Προς το περιεχόμενο

Speedport plus και Mikrotik Hap ac2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και πειραματίζομαι με το οικιακό μου δίκτυο. Επειδή στο δίκτυο μου έχω αρκετές συσκευές σχεδόν 10 στάνταρ και μπορούν να γίνουν μέχρι και 20-25 είχα παρατηρήσει ότι το speedport plus του ΟΤΕ μπέρδευε τις ip και δεύτερον δεν είχε Qos με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν παιχνίδια οι δύο σταθεροί υπολογιστές όταν κατέβαζε κάποιος άλλος είτε από κινητό είτε από laptop κάποιο αρχείο. Έτσι έψαξα λίγο στο ιντερνετ και είδα ότι προτείναν το mikrotik για όποιον ήθελε να σπάσει και λίγο το κεφάλι του για να το σετάρει. Αυτήν την στιγμή έχω voip τηλεφωνία. Οπότε έχω το speedport να συγχρονίζει και να δίνει τηλέφωνο στο σπίτι και στην θύρα lan1 έχω συνδέσει το mikrotik. Έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο με το mikrotik και εκείνο δίνει τις ip και κάνει Qos την σύνδεση. Μπορεί να μου πει κανείς αν κάνω κάτι λάθος και αν ναι τι πρέπει να κάνω για να το βελτιώσω ?

Δημοσ.

Το MikroTik κάνει δική του PPP κλήση μέσω PPPoE passthrough; Αυτό θα ήταν το ιδανικό για να δουλεύει ως απλό modem και μόνο στο κομμάτι του Internet το Speedport.

Δημοσ.

Δεν νομίζω μιας και χρησιμοποίησα ένα από τα quick setup που είχε. Επίσης δεν πέρασα κανέναν κωδικό για να κάνει κλήση όπως το speedport. Πως μπορώ να το κάνω αυτό γνωρίζεις ? Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου!

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι ενεργοποιημένο by default στο Speedport, αλλά μπορείς να το κάνεις αν δεν είναι, δες στο manual σελίδα 53 και μετά.

Για το MikroTik μπορείς να ακολουθήσεις ενδεικτικά αυτόν τον οδηγό: https://www.adslgr.com/forum/threads/858116-Mikrotik-σε-ρόλο-PPPoE-client-με-modem-σε-bridge-mode. Καλό είναι στο Speedport να απενεργοποιήσεις DHCP Server, WiFi, Firewall. Προσωπικά το Quick Setup το αποφεύγω γιατί πολλές φορές δεν μου έχει δουλέψει σωστά, αλλά δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί αυτό τα τελευταία 2 χρόνια.

Από 'κει και πέρα, το θέμα είναι να στήσεις ένα σωστό για την περίπτωση σου QoS στο MikroTik αφού όπως λες δεν σου επαρκεί το bandwidth. Αυτό δεν είναι απλό, υπάρχουν διάφορα guides για να μάθεις, γιατί θεωρώ ότι αν κάνεις κάτι στην τύχη, μπορεί να μη δουλεύει για τη δική σου περίπτωση. Προσωπικά δεν έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ πολύ και δεν είχα κάποιο κίνητρο, μιας και υπάρχει άφθονο bandwidth :P  

Δημοσ.

Δημιούργησα σύνδεση pppoe έβαλα και τα στοιχεία και έχω κανόνικα ιντερνετ και τηλέφωνο. Έκλεισα το DHCP server στο speedport το πρόβλημα μου όμως τώρα είναι ότι ενώ κάνω ότι ενέργειες μου λεει το guide για να ανοίξω κάποια ports για gaming στο ping.eu που checkarw αν έχουν ανοίξει δεν έχουν ανοίξει. Επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να μπω στο interface του speedport πλεον.

Δημοσ.

Σου ανεβάζω ένα πόστ από το adsl.gr να δεις κάτι που είχε συζητηθεί για τη σύνδεση router με το speedport. 
https://www.adslgr.com/forum/threads/900889-Speedport-Entry-2i?p=6851720#post6851720

Ουσιαστική διαφορά θα δεις πρώτα από το routing που μπορεί να σου κάνει το hap2 και μετά από όλα τα υπόλοιπα. Με τόσες συσκευές όμως ίσως να ήταν καλό να βάλεις ένα access point( πχ EAP225 )  και να αποφορτίσεις το hap2 από όλες αυτές τις συσκευές. 

Δημοσ.
4 hours ago, BobirakosGR said:

Έκλεισα το DHCP server στο speedport το πρόβλημα μου όμως τώρα είναι ότι ενώ κάνω ότι ενέργειες μου λεει το guide για να ανοίξω κάποια ports για gaming στο ping.eu που checkarw αν έχουν ανοίξει δεν έχουν ανοίξει.

Μήπως η IP που έχει πάρει ο PPPoE client ξεκινάει από 100; Αν ναι, τότε είσαι πίσω από CG-NAT, θα πρέπει να σε βγάλουν και να σου δώσουν κανονική διεύθυνση για να λειτουργεί το port forward. Αυτό πιθανώς γίνεται λόγω τη διπλής κλήσης PPP. Θα πρέπει στο Speedport να σου βάλουν κάποια generic credentials για να παίρνει αυτό IP πίσω από NAT. Αναλόγως με ποιον θα μιλήσεις, κάποιοι ίσως δεν μπορέσουν να το κάνουν.

4 hours ago, BobirakosGR said:

Επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να μπω στο interface του speedport πλεον.

Επειδή πλέον έχεις διαφορετικά subnets, στο NAT πρέπει να κάνεις masquerade και τα πακέτα που προορίζονται για το Speedport. Τι κανόνες έχεις τώρα στο IP > Firewall > NAT;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...