pug_f_e Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 καλημερα, σκεφτομαι να αγορασω ενα μπουλονοκλειδο αφενος για να μη γδαρω τις ζαντες με σταυρους κλπ αλλα και για ευκολια. ή π.χ χτυπα ξυλο σε κανα ταξιδι για αμεση αλλαγη ξερω οτι καποια με μπαταρια ειναι καλα αλλα εχουμε το θεμα με τη φορτιση και οτι πιθανον θα χαλασει η μπαταρια αν δε το δουλευεις βρηκα αυτο , που παιρνει ρευμα απο αναπτηρα ή απο μπαταρια αυτοκινητου με κροκοδειλακια εχει κανεις αποψη??? Einhell CC-HS 12 12V - Skroutz.gr
xsterg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 ναι, παρε σταυρο κανονικο. τα παιχνιδακια που ανεφερες ειναι για ρουληδες και για γκομενες. 2
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 53 λεπτά πριν, pug_f_e είπε καλημερα, σκεφτομαι να αγορασω ενα μπουλονοκλειδο αφενος για να μη γδαρω τις ζαντες με σταυρους κλπ αλλα και για ευκολια. ή π.χ χτυπα ξυλο σε κανα ταξιδι για αμεση αλλαγη ξερω οτι καποια με μπαταρια ειναι καλα αλλα εχουμε το θεμα με τη φορτιση και οτι πιθανον θα χαλασει η μπαταρια αν δε το δουλευεις βρηκα αυτο , που παιρνει ρευμα απο αναπτηρα ή απο μπαταρια αυτοκινητου με κροκοδειλακια εχει κανεις αποψη??? Einhell CC-HS 12 12V - Skroutz.gr Δεν βλέπω το πως ένας σταυρός θα γδάρει τις ζάντες, επίσης αυτό που βρήκες κάθε άλλο παρά ευκολία είναι. Ευκολία θα ήταν ένα μπουλονόκλειδο μπαταρίας, για να πάρεις κάποιο της προκοπής όμως πρέπει να δώσεις πάνω από 100€. Για μένα οτιδήποτε παραπάνω από έναν σταυρό είναι too much για τη χρήση που θέλεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Ουτε καν σταυρό δεν θες.Ενα καλό μπουλωνόκλειδο πτυσσόμενο είναι αρκετό.Και να ξερεις τι κανεις.Πως θα γδαρεις ζαντα πάντως δεν το καταλαβαίνω. 1
pug_f_e Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν βλέπω το πως ένας σταυρός θα γδάρει τις ζάντες, το μονο ευκολο... 1.οι ακτινες βγαινουν 4-5 ποντους προς τα εξω διαγωνια απο τα μπουλονια, οποτε π.χ ενα μπαστουνι που εχω σε σχημα Γ .( σκεψου κατι σαν δυναμοκελιδο π.χ) δε χωραει να γυρισει. 2.στη περιπτωση του σταυρου, ιδιως στο μπουλονι ασφαλειας που ειναι στον αερα και βγαινει παραεξω, το μονο ευκολο να φυγει ο σταυρος προς οποιαδηποτε κατευθυνση, ιδιως αν χρειαστει να βαλω δυναμη με κανα ποδι για να ανοιξει. επίσης αυτό που βρήκες κάθε άλλο παρά ευκολία είναι. Ευκολία θα ήταν ένα μπουλονόκλειδο μπαταρίας, για να πάρεις κάποιο της προκοπής όμως πρέπει να δώσεις πάνω από 100€. τι διαφορα εχει σε ευκολια αν ειναι μπαταριας ή αν παιρνει ρευμα απο τον αναπτηρα και τη μπαταρια του αυτοκινητου? ισα ισα δε θα εχω το νου μου για φορτιση, μπορω να το πεταξω μονιμα στο αυτοινητο κλπ... για το σταυρο αν δεν αντιλαμβανεσαι οτι ειναι πιο ευκολο το χειρος ,απο το να καθομαι να ζοριζομαι και να βαραω κλοτσιες το σταυρο ..οκ η ερωτηση μου παει σε καποιον που εχει εμπειρια για να μου πει αν οντως τα συγκεριμενα αρκουν και περισσευουν για να ξεβιδωσουν μπουλονια 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ουτε καν σταυρό δεν θες.Ενα καλό μπουλωνόκλειδο πτυσσόμενο είναι αρκετό.Και να ξερεις τι κανεις.Πως θα γδαρεις ζαντα πάντως δεν το καταλαβαίνω. νομιζω αυτη η λυση ειναι η καλυτερη, ΑΛΛΑ: 1. ειδα κατι διαστημικες τιμές εκτος κι αν κοιτουσα λαθος 2. θα πρεπει να εχω διαθεσιμα καποια εκατοστα στο "μικρο" κομματι του μπαστουνιου για να απεχει απο τη ζαντα 3 ώρες πριν, xsterg είπε ναι, παρε σταυρο κανονικο. τα παιχνιδακια που ανεφερες ειναι για ρουληδες και για γκομενες. ρε αδερφε δε τιθεται θεμα επιδειξης ανδρισμου. να μη χαλασω τις ζαντες φοβαμαι. δεν ειναι σιδερενια 15αρα με τασια
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μην πάρεις τίποτα. Ένα απλό παραδοσιακό κλειδί χειρός είναι μια χαρά. Το να νομίζεις ότι με τον σταυρό θα γδάρεις τις ζάντες αλλά με ηλεκτρικό εργαλείο όχι, δεν βγάζει καμία λογική
thanasisxask Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Άμα είναι σφιγμένα τα μπουλονια με αεροκλειδο δεν υπάρχει περίπτωση να τα λύσει. Άμα είναι σωστά δυναμομετρημενα μπορεί και να τα λύσει. Εγώ έχω της Incgo το οποίο είναι στα 380nm. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από thanasisxask
pug_f_e Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Άμα είναι σφιγμένα τα μπουλονια με αεροκλειδο δεν υπάρχει περίπτωση να τα λύσει. Άμα είναι σωστά δυναμομετρημενα μπορεί και να τα λύσει. Εγώ έχω της Incgo το οποίο είναι στα 380nm. αν οντως ειναι 380 , πολυ καλη σχεση τιμη- δυναμη διαβασα οτι σωστο και ασφαλες νουμερο ειναι τα 120Nm για το σφιξιμο στα μπουλονια αυτοκινητου το αεροκλειδο αραγε στα λαστιχαδικα, που κυμαινεται? δε θα πρεπε να ειναι ρυθμισμενο καπου εκει????
thanasisxask Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 7 λεπτά πριν, pug_f_e είπε αν οντως ειναι 380 , πολυ καλη σχεση τιμη- δυναμη διαβασα οτι σωστο και ασφαλες νουμερο ειναι τα 120Nm για το σφιξιμο στα μπουλονια αυτοκινητου το αεροκλειδο αραγε στα λαστιχαδικα, που κυμαινεται? δε θα πρεπε να ειναι ρυθμισμενο καπου εκει???? Η continental έχει ένα pdf που σου λέει τις δυναμομετρησεις. Στα βουλκανιζατερ βαράνε με αεροκλειδα στον χαμό, γιαυτό μετά δεν μπορείς να τα λύσεις. 1
piiii Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Εγώ απο την εμπειρία μου θα σου πω να προμηθευτείς μια μανέλα(αγγλιστί breaker bar). Καλός ο σταυρός αλλά εαν ο κάγκαλος που σου έχει σφίξει τα μπουλώνια τα έχει έχει σφίξει στο θεό, με το σταυρό δεν πρόκειται να τα ξεσφίξεις ποτέ, ακόμα και αν χοροπηδάς πάνω του.
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, pug_f_e είπε το μονο ευκολο... 1.οι ακτινες βγαινουν 4-5 ποντους προς τα εξω διαγωνια απο τα μπουλονια, οποτε π.χ ενα μπαστουνι που εχω σε σχημα Γ .( σκεψου κατι σαν δυναμοκελιδο π.χ) δε χωραει να γυρισει. 2.στη περιπτωση του σταυρου, ιδιως στο μπουλονι ασφαλειας που ειναι στον αερα και βγαινει παραεξω, το μονο ευκολο να φυγει ο σταυρος προς οποιαδηποτε κατευθυνση, ιδιως αν χρειαστει να βαλω δυναμη με κανα ποδι για να ανοιξει. 1. Κάπου σε έχασα, σου λέω ότι δεν καταλαβαίνω πως ο σταυρός θα γδάρει τις ζάντες, και εσύ μου λες πως το μπαστούνι σε σχήμα Γ που έχεις δεν χωράει να γυρίσει... Ο σταυρός πάντως χωράει. 2. Και ποιος σου είπε ότι εκεί που δεν θα τα καταφέρεις εσύ με σταυρό χωρίς πόδι θα τα καταφέρει το συγκεκριμένο εργαλείο που μας δείχνεις? Μόνο κάποιο αερόκλειδο θα τα καταφέρει καλύτερα. 35 λεπτά πριν, pug_f_e είπε τι διαφορα εχει σε ευκολια αν ειναι μπαταριας ή αν παιρνει ρευμα απο τον αναπτηρα και τη μπαταρια του αυτοκινητου? ισα ισα δε θα εχω το νου μου για φορτιση, μπορω να το πεταξω μονιμα στο αυτοινητο κλπ... Αν είναι μπαταρίας το χρησιμοποιείς απευθείας, αν δεν είναι μπαταρίας τότε πρέπει πρώτα να απλώσεις τη μπαλαντέζα, να το συνδέσεις κάπου και να την ξαναμαζέψεις μετά. Όσο για τη μπαταρία υπάρχουν κάποιες που δεν αδειάζουν με το καιρό, πχ αυτές που φοράνε τα εργαλεία 20v team από τα lidl. 1 ώρα πριν, pug_f_e είπε για το σταυρο αν δεν αντιλαμβανεσαι οτι ειναι πιο ευκολο το χειρος ,απο το να καθομαι να ζοριζομαι και να βαραω κλοτσιες το σταυρο ..οκ η ερωτηση μου παει σε καποιον που εχει εμπειρια για να μου πει αν οντως τα συγκεριμενα αρκουν και περισσευουν για να ξεβιδωσουν μπουλονια Το πρόβλημα είναι ότι έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του εργαλείου που μας έδειξες, αν τα μπουλόνια είναι αρκετά σφιγμένα ή κολλημένα θα το ξαναβάλεις στο πορτ παγκαζ και θα ψάχνεις για σταυρό. Η δική μου εμπειρία πάντως περιορίζεται σε όσα έχω δει σε βουλκανιζατέρ που έχουν μπαταρίας πιο ισχυρά από αυτό, όταν δεν τα καταφέρνουν με αυτά τα αφήνουν στην άκρη και βάζουν σταυρό, με ένα κομμάτι σωλήνα ως προέκταση αν χρειαστεί. Και τέλος στο youtube θα βρεις πολλά βιντεάκια για το συγκεκριμένο εργαλείο που μας έδειξες.
Aslbill Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 https://www.stereotiki.gr/store4/force-8154260-manela-gonia-1-2.html https://www.toolsmania.gr/shop/karydakia-set-karydakia/karydakia-manelas/karydakia-½-exagona-makrya/karydaki-½-exagono-makry-19mm/ Πήρα αυτά και έκανα τη δουλειά μου. Και μπορείς να χοροπηδήξεις επάνω του αν δεν ξεβιδώνει.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Καλό είναι όμως να μην χοροπηδάτε πάνω στο μπουλονοκλειδο γιατι κάτι μπορεί να κοπεί. 1
piiii Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε 1. Κάπου σε έχασα, σου λέω ότι δεν καταλαβαίνω πως ο σταυρός θα γδάρει τις ζάντες, και εσύ μου λες πως το μπαστούνι σε σχήμα Γ που έχεις δεν χωράει να γυρίσει... Ο σταυρός πάντως χωράει. 2. Και ποιος σου είπε ότι εκεί που δεν θα τα καταφέρεις εσύ με σταυρό χωρίς πόδι θα τα καταφέρει το συγκεκριμένο εργαλείο που μας δείχνεις? Μόνο κάποιο αερόκλειδο θα τα καταφέρει καλύτερα. Αν είναι μπαταρίας το χρησιμοποιείς απευθείας, αν δεν είναι μπαταρίας τότε πρέπει πρώτα να απλώσεις τη μπαλαντέζα, να το συνδέσεις κάπου και να την ξαναμαζέψεις μετά. Όσο για τη μπαταρία υπάρχουν κάποιες που δεν αδειάζουν με το καιρό, πχ αυτές που φοράνε τα εργαλεία 20v team από τα lidl. Το πρόβλημα είναι ότι έχεις υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του εργαλείου που μας έδειξες, αν τα μπουλόνια είναι αρκετά σφιγμένα ή κολλημένα θα το ξαναβάλεις στο πορτ παγκαζ και θα ψάχνεις για σταυρό. Η δική μου εμπειρία πάντως περιορίζεται σε όσα έχω δει σε βουλκανιζατέρ που έχουν μπαταρίας πιο ισχυρά από αυτό, όταν δεν τα καταφέρνουν με αυτά τα αφήνουν στην άκρη και βάζουν σταυρό, με ένα κομμάτι σωλήνα ως προέκταση αν χρειαστεί. Και τέλος στο youtube θα βρεις πολλά βιντεάκια για το συγκεκριμένο εργαλείο που μας έδειξες. Είναι θέμα φυσικής... Οσο μακρύτερη η μανέλα τόσο μεγαλύτερη η ροπή που ασκείται.
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 19 λεπτά πριν, piiii είπε Είναι θέμα φυσικής... Οσο μακρύτερη η μανέλα τόσο μεγαλύτερη η ροπή που ασκείται. Ακριβώς αυτό έγραψα και εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα