Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Και συνεχίζει να γράφει τρομολαγνικα οτι στο 2ο εξαμηνο θα γινουν δια ζωσης τα μαθημα στο ΕΠΠΑΙΚ οταν η επισημη προκήρυξη του προγραμματος το γραφει καθαρά και ξαστερα ότι ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ακομα και οι μικροδιδασκαλιες. 

Kοίτα, δεν είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικο κράτος. ΑΥτοι άλλα λενε σήμερα, άλλα αύριο και πάει λέγονας. Μπανανία είμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι με μια ματιά στα προγράμματα σπουδών, το ΕΑΠ είναι πιο ευελικτο και δεν εχιε καθημερινα μαθηματα οπως η ΑΣΠΑΙΤΕ που ειναι 4 ημερες την εβδομάδα.

Επισης αν εισαι οικονομολογος καλυτερα να πας στο ΕΑΠ που ειναι αποκλειστικα γι αυτους

Ts μην συγχύζεσαι όλα είναι αναγνωρισμένα. Αν θες να κανεις και τα δυο, εφοσον σε παρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ κανε και τα δυο. Επισης μην αγχωνεσαι. Θελουν υπευθυνη δηλωση για να σε διαγραφουν. Αν δεν την εστειλες, δεν θα σε διαγραψουν. Μπορει να υπεθεσαν οτι χακαραν το ε-μαιλ σου και το εστειλε το e-mail σε αυτους αλλος. μην ανησυχεις. Λεφτα να εχεις να κανεις παιδαγωγικες επαρκειες. Θα βγουν και αλλα προγραμματα γιατι δεν γινεται να κανουν ολοι την ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποια δεχετα περιορισμενο αριθμο ατομων

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Και συνεχίζει να γράφει τρομολαγνικα οτι στο 2ο εξαμηνο θα γινουν δια ζωσης τα μαθημα στο ΕΠΠΑΙΚ οταν η επισημη προκήρυξη του προγραμματος το γραφει καθαρά και ξαστερα ότι ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ακομα και οι μικροδιδασκαλιες. 
Τι να πω..

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες αλλά εδώ διαφωνώ. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Άμα ξεμπερδέψουμε τον κορονάιο μπορεί να πουν ότι στο Β' Εξάμηνο τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Ή έστω τα εργαστήρια ή οι μικροδιδασκαλίες. Το ρισκάρεις να δηλώσεις άσχετη πόλη ;;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nick125 είπε

Kοίτα, δεν είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στο Ελληνικο κράτος. ΑΥτοι άλλα λενε σήμερα, άλλα αύριο και πάει λέγονας. Μπανανία είμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι με μια ματιά στα προγράμματα σπουδών, το ΕΑΠ είναι πιο ευελικτο και δεν εχιε καθημερινα μαθηματα οπως η ΑΣΠΑΙΤΕ που ειναι 4 ημερες την εβδομάδα.

Επισης αν εισαι οικονομολογος καλυτερα να πας στο ΕΑΠ που ειναι αποκλειστικα γι αυτους

Ts μην συγχύζεσαι όλα είναι αναγνωρισμένα. Αν θες να κανεις και τα δυο, εφοσον σε παρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ κανε και τα δυο. Επισης μην αγχωνεσαι. Θελουν υπευθυνη δηλωση για να σε διαγραφουν. Αν δεν την εστειλες, δεν θα σε διαγραψουν. Μπορει να υπεθεσαν οτι χακαραν το ε-μαιλ σου και το εστειλε το e-mail σε αυτους αλλος. μην ανησυχεις. Λεφτα να εχεις να κανεις παιδαγωγικες επαρκειες. Θα βγουν και αλλα προγραμματα γιατι δεν γινεται να κανουν ολοι την ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποια δεχετα περιορισμενο αριθμο ατομων

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες αλλά εδώ διαφωνώ. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Άμα ξεμπερδέψουμε τον κορονάιο μπορεί να πουν ότι στο Β' Εξάμηνο τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Ή έστω τα εργαστήρια ή οι μικροδιδασκαλίες. Το ρισκάρεις να δηλώσεις άσχετη πόλη ;;

Δεν γίνεται αυτό που λέτε. Η προκήρυξη για αυτό υπάρχει. Δεν βάζει τέτοιους αστερίσκους. Ο άλλος πληρώνει με την βάση την προκήρυξη ειναι νομική δέσμευση αυτό. Είναι παράνομο να αλλάξει στην πορεία γιατί θα τους στείλουν εξώδικα και μηνύσεις και θα τρέχουν... χώρια οτι δεν εξυπηρετεί και την ίδια στην ΑΣΠΑΙΤΕ η οποία πλέον δεν χρειάζεται να μισθώνει χώρους για τα μαθήματα και τα εργαστηρια και δεν θα το κάνει στα μισά της χρονιάς χωρίς λόγο ενώ έχει νομικά δεσμευτεί για το αντίθετο. 

Είπαμε είμαστε χύμα χώρα αλλά κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται μην γράφουμε ότι θέλουμε. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Δεν γίνεται αυτό που λέτε. Η προκήρυξη για αυτό υπάρχει. Δεν βάζει τέτοιους αστερίσκους. Ο άλλος πληρώνει με την βάση την προκήρυξη ειναι νομική δέσμευση αυτό. Είναι παράνομο να αλλάξει στην πορεία γιατί θα τους στείλουν εξώδικα και μηνύσεις και θα τρέχουν... χώρια οτι δεν εξυπηρετεί και την ίδια στην ΑΣΠΑΙΤΕ η οποία πλέον δεν χρειάζεται να μισθώνει χώρους για τα μαθήματα και τα εργαστηρια και δεν θα το κάνει στα μισά της χρονιάς χωρίς λόγο ενώ έχει νομικά δεσμευτεί για το αντίθετο. 

Είπαμε είμαστε χύμα χώρα αλλά κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται μην γράφουμε ότι θέλουμε. 

Eγω παντως θα κανω αιτηση για την ΑΣΠΑΙΤΕ. @Backpacker γνωριζεις αν μπορω να καταθεσω τα 30 ευρώ μεσω e-banking? Και επισης βαζω εννοειται οτι επιβαρυνομαι εγω ολα τα εξοδα του εμβασματος γιατι θα κανω καταθεση απο eurobank σε εθνικη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nick125 είπε

Eγω παντως θα κανω αιτηση για την ΑΣΠΑΙΤΕ. @Backpacker γνωριζεις αν μπορω να καταθεσω τα 30 ευρώ μεσω e-banking? Και επισης βαζω εννοειται οτι επιβαρυνομαι εγω ολα τα εξοδα του εμβασματος γιατι θα κανω καταθεση απο eurobank σε εθνικη

Ναι φυσικά και γίνεται. Απλά μετά στέλνεις στην αιτηση τον κωδικό της της συναλλαγης και φυσικά όπως λες βαζεις ολα τα εξοδα να επιβαρύνουν τον εντολεα (δλδ εσενα) καθως αυτοι πρεπει να παρουν 30 ευρώ ολοκληρα. 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Backpacker είπε

Ναι φυσικά και γίνεται. Απλά μετά στέλνεις στην αιτηση την αποδειξη της συναλλαγης σε pdf και φυσικά όπως λες βαζεις ολα τα εξοδα να επιβαρύνουν τον εντολεα (δλδ εσενα) καθως αυτοι πρεπει να παρουν 30 ευρώ ολοκληρα. 

ναι ξερεις γιατι στο λεω. Γιατι να παω στην Εθνικη να κανω καταθεση θα με στειλουν στο μηχανημα και εκει βραστα. δεν κανουν πια στα γκισε καταθεση χρηματων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εάν επιτρέπεται να κάνω αίτηση για πεσύπ και εππαικ της ασπαίτε, ταυτόχρονα? 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλεις να παρακολουθήσεις και τα 2 προγράμματα. Και τα 2 προσφέρουν το ίδιο: παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Το πιστοποιητικό ΑΣΠΑΙΤΕ σου παρέχει και κάποια επιπλέον προνόμια. Μοριοδοτείται και ως σεμινάριο και επίσης μοριοδοτείται και στην εκπαόδευση ενηλίκων. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα του ΕΑΠ έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, αλλά να ξέρεις πως είναι αρκετά απαιτητικό ως προς τις εργασίες και με αρκετά δύσκολες εξετάσεις από θέμα όγκου θεμάτων σε σχέση με τον χρόνο που δίνεται. Στο πρόγραμμα ΑΣΠΑΙΤΕ έχεις 4 απογεύματα την εβδομάδα μάθημα (διαδικτυακά), αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές και εργασίες (πολλές φορές ομαδικές). 

Εάν δεν έχεις υποχρεώσεις οικογενειακές και εργασιακές, θα σου πρότεινα να διαλέξεις ΑΣΠΑΙΤΕ, αν επιλεγείς.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, AriaP είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλεις να παρακολουθήσεις και τα 2 προγράμματα. Και τα 2 προσφέρουν το ίδιο: παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια. Το πιστοποιητικό ΑΣΠΑΙΤΕ σου παρέχει και κάποια επιπλέον προνόμια. Μοριοδοτείται και ως σεμινάριο και επίσης μοριοδοτείται και στην εκπαόδευση ενηλίκων. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα του ΕΑΠ έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, αλλά να ξέρεις πως είναι αρκετά απαιτητικό ως προς τις εργασίες και με αρκετά δύσκολες εξετάσεις από θέμα όγκου θεμάτων σε σχέση με τον χρόνο που δίνεται. Στο πρόγραμμα ΑΣΠΑΙΤΕ έχεις 4 απογεύματα την εβδομάδα μάθημα (διαδικτυακά), αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές και εργασίες (πολλές φορές ομαδικές). 

Εάν δεν έχεις υποχρεώσεις οικογενειακές και εργασιακές, θα σου πρότεινα να διαλέξεις ΑΣΠΑΙΤΕ, αν επιλεγείς.

Εμένα με πήραν σε αυτό της ΑΣΠΑΙΤΕ και έχω να ρωτήσω τα εξής:

1) Αναφέρει ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. Θα πρέπει να βρω μονος μου σχολείο για πρακτική άσκηση ή θα μου βρουνε αυτοί?

2) Σε περίπτωση που πρέπει να βρω μονος και ψαχνω σχολεία αλλα τρωω ακυρα, εκεί τι θα κανω?

3) Λέει ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. Δηλαδή δεν θα πηγαινω στο σχολείο?

4) Θα κανω κανονικα μαθημα στους μαθητές?

5) Ποιες μερες και ωρες πρπεει να πηγαινω στο σχολείο?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη στο φίλο @Backpackerγιατι πριν λιγους μηνες τον αμφισβήτησα σε αυτο που έλεγε ότι η παιδαγωγικη επαρκεια του ΕΑΠ ειναι αναγνωρισμένη. Δυστυχως επειδη ηταν καινούριο προγραμμα και δεν συγκαταλέγονταν στους πίνακες του 2019 καθως δεν ειχε δημιουργηθεί, εγώ πιστεψα οτι δεν αναγνωριζεται.

Τελικα υπαρχει ΦΕΚ για το Ειδικό πρόγραμμα Παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας του ΕΑΠ. Από τη στιγμή που υπάρχει ΦΕΚ, τότε είναι αναγνωρισμένο. Βέβαια και για τον Ελληνικό πολιτισμό του ΕΑΠ υπάρχει ΦΕΚ αλλα δεν δινε επαγγελματικα δικαιωματα.

Παραθέτω το ΦΕΚ και ξεκιναει απο τη σελιδα 4

file:///C:/Users/User/Downloads/%CE%A0%CE%94%CE%95%20(1).pdf 

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 12/7/2021 στις 12:17 ΠΜ, velociraptoras είπε

Δε θα εχεις καποια κυρωση απλά δε μετραει καπου να εχεις 2 επαρκειες για το ιδιο πράγμα. Αν σε παρουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ ακυρωσε το ΕΑΠ και γραψου σε εκπαιδευση ενηλικων ωστε να μπορεις να δωσεις μετα για πιστοποιηση στον ΕΟΠΠΕΠ, ετσι θα εχεις επαρκεια και για σχολεία, και για ΙΕΚ, ΣΔΕ, κλπ. 

Συγγνώμη επειδή γενικά τα ψάχνω και αυτό που λέτε με μπέρδεψε μπορείτε να μου διευκρινίσετε αν κάποιος πάρει δηλαδή την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ έχει παιδαγωγική επάρκεια για να μπορεί να διδάξει?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sofiagian είπε

Συγγνώμη επειδή γενικά τα ψάχνω και αυτό που λέτε με μπέρδεψε μπορείτε να μου διευκρινίσετε αν κάποιος πάρει δηλαδή την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ έχει παιδαγωγική επάρκεια για να μπορεί να διδάξει?

μπορει να διδάξει το αντικείμενο που έχει σπουδάσει, οχι γενικά. ειναι κυρίως για αποφοιτους σχολών που δεν δινουν παιδαγωγική επάρκεια. Οι πίνακες των αναπληρωτων καταρτίζονται σε 2 μέρη, το πρωτο ειναι για όσους εχουν παιδαγωκή επάρκεια και το δευτερο για όσους δεν έχουν. αν έχεις μπεινεις στον πρωτο πίνακα με περισσότερες πιθανότητες να επιλεγείς

Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

μπορει να διδάξει το αντικείμενο που έχει σπουδάσει, οχι γενικά. ειναι κυρίως για αποφοιτους σχολών που δεν δινουν παιδαγωγική επάρκεια. Οι πίνακες των αναπληρωτων καταρτίζονται σε 2 μέρη, το πρωτο ειναι για όσους εχουν παιδαγωκή επάρκεια και το δευτερο για όσους δεν έχουν. αν έχεις μπεινεις στον πρωτο πίνακα με περισσότερες πιθανότητες να επιλεγείς

Έχω τελειώσει κάποιο ΤΕΙ πριν πολλά χρόνια. Φέτος τελείωσα ΕΠΑΛ με πτυχίο βοηθός βρεφονηπιοκομου και σκέφτομαι την μαθητεία και μετά να δώσω τις εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ. Αν πετύχω θα έχω δηλαδή επάρκεια μόνο για το πτυχίο του ΕΠΑΛ και όχι του ΤΕΙ που είναι άσχετο με το ΕΠΑΛ? Για να έχω και για τα δύο πρέπει να κάνω της Ασπαιτε? Ευχαριστώ και συγγνώμη 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Και εγώ φέτος ολοκληρώνω το πρόγραμμα Εππαικ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Που μας βοηθάει πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε τελικά αυτό, εκτός από να μπούμε στους πίνακες και να περιμένουμε.? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...