Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή βδομάδα σε όλους

έκανα μια αντικαταστάση ρούτερ το speedport entry 2i (το ίδιο είχα κ πριν) κ με ειδοποίησε η εταιρεία συναγερμού που έχω ότι δε λαμβάνουν πια πακέτα..μου είπαν να ρωτήσω την κοσμοτέ γιατί κάποια ρουτερς δεν εχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία DTMF που είναι απαραίτητη για τον συναγερμό...έκανα το ερώτημα αλλά η κοσμοτέ προτιμά να ασχολείται πρώτα με τη συνδεσμολογία κ δε μου λένε αυτό που ρωτώ..μέχρι κ αν μου απαντήσουν....πως ενεργοποιείται η λειτουργία??ξέρει κανένας??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

46 λεπτά πριν, vaiol είπε

Καλή βδομάδα σε όλους

έκανα μια αντικαταστάση ρούτερ το speedport entry 2i (το ίδιο είχα κ πριν) κ με ειδοποίησε η εταιρεία συναγερμού που έχω ότι δε λαμβάνουν πια πακέτα..μου είπαν να ρωτήσω την κοσμοτέ γιατί κάποια ρουτερς δεν εχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία DTMF που είναι απαραίτητη για τον συναγερμό...έκανα το ερώτημα αλλά η κοσμοτέ προτιμά να ασχολείται πρώτα με τη συνδεσμολογία κ δε μου λένε αυτό που ρωτώ..μέχρι κ αν μου απαντήσουν....πως ενεργοποιείται η λειτουργία??ξέρει κανένας??

μου απάντησαν οπότε οκ!

Δημοσ.

Τα DTMF ειναι ενεργοποιημένα παντα αλλιως δεν θα μπορούσες να πάρεις και τηλέφωνο

Κατι αλλο παιζει στις συνδεσεις σου. Εισαι σίγουρος οτι ο συναγερμός ειναι συνδεμένος με το τηλεφωνώ?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπ

Στις 12/7/2021 στις 2:32 ΜΜ, vaiol είπε

Καλή βδομάδα σε όλους

μου απάντησαν οπότε οκ!

θα μπορούσαμε να μάθουμε τι απαντήσανε; έχω το ίδιο πρόβλημα, και η εταιρεία με τον συναγερμό μου ζήτησε να καλέσω στην COsmote να γίνει ενεργοποίηση DTMF ( από ότι είδα εννοούν ουσιαστικά οι DTMF τόνοι να είναι στην ίδια συχνότητα; πακέτο; κάτι τέτοιο με το κανάλι φωνής.

είμαι κλασικά αναμονή εδώ και μια ώρα και περιμένω να δω τι θα απαντήσει η Cosmote..

Δημοσ.

Λοιπόν είχα παρόμοιο πρόβλημα με συναγερμό Texecom.

To κέντρο δεν λάμβανε πάντα τα σήματα και όταν τα λάμβανε πήγαιναν μετά από ώρες. 

Μίλησα με τον τεχνικό που πέρασε τον συναγερμό και μου είπε ότι είναι θέμα του ΟΤΕ. Μίλησα με τεχνικό του ΟΤΕ έκαναν κάτι ρυθμίσεις αλλά το πρόβλημα παρέμενε. Ξανά μιλάω με τον Οτε και έστειλαν τεχνικό. Έκανε έλεγχο στην γραμμή από έξω μέχρι μέσα μιας και είχα περάσει καινούριο καλώδιο, δεν βρήκε κάτι και έφυγε. Ξανά μιλάω με το οτε ξανά στέλνουν τεχνικό ξηλωσαμε όλες τις μπριζες, έκανε πόσους ελέγχους και δεν βρήκε τίποτα. Στο τέλος ξανά μιλάω με το τεχνικό του συναγερμού και αφού το τα έχωσα, ήρθε και απλά άλλαξε κωδικοποίηση μέσα από το κέντρο και ως δια μαγείας το πρόβλημα λύθηκε.

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να καταλήξω ότι δεν φταίει πάντα ο πάροχος είναι και λίγο στον κόσμο τους οι τεχνικοί των συναγερμών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχεις δίκαιο, το έχω και αυτό στο νου μου,

εγώ έκανα εγκατάσταση αν και δεν είμαι επαγγελματίας τεχνικός, το έχω όμως(Ελληνάρας? ίσως αλλά και στον χώρο της πληροφορικής) και έχω βάλει σε πάνω από 5-6 σπίτια συγγενών.

inim έβαλα 4 συστήματα άλλα είναι ο πρώτος που θα δουλέψει με τηλέφωνο ( τα άλλα είναι  IP or με κάρτα).

από το Support του προμηθευτή ( αξιόπιστο σαν support ) τα ρίχνουν στην γραμμή. από τον οτε δε, αφού περιμένω με τις ώρες και αφού με πλασάρουν σε 2-3 στο τέλος μου πουλάνε στατική IP (αυτό καταλαβαίνουν????....  τι να πω..). Αλλού...

σκέφτομαι να βάλω εξωτερικό FCT και να δοκιμάσω με sim, ώστε να δω αν δουλεύει η πλακέτα.... 

δεν θα είμαι ο μοναδικός στον κόσμο φαντάζομαι αν είναι θέμα του ΟΤΕ, οπότε σκέφτηκα ίσως κάποιος μοιραστεί την γνώση του ( σε τέτοια θέματα η εμπειρία μετράει...) 

μέχρι τότε θα σιγουρέψω όσο μπορώ και την πλακέτα.... 

Επεξ/σία από sidisdim
Δημοσ.
Στις 25/9/2021 στις 10:24 ΠΜ, sidisdim είπε

καλησπ

θα μπορούσαμε να μάθουμε τι απαντήσανε; έχω το ίδιο πρόβλημα, και η εταιρεία με τον συναγερμό μου ζήτησε να καλέσω στην COsmote να γίνει ενεργοποίηση DTMF ( από ότι είδα εννοούν ουσιαστικά οι DTMF τόνοι να είναι στην ίδια συχνότητα; πακέτο; κάτι τέτοιο με το κανάλι φωνής.

είμαι κλασικά αναμονή εδώ και μια ώρα και περιμένω να δω τι θα απαντήσει η Cosmote..

Καλή βδομάδα! μετά απο πολλές ερωτήσεις μου είχαν απαντήσει θετικά ότι είναι ενεργοποιημένο...ούτε μου είπαν πως γίνεται κτλ τίποτα, μόνο ότι ειναι ενεργοποιημένο..!!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sidisdim είπε

και τελικά έπαιξε?  λειτούργησε ο συναγερμός;

βοήθησε κάτι άλλο;

θα σου πω, ίσως αυτό να έφταιγε κ στον φίλο πιο πάνω που είπε ότι έχει περάσει νέα γραμμή....σε άλλο Τόπικ εδώ έχω γράψει ότι από 50αρα ταχύτητα το γύρισα σε 100αρα κ δεν μου την έδινε κ δίνει ακόμα την ταχύτητα με αποτέλεσμα με την cosmote να έχει γίνει ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ...Από τα πολλά αποφάνθηκαν ότι μεχρι την πολυκατοικία έρχεται η 100αρα κ ότι φταίει συμβαίνει μέσα στη πολυκατοικία στην εσωτερική καλωδίαση κ δεν είναι προβλημα τους, κάτι που είναι λογικό βέβαια...στην εσωτερικη καλωδίωση δε βρήκε άκρη ενας ηλεκτρολόγος που ήρθε πως, που κτλ, κ έμπλεξα.....ακόμα τρέχω....

Λοιπόν στο ερώτημα σου: ενδιάμεσα όσο γινόταν αυτό η cosmote μου ακύρωσε την επιστροφή στην εσωτερική καλωδίωση για να πετάξω splitter φίλτρα κτλ γιατί τα είχα με τον παλιό τρόπο συνδεμένα μήπως έχανε κ από εκει...τίποτα δεν άλλαξε κ εμεινε ετσι...οπότε ξαφνικά σταμάτησε να στέλνει σήμα ο συναγερμός...γιατί?? ανοίγοντας το κουτί του μέσα η τηλεφωνική γραμμή καταλήγει σε φίλτρο κ δεν λειτουργούσε το εσωτερικό πια για αυτό...έβγαλα το φίλτρο κ πέρασα καλώδιο απευθείας πάνω στο ρουτερ κ δούλεψε πάλι...

Σου εξήγησα όλο το μπλέξιμο για να πάρεις όλη την εικόνα...τώρα θα μου πείς γιατί δεν ξαναπήρες τηλεφωνο να σου ξαναενεργοποιήσουν τα εσωτερικά κ την επιστροφή κ τράβηξες καλώδιο από το κουτι του συναγερμού στο ρούτερ...γιατί βλέπω ότι η μόνη λύση είναι να τραβήξω ξεχωριστή εξωτερική γραμμή από το κουτί εξω από τη πολυκατοικία εδώ μέσα στο σπίτι για να μου δώσει την ταχύτητα που πληρώνω 4 μήνες κ αντί για 100 πιάνω 35, ουτε τα 50 τα πριν δε βγάζει πλέον...οπότε τα εσωτερικά πάλι δε θα δουλέυουν...

• Thanks 1
Δημοσ.

Μεγάλο τράβηγμα…. 
Εγώ δεν έχω θέματα τέτοια μιας και είμαι ίνα μέχρι το σπίτι μέσα. Και εκεί καπάκι στο ρουτερ και από το ρουτερ στον συναγερμό. με καλώδια 10-15 εκατοστά έκαστο. Φιξαρισμένα. 

τελικα κατάφερα ρυθμίζοντας τον με διπλή κλήση να απαντάει αυτόματα όταν κάνω δεύτερη καπάκι κλήση.

το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν καταλαβαίνει DTFM και δεν «ακούει» τον κωδικό που πληκτρολογώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν με πολύ κόπο και ψάξιμο παρατήρησα ότι όταν κάνω restart το Router (SERCOMM SPEEDPORT PLUS) και έχω συνδεδεμένο το συναγερμό στα πρώτα λεπτά (?) λειτουργεί κανονικά, ενώ μετά από λίγη ώρα είναι πλέον μην λειτουργικός ο συναγερμός καθώς δεν καταλαβαίνει τα DTMF και πολλές φορές ούτε καν απαντάει καθώς δεν καταλαβαίνει τις κλήσεις μου.

παρατήρησα ότι στην αρχή είναι στα 47-48v ενώ με τον συναγερμό πάνω του μετά από λίγη ώρα πάει στα 53-55v.

αν δεν συνδέσω τον συναγερμό δεν ανεβαίνει η τάση!

τι μπορεί να φταίει; πότε ανεβάζει η γραμμή την τάση;  προσπαθώντας να κατανοήσω το πρόβλημα για να βρω και λύση.

Η γραμμή μου είναι οπτική ίνα με το πρόγραμμα FSBB.

την βοήθεια σας γιατί παιδεύομαι μέρες ολόκληρες.

Επεξ/σία από sidisdim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/10/2021 στις 10:17 ΠΜ, sidisdim είπε

Λοιπόν με πολύ κόπο και ψάξιμο παρατήρησα ότι όταν κάνω restart το Router (SERCOMM SPEEDPORT PLUS) και έχω συνδεδεμένο το συναγερμό στα πρώτα λεπτά (?) λειτουργεί κανονικά, ενώ μετά από λίγη ώρα είναι πλέον μην λειτουργικός ο συναγερμός καθώς δεν καταλαβαίνει τα DTMF και πολλές φορές ούτε καν απαντάει καθώς δεν καταλαβαίνει τις κλήσεις μου.

παρατήρησα ότι στην αρχή είναι στα 47-48v ενώ με τον συναγερμό πάνω του μετά από λίγη ώρα πάει στα 53-55v.

αν δεν συνδέσω τον συναγερμό δεν ανεβαίνει η τάση!

τι μπορεί να φταίει; πότε ανεβάζει η γραμμή την τάση;  προσπαθώντας να κατανοήσω το πρόβλημα για να βρω και λύση.

Η γραμμή μου είναι οπτική ίνα με το πρόγραμμα FSBB.

την βοήθεια σας γιατί παιδεύομαι μέρες ολόκληρες.

καλησπερα , δοκιμασε μηπως αλλαξεις το τονικο συστημα που χρησιμοποιει ο συναγερμος σου σε παλμικο ετσι ωστε να υπαρχει μια καθυστερηση σηματος .συνηθως θελει καθυστερηση 2 ψηφια. παραδειγμα για να το καταλαβεις οταν παει να καλεσει ο συναγερμος το τηλεφωνο του κεντρου ληψης σηματων και ειναι voip γραμμη  συνηθως χανονται τα δυο πρωτα ψηφια. αυτο καταλαβα μετα απο καποιους ελεγχους που καναμε. δεν παιζει ρολο η ταση . δεν παιζει ρολο τιποτα αλλο παρα η σηματοδοσια που βγαζει το voip.  οποτε κανε αυτο που σου εγραψα παραπανω και ισως φτιαξει. βεβαια θα καθυστερει να καλεσει . οταν βαλεις ξανα speedport entry 2i παλι πανω λειτουργει λογικα σωστα. με το sercomm τα κανει αυτα γιατι ειναι λιγο διαφορετικη πληροφορια στην σηματοδοσια.

Επεξ/σία από trelos3
Δημοσ.

θα το δοκιμάσω, 

αλλά έχω μια διαφοροποίηση μεγάλη. Δεν καλώ σε κέντρο λήψης σημάτων. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν καλώ εγώ πίσω στο συναγερμό τότε δεν μου απαντάει αρχικά. 

αν απαντήσει  ( όπως αναφέρω παρακάτω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις)  ζορίζεται με τα DTMF.

Μετά από νέες δοκιμές, το συμπέρασμα μου είναι το εξής:

1. αρχικά είτε έχω πάνω το συναγερμό είτε όχι σε βάθος χρόνου ( μερικές ώρες;;;) ο συναγερμός από τα 48v πάει στα 53-55v

2. Συναγερμός απαντάει στην κλήση μου όσο είναι φρεσκοσυνδεδεμένος... δλδ αν τον συδνέσω μετά από μια μέρα από το ρεσταρτ του ρουτερ και εφόσον έχει πάει ήδη στα 53v θα λειτουργεί... αλλά μετά από κάποια ώρα θα πάψει να απαντάει... 

3. έφερα τεχνικό από τον οτε σπίτι και δεν βρίσκει κάτι περίεργο... τα ρίχνει στον συναγερμό... ο αντιπρόσωπος σηκώνει τα χέρια ρίχνοντας τα στον οτε και εγώ τρώω τα απογεύματα μου με δοκιμές...  ( θα δοκιμάσω να ρίξω πάνω στην γραμμή FCT τερματικό κινητής τηλεφωνίας για να δω συμπεριφορά!)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ σαν επαγγελματίας εγκαταστατης και έχοντας φάει ώρες στον πελάτη να βρούμε(παρεα με υποστήριξη ΟΤΕ και παρόχου συναγερμού) γιατί δεν περνάνε τα σήμερα στο κέντρο ληψης, συμπερανα το εξής...Τα speedport που δίνει ο ΟΤΕ είναι 2-3 διαφορετικά μοντελα και το καθένα έχει το δικό του λογισμικό(διαφορετικό). Ως δια μαγειας στο πελάτη μου, εκεί που δούλευαν τα σήματα voip, ξαφνικά σταμάτησαν μόλις πήρε το ρούτερ το επόμενο λογισμικό(κάνουν update μόνα τους). Τελικά δεν βρήκαμε λύση καταλήξαμε σε bug του ρουτερ, έβαλα ip πλακέτα για ιντερνετική σύνδεση με το ΚΛΣ. Όταν μετά από 1 μήνα ξανά πήρε άλλο update το ρούτερ(φτιάξανε το πρόβλημα?) λειτούργησαν και τα σήματα μέσω voip(άφησα τα καλώδια παράλληλα).

Σε άλλο πάροχο δεν είχα κανένα πρόβλημα ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...