Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, l337 είπε

Ναι, οπότε;

Οπότε θα είναι καλό να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια…

Το ότι εσυ είπες ρητά ότι δεν θες δώρα δεν είναι η πεπατημένη, καλώς ή κακώς 

Συν τοις αλλοις δεν υπάρχει ευγενικός ούτε αγενής τρόπος για να πεις «θέλω λεφτά», είναι απλά κοινή λογική, εκτός αν πας στον γάμο του Βαρδινογιάννη  

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 minute ago, Lanike71 said:

Εδώ διαφωνώ εν μέρει. Αν ως καλεσμένος δεν έχεις σκοπό να πας δώρο, πήγαινε μόνο στην εκκλησία, δώσε τις ευχές σου και φύγε. Αυτό λέει η λογική. Το να πάει ολόκληρη οικογένεια και να διασκεδάσει δωρεάν (ναι κάποιοι έτσι το βλέπουν), είναι κάτι παραπάνω από γυφτιά.

Από την αρχαιότητα κάτι πήγαιναν ως δώρο. Το ζεύγος ανοίγει σπιτικό, πρέπει να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα. Κανένας δε ζητά να συνεισφέρεις στο γάμο, δες το ως ένα έθιμο. Σε όλους τους γάμους που πήγα (και με κάλεσαν σε τραπέζι), έδωσα τουλάχιστον κάτι παραπάνω από το ότι κόστιζε το φαγητό εκεί (αν δεν ήταν στενός συγγενής).

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Δεν έχω πάει ποτέ σε γάμο χωρίς να έχω δώσει δώρο.

1 minute ago, AristidisZ said:

Οπότε θα είναι καλό να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια…

Το ότι εσυ είπες ρητά ότι δεν θες δώρα δεν είναι η πεπατημένη, καλώς ή κακώς 

Συν τοις αλλοις δεν υπάρχει ευγενικός ούτε αγενής τρόπος για να πεις «θέλω λεφτά», είναι απλά κοινή λογική, εκτός αν πας στον γάμο του Βαρδινογιάννη  

Δεν κρίνω εξ ιδίων τ' αλλότρια. Σχολίασα το πως το βλέπω από την δική μου οπτική γωνία. Αυτό που κάνεις και εσύ δηλαδή. Όσο για την "κοινή λογική" που αναφέρεις είναι απλά μια διαδικασία εκλογίκευσης και τίποτα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Συν τοις αλλοις δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος για να πεις «θέλω λεφτά»

Fixed. 

Ο σκοπος που κανεις τραπεζι - γλεντι κτλ ειναι για να περασεις καλα και να μοιραστεις μια προσωπικη σου χαρα με ατομα που εκτιμας. 

Ολα τα αλλα ειναι γυφτιές. Απορουμε μετα με τα λαμέ κοστουμια..

Υ.Γ. Αν δεν υπαρχουν λεφτα, μην κανετε τραπεζι, ή καντε το σε σουβλατζίδικο που λεει ο λογος. Και οποιος το παρεξηγησει ειναι κομπλεξαρα. ΜΗ ζητατε ομως λεφτα, ΜΗΝ αναγραφετε IBAN. 

Επεξ/σία από xgol
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Άμα είσαι μάγκας γράψε "ότι ποσά κατατεθούν, θα επιστραφούν στο ακέραιο αν χωρίσουμε πριν τα 5 χρόνια" 😅

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, l337 είπε

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Δεν έχω πάει ποτέ σε γάμο χωρίς να έχω δώσει δώρο.

Δεν αναφέρομαι σε εσένα, αναφέρομαι στα λεγόμενά σου. Επειδή λες ότι "δε θα γίνει χορηγός ο άλλος στο δικό σου γάμο". Δε λέω εσύ τι κάνεις.

Και εγώ λέω ότι το δώρο είναι έθιμο, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος. Αν δε δύνασαι να δώσεις, πας ως την εκκλησία, εύχεσαι και φεύγεις.

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, Lanike71 said:

Δεν αναφέρομαι σε εσένα, αναφέρομαι στα λεγόμενά σου. Επειδή λες ότι "δε θα γίνει χορηγός ο άλλος στο δικό σου γάμο". Δε λέω εσύ τι κάνεις.

Αυτό αφορούσε το ότι όταν τραπεζώνουμε κάποιον δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαιτούμε με το ζόρι αντάλλαγμα. Δεν έχω πάει σε κανέναν γάμο χωρίς δώρο ή λεφτά και αυτό γιατί έτσι το ήθελα εγώ, και πολλές φορές και αρκετά χρήματα γιατί με έπαιρνε και το ήθελα. Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και όχι εκείνον που με κάλεσε. Ακόμη και όταν κάποιος κοντινός μου μου είπε ότι δεν θέλει δώρο (από κανέναν), τότε τα έδωσα σε μια συλλογικότητα με την οποία είχαμε και οι δύο επαφές.

23 minutes ago, Lanike71 said:

Και εγώ λέω ότι το δώρο είναι έθιμο, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος.

Τα έθιμα του γάμου προέρχονται από την εκκλησία, με την οποία προσωπικά δεν έχω καμία σχέση, άρα και δεν αναγνωρίζω τα δώρα ως έθιμο. Κάνω δώρα γιατί το θέλω εγώ, και όποτε θέλω και μπορώ εγώ, και όχι γιατί μου το επιβάλλει κάποιος άλλος.

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, l337 είπε

Τα έθιμα του γάμου προέρχονται από την εκκλησία, με την οποία προσωπικά δεν έχω καμία σχέση, άρα και δεν αναγνωρίζω τα δώρα ως έθιμο. Κάνω δώρα γιατί το θέλω εγώ, και όποτε θέλω και μπορώ εγώ, και όχι γιατί μου το επιβάλλει κάποιος άλλος

Ποιά εκκλησία ρε φίλε; Οι Ινδιάνοι όταν έκαναν γάμο ή σύμφωνο, τους έφερναν γούνες, καμία κατσαρόλα, κοσμήματα χειροποίητα...Ποιά η σχέση με την εκκλησία;

Όταν ανοίγει νέο σπίτι, όλοι συνεισφέρουν και δε σχετίζεται αυτό με καμία θρησκεία.

• Like 2
Δημοσ.
Just now, Lanike71 said:

Ποιά εκκλησία ρε φίλε; Οι Ινδιάνοι όταν έκαναν γάμο ή σύμφωνο, τους έφερναν γούνες, καμία κατσαρόλα, κοσμήματα χειροποίητα...Ποιά η σχέση με την εκκλησία;

Όταν ανοίγει νέο σπίτι, όλοι συνεισφέρουν και δε σχετίζεται αυτό με καμία θρησκεία.

Αν είσαι Ινδιάνος και αναφερόσουν στα έθιμα των Ινδιάνων, πάω πάσο.

Ποιο νέο σπίτι ανοίγει; Με την σύντροφο του κάποιος δεν έμενε ήδη πριν νωρίτερα; Από προξενιό την πήρε; Όταν ανοίγει σπίτι, πράγματι συνεισφέρουμε, αλλά πολύ πριν τον γάμο γιατί το ζευγάρι κάπου έμενε πριν παντρευτεί και δεν έμενε στον δρόμο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Υ.Γ. Αν δεν υπαρχουν λεφτα, μην κανετε τραπεζι, ή καντε το σε σουβλατζίδικο που λεει ο λογος. Και οποιος το παρεξηγησει ειναι κομπλεξαρα. ΜΗ ζητατε ομως λεφτα, ΜΗΝ αναγραφετε IBAN.

Βασικά ό,τι γουστάρουν θα κάνουν, αυτά τα ΜΗ και ΜΗΝ πρόσεξέ τα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βασικά ό,τι γουστάρουν θα κάνουν, αυτά τα ΜΗ και ΜΗΝ πρόσεξέ τα.

Οταν φορας σανδαλια με καλτσες στη θαλασσα και τη μπανανα στη μεση, και σου πει καποιος φιλος ΜΗ το κανεις, το κανει για καλο. Σκεψου το. 

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ.

Γενικα και γω ειμαι της αποψης πως οταν κανεις ενα γαμο,βαφτισια,παρτι,γιορτη  το κανεις γιατι πρωτον το θες εσυ ο ιδιος και κατα δευτερον επειδη εχεις τα χρηματα να το κανεις......δεν το κανεις για να βγαλεις κερδος επενδθοντας στους καλεσμενους-πελατες και στα χρηματα που θα δωσουν-αφησουν! Το να αναγραφεις ενα λογαριασμο στο προσκλητηριο για να σου βαλει οποιος θελει οτι θελει(ευκολια για πολλους σημερα) καλωςμμια χαρα ιδεα.....αλλα μην εχεις στο μυαλλο σου πως πρεπει υποχρεςτικα ο αλλος να σου βαλει τα Α ποσο γιατι θα ειναι ακριβος ο γαμος η γιατι τοσα σου λειπουν!!!! Ο καθενας βαζει οσα μπορει και θελει για το καλο,παιρνει οτι δωρο μπορει για το καλο.....και συ κανεις γλεντι-τραπεζομα για το καλο και για το κεφι σου....οχι για τους αλλους....γνωμη μου φιλικα!!!!

Δημοσ.

Και της λέω της μάνας μου... δώσε λεφτά να τελειώνεις, έγραψαν και το IBAN στο προσκλητήριο μια χαρά μας βγάζουν κι απ' τον κόπο, τι να το κάνουν το δώρο... "ΟΧΙ" λέει, "θα κατεβώ στην αγορά να πάρω δώρο"... άντε να δούμε πόσο χρήσιμη θα τους είναι η φουντανιέρα που αγόρασε. Ηταν και ακριβή η άτιμη, 1000 φορές να έδινε το 50άρικο... 

Απο την άλλη, αν έχεις έστω μια μικρή αποθήκη τότε τίποτα δεν πάει χαμένο. Τον περασμένο χειμώνα οι γονείς μου έκαναν unboxing την 4η(?) (και πιθανότατα η τελευταία) τοστιέρα που είχαν ως δώρο απο τον γάμο τους 30 χρόνια πριν.

Με λίγα λόγια, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Εμένα μου φαίνεται καλή κίνηση το να γράψει κάποιος "προαιρετική λίστα γάμου IBAN τάδε". Αλλά ακόμη κι αν το γράφει, είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα σου φέρουν τα γνωστά δώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...