Προς το περιεχόμενο

VDSL SPLITTER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό μεσημέρι σε όλους

για vdsl 100ara θέλω να ρωτήσω για αλλαγή του splitter της cosmote. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που αγοράζεις?κάποια προτίμηση?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προφανώς μιλάς για voip, οπότε ξεχνάς και τα σπλιντερ και τα φίλτρα

Νίκο ευχαριστώ

Ηταν ο τεχνικός του οτε σημερα εδώ διότι δε μου δίνει την ταχύτητα που πληρωνω την 100αρα δηλαδή..ηταν εδω πάνω από μιση ώρα κτλ.είχα ενα παλιό σπλίτερ κ το εβγαλε κ εβαλε το δικό τους να το πω έτσι..γιατί το άφησε κ δε το βγάλε εντελώς τότε??το πρόγραμμα μου είναι το COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 xl...k o τεχνικός που είχε έρθει πριν 1.5 χρόνο για την 50αρα τότε κ αυτός σήμερα το σπλιττερ το αφηνουν πάνω...μάλιστα ο σημερινός μου είπε να έχω το δικό τους μόνο κ καλά....γιατί το αφήνουν τότε αφού λες ότι δεν πρέπει??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaiol είπε

Νίκο ευχαριστώ

Ηταν ο τεχνικός του οτε σημερα εδώ διότι δε μου δίνει την ταχύτητα που πληρωνω την 100αρα δηλαδή..ηταν εδω πάνω από μιση ώρα κτλ.είχα ενα παλιό σπλίτερ κ το εβγαλε κ εβαλε το δικό τους να το πω έτσι..γιατί το άφησε κ δε το βγάλε εντελώς τότε??το πρόγραμμα μου είναι το COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 xl...k o τεχνικός που είχε έρθει πριν 1.5 χρόνο για την 50αρα τότε κ αυτός σήμερα το σπλιττερ το αφηνουν πάνω...μάλιστα ο σημερινός μου είπε να έχω το δικό τους μόνο κ καλά....γιατί το αφήνουν τότε αφού λες ότι δεν πρέπει??

Οι τεχνικοί δεν θελουν να μπλέξουν με το δίκτυο σου και να σου πουν ότι δεν ειναι συμβατό με το voip για ευνόητους λόγους.

Το voip απαιτεί, οχι σπλιρερ, οχι φίλτρα η τηλεφωνική συσκευή να συνδέεται κατευθείαν επανω στο phone του ρουτερ και η γραμμη του του παρόχου επανω στον ρουτερ χωρις καμία αλλη παρεμβολή.

Εσυ για να διαπιστώσει εν προκειμένω την ταχυτητα σου μπορεις να κανεις κατι απλο, τα βγαζεις ολα στον αερα, συνδέεις μονο την γραμμή παροχου κατευθείαν στον τουτερ, μπαίνεις στον ρουτερ σου και βλεπεις την ταχύτητα συγχρονισμού, αυτή είναι και η πραγματική ταχυτητα που εχεις.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οι τεχνικοί δεν θελουν να μπλέξουν με το δίκτυο σου και να σου πουν ότι δεν ειναι συμβατό με το voip για ευνόητους λόγους.

Το voip απαιτεί, οχι σπλιρερ, οχι φίλτρα η τηλεφωνική συσκευή να συνδέεται κατευθείαν επανω στο phone του ρουτερ και η γραμμη του του παρόχου επανω στον ρουτερ χωρις καμία αλλη παρεμβολή.

Εσυ για να διαπιστώσει εν προκειμένω την ταχυτητα σου μπορεις να κανεις κατι απλο, τα βγαζεις ολα στον αερα, συνδέεις μονο την γραμμή παροχου κατευθείαν στον τουτερ, μπαίνεις στον ρουτερ σου και βλεπεις την ταχύτητα συγχρονισμού, αυτή είναι και η πραγματική ταχυτητα που εχεις.

σε ευχαριστώ πολύ κατανοητός.τωρα εχω μια συσκευή τηλ διπλα στο ρουτερ κ μια σε αλλο δωματιο απομακρυσμένα στην οποία έχω φίλτρο...τι να κάνω?να βγαλώ το σπλιτερ κα να το βάλω πανω χωρίς τίποτα?κ η απομακρυσμένη συσκευή?να το βγαλω το φίλτρο?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vaiol είπε

σε ευχαριστώ πολύ κατανοητός.τωρα εχω μια συσκευή τηλ διπλα στο ρουτερ κ μια σε αλλο δωματιο απομακρυσμένα στην οποία έχω φίλτρο...τι να κάνω?να βγαλώ το σπλιτερ κα να το βάλω πανω χωρίς τίποτα?κ η απομακρυσμένη συσκευή?να το βγαλω το φίλτρο?

Η λυση σε παλια σπιτια χωρις υποδομές δικτυου, πλεον ειναι μονο μια, παρε ενα ασύρματο τηλέφωνο και καθαρισες

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η λυση σε παλια σπιτια χωρις υποδομές δικτυου, πλεον ειναι μονο μια, παρε ενα ασύρματο τηλέφωνο και καθαρισες

Σε ευχαριστώ κ πάλι αυτό έχω, έχω ενα duo του οποίου η βαση ειναι διπλα στο ρουτερ κ το άλλο αλλού που δε μας νοιάζει ειναι ανευ καλωδίου, απλά επειδή ειναι 130 τετραγωνικά το σπίτι(δε είναι τόσο παλιό)σε ένα δωματιο που το έχω στυλ γραφείο έχω κ μια συσκευή ανεξαρτητη με φίλτρο.....ίσως θα πρεπει να κανω αυτό που λες κ να πάω να κουμπώσω κ αυτό στο ρουτερ κ απλά να παίρνω τον ασυρματο στο δωματιο η να βρω με trio ασυρματο για να τελειώνω...εκανα κ τη μετρηση μονο με το καλώδιο 35 βγαζει μόνο....θα στείλουν τεχνικό πάλι να δει οπως ενημερωθηκα

Δημοσ.

ήρθαν οι τεχνικοί σήμερα, είδαν κ αποφάνθηκαν ότι η μέτρηση έξω από την πολυκατοικία έρχεται 100 κανονικά κ το πρόβλημα είναι εντός κτιρίου στις εσωτερικές γραμμές κ δε μπορούν να κανουν κάτι...στέκει αυτό που λένε???το λένε για να είναι καλύμένοι σαν εταιρεία??

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vaiol είπε

ήρθαν οι τεχνικοί σήμερα, είδαν κ αποφάνθηκαν ότι η μέτρηση έξω από την πολυκατοικία έρχεται 100 κανονικά κ το πρόβλημα είναι εντός κτιρίου στις εσωτερικές γραμμές κ δε μπορούν να κανουν κάτι...στέκει αυτό που λένε???το λένε για να είναι καλύμένοι σαν εταιρεία??

Aν μεχρι το κατανεμητή της πολυκατοικίας σου έρχεται κανονικα, τότε πρέπει να περάσεις νεα καλώδια μεχρι το διαμέρισμα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/7/2021 στις 4:46 ΜΜ, vaiol είπε

τωρα εχω μια συσκευή τηλ διπλα στο ρουτερ κ μια σε αλλο δωματιο απομακρυσμένα στην οποία έχω φίλτρο...τι να κάνω?να βγαλώ το σπλιτερ κα να το βάλω πανω χωρίς τίποτα?κ η απομακρυσμένη συσκευή?να το βγαλω το φίλτρο?

δοκίμασε χωρίς φίλτρο, ΜΟΝΟ με το τηλ πάνω στο modem/router χωρίς καθόλου συνδεδεμένη την 2η συσκευή. στην 100αρα πας σε VoIP οπότε η 2η που πάει στον τοίχο, εισάγει θόρυβο.

αν θες 2 συσκευές, στο phone1 πάνω στο modem/router βάλε τηλεφωνικό Τ , όπου θα βάλεις κ το σταθερό και τη βάση του ασύρματου

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Aν μεχρι το κατανεμητή της πολυκατοικίας σου έρχεται κανονικα, τότε πρέπει να περάσεις νεα καλώδια μεχρι το διαμέρισμα σου.

ευχαριστώ νίκο

54 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

δοκίμασε χωρίς φίλτρο, ΜΟΝΟ με το τηλ πάνω στο modem/router χωρίς καθόλου συνδεδεμένη την 2η συσκευή. στην 100αρα πας σε VoIP οπότε η 2η που πάει στον τοίχο, εισάγει θόρυβο.

αν θες 2 συσκευές, στο phone1 πάνω στο modem/router βάλε τηλεφωνικό Τ , όπου θα βάλεις κ το σταθερό και τη βάση του ασύρματου

αν βάλω sto phone1 το ενα κ στο phone2 το άλλο υπάρχει πρόβλημα?πρέπει να το βάλω όπως το λες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vaiol είπε

αν βάλω sto phone1 το ενα κ στο phone2 το άλλο υπάρχει πρόβλημα?πρέπει να το βάλω όπως το λες?

Νομίζω πως στο phone2 δε θα παίξει, δοκίμασέ το , δεν χάνεις τίποτα. Μέσα από το modem/router θα δεις αν ενεργοποιηθεί ή όχι 

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

Νομίζω πως στο phone2 δε θα παίξει, δοκίμασέ το , δεν χάνεις τίποτα. Μέσα από το modem/router θα δεις αν ενεργοποιηθεί ή όχι 

ευχαριστώ φίλε μου θα το κάνω όπως λες!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Στον ρουτερ του οτε (Speedport ) παίζουν και οι δυο θέσεις, και το phone1 και το 2

Νίκο ευχαριστώ κ πάλι

τους ζήτησα κ μου εκαναν αντικατάσταση το ρουτερ με ενα καινουριο κ οι μετρήσεις ειναι μέχρι κ 81 έχει γραψει...σίγουρα φταίει κ το εσωτερικό εφόσον κάπου ΄χανονται τα 20 αλλά δεν είναι αυτό το χάλι που έγινε από την ώρα που ειδοποίησα πρωταρχικά κ μετά μου το έριξαν μόνο στα εσωτερικά...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...