Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και από μενα!Αν και πρώτη φορα ξεκιναω κάποιο θεμα εδω,έχω πάρει πολλες χρήσιμες πληροφορίες σε  διαφορα αλλα θέματα.Το θεμα μου λοιπον έχει ως εξής:Κατηφορίζοντας προς την αθηνα για λόγους εργασίας πριν 5 χρονια ,και έχοντας ένα διαμέρισμα σε παλια οικοδομή στον αλιμο αποφάσισα να το ανακαινίσω με ένα σεβαστό ποσό με σκοπο να μεινω μόνιμα σε αυτο.Ωστοσο τον τελευταίο καιρο, και εχοντας κανει και οικογενεια πλεον, οι  παραξενιές κάποιων γειτόνων οπου απλά θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αλλους(πχ ο διπλανός μου βάζει ταινιες με τερμα το home cinema μετα τη 1 το βραδυ και διαφορα αλλα) με έχουν κανει  να αναθεωρήσω την κίνηση μου αυτη και να μπω σε σκέψεις να το πουλήσω με σκοπο να αγοράσω κάπου αλλου ένα οικόπεδο  σε οχι τοσο αστική περιοχή (παιδί της επαρχιας βλέπετε)και να χτίσω μόνος μου.Από θεμα τιμών και διαθεσίμων οικοπέδων κοιταω προς γέρακα(πχ γαργηττος,μπαλανα),γλυκα νερά,Ανθούσα.Πιο εξω δεν  με βολευει νομιζω αλλά δεν έχω και ιδεα των περιοχών.Αν υπάρχει καποιος που ηδη μένει στις περιοχές αυτές η έχει αποψη, θα το εκτιμούσα ιδιαιτερα.Η αν οποιοσδήποτε θελει να καταθέσει την αποψη του γενικα ευπρόσδεκτος.

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DimCrypto είπε

Καλησπερα και από μενα!Αν και πρώτη φορα ξεκιναω κάποιο θεμα εδω,έχω πάρει πολλες χρήσιμες πληροφορίες σε  διαφορα αλλα θέματα.Το θεμα μου λοιπον έχει ως εξής:Κατηφορίζοντας προς την αθηνα για λόγους εργασίας πριν 5 χρονια ,και έχοντας ένα διαμέρισμα σε παλια οικοδομή στον αλιμο αποφάσισα να το ανακαινίσω με ένα σεβαστό ποσό με σκοπο να μεινω μόνιμα σε αυτο.Ωστοσο τον τελευταίο καιρο, και εχοντας κανει και οικογενεια πλεον, οι  παραξενιές κάποιων γειτόνων οπου απλά θέλουν να δημιουργούν προβλήματα σε αλλους(πχ ο διπλανός μου βάζει ταινιες με τερμα το home cinema μετα τη 1 το βραδυ και διαφορα αλλα) με έχουν κανει  να αναθεωρήσω την κίνηση μου αυτη και να μπω σε σκέψεις να το πουλήσω με σκοπο να αγοράσω κάπου αλλου ένα οικόπεδο  σε οχι τοσο αστική περιοχή (παιδί της επαρχιας βλέπετε)και να χτίσω μόνος μου.Από θεμα τιμών και διαθεσίμων οικοπέδων κοιταω προς γέρακα(πχ γαργηττος,μπαλανα),γλυκα νερά,Ανθούσα.Πιο εξω δεν  με βολευει νομιζω αλλά δεν έχω και ιδεα των περιοχών.Αν υπάρχει καποιος που ηδη μένει στις περιοχές αυτές η έχει αποψη, θα το εκτιμούσα ιδιαιτερα.Η αν οποιοσδήποτε θελει να καταθέσει την αποψη του γενικα ευπρόσδεκτος.

Δεν είναι θέμα γειτονιάς-περιοχής , άλλα θέμα γειτόνων. Αν είναι καλοί.γείτονες ή όχι. Φυσικά δεν θα βρεις τους ιδανικούς.

Προτείνω να μην ψάχνεις να το πουλήσεις, αλλά να το νοικιασεις και με την σειρά σου θα νοικιάζεις κάπου αλλού. Έτσι, μπορείς να βρεις πιο καινούργια σπίτια ή πιο ανακαινισμένα και να αλλάξεις πάλι αν δεν σου αρέσουν πάλι εκεί οι γείτονες.

Αν το νοικιασεις σε κανέναν νταη το σπίτι που μένεις τώρα, ίσως πει δύο λογάκια παραπάνω στον ενοχλητικό γείτονα , κόψει τις φασαρίες και σε λίγο καιρό θα μπορείς να ξαναεπιστρεψεις αν θέλεις.

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα πως είναι σωφρον να κάνεις όλα αυτά επειδή έχεις θέματα με τους γέιτονες. Ούτε σε εξασφαλίζει ότι δεν θα έχεις αλλα προβλήματα στο μέλλον. Κοίτα να τους βάλεις στην θέση τους ή ως έσχατη λύση κάνε ηχομόνωση. 

Δημοσ.

Προφανως και έχουν γίνει και φασαρίες οχι μονο με εμενα αλλά  και με αλλους που ενοχλούνται.Οποτε το νταής η το να βαλεις καποιον στην θεση του με αλλο τροπο δεν είναι η λύση και θα προκύψουν και αλλα θέματα από τη στιγμη που δεν καταλαβαίνει αλλιως.Ουτε η αστυνομία που ερχεται μετα από μια ωρα.Απλά το βλεπω σαν λύση γιατί αλλιως είναι να ζεις σε μονοκατοικία και αλλιως σαν πολυκατοικια.Επισης αν παρω τα χρήματα που θελω,πάλι δεν το βλεπω ως κακο για να τα επενδύσω αλλου.Γιαυτο και θα ήθελα να μάθω θετικά η αρνητικά των περιοχών που ανεφερα από κάποιους που μένουν εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως όπου και να πας υπάρχει το ίδιο ρίσκο να ξέρεις. Το πιο πιθανό είναι να πας σε μονοκατοικία και να έχουν οι γύρω σκύλαρους όλο το 24ωρο έξω και το βραδυ να γίνεται συναυλία.

Παντού έχεις το ρίσκο. Μόνη λύση να έχεις κανα οικόπεδο 10 στρέμματα και να μένεις στη μέση. Γενικά να έχεις κατά νου πως δεν αγοράζουμε μέρος και σπίτι, αλλά γείτονες. Καλύτερα πχ στα Πατήσια σε 2άρι με άγιους γείτονες, παρά σε έπαυλη στην άνω γλυφάδα με μ@λ@κες γείτονες. Πρώτη προτεραιότητα, η ψυχική μας υγεια. 

Τέλος να θυμάσαι πως πολλές κάποιες απο τις περιοχές που γράφεις δεν έχουν αποχετευση...το οποίο είναι τεράστιο μείον. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 12
Δημοσ.
10 ώρες πριν, DimCrypto είπε

οι  παραξενιές κάποιων γειτόνων

είναι στην ίδια πολυκατοικία με εσένα? ή μένουν δίπλα σε ξεχωριστό κτίριο?

το να χτίσεις μόνος σου σίγουρα θα σου εξασφαλίσει κάποια ησυχία, αλλά απέναντι από εσένα δεν ξέρεις ποιός θα είναι. Μπορείς να κάνεις μια έρευνα αγοράς και ΠΡΙΝ κάνεις κάποια κίνηση, ρώτα τη γειτονιά σου πει.

Δημοσ.

Ναι σε αυτο συμφωνω απολυτως!Χρειαζεται έρευνα αν και όπως ολοι ειπατε δεν σου εξασφαλίζει ότι μετα από 5-10 χρονια μπορεί να ερθει απέναντι καποιος αντίστοιχων διαθέσεων.Είναι στην διπλανή πολυκατοικια δυστυχως όπου και εκει υπάρχουν παράπονα.Τουλαχιστον η μονοκατοικία σε απαλλάσσει από την μεσοτοιχία,έχεις και τον κήπο σου και αν είναι και πιο αραιοκατοικημένα ακομη καλυτερα για εμενα.Στις περιοχές που ανεφερα έχω ακουσει ότι από κάποιους κεντρικούς δρόμους έχει περασει αποχέτευση όποτε προς τα εκει θα εψαχνα ούτως η αλλως.

Δημοσ.

Κι εμείς το κάναμε και φύγαμε από την πολυκατοικία και πήραμε μονοκατοικία. Ησυχάσαμε από τους συγκατοίκους και αποφασίζουμε και κάνουμε ότι θέλουμε στο οικόπεδό μας. Δεν θα επεκταθώ αλλά είχαμε προβλήματα μέχρι και για το χρώμα που θα την βάφαμε...

Αλλά προβλήματα με τα γύρω οικόπεδα έχουμε. Φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας και παρανομίες στην κατασκευή (ήθελε ένα να βγάλει παράθυρο μέσα στο οικόπεδό μας, τελικά έβγαλε στο πλάι μπαλκόνι, του βάλαμε μια πέργολα 4 μέτρα και ίσιωσε). Κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα έκαναν, στον πολυκατοικία πάρκαραν και μας έκλειναν σχεδόν καθημερινά, εδώ απλώς κλείνουν τον δρόμο για καμία ώρα μπροστά στο σπίτι τους...

Ησυχία ησυχία δεν θα βρεις πουθενά γιατί όλο και κάποιος θα ενοχλεί. Μόνο αν βρεις πολλά στρέμματα και χτίσεις στην μέση. Και πάλι μπορεί να έχεις θέματα. Σε φίλο έρχονται και του πετάνε σκουπίδια και κάθε τόσο μαζέυει.

• Sad 1
Δημοσ.

Ριψοκινδυνο το βλεπω αυτο που θες.

Μπορει να μην ειναι η λυση στα προβληματα σου τελικα...

Σου βαζει ταινιες 1 το βραδυ?Ξυπνα 6 το πρωι ,κολλα ηχεια στη μεσοτοιχεια και δωσε πονο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ριψοκινδυνο το βλεπω αυτο που θες.

Μπορει να μην ειναι η λυση στα προβληματα σου τελικα...

Σου βαζει ταινιες 1 το βραδυ?Ξυπνα 6 το πρωι ,κολλα ηχεια στη μεσοτοιχεια και δωσε πονο.

Με μωρο 6 μηνών δυσκολο 😂

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε

Να φύγεις απο μια ωραία περιοχή όπως ο Άλιμος για τα μεσόγεια το θεωρώ τρελό overkill. Κάτσε εκει που είσαι

Η μονοκατοικία δεν συγκρίνεται με την πολυκατοικία. Ειδικά αφου ο ΤΣ έχει και παιδί. Βρες οικόπεδο και ξεκίνα να κτίζεις. Παρανομίες κάνουν παντού, αν δεν σε ενοχλεί δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Αργότερα μπορεί και εσυ κάτι να θες να κάνεις. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Η μονοκατοικία δεν συγκρίνεται με την πολυκατοικία. Ειδικά αφου ο ΤΣ έχει και παιδί. Βρες οικόπεδο και ξεκίνα να κτίζεις. Παρανομίες κάνουν παντού, αν δεν σε ενοχλεί δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Αργότερα μπορεί και εσυ κάτι να θες να κάνεις. 

Ούτε να κανω παρανομίες θελω ούτε να ενοχλω.Πιστευω πως οι παρανομίες τελειώνουν σιγα σιγα γιατί δεν υπάρχουν τόσα παράθυρα για νομιμοποίηση πλεον.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DimCrypto είπε

Ούτε να κανω παρανομίες θελω ούτε να ενοχλω.Πιστευω πως οι παρανομίες τελειώνουν σιγα σιγα γιατί δεν υπάρχουν τόσα παράθυρα για νομιμοποίηση πλεον.

Όσο το κράτος ψάχνει λεφτά, πάντα θα αφήνουν παράθυρα ανοιχτά.

• Like 1
Δημοσ.

παντως αυτο που λες οτι βαζει 1 το βραδυ home cinema , απο τις 11.30 φερνεις αστυνομια. Και να αργησει παλι θα τον πετυχει. Ειναι αδιανοητο αυτο. Και εγω μενω σε πολυκατοικια και βαζω home cinema αλλα κοιταω 11 το αργοτερο να εχει τελειωσει. Και μετα φυσικα νεκρικη ησυχια. Παντως οτι και να ειναι με μονοκατοικια εισαι καλυτερα τι να λεμε. Οτι και να ειναι τον εξωτερικο θορυβο με καλα κουφωματα και εξωτερικη μονωση στο τοιχο, τον απομονωνεις. Οταν ειναι μεσα στο ιδιο κτηριο πολυ δυσκολα εως αδυνατο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...