Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά εφιάλτης! Από που να πρωτοξεκινήσω; Από το transfer που προσφέρει η Apple με εφαρμογή της και οι φωτογραφίες εν τέλει πετάγονται σε ένα φάκελο Recents και ανάκατα; Ή από το ότι δε βρίσκω κανέναν απολύτως τρόπο να μεταφέρω αυτούσια τα άλμπουμ στο 12 pro μου;

Δοκίμασα να ανεβάσω όλα τα άλμπουμ σε Google Photos. Αποτυχία. Τα άλμπουμ δεν ανέβηκαν ποτέ, παρά μόνο οι φωτογραφίες, κι αυτές πάλι ανακατεμένες σε ορισμένες περιπτώσεις. Δοκίμασα να περάσω τα άλμπουμ όλα στο Macbook Pro, τα κατάφερα και τώρα τα έχω όλα backed up όπως θέλω. Πώς θα τα μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΑ στο κινητό; 

Δοκίμασα με Airdrop και πάλι χάνομαι. Μία μεταφέρει, μία δε μεταφέρει. Ανέβασμα σε ICloud πάλι τα ίδια με Google Photos. Χάνονται τα άλμπουμ και μένουν οι φωτογραφίες ξέμπαρκες.

Μου έχει γίνει κι η πρόταση για Dropbox με συνδρομή αλλά αυτό φυσικά σημαίνει ότι δε θα τις έχω τις παλιές φωτογραφίες και άλμπουμ τουλάχιστον στην αντίστοιχα εφαρμογή Photos της Apple. 

Να σημειωθεί ότι μιλάμε για 65gb αρχεία τα οποία τα έχω πλήρως τακτοποιημένα και ταξινομημένα κι είναι πραγματικά κρίμα να μη μπορώ να βρω λύση σε αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάτσει και ασχοληθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, stavros750 είπε

Δοκίμασα να περάσω τα άλμπουμ όλα στο Macbook Pro, τα κατάφερα και τώρα τα έχω όλα backed up όπως θέλω. Πώς θα τα μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΑ στο κινητό; 

δες λίγο εδώ https://support.apple.com/en-us/HT202786

και εδώ https://support.apple.com/el-gr/guide/mac-help/mchl4af095d3/mac

με το airdrop γιατί είχες θέμα?

από όσο ξέρω δεν γίνεται να μεταφέρεις τα άλμπουμ από το κινητό σου έτσι όπως είναι σε διαφορετικού είδους συσκευή. Δηλ μόνο αν πας από iPhone σε iPhone μέσω iCloud στο κρατάει.

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, stavros750 said:

Δοκίμασα να περάσω τα άλμπουμ όλα στο Macbook Pro, τα κατάφερα και τώρα τα έχω όλα backed up όπως θέλω.

Αν τα έχεις περάσει στο Photos app στο Mac, απλώς βάζεις το Photos στο iCloud, αρκεί να έχεις χώρο στο iCloud.

Αν δεν θες iCloud Photos και τα έχεις σε folders, μπορείς να συγχρονίσεις μέσω iTunes.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Αν τα έχεις περάσει στο Photos app στο Mac, απλώς βάζεις το Photos στο iCloud, αρκεί να έχεις χώρο στο iCloud.

Αν δεν θες iCloud Photos και τα έχεις σε folders, μπορείς να συγχρονίσεις μέσω iTunes.

τα έχω ξεμπαρκα στην επιφανεια σε φάκελο. Άρα κατεβάζω το Photos σε mac και iphone, icloud έχω 200gb το μήνα paid plan και μεταφέρονται αυτόματα κινητό αυτούσια τα άλμπουμ;

2 ώρες πριν, onelonelystar είπε

δες λίγο εδώ https://support.apple.com/en-us/HT202786

και εδώ https://support.apple.com/el-gr/guide/mac-help/mchl4af095d3/mac

με το airdrop γιατί είχες θέμα?

από όσο ξέρω δεν γίνεται να μεταφέρεις τα άλμπουμ από το κινητό σου έτσι όπως είναι σε διαφορετικού είδους συσκευή. Δηλ μόνο αν πας από iPhone σε iPhone μέσω iCloud στο κρατάει.

θα δω αναλυτικά τις οδηγίες που μου στειλες και θα σου πω. ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
36 minutes ago, stavros750 said:

τα έχω ξεμπαρκα στην επιφανεια σε φάκελο. Άρα κατεβάζω το Photos σε mac και iphone, icloud έχω 200gb το μήνα paid plan και μεταφέρονται αυτόματα κινητό αυτούσια τα άλμπουμ;

Το Photos είναι προεγκατεστημένο και στις δύο συσκευές.

Έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν θυμάμαι να σου πω λεπτομέρειες αλλά θα σου ό,τι θυμάμαι.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να αποφασίσεις αν το Photos στο Mac θα "βλέπει" τις φωτό απ' όπου τις έχεις μέσα στο Mac (desktop ή οπουδήποτε αλλού) ή θα τις κάνει Import (copy) στη δική του Library. Θα βρεις τη σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις του Photos στο Mac. Προτείνω να τις κάνεις Import για ασφάλεια και κράτα το Folder για backup.

Δεν θυμάμαι αν μπορείς να κάνεις Import το folder με όλα τα subfolders με τη μία και να δημιουργηθούν αυτόματα τα subfolders μέσα στο Photos η πρέπει να τα κάνεις ένα-ένα. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν τα folders που θα δημιουργηθούν μέσα στο Photos συγχονίζονται με το iCloud ή πρέπει να φτιάξεις ένα Album για κάθε Folder και να μεταφέρεις εκεί τις φωτό. Νομίζω (και ελπίζω) ότι δεν χρειάζεται. Αν όμως χρειαστεί, κάνε τον κόπο, αξίζει. Απ' τη στιγμή που θα είναι μέσα στο Photos όλες οι φωτό μοιρασμένες σε Folders ή Albums (υπόψιν ότι πάντα θα εμφανίζονται χύμα με χρονολογική σειρά μέσα στο All Photos -και στο Recents στο iPhone-), θα κάνεις sign in το Photos στο iCloud και θα περιμένεις να ανέβουν. Υπομονή, γιατί μιλάμε για πολλά γίγα και η διαδικασία στην αρχή είναι αργή.

Όταν ανέβουν όλες, κάνεις και στο iPhone sign in στο iCloud Photos και περιμένεις να κατέβουν. Σου προτείνω, ανεξέρτητα πόσο χώρο έχεις στο iPhone, να ενεργοποιήσεις το "Optimize iPhone Storage" στις ρυθμίσεις του Photos στο iPhone, ώστε να κατεβάσει μικρά αντίγραφα απ' το iCloud και να μην σου τρώει χώρο στη συσκευή. Μην ανηυχείς για την ποιότητα, είναι μια χαρά, και ανά πάσα στιγμή χρειαστεί (π.χ. όταν πας να κάνεις zoom σε μια φωτό), το iPhone θα κατεβάσει την original.

Σε ό,τι άλλο μπορώ να βοθήσω, μου λες.

• Thanks 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Το Photos είναι προεγκατεστημένο και στις δύο συσκευές.

Έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν θυμάμαι να σου πω λεπτομέρειες αλλά θα σου ό,τι θυμάμαι.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να αποφασίσεις αν το Photos στο Mac θα "βλέπει" τις φωτό απ' όπου τις έχεις μέσα στο Mac (desktop ή οπουδήποτε αλλού) ή θα τις κάνει Import (copy) στη δική του Library. Θα βρεις τη σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις του Photos στο Mac. Προτείνω να τις κάνεις Import για ασφάλεια και κράτα το Folder για backup.

Δεν θυμάμαι αν μπορείς να κάνεις Import το folder με όλα τα subfolders με τη μία και να δημιουργηθούν αυτόματα τα subfolders μέσα στο Photos η πρέπει να τα κάνεις ένα-ένα. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν τα folders που θα δημιουργηθούν μέσα στο Photos συγχονίζονται με το iCloud ή πρέπει να φτιάξεις ένα Album για κάθε Folder και να μεταφέρεις εκεί τις φωτό. Νομίζω (και ελπίζω) ότι δεν χρειάζεται. Αν όμως χρειαστεί, κάνε τον κόπο, αξίζει. Απ' τη στιγμή που θα είναι μέσα στο Photos όλες οι φωτό μοιρασμένες σε Folders ή Albums (υπόψιν ότι πάντα θα εμφανίζονται χύμα με χρονολογική σειρά μέσα στο All Photos -και στο Recents στο iPhone-), θα κάνεις sign in το Photos στο iCloud και θα περιμένεις να ανέβουν. Υπομονή, γιατί μιλάμε για πολλά γίγα και η διαδικασία στην αρχή είναι αργή.

Όταν ανέβουν όλες, κάνεις και στο iPhone sign in στο iCloud Photos και περιμένεις να κατέβουν. Σου προτείνω, ανεξέρτητα πόσο χώρο έχεις στο iPhone, να ενεργοποιήσεις το "Optimize iPhone Storage" στις ρυθμίσεις του Photos στο iPhone, ώστε να κατεβάσει μικρά αντίγραφα απ' το iCloud και να μην σου τρώει χώρο στη συσκευή. Μην ανηυχείς για την ποιότητα, είναι μια χαρά, και ανά πάσα στιγμή χρειαστεί (π.χ. όταν πας να κάνεις zoom σε μια φωτό), το iPhone θα κατεβάσει την original.

Σε ό,τι άλλο μπορώ να βοθήσω, μου λες.

σε ευχαριστώ πολύ φίλε. μεγάλη διαδικασία. θα τη βάλω μπρος και θα σε ενημερώσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, stavros750 said:

σε ευχαριστώ πολύ φίλε. μεγάλη διαδικασία. θα τη βάλω μπρος και θα σε ενημερώσω.

Να' σαι καλά. Αξίζει τον κόπο πάντως. Ησυχάζεις. Εγώ έκανα επιπλέον και μια άλλη δουλειά. Για όσες φωτογραφίες δεν έχουν tag με σωστή ημερομηνία (τραβηγμάνες με παλιά ψηφιακή, σκαναρισμένες κλπ), μπήκα στο Photos στο Mac και έκανα modify την ημερομηνία. Δεν έκατσα βέβαια να το κάνω σε μία-μία, αλλά σε κάθε album, που συνήθως αφορούσε σε ένα event, έβαζα σε όλες την ίδια ημερομηνία, έστω και στο περίπου, ώστε να εμφανίζονται με σωστή σειρά στο All photos.

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...