Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να υπαρχουν αποδείξεις είσπραξης κοινοχρηστων και για καθε τετοια οι ανάλογες αποδείξεις απο τούς λογαριασμούς που αφορουν.Μονο αυτές πληρώνονται απο δικαστικη αποφαση και τιποτα αλλο.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cumulus είπε

Αν ξερει, τιποτα δε θα φοβηθει το εξωδικο.

Ειμαι διαχειριστης και μια ιδιοκτητρια χρωσταει 36 μηνες,Οι προηγουμενοι διαχειριστεςτην ειχαν αφησει ετσι .Τις καναμε εξωδικο αλλα τιποτα , αφου γνωριζει οτι απλα ειναι μια προειδοποιηση.

Βεβαια θα κινηθουμε δικαστικα ,αλλα πρεπει καποιος να γνωριζει οτι για να δικδικησε τα οφειλομενα πρεπει να εχει ολες τις αποδειξεις.Κοινως δεν αρκουν μονο τα χαρτια απο την εταιρια που βγαζει τα κοινοχρηστα

Καλά. Το εξώδικο καλώς το στείλατε για να υπάρχει ιστορικό, μην σου πει τίποτα μετά στο δικαστήριο ότι δεν με ενημερώσετε. Τώρα μπορείτε άνετα να της βγάλετε το διαμέρισμα σε κατάσχεση. Εκεί να δούμε αν θα φοβηθεί. 

3 ώρες πριν, cumulus είπε

Μην το ψαχνεις.Σε μενα καποιοι συγκατοικοι μου λενε να πληρωσουμε οι υπολοιποι τα χρωστουμενα κοινοχρηστα ,γιατι τη λυπουνται .Οταν τους ειπα να τα πληρωσουν αυτοι που τη λυπουνται, δεν τους αρεσει

Βλακειες..... Αν κάθεσαι και χαρίζεσαι έτσι δεν θα βγει άκρη ποτέ. Καλά τους είπες να πληρώσουν αυτοί. Γνωρίζω και εγώ περίπτωση γυναίκας ηλικιωμένης που δεν μπορούσε να πληρώνει και τα πλήρωσαν οι άλλοι. Αλλά πριν γίνει αυτό της ζητήθηκαν από τον διαχειριστή δικαιολογητικά για να δουν την οικονομικη της κατάσταση, φαινόταν κιόλας από την ίδια και το ότι της είχε κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ μια φορά, ειδάλλως θα της έκαναν αγωγή. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Καλά. Το εξώδικο καλώς το στείλατε για να υπάρχει ιστορικό, μην σου πει τίποτα μετά στο δικαστήριο ότι δεν με ενημερώσετε. Τώρα μπορείτε άνετα να της βγάλετε το διαμέρισμα σε κατάσχεση. Εκεί να δούμε αν θα φοβηθεί. 

Βλακειες..... Αν κάθεσαι και χαρίζεσαι έτσι δεν θα βγει άκρη ποτέ. Καλά τους είπες να πληρώσουν αυτοί. Γνωρίζω και εγώ περίπτωση γυναίκας ηλικιωμένης που δεν μπορούσε να πληρώνει και τα πλήρωσαν οι άλλοι. Αλλά πριν γίνει αυτό της ζητήθηκαν από τον διαχειριστή δικαιολογητικά για να δουν την οικονομικη της κατάσταση, φαινόταν κιόλας από την ίδια και το ότι της είχε κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ μια φορά, ειδάλλως θα της έκαναν αγωγή. 

Η δικια μας μια χαρα τα εχει ολα πληρωμενα .Απλως βρηκε απο τους προηγουμενους που δεν της ελεγαν τιποτα και δεν πληρωνε.

Για να παραφρασω ενα ρητο

"Τον τζαμπατζη πολλοι εμισησαν, το τζαμπα κανεις"

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα του έκανα εξώδικο μαζί με τον διαχειριστή. Μέσα στο εξώδικο θα του σημείωνα ότι επειδή η διαχείρηση μπορεί να ζητήσει από εμένα τον ιδιοκτήτη αποζημίωση θα αναγκαστώ να λύσω το συμβόλαιο ενοικίασης. Εχει κλείσει 3ετία από την πρώτη ημέρα που πρωτομπήκε στο διαμέρισμα?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω και εγώ μία ίδια περίπτωση ενός ενοικιαστή που δεν πληρώνει το πετρέλαιο θέρμανσης το ποσό που του αναλογεί σκέφτομαι να κλείσω την παροχή και να μην μπορεί να καταναλώσει το πετρέλαιο. Η εταιρεία διαχείρισης μου λέει ότι πρέπει να περιμένουμε έξι μήνες και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το να του κόψω την παροχή δεν είναι μία λύση?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω και εγώ μία ίδια περίπτωση ενός ενοικιαστή που δεν πληρώνει το πετρέλαιο θέρμανσης το ποσό που του αναλογεί σκέφτομαι να κλείσω την παροχή και να μην μπορεί να καταναλώσει το πετρέλαιο. Η εταιρεία διαχείρισης μου λέει ότι πρέπει να περιμένουμε έξι μήνες και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το να του κόψω την παροχή δεν είναι μία λύση?

Καλημέρα. Η αυτοδικία ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.

Καλύτερα απευθύνσου σε δικηγόρο για να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου.

Δημοσ.

Δεν θα μπορεί να αποδείξει νομικά ότι αυθαίρετα έκλεισα τον διακόπτη. Θα αναγκαστεί να πληρώσει. Αν φύγει πρίν τελειώσει το συμβόλαιο του μπορώ να τον κυνηγήσω δικαστικά και να μου πληρώσει όλο το ποσό μέχρι την λήξη ή μέχρι να βρω άλλον ενοικιαστή. Αλλιώς αν είναι έτσι τότε οι ιδιοκτήτες θα βγαίνουν συνεχώς ζημιωμένοι κάθε φορά που δεν πληρώνουν οι ενοικιαστές είτε κοινόχρηστα είτε το ενοίκιο και αυτό δεν είναι δίκαιο.

Η εταιρία κοινοχρήστων δεν πρέπει κάτι να κάνει? Την πήρα για αυτό το λόγο. Για περίεργους ενοικιαστές και να μήν τρέχω εγώ συνέχεια από πίσω τους. Αν είναι να μην μπορεί να με καλύψει νομικά τότε γιατί την πληρώνω?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Η εταιρία κοινοχρήστων δεν πρέπει κάτι να κάνει? Την πήρα για αυτό το λόγο. Για περίεργους ενοικιαστές και να μήν τρέχω εγώ συνέχεια από πίσω τους. Αν είναι να μην μπορεί να με καλύψει νομικά τότε γιατί την πληρώνω?

Το γιατί πληρώνεις την εταιρεία κοινοχρήστων το ξέρεις εσύ, εσύ έχεις κάνει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία μαζί της, όχι εμείς.

Πάντως μια και ρώτησες η εταιρεία κοινοχρήστων λογικά δεν πρέπει να κάνει κάτι, εκτός και αν παρέχει ειδικά σε σένα επί πληρωμή κάποια υπηρεσία νομικής προστασίας ή κάτι παρόμοιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Καλημέρα. Η αυτοδικία ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.

Καλύτερα απευθύνσου σε δικηγόρο για να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου.

Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι και το πιο σωστό. Άλλωστε περιμένω τη πληρωμή του ενοικίου μου στην πρώτη του μήνα, αν τον νευριάσω περισσότερο θα έχω κι ένα μήνα Ενοικίου απλήρωτου. Καλύτερα να περιμένω να δω που το πάει.

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το γιατί πληρώνεις την εταιρεία κοινοχρήστων το ξέρεις εσύ, εσύ έχεις κάνει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία μαζί της, όχι εμείς.

Πάντως μια και ρώτησες η εταιρεία κοινοχρήστων λογικά δεν πρέπει να κάνει κάτι, εκτός και αν παρέχει ειδικά σε σένα επί πληρωμή κάποια υπηρεσία νομικής προστασίας ή κάτι παρόμοιο.

Όπως ξέρεις οι περισσότερες εταιρίες διαφημίζουν στο site τους ότι παρέχουν νομική προστασία. Στην Ελλάδα όμως λίγες είναι οι καλές εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων που το τηρούν. Άρα πεταμένα χρήματα είναι για τιε υπόλοιπες. Εγώ για αυτό το λόγο ήθελα εταιρία διαχείρησης για να με καλύπτει νομικά. Το πετρέλαιο δυύο φορές το χρόνο μου το μετράνε όλες οι εταιρίες. Στο εισπρακτικό κομμάτι όμως όλες υστερούν νομικά. Υστερούν γιατί ο νόμος δεν καλύπτει σωστά τον ιδιοκτήτη.

Από αυτά που διάβασα στο ίντερνετ, από 2018 και μετά, οι διαφορές για απλήρωτα κοινόχρηστα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ορόφων ή διαμερισμάτων, βρίσκουν λύση εξωδικαστικά, με τη διαμεσολάβηση δικηγόρου.  Εάν μία από τις δύο πλευρές δεν προσέλθει στη διαδικασία, τότε προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής.

Δημοσ.
Στις 10/7/2021 στις 12:19 ΠΜ, greekfragma είπε

Εάν εκδίδονται στο όνομα του ενοικιαστή μπορεί η διαχείριση μέσω συνέλευσης ιδιοκτητών να επιβάλλουν κυρώσεις μέχρι την εξόφληση και να κινηθείτε νομικά για αρχή πληρώνοντας από κοινού με μικρό ποσό έκαστος του στυλ 5ευρώ ένα εξώδικο των 50ευρώ (αν είστε 10 διαμερίσματα π.χ.)

Αν δει το εξώδικο θα δεις οτι θα πληρώσει και θα ξοφλήσει.

Ξέρει οτι σε πιθανή ακρόαση σε δικαστήριο και όντας ενημερωμένος επίσημα μέσω εξώδικου, θα βγει χαμένος 2πλά.

Επίσης μπορείς ως ιδιοκτήτης να πατήσεις πάνω στο συμβόλαιο που λέει οτι αν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την πολυκατοικία να του κάνεις έξωση.

Καλημέρα . Είμαι σε αυτή την περίπτωση που αναφέρεις. Εγώ δεν έχω το πρόβλημα ότι δεν φεύγει, αλλά ότι προσπαθεί να φύγει χωρίς να αποζημιωθώ μιας κι έχει υπογράψει για 3 χρόνια συμβόλαιο και είναι μόνο 3 μήνες. Μου χρωστάει το πετρέλαιο 400 ευρώ και σαν δικαιολογία μου παραπονιέται με φωνές, ότι έχει φασαρία το διαμέρισμα και ότι κάνω εγώ φασαρία που είμαι δύο ορόφους κάτω, αυτό για μένα σημαίνει ότι θέλει να φύγει και προσπαθεί να βρει κάποια ανύπαρκτη αιτία να δικαιολογηθεί για να φύγει. Εγώ πως καλύπτομαι σε αυτή την περίπτωση? Το συμβόλαιο μου γράφει ότι αν φύγει μονομερός χωρίς σοβαρό λόγο μου πληρώνει όλα τα ενοίκια μέχρι να το ξανάνοικιάσω. Όμως δικαστικώς αν παώ μου πληρώνει και τα δικαστικά έξοδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, takotime4 είπε

Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι και το πιο σωστό. Άλλωστε περιμένω τη πληρωμή του ενοικίου μου στην πρώτη του μήνα, αν τον νευριάσω περισσότερο θα έχω κι ένα μήνα Ενοικίου απλήρωτου. Καλύτερα να περιμένω να δω που το πάει.

Όπως ξέρεις οι περισσότερες εταιρίες διαφημίζουν στο site τους ότι παρέχουν νομική προστασία. Στην Ελλάδα όμως λίγες είναι οι καλές εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων που το τηρούν. Άρα πεταμένα χρήματα είναι για τιε υπόλοιπες. Εγώ για αυτό το λόγο ήθελα εταιρία διαχείρησης για να με καλύπτει νομικά. Το πετρέλαιο δυύο φορές το χρόνο μου το μετράνε όλες οι εταιρίες. Στο εισπρακτικό κομμάτι όμως όλες υστερούν νομικά. Υστερούν γιατί ο νόμος δεν καλύπτει σωστά τον ιδιοκτήτη.

Από αυτά που διάβασα στο ίντερνετ, από 2018 και μετά, οι διαφορές για απλήρωτα κοινόχρηστα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ορόφων ή διαμερισμάτων, βρίσκουν λύση εξωδικαστικά, με τη διαμεσολάβηση δικηγόρου.  Εάν μία από τις δύο πλευρές δεν προσέλθει στη διαδικασία, τότε προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής.

8 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Είσαι διαχειριστής;

Είμαι ιδιοκτήτης

7 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Είμαι ιδιοκτήτης και τα έχω δώσει σε εταιρεία κοινοχρήστων αλλά δεν βλέπω να καλύπτομαι νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις . Για κοίταξε και αυτό που βρήκα αν ξέρεις αν με καλύπτει να πάω εκεί. https://www.nomikiprostasia24.gr/eidika-programmata/akiniti-periousia#

Επεξ/σία από takotime4
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Είμαι ιδιοκτήτης και τα έχω δώσει σε εταιρεία κοινοχρήστων αλλά δεν βλέπω να καλύπτομαι νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις . Για κοίταξε και αυτό που βρήκα αν ξέρεις αν με καλύπτει να πάω εκεί. https://www.nomikiprostasia24.gr/eidika-programmata/akiniti-periousia#

Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, αυτό που δείχνεις είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που διαθέτει η ARAG, και περιγράφει αναλυτικά τι καλύπτει και τι όχι, τι να σου πούμε εμείς?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, takotime4 είπε

Είμαι ιδιοκτήτης

Βρες άλλο τρόπο πίεσης.

Τυπικά , τα κοινόχρηστα που αφορούν τον ενοικιαστή τα διεκδικεί ο διαχειριστής 

Δημοσ.

Αυτό το ασφαλιστικό πρόγραμμα γράφει ότι καλύπτει και ασφάλεια νομικής ευθύνης σε περιπτώσεις 

Παραδείγματα:

• Ένοικος δεν καταβάλει το ενοίκιο, έχει αφήσει απλήρωτα ενοίκια και «εξαφανίσθηκε»
  • Έκδοση απόφασης για μη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων
  • Διαφορές με τη διαχείριση που αφορούν κατανομή κοινοχρήστων
  • Σ' όλες τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις η ARAG πληρώνει:

τις αμοιβές του δικηγόρου της εκλογής του ασφαλισμένου,
    τα δικαστικά έξοδα,
    τις αποζημιώσεις των δικαστικών επιμελητών
    τις αποζημιώσεις κλητευθέντων μαρτύρων,
    τις αμοιβές των διοριζομένων από το δικαστήριο πραγματογνωμόνων,
    την επιδικασθείσα στον αντίδικο δικαστική δαπάνη

Για αυτό το αναφέρω εδώ μήπως ξέρετε αν μας ακαλύπτουν τέτοια ασφαλιστήρια προγράμματα. 

Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Βρες άλλο τρόπο πίεσης.

Τυπικά , τα κοινόχρηστα που αφορούν τον ενοικιαστή τα διεκδικεί ο διαχειριστής 

Ναι σωστά, τα διεκδικεί ο διαχειριστής που στην προκειμένη περίπτωση είναι η εταιρία διαχείρισης που έχω βάλει. Αλλά δικαστικά έξοδα αν προχωρήσω με νομικό τρόπο γιατί δεν πληρώνει ο ενοικιαστής  τα καλύπτει?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...