Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.
Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο για να σταματήσω το Word (2019 έχω, αλλά νομίζω ότι είναι διαχρονικό θέμα) να αντικαθιστά αυτόματα, όταν προσπαθώ να πληκτρολογήσω "δισ." το "δισ" με δις... Έχω φάει τον κόσμο όλο, αλλά δεν έχω βρει λύση.

Σημειώνω ότι στα AutoCorrect Options, στις εξαιρέσεις έχω προσθέσει το "δισ", αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να το αντικαθιστά. Φαίνεται ότι η αντικατάσταση γίνεται στη βάση της αντικατάστασης του σ στο τέλος της λέξης σε ς· και αυτή δεν ελέγχει τις εξαιρέσεις πριν συμβεί...

Αν ξέρει κανένας τη λύση, ας μου πει κι εμένα.

Δημοσ.

Έχω την έκδοση 2013 και δεν κάνει την αυτόματη διόρθωση που επισημαίνεις. Πήγαινε στις Επιλογές → Γλωσσικός Έλεγχος → Επιλογές Αυτόματης Διόρθωσης… και στην καρτέλα Αυτόματη Διόρθωση δες αν υπάρχει στη λίστα των διορθώσεων το δισ – αν ναι, μπορείς να το διαγράψεις ώστε να μην το διορθώνει αυτόματα σε δις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HValenti είπε

Αν ξέρει κανένας τη λύση, ας μου πει κι εμένα.

την επόμενη φορά που θα στο κάνει, θα κάνεις ακύρωση της αλλαγής (undo που λένε κ στο χωριό μου) , και πάνω στο δισ. , το οποίο θα είναι λογικά υπογραμμισμένο με κόκκινη γραμμή, κάνεις δεξί κλικ κ το αποθηκεύεις στο λεξικό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, accipio είπε

Έχω την έκδοση 2013 και δεν κάνει την αυτόματη διόρθωση που επισημαίνεις. Πήγαινε στις Επιλογές → Γλωσσικός Έλεγχος → Επιλογές Αυτόματης Διόρθωσης… και στην καρτέλα Αυτόματη Διόρθωση δες αν υπάρχει στη λίστα των διορθώσεων το δισ – αν ναι, μπορείς να το διαγράψεις ώστε να μην το διορθώνει αυτόματα σε δις.

Δεν υπάρχει.

17 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

την επόμενη φορά που θα στο κάνει, θα κάνεις ακύρωση της αλλαγής (undo που λένε κ στο χωριό μου) , και πάνω στο δισ. , το οποίο θα είναι λογικά υπογραμμισμένο με κόκκινη γραμμή, κάνεις δεξί κλικ κ το αποθηκεύεις στο λεξικό.

Δεν βγάζει αυτήν την ένδειξη. Κάνει την αντικατάσταση χωρίς να λέει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάνε Undo

αν έχεις ελληνικό λεξικό, πάτα F7 και θα πρέπει να υπογραμμίσει όλες τις λέξεις με ορθογραφικά λάθη. Βάλε σε ένα κείμενο και μια λέξη επίτηδες γραμμένη λάθος για να δεις

οπότε μετά με δεξί κλικ ΠΑΝΩ στο δισ. επέλεξε προσθήκη στο λεξικό

Untitled.jpg

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.

Το Undo επαναφέρει το δισ. από το δις. Οπότε τουλάχιστον διορθώνεται στη χρήση, αν και δεν βολεύει και πολύ.

Το δισ. δεν το βλέπει ως λάθος, οπότε δεν μπορώ να το προσθέσω στο λεξικό. Και manually να το προσθέσω όμως, που το έχω προσθέσει, δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

Αυτό ήταν! Επειδή έχω το word στα αγγλικά, δεν αναφέρει καν ότι αυτή η ρύθμιση αφορά και στο τελικό ς...

Θα κάνω αυτόματες αντικαταστήσεις στα αριθμητικά 1ος 2ος κτλ οπότε θα είμαι κομπλέ! Ευχαριστώ!

image.png.1a6b589eeafda800f891d4ca6c85147d.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...