Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ρε παίδες,θα αγοράσω μοτό και ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς την διαδικασία.Πάμε μαζί με τον αγοραστή στο υπουργείο μεταφορών,παραθέτουμε τα έγγραφα που χρειάζονται και τέλος;Διάβαζα οτι υπάρχουν γραφεία διεκπαιρέωσης τα οποία με 30 ευρώ στα κάνουν και αν δώσεις και τα παράβολα για την μεταβίβαση τα πληρώνουν οι ίδιοι;
Επίσης γνωρίζει κανείς αν γίνονται υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχει πληρωθεί ο άλλος για παν ενδεχόμενο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έκανα πρόσφατα μια διεκπεραίωση μεταβίβασης αυτοκινήτου ενός φίλου προς τον αδερφό μου, οπότε τα έχω φρέσκα, στην ουσία με εξουσιοδωτήσανε και οι δύο. Εγώ προτείνω να σου κάνει εξουσιοδώτηση ο πωλητής για την μεταβίβαση της μηχανής εκτός αν θέλει να έρθει και ο ίδιος στο υπουργείο (και χωρίς ΚΕΠ).

τα απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Την άδεια κυκλοφορίας (το αυθεντικό έντυπο που θα σου δώσει ο ιδιοκτήτης)
  2. Ισχύον ΚΤΕΟ τεχνικού ελέγχου (φωτοτυπία, δε χρειάζεται επικύρωση απο ΚΕΠ)
  3. Αστυνομικής Ταυτότητας αγοραστή και πωλητή  (φωτοτυπία, δε χρειάζεται επικύρωση απο ΚΕΠ)
  4. Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας του πωλητή (εκτύπωση από το TAXIS)
  5. Απόδειξη πληρωμής παραβόλου (πληρώνεις και το τυπώνεις απο το Internet Banking με αιτιολογία τον αριθμό κυκλοφορίας )
  6. Εξουσιοδότηση από τον πωλητή αν δε μπορεί να παραστεί ο ίδιος και έχει ορίσει εσένα να διεκπεραιώσεις την μεταβίβαση στο όνομά του

με όλα τα παραπάνω πας στο υπουργείο και κάνετε την αίτηση αλλαγής της άδειας κυκλοφορίας, (θέλει ραντεβού στο υπουργείο) όπου και σου δίνει ο υπάλληλος την προσωρινή άδεια (μια φωτοτυπια ειναι στην ουσία) .

Αν θέλετε ανταλάσσετε υπεύθυνες δηλώσεις όπου αναφέρετε οτι κανατε αγοραπωλησία μόνο για λόγους ελέγχου της εφορίας που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ.

Με το γραφείο διεκπεραιώσεων απλά γλιτώνεις το ραντεβού στο υπουργείο (ίσως έχουν άκρες και τελειώνουν την ίδια μέρα) και χάνεις το 30αρι.
Επίσης μπορεί να στο διεκπεραιώσει και το ΚΕΠ αλλά παίρνει συνήθως 2,3 μήνες.

Έχω επισυνάψει το πίνακα με τα παράβολα για κάθε περίπτωση, μου το δώσανε από το ΚΕΠ, και έχει και το αρ. λογαριασμού του υπουργείου που μπορείς να πληρώσεις στις τράπεζες.

Για εξουσιοδώτηση, εκτός από ΚΕΠ γίνεται και από το gov.gr (https://www.newsauto.gr/news/etsi-tha-ekdosete-online-ipefthini-dilosi-i-exousiodotisi-gia-metavivasi-ich/ )

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ.png

Επεξ/σία από trigtf
Δημοσ.

Υπόψιν οι παραπάνω αριθμοί λογαριασμών που παρέθεσε ο φίλους ισχύουν μόνο για μεταβίβαση σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση μεταφορών (δεν διευκρίνισε ποια), κάθε μία έχει τους δικούς της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...