atvelos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Έχω το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το δεύτερο με ανάλυση ανά πελάτη σε δύο ξεχωριστά φύλλα excel. Υπάρχει κάποια συνάρτηση που να διαβάζει στα 2 φύλλα και να μου προσθέσει δίπλα σε αυτούς που υπάρχουν και στα 2 τρίμηνα τα ποσά τους και σε αυτούς που υπάρχουν μόνο στο πρώτο να τους αφήσει όπως είναι και αυτούς που υπάρχουν στο δεύτερο και όχι στο πρώτο να τους φέρει από κάτω. Βάση αναφοράς το 1ο τρίμηνο export.xls
demessakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Για συνάρτηση πάρα πολύ δύσκολα. Αν ψαχτείς λίγο με Power Query, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.
atvelos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Τι είναι το Power Query 3 ώρες πριν, demessakis είπε Για συνάρτηση πάρα πολύ δύσκολα. Αν ψαχτείς λίγο με Power Query, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις. Τι είναι το Power Query δεν έχω ιδέα.
demessakis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Θα έλεγα πως είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού, που το τροφοδοτείς με πίνακες και του λες τι πράξεις να κάνει. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι, να του περάσεις τους 2 πίνακες, να τους συμπτύξεις σε έναν (του πρώτου τριμήνου πρώτα και μετά του δεύτερου), να δημιουργήσεις μια νέα στήλη με τα ποσά (όπου αυτά βρίσκονται, είτε στην στήλη Α τριμήνου είτε στην στήλη Β τριμήνου), να καταργήσεις τις παλιές στήλες με τα ποσά, να αθροίσεις τους κοινούς συνεργάτες ή τους κωδικούς τους και να κάνεις εξαγωγή σε νέο πίνακα. Σε κάθε αλλαγή αρχικού πίνακα, θα πρέπει να κάνεις ανανέωση στον καινούριο. Υπόψιν πως κι εγώ δεν έχω ιδέα από Power Query, αλλά είχα πειραματιστεί κάποτε μαζί του.
atvelos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Γρίφος μου ακούγεται επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια.
dkstopo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 αυτο που ζητας δεν ειναι συναρτηση, εαν ξέρει να χρησιμοποιείς if then false true κοκ το φτιάχνεις. Αν όχι βρίσκεις εναν επαγγελματία και στο κάνει.
l3ft3r1s Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) @atvelos Υπόθεση δευτερολέπτων με pivot table. 1) Φτιάξε εναν ενοποιημένο πίνακα με τα data και των 2 sheet. Με απλό copy paste, τον έναν κάτω από τον άλλον. Δεν έχει σημασία η σειρά. Οι επικεφαλίδες μόνο μια φορά να εμφανίζονται, πάνω πάνω. 2) Επέλεξε τον νέο ενοποιημένο πίνακα, μαζί με τις επικεφαλίδες, και επέλεξε Insert --> Pivot Table --> OK 3) Κάνε drag and drop τον Συνεργάτη στα Rows, και τα ποσά στα Values. Συνήθως τα κάνει Sum by default, εάν δεν τα κάνει, πάτα εκεί που τα έκανες drag and drop --> Value Field Settings --> Sum --> OK Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από l3ft3r1s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα