TEOKOS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 H μητρική μου ASUS MAXIMUS VII RANGER μπήκε σε boot loop ( γνωστό πρόβλημα της σειράς rog ,από μια μικρή έρευνα που έκανα ) Άρα και ο 4790κ και οι μνήμες φύγανε σε κάποιους που τα χρειαζόντουσταν. Πάμε για άλλα και έχω μείνει πίσω στο τι παίζει από πλευράς hardware τώρα. Έχουν μείνει και θα κρατήσω CASE : Corsair Carbide 500R CPU COOLER : Cryoring R1 ultimate GPU : Saphire tri-x 290 ( η οποία θα αντικατασταθεί σε κάτι σύγχρονο άμα στρώσουν ποτέ οι τιμές) PSU : ένα παμπάλαιο Thermaltake toughpower 850 που μάλλον θέλει και αυτό άλλαγμα γιατί η μία 12αρα pci τα έφτυσε Δίσκους έχω Χρήση παιχνίδια και καμία επεξεργασία βίντεο που και που ,από drone με premiere και after effect Budget γύρω στα 700 Άρα θέλω cpu ,psu , mobo και μνήμες χαμηλού προφίλ να χωράνε κάτω από το μπαούλο την ψύκτρα Ζητούμενο σταθερή και απροβλημάτιστη motherboard Κανένα κόλλημα amd η intel toughpower 1
nickol-us Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Γνώμη Τροφοδοτικό Μνήμες (προτιμώ ballistix αλλά οι hyperx είναι πιο κοντές, δες ποιές σου κάνουν) Intel Επεξεργαστής Συγκριτικό (λείπει ο 10600kf) Μητρική Amd Επεξεργαστής Συγκριτικό Μητρική Ίσως δεν είναι τρομερά βοηθητικό το πόστ που καθώς έχω ανοίξει αρκετά την "βεντάλια", ωστόσο είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου μέχρι που θες να φτάσεις και εως τι ποσό να σπαταλήσεις. Νομίζω πως οτι έχω προτείνει σε cpu+mobo αρκεί για αυτά που θες. Μην συγκρίνεις τα σκορ των cpu μεταξύ Intel και Amd καθώς το cpubenchmark "δίνει" λίγο παραπάνω στους Amd. Να κοιτάς και τα single core Στην πλατφόρμα της Amd έχεις ξεκάθα περισσότερες επιλογές στην μητρική, θα μπορούσες να πας ακόμη και σε x570 αλλά δεν το θεωρώ vfm. Με το κόστος της μητρικής σε Amd να μένει χαμηλά ίσως το πιο δυνατό combo στο budget σου να ήταν με τον 5800x Τροφοδοτικό θεωρώ πως έχω βάλει αρκετά καλά, με 10 χρόνια εγγύηση το καθένα, λογικά δεν πρέπει να δεις για κάτι λιγότερο σε αυτό το budget Mνήμες έβαλα ότι θεωρούσα vfm αλλά δεν έχω καθόλου "εικόνα" για τα ύψη. Από google search βρίσκω τις hyperx πιο κοντές, 34.1mm ένταντi 39.2mm 2
TEOKOS Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε παίδες αν και δεν την εμπιστεύομαι την εταιρεία έχει ρίξει τιμές λόγω και καινούριων μοντέλων Αυτό η το άλλο για πείτε. Η κάρτα στο μέλλον θα είναι μέχρι 3080 1000αρι και gold η 850αρι και platinum ;; ( κλείνω προς το platinum ) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-rmx-series-1000-w-80-gold_2374773 https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-850-w-80-platinum_2277867 Άκυρο Διάβασα customer reviews στο Amazon Καλά την είχα στο μυαλό μου την Corsair σαν b choice Γαμώτο τα seasonic στην Ελλάδα πάσχουν από διαθεσιμότητα Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από TEOKOS
triplex1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, TEOKOS είπε Ρε παίδες αν και δεν την εμπιστεύομαι την εταιρεία έχει ρίξει τιμές λόγω και καινούριων μοντέλων Αυτό η το άλλο για πείτε. Η κάρτα στο μέλλον θα είναι μέχρι 3080 1000αρι και gold η 850αρι και platinum ;; ( κλείνω προς το platinum ) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-rmx-series-1000-w-80-gold_2374773 https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-850-w-80-platinum_2277867 Άκυρο Διάβασα customer reviews στο Amazon Καλά την είχα στο μυαλό μου την Corsair σαν b choice Γαμώτο τα seasonic στην Ελλάδα πάσχουν από διαθεσιμότητα 850αρι και platinum Μπορεις να πας στο RMx του 2018
leros2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 12 ώρες πριν, TEOKOS είπε Ρε παίδες αν και δεν την εμπιστεύομαι την εταιρεία έχει ρίξει τιμές λόγω και καινούριων μοντέλων Αυτό η το άλλο για πείτε. Η κάρτα στο μέλλον θα είναι μέχρι 3080 1000αρι και gold η 850αρι και platinum ;; ( κλείνω προς το platinum ) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-rmx-series-1000-w-80-gold_2374773 https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-850-w-80-platinum_2277867 Άκυρο Διάβασα customer reviews στο Amazon Καλά την είχα στο μυαλό μου την Corsair σαν b choice Γαμώτο τα seasonic στην Ελλάδα πάσχουν από διαθεσιμότητα https://www.skroutz.gr/s/25323928/Adata-XPG-Core-Reactor-850W.html Κορυφαίο... 1
TEOKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά θα πάω σε budget σύστημα με τον 5600x. Τροφοδοτικό πήρα (όπως και προτάθηκε )το φτηνό Corsair rm850X από πλαίσιο. Ενημερωτικά στην περιγραφή του το πλαίσιο έχει κάνει λάθος. Το αναφέρει σαν rm850 που είναι πιο παλιό με όχι Ιαπωνικούς πυκνωτές αλλά στην φωτο έχει το rm850Χ του 2018. Αυτο που παίρνεις τελικά είναι το πιο καινούργιο X Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2021 από TEOKOS 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2021 Η κάρτα γραφικών σου δεν πρέπει να είναι uefi , θα έχεις θέμα με καινούργια μητρική.
TEOKOS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Η κάρτα γραφικών σου δεν πρέπει να είναι uefi , θα έχεις θέμα με καινούργια μητρική. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα από ότι έχω διαβάσει. Κλείνεις το secure boot από το bios της μητρικής και δουλεύει. Αυτά βέβαια στα win 10. Στα 11 θα υπάρχουν προβλήματα όντως. Τεσπα η κάρτα μου έχει uefi νομίζω 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, TEOKOS είπε Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα από ότι έχω διαβάσει. Κλείνεις το secure boot από το bios της μητρικής και δουλεύει. Αυτά βέβαια στα win 10. Στα 11 θα υπάρχουν προβλήματα όντως. Τεσπα η κάρτα μου έχει uefi νομίζω Το csm πειράζεις για legacy /uefi boot support αλλά απ'ότι φαίνεται η κάρτα πρέπει να υποστηρίζει uefi οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
TEOKOS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Λοιπόν ήρθαν τα cpu 5600X ram HyperX Fury 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) 3200MHZ ssd Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe Αύριο πάω να πάρω και την Msi b550 tomahawk ( Καμία ένσταση ; Κάτι άλλο καλύτερο στο ίδιο επίπεδο τιμής; ) Απορία μια που τα έχω ξεχάσει μετά απ τόσο καιρό Εφόσον το hardware είναι αλλαγμένο όλο , πως θα βάλω τα windows στον καινούργιο ssd και να διατηρήσω την άδεια χρήσης που έχω για αυτά ; Φαντάζομαι πρέπει να κάνω κλώνο τον προηγούμενο που είχα στο παλιό μηχάνημα , πιο πρόγραμμα προτείνεται ; 1
duffyduck Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 μπουταρε απο τον παλιο και αστο να κανει ενεργοποιηση στη νεα μητρικη (μεσω ιντερνετ) μετα νεα εγκατασταση στον καινουργιο ssd 1
Nik1239 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, duffyduck είπε μπουταρε απο τον παλιο και αστο να κανει ενεργοποιηση στη νεα μητρικη (μεσω ιντερνετ) μετα νεα εγκατασταση στον καινουργιο ssd Γίνεται αυτό; Να κάνει ενεργοποίηση ξανά με άλλο hardware;
TEOKOS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Είχα τα windows 7 πειρατικά Έγιναν τσαμπέ από μόνα τους upgrade σε windows 8 , και μετά windows 10 . Μάλλον είχε αφήσει η Microsoft να γίνει το upgrade για publicity dissemination strategy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα