miltos_id Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Ε ναι ρε insomnia βαρεθήκαμε να βλέπουμε άρθρα για το κάθε κινέζοτηλέφωνο που βγαίνει. Ωραία επιλογή Ενδιαφέρον άρθρο 1
oldnew Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Αναμένουμε τώρα εφεύρεση Έλληνα φοιτητή πως να φτιάχνεις αμεσα φρένο εσπρέσο με μηχανή μπρελόκ!
ELMastas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μπράβο στο παλικάρι επιτέλους και ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει την δυνατότητα να σώσει ζωές εφόσον δουλέψει όπως πρέπει και εφοδιαστούν σε αστυνομία και πρώτες βοήθειες η άλλες παρόμοιες υπηρεσίες,με τέτοια εργαλεία. 👍
jimtran Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ ως χειρουργός με εμπειρία στο τραύμα , θα ήθελα να πω πως αυτό το εργαλείο δε νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει. Η πλειοψηφία των αιμορραγιών της κοιλίας καταρχήν είναι από κλειστά τραύματα και όχι απο νύσσον-τεμνον όργανο. Αλλά ας πάρουμε την περίπτωση ενός μαχαιρωμένου. Η αιμορραγία σπανίως είναι από το τοίχωμα οπότε εκεί θα βοηθουσε το μπαλόνι...συνήθως είναι απο τα σπλάχνα και από τα μεσεντέρια αγγεία, την αορτή , το επίπλουν, το ήπαρ ή το σπλήνα κλπ. Εκεί ΔΕ γίνεται να σταματήσει η αιμορραγία με πιεστικό μπαλόνι....! Τελικώς όμορφο ακούγεται αλλά στα δικά μου αυτιά δύσκολα θα λειτουργήσει και ακόμη πιο απίθανο είναι να σώσει ζωες.....Υπερβολές μου φαίνονται αυτές. Καλύτερα να μη μαχαιρώνονται οι άνθρωποι.....πρόληψη κι όχι θεραπεία ειναι το μέλλον... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από jimtran 4
vampira Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, jimtran είπε Εγώ ως χειρουργός με εμπειρία στο τραύμα , θα ήθελα να πω πως αυτό το εργαλείο δε νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει. Η πλειοψηφία των αιμορραγιών της κοιλίας καταρχήν είναι από κλειστά τραύματα και όχι απο νύσσον-τεμνον όργανο. Αλλά ας πάρουμε την περίπτωση ενός μαχαιρωμένου. Η αιμορραγία σπανίως είναι από το τοίχωμα οπότε εκεί θα βοηθουσε το μπαλόνι...συνήθως είναι απο τα σπλάχνα και από τα μεσεντέρια αγγεία, την αορτή , το επίπλουν, το ήπαρ ή το σπλήνα κλπ. Εκεί ΔΕ γίνεται να σταματήσει η αιμορραγία με πιεστικό μπαλόνι....! Τελικώς όμορφο ακούγεται αλλά στα δικά μου αυτιά δύσκολα θα λειτουργήσει και ακόμη πιο απίθανο είναι να σώσει ζωες.....Υπερβολές μου φαίνονται αυτές. Καλύτερα να μη μαχαιρώνονται οι άνθρωποι.....πρόληψη κι όχι θεραπεία ειναι το μέλλον... Δεν έχω τις γνώσεις σου, δέχομαι αυτό που λες κ χαίρομαι που αναφέρεις κ τους λόγους τόσο κατανοητά, όμως θεωρώ ότι καλό είναι που γίνονται τέτοιες προσπάθειες από νέους κιόλας. Διότι μπορεί ο επόμενος φοιτητής, ο επόμενος ερευνητής να πάρει μια ιδέα από αυτή την συσκευή, ή να εμπνευστεί από τον νεαρό κ να φτιάξει κάτι άλλο, πιο βοηθητικό ίσως. Κάποιος κάνει μια αρχή, κάποιος προχωράει παραπέρα κ.ο.κ 1
tilaverboy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Στις 10/7/2021 στις 9:34 ΜΜ, fylatos είπε Ως ιατρική πράξη υπάρχει εδώ και δεκαετίες η τοποθέτηση καθετήρα σε νύσσον τραύμα ή διαμπερές τραύμα. Ονομάζεται Foley catheter balloon tamponade (FCBT) και είναι καθημερινή πράξη. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ίσως απλά επιτρέψει σε άτομα με μικρή εμπειρία τον συγκεκριμένο χειρισμό. Αυτό που δείχνετε είναι μάλλον η υποκλειδια αρτηρία. Νομίζω ότι αυτό που παρουσιάζουν είναι για αμυχές και όχι για αγγεία. Εάν υπάρξει κάποια ρήξη αγγείου θα χρειαστεί αποκλειστικά συρραφή με ράμμα 9.0 που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ανοίξουν κανονικότητα διαφορετικά θα πέσει σε σοκ ο άνθρωπος και μετά θα συναντήσει τον Δημιουργό του.
fylatos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tilaverboy είπε Αυτό που δείχνετε είναι μάλλον η υποκλειδια αρτηρία. Νομίζω ότι αυτό που παρουσιάζουν είναι για αμυχές και όχι για αγγεία. Εάν υπάρξει κάποια ρήξη αγγείου θα χρειαστεί αποκλειστικά συρραφή με ράμμα 9.0 που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ανοίξουν κανονικότητα διαφορετικά θα πέσει σε σοκ ο άνθρωπος και μετά θα συναντήσει τον Δημιουργό του. Η φωτογραφία ήταν ένα παράδειγμα. Ως tamponade χρησιμοποιείται Foley εδώ και δεκαετίες από τον πόλεμο του Βιετνάμ ακόμα σε διάφορα τραύματα και στυλ τραυμάτων. Το θέμα είναι ότι ακόμα το gauge packing είναι εύκολο, χωρίς κόστος, χωρίς να χρειάζεται εκπαίδευση.Το ίδιο και η χρήση των δακτύλων του διασώστη μαζί με τις γάζες. Συνεπώς η εν λόγω συσκευή, που παρεμπιπτόντως θα χρειαστεί εκτεταμένη έρευνα πριν εγκριθεί, δεν ξέρω αν πέρα από το novelty έχει κάτι να προσφέρει σε ποσοστά επιβίωσης κλπ. Ο παραπάνω χειρισμός της εικόνας δεν είναι ακριβώς packing αλλά κάτι ακόμα πιο εξελιγμένο καθώς λειτουργεί σαν εσωτερικό tourniquet. Ο καθετήρας όμως μπορεί να λειτουργήσει και συμπιεστικά γενικά εντός της κοιλότητας ενός τραύματος. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από fylatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα