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, JailbrokenDiesel είπε δυστηχως κι εγω περισυ ειχα κλεισει απο πολυ νωρις Δεκεμβρη 2019/Ιανουαριο2020 τα ταξιδια ολου του ετους.. 3 πτησεις Aegean, 1Ryanair, 1 Ethiopian, 1Vueling Μαντεψτε απο ποια δεν εχω απαντηση και αναγκαζομαι να περιμενω 18 μηνες για την πληρωμη του voucher.. Είμαι καλός στο παιχνίδι της μαντεψιάς... Νομίζω είναι η Ryanair, ή μάλλον η Ethiopian, όχι όχι άλλαξα γνώμη, σίγουρα η Vueling!! Για πες το πέτυχα???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα