Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, και ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει ήδη θέμα ή παραβαίνω κάποιον κανονισμό.

Η Samsung LE37A558PF3 (37'') μου σταμάτησε να έχει ήχο. Την έχω πάνω από 10 χρόνια αλλά λυπάμαι να την πετάξω. Από την άλλη, σε τουλάχιστον μία προηγούμενη βλάβη εκτός εγγύησης η αντιπροσωπεία με είχε τσεκουρώσει, χώρια τα χρήματα απλά για έλεγχο.

Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιο κατάστημα ή τεχνικό όπου μπορώ να την επισκευάσω και να είναι αξιόπιστοι επαγγελματίες?

Δημοσ.
Στις 8/7/2021 στις 10:02 ΜΜ, Tobajara είπε

Καλησπέρα, και ζητώ συγγνώμη αν υπάρχει ήδη θέμα ή παραβαίνω κάποιον κανονισμό.

Η Samsung LE37A558PF3 (37'') μου σταμάτησε να έχει ήχο. Την έχω πάνω από 10 χρόνια αλλά λυπάμαι να την πετάξω. Από την άλλη, σε τουλάχιστον μία προηγούμενη βλάβη εκτός εγγύησης η αντιπροσωπεία με είχε τσεκουρώσει, χώρια τα χρήματα απλά για έλεγχο.

Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιο κατάστημα ή τεχνικό όπου μπορώ να την επισκευάσω και να είναι αξιόπιστοι επαγγελματίες?

δεν ξερω αν σε συμφερει να την φτιαξεις μιας κ ειναι παλια... Θα προτεινα να σκεφτεις την λυση καποιας φτηνης ηχομπαρας σαν εναλλακτικη λυση. Θα σου ερθει οσο τα λεφτα που θα εδινες για την επισκευη στο περιπου, και θα εχεις κ καλυτερο ηχο σε σχεση με τα ενσωματωμενα ηχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση 10+χρονών τηλεόραση δεν της χώνεις λεφτά για επισκευή.

Μια απλή ηχόμπαρα να κάνεις τη δουλειά σου και ξεκίνα να μαζεύεις για την επόμενη. Με περίπο 350 μπορείς να βρεις πλέον σύγχρονη που θα κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά της.

π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/24929169/LG-43UN73003-Smart-4K-UHD-43.html?

Δημοσ.
17 ώρες πριν, kallair είπε

Θα προτεινα να σκεφτεις την λυση καποιας φτηνης ηχομπαρας σαν εναλλακτικη λυση. Θα σου ερθει οσο τα λεφτα που θα εδινες για την επισκευη στο περιπου, και θα εχεις κ καλυτερο ηχο σε σχεση με τα ενσωματωμενα ηχεια.

17 ώρες πριν, greekfragma είπε

Μια απλή ηχόμπαρα να κάνεις τη δουλειά σου και ξεκίνα να μαζεύεις για την επόμενη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η τηλεόραση έχει μόνο RCA εξόδους και επειδή δεν έχω αντάπτορα πρόχειρο (πχ για 3.5 jack) δεν έχω δοκιμάσει αν βγάζει ήχο από εκεί ή έχει πάθει άλλη ζημιά. Επειδή δεν έχω κοιτάξει καθόλου για ηχόμπαρες, υπάρχει καμιά πρόταση προς το αξιοπρεπές?

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να βαλεις στην εξοδο για ακουστικων αν βγαζει ηχο,αν ναι αγορασε ενα ζευγαρι ηχεια για υπολογιστη να κανεις τη δουλεια σου φτηνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ' όλα πρέπει να ελέγξεις αν όντως το πρόβλημα είναι στα ηχεία σου ή είναι στα κυκλώματα του ήχου της tv και δεν φτάνει ήχος στα ηχεία.

Για να δοκιμάσεις αν το πρόβλημα είναι τα ηχεία δοκίμασε να συνδέσεις ένα ζευγάρι ακουστικά στην έξοδο των ακουστικών της tv

Αν δεν έχεις ήχο το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα είναι στα κυκλώματα του ήχου της tv οπότε μάλλον πας για καινούρια τηλεόραση.

Αν έχεις ήχο στα ακουστικά το πρόβλημα είναι στα ηχεία. Με ένα φθηνό ζευγάρι ηχείων για υπολογιστή μπορείς να κάνεις την δουλειά σου φθηνά όπως σου γράφει ο johnkou77.

Αν θέλεις κάτι καλύτερο πας σε ηχομπάρα όπως σου γράφουν ο greekfragma και ο kallai (σύνδεση με optical κατά προτίμηση).

Τώρα, αν έχεις ένα πολυκάναλο ενισχυτή που έχει οπτική είσοδο με ένα καλώδιο optical to optical θα έχεις από τα ηχεία σου πολυκάναλο ήχο - the best. Όλα τα κανάλια της tv παίζουν ήχο 5.1 ή 7.1 downmix to 2.0. οπότε ο ενισχυτής σου θα κάνει upmix και θα σου δώσει την αρχική πληροφορία με τον πολυκάναλο ήχο.

Επίσης μπορείς να συνδέσεις την υποδοχή ακουστικών της tv με μία είσοδο rca του ενισχυτή σου (με ένα καλώδιο stereo jack to 2rca) και να έχεις στερεοφωνικό ήχο ή και πολυφωνικό ήχο  χρησιμοποιώντας κάποιο dsp του ενισχυτή σου.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχεις ήχο στα ακουστικά από την έξοδο ακουστικών της tv.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...