Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 15€ εχει στον Σκλαβενίτη ένας ανεμιστήρας. Κανόνισε να κόψεις τα δαχτυλά σου ή να σε χτυπήσει το ρευμα.Ή να τα κάνεις ολα χαλια όταν αρχισει να γυρναει και πετάει τα λαδια αριστερά και δεξιά 1 1
katerina200 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Αρα δεν δουλευε μια χαρα.. Εβλεπες οταν ξεκινουσε ο ελικας γυριζε αργα αλλα δεν εδινες σημασια,λες οσο αντεξει..! Μια χαρά δούλευε, το μόνο που είχε αλλάξει ήταν πως η πρώτη ταχύτητα ήταν πιο χαμηλή από ότι συνήθως. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από katerina200
_Biohazard_ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Αν περάσει λίγη ώρα, ανεβάζει ταχύτητα; Εάν ναι, ίσως είναι απλά πρόβλημα του πυκνωτή και θέλει αλλαγή. Επίσης...οκ το wd40 που αναφέρθηκε, αλλά είναι και σκονο-μαγνητης, με αποτέλεσμα να μαζευει σκόνη εκεί που έχεις βάλει, να γίνεται ένα σώμα σιγά σιγα και να φρακαρει ακόμα πιο γρήγορα το σημείο και να μην γυρνάει η φτερωτή.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Παρόμοιο πρόβλημα έπαθε και ένας δικός μας σε 2 χρόνια. Είτε πήγαινε σε τεχνικό να στον επισκευάσει είτε πεταξε τον τώρα και πάρε άλλον, μην τον δοκιμάσεις να λειτουργήσει πάλι. Είτε κάηκε κάποιος πυκνωτής, είτε κάποιο άλλο θέμα. Μην τον θέτεις σε λειτουργία διότι όταν δεν κινείται η πτερωτη, τότε η ηλεκτρική ενέργεια που οδεύει προς τον στατορα του μοτέρ δεν μετατρέπεται σε κινητική, έτσι προκαλείται υπερθέρμανση στα τυλιγματα του κινητήρα και μπορεί να προκληθεί φωτιά ενώ το μοτέρ δεν ψύχεται καθόλου επειδή δεν υπάρχει περιστροφή της έλικας. Αν αισθάνεσαι και γαργαλιτο ακόμα χειρότερα, έρχεται σε επαφή κάποιο μέρος του κινητήρα που αγεται από ρεύμα με το μεταλλικό κάλυμμα της συσκευης. Με όσα χρήματα ζητήσει κάποιος τεχνικός για να στο φτιάξει παίρνεις άλλον οπότε δύσκολα να αξίζει η επισκευή. Αγόρασε άλλον, κατά προτίμηση πλαστικό εξ' ολοκλήρου, από γνωστή μάρκα, στο εύρος των 30 - 40 ευρώ. 14 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Αν περάσει λίγη ώρα, ανεβάζει ταχύτητα; Εάν ναι, ίσως είναι απλά πρόβλημα του πυκνωτή και θέλει αλλαγή. Επίσης...οκ το wd40 που αναφέρθηκε, αλλά είναι και σκονο-μαγνητης, με αποτέλεσμα να μαζευει σκόνη εκεί που έχεις βάλει, να γίνεται ένα σώμα σιγά σιγα και να φρακαρει ακόμα πιο γρήγορα το σημείο και να μην γυρνάει η φτερωτή. Μπορει να ανεβάσει μπορεί να σταματήσει και μόνο του ξαφνικά όταν έχει τέτοιο θέμα. Φαντάσου να συμβεί το βράδυ όταν έχεις ανάψει το ανεμιστήρα στον ύπνο για να δροσίζει το δωμάτιο, την πυρκαγιά την έχεις σχεδόν βέβαιη αν δεν πάρεις πρέφα την μυρωδιά. 1 ώρα πριν, katerina200 είπε Μια χαρά δούλευε, το μόνο που είχε αλλάξει ήταν πως η πρώτη ταχύτητα ήταν πιο χαμηλή από ότι συνήθως. Θα σου συμβεί το ίδιο και με τις υπόλοιπες ταχύτητες εν καιρώ, μέχρι να αχρηστευτει τελείως.
papoys1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Κατερίνα να τον πας για ανακύκλωση και να πάρεις ένα καινούργιο . 15-20 ευρώ βρίσκεις. Έχω κάνει απόπειρες με αντισκωριακό , λάδι , πετρέλαιο αλλά δεν γίνεται τίποτε . Άσε που αν είναι ώρα στην πρίζα ζεσταίνεται και μπορεί να πάρει φωτιά. Θα το διαπιστώσεις αν τον έχεις κανένα μισάωρο στην πρίζα και βάλεις την παλάμη πάνω. Θα ζεματάει.
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, katerina200 είπε Μια χαρά δούλευε, το μόνο που είχε αλλάξει ήταν πως η πρώτη ταχύτητα ήταν πιο χαμηλή από ότι συνήθως. Υπαρχει τροπος να κρατησει ο ανεμιστηρας στις διπλασιες εργατοωρες απ οτι θα δουλευε αλλα δεν ενδεικνυται.. Εγω το εκανα και κρατησε 5 χρονια με πολυ χρηση(απλος των 15ευρω) και δω η διαφορα ειναι οταν με αφησε, ο ελικας γυρνουσε ελευθερα οπως ηταν καινουργιος αλλα σε λειτουργια δεν γυρναγε καθολου(νεκρωμενος) Τον ειδε γνωστος που ασχολειται.. τον ελυσε.. και μου κανει αυτο πως το καταφερες?!?!? Και αυτος που τους καθαριζει,λαδωνει χαλανε σε γρηγορο χρονικο διαστημα συν οτι δεν δουλευουν με την ιδια ενταση..! Αρα δεν αξιζει να επισκευαζονται..
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Υπαρχει τροπος να κρατησει ο ανεμιστηρας στις διπλασιες εργατοωρες απ οτι θα δουλευε αλλα δεν ενδεικνυται.. Εγω το εκανα και κρατησε 5 χρονια με πολυ χρηση(απλος των 15ευρω) και δω η διαφορα ειναι οταν με αφησε, ο ελικας γυρνουσε ελευθερα οπως ηταν καινουργιος αλλα σε λειτουργια δεν γυρναγε καθολου(νεκρωμενος) Τον ειδε γνωστος που ασχολειται.. τον ελυσε.. και μου κανει αυτο πως το καταφερες?!?!? Και αυτος που τους καθαριζει,λαδωνει χαλανε σε γρηγορο χρονικο διαστημα συν οτι δεν δουλευουν με την ιδια ενταση..! Αρα δεν αξιζει να επισκευαζονται.. Θα μας πεις τον τρόπο ή θα το πάρεις στον τάφο σου; 1
nvel Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 από που προκύπτει ότι οι ανεμιστήρες χαλάνε στα 2,5 χρόνια και με μαγικά χαλάνε στα 5; Ο δικός μου που είναι από το ΄80 και δεν του έχω κάνει κάτι πως λειτουργεί; 2
Petros Electron Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Φαντάζομαι οτι τον άνοιγε και καθάριζε τον άξονα εκει που "πατάει" στα κουζινέτα. Φυσικά μετα γινοταν και η ανάλογη λίπανση. Εκεί ειναι ολο το "μυστικό" με αυτά. Γιατί αν κολλήσει τοτε bye-bye το τύλιγμα του μοτέρ. Στην δουλειά μου εχω επισκευάσει κατα καιρούς παμπολλα μοτέρ (ρουλεμάν,φτερωτες) μονοφασικά και τριφασικά. Γιατι αυτα ειναι ακριβα, τα μικρα απλα τα πετας (μαζι με τον ανεμιστήρα) και παίρνεις καινούριο. Αν κανεις αυτο το μικρο σέρβις θα σε βγάλει καμιά 4-5ετια. 8 λεπτά πριν, nvel είπε από που προκύπτει ότι οι ανεμιστήρες χαλάνε στα 2,5 χρόνια και με μαγικά χαλάνε στα 5; Ο δικός μου που είναι από το ΄80 και δεν του έχω κάνει κάτι πως λειτουργεί; γιατι ο δικος σου θα εχει σοβαρό μοτερ (τυλίγματα) και επίσης μπορει αν εχει και ρουλεμάν αντι για κουζινετα Υπαρχουν τετοια μοτερ που ειναι ποιο αξιοπιστα στον χρονο. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από Petros Electron 2 1
zio10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μου είχε τύχει κι εμένα, αν του έδινα μια μικρή ώθηση νε το χέρι έπαιρνε μπρος και δούλευε κανονικά. Τον είχα έτσι αρκετό καιρό, μετά πήρα άλλον. 1
nvel Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Petros Electron είπε γιατι ο δικος σου θα εχει σοβαρό μοτερ (τυλίγματα) και επίσης μπορει αν εχει και ρουλεμάν αντι για κουζινετα Υπαρχουν τετοια μοτερ που ειναι ποιο αξιοπιστα στον χρονο. δεν είναι σαν τις εικόνας, δεν έχει πυκνωτή εκκίνησης αλλά είναι σκιασμένου πόλου. Για τα ρουλεμάν δεν τον ανοίγω για να τα δω.Δεν θυμάμαι πότε τον λάδωσα τελευταία φορά, μπορεί πριν δέκα χρόνια. 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε 15€ εχει στον Σκλαβενίτη ένας ανεμιστήρας. Δεν συνιστω τετοιο ανεμιστηρα,δωστε κατι παραπανω,ενας που πηρα με 15 απο πρακτικερ,στο 3 με το ζορι τον νιωθεις. 1
Petros Electron Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 23 λεπτά πριν, nvel είπε δεν είναι σαν τις εικόνας, δεν έχει πυκνωτή εκκίνησης αλλά είναι σκιασμένου πόλου. Για τα ρουλεμάν δεν τον ανοίγω για να τα δω.Δεν θυμάμαι πότε τον λάδωσα τελευταία φορά, μπορεί πριν δέκα χρόνια. Αυτοι που εχουν τα μοτερ με τον πυκνωτή δεν ειναι πυκνωτής εκκίνησης,ουτε αντιπαρασιτικός,ειναι πυκνωτής λειτουργίας και ειναι απολύτως απαραίτητος γιατι δημιουργεί το στρεφόμενο μαγνητικό πεδιο που τελικα περιστρεφει την φτερωτή. Επίσης οταν σε ενα μοτερ υπάρχει μονο ενας πυκνωτής αυτός ειναι λειτουργίας και οχι εκκίνησης..Δηλαδή αν υπάρχει εκκίνησης θα υπάρχει και λειτουργίας. Αυτο ετσι για το τεχνικο κομματι της ιστορίας.. ΥΓ. Εφοσον δουλεύει ακόμη δεν το πειράζεις.. (χρυσός κάνονας) 😉 43 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν συνιστω τετοιο ανεμιστηρα,δωστε κατι παραπανω,ενας που πηρα με 15 απο πρακτικερ,στο 3 με το ζορι τον νιωθεις. Έτσι ακριβώς. Μην παίρνετε με 40W ισχύ, να παίρνετε από 60W και πάνω αλλιώς δεν θα "νιώθετε" τον αέρα 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, nvel είπε από που προκύπτει ότι οι ανεμιστήρες χαλάνε στα 2,5 χρόνια και με μαγικά χαλάνε στα 5; Ο δικός μου που είναι από το ΄80 και δεν του έχω κάνει κάτι πως λειτουργεί; Είναι απλό, καμία σχέση η ποιότητα κατασκευής και υλικών, όπως και ο σχεδιασμός σε ανεμιστήρες αυτής της εποχής. Και εμείς έχουμε ανεμιστήρα αρχών του 90, κατά τα άλλα, το μοτέρ έτσι όπως φαίνεται θα αντέχει και άλλα 15 χρόνια, γερό σαν σκυλί, καμιά απολύτως υπερθέρμανση, μόνο λίγη ζέστη μετά από πολύωρη λειτουργία, έχουμε και του 80 επίσης σκυλί. Οι σημερινοί ανεμιστήρες από μη γνωστές μάρκες μέχρι 20-30ευρώ, γενικά άγνωστου κατασκευαστή που απλά έβαλαν μια άκυρη στάμπα επάνω για να τους πουλήσουν στο εμπόριο και να φαίνονται στις μηχανές αναζήτησης, με μια μέτρια προς σκληρή χρήση, αντέχουν από 2 ως 4 έτη, μέσο όρο 3. Αυτό το νούμερο δίνω εγώ από διάφορους τέτοιους ανεμιστήρες που είχα και χάλασαν όλοι σε αυτό το διάστημα. Οι υπόλοιποι ανεμιστήρες που δεν ανήκουν στους παραπάνω, βγάζουν τα διπλάσια χρόνια, όχι πάνω από 10ετια πάντως που πρέπει να είσαι πολύ τυχερός ή να έκανες πολύ μικρή χρήση. 3 ώρες πριν, zio10 είπε Μου είχε τύχει κι εμένα, αν του έδινα μια μικρή ώθηση νε το χέρι έπαιρνε μπρος και δούλευε κανονικά. Τον είχα έτσι αρκετό καιρό, μετά πήρα άλλον. Ακόμα και ώθηση να δώσεις, το επόμενο έτος δεν θα πιάνει ούτε αυτό το κόλπο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα