kazuper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας θελω να φτιαξω ενα budget pc που να αντεχει cpu rendering με 3ds max vray για εναν αρχιτεκτονα την δουλεια του την εκανε με ένα pc οκταετιας μεχρι τώρα με εναν fx8350 kai 16gb ram το τοπ μπατζετ ειναι 600 ευρω καρτα γραφικών θα κρατησουμε μια gt 1030 και μελλοντικα θα αναβαθμίσει σε μία quadro p2200 περιφερειακα, οθόνες υπάρχουν ευχαριστω εκ των προτέρων ps υπαρχει επισης ssd sata Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2021 από kazuper
nickol-us Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Νομίζω είναι σχετικά μικρό το top budget καθώς έχει αυξημένες απαιτήσεις το πρόγραμμα, για να γίνεται δουλειά σε καλούς χρόνους. Η παρακάτω πρόταση είναι σχετικά καλή ως προς το διαθέσιμο budget. https://www.skroutz.gr/s/8570592/Corsair-CX-Series-CX550M-550W-Semi-Modular-80-Plus-Bronze.html https://www.skroutz.gr/s/27356951/Asrock-B560M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/27738633/Intel-Core-i5-11400F-Box.html https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-RipjawsV-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-32GVK.html https://www.skroutz.gr/s/21612310/Western-Digital-Blue-SN550-NVMe-SSD-250GB-M-2-WDS250G2B0C.html Κουτί διαλέγεις σύμφωνα με το γούστο και το υπόλοιπο budget. Παρόλο που είπες ότι υπάρχει ssd σου έβαλα έναν γρήγορο 250αρι nvme για το λειτουργικό-προγράμματα και κρατάς τον άλλο για 2ο, export/αποθήκευσης.
kazuper Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 ευχαριστώ κατι ακομα να κρατησω τον ανεμιστηρα της cpu η να παω σε καποια αλλη λύση?
kazuper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) γεια σας και παλι συναρμολογησα τον υπολογιστη πηρα μια gtx 1050 Ti και τον παραπανω συνδυασμο μονο που η οθονη δεν δειχνei σημα πηγαινει σε sleep mode (https://www.skroutz.gr/s/12171123/Philips-223V7QHAB-Monitor-21-5-FHD.html) δοκιμασα να βαλω την καρτα γραφικών στην δευτερη υποδοχη που ειναι pciexpress 3 - παλι τιποτα δοκιμασα να βαλω την παλια μου 1030 παλι τιποτα η μητρικη παιρνει ρευμα το ανεμιστηρακι thς καρτας δουλευει αλλα δεν βλέπω post screen δοκιμασα με διαφορετικο καλωδιο HDMI τιποτα τι εχω κανει λαθος? μηπως χρειαζεται καλωδιο hdmi 2 και εγω έχω 1.4? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από kazuper
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Έκανες την σύνθεση που έδωσα παραπάνω ακριβώς; Αν ναι, θεωρητικά είναι όλα συμβατά και θα έπρεπε να παίξει κατευθείαν. Αν όχι ανέφερε τα κομμάτια που αγόρασες, αναλυτικά. Έλεγξε όλες τις συνδέσεις σου, μια προς μια, βεβαιώσου οτι όλα "πατάνε" σωστά. Αν υπάρχει κάποιο beeper - ηχείο, σύνδεσε το στην μητρική μήπως κάποιο σφάλμα σε οδηγήσει κάπου. Αν είσαι τυχερός και έχεις πέσει σε ελαττωματικό hardware τότε πρέπει να κάνεις troubleshooting και να βρεις τι είναι. Ανέβασε αν θες κάποια φωτογραφία από τα εσωτερικά του κουτιού, ευδιάκριτη όσο γίνεται, μήπως κατά τύχη παρατηρήσουμε κάποια κακοτεχνία - ανωμαλία
kazuper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) ακριβως την συνθεση που ειχες γραψει και αντι για την παλια μου 1030 πήρα μια 1050ti (https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2719&lang=en&pn=NE5105T018G1-1076F&tab=sp) ελεγξα την μνημη τον επεξεργαστη εαν τα εχω βαλει σωστα πανω εχει μονο τον nvme το μονο που παρατηρησα οτι πάνω από το bios στο πλάι απο την pcie 3 (την κάτω) αναβει ένα κόκκινο λέδ το πρωτο απο πάνω απο τέσσερα που εχει Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από kazuper
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Όσο είναι δυνατόν να διακρίνω, δεν βλέπω λάθος στις συνδέσεις. Το led που ανάβει ωστόσο, σύμφωνα με το manual είναι θέμα cpu. Tι μπορεί να έχει πάει στραβά; Τα πάντα ή και τίποτα. Έχεις ελέγξει cpu, οτι πατάει καλά και οτι τα πινάκια της μητρικής είναι όλα ίσια; Δοκίμασε να παίξεις με τις μνήμες, βάλε - βγάλε, αλλαγή καναλιών κτλ, δοκίμασε στο ενδιάμεσο να κλείσεις ρεύμα και να κάνεις bios reset. Βγάλε και την μητρική απο το κουτί, σε κάποια ηλεκτρικά μονωμένη επιφάνεια (το χάρτινο κουτί τις μητρικής για παράδειγμα) και δες τι κάνει. Την έχεις στον αέρα; Δε διακρίνω βίδες. 1
triplex1 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Χυμα στο κυμα , βγαλτην εξω ή βαλε τουλαχιστον 2 βιδες διαγωνια της mb
kazuper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Είχα βιδωμενες 4 βίδες δεν ήταν χύμα Ηcpu δεν είναι στραβωμενα τα πιν Δοκίμασα διατάξεις της μνήμης δεν αλλάζει κάτι ακόμα και με μια μνήμη πάνω Όταν ανοίγω τον υπολογιστή η οθόνη ξυπνάει αλλά αμέσως μεταβαίνει σε sleep CMOS reset δεν έχω κάνει καθότι δεν έχω jumper και δεν είχε το κουτί της μητρικής Σύμφωνα με το manual το ledakι που ανάβει στο post status checker αντιστοιχεί στην dram όχι στον επεξεργαστή οπότε ίσως να φταίει η ραμ
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μπορείς να διακρίνεις τι λέει επάνω στην μητρική εκεί που ανάβει το led; Το manual(page 24) δίνει με την σειρά Dram Cpu Vga Boot Στην φωτογραφία όμως που δίνεις διακρίνω από κάτω προς τα πάνω Dram Cpu. Αν είναι αντίστροφα τότε μάλλον ανάβει το led Boot που μάλλον υποδεικνύει τον δίσκο; (εγώ είχα δει την φωτό από την παρουσίαση της μητρικής και σου είπα λάθος για το οτι το πρώτο είναι το cpu) Αναφορά σε κείμενο Post Status Checker (PSC) diagnoses the computer when users power on the machine. It emits a red light to indicate whether the CPU, memory, VGA or storage is dysfunctional. The lights go off if the four mentioned above are functioning normally. Έχεις δοκιμάσει να αφαιρέσεις τον δίσκο; Μετά κοιτάς αν έχει έρθει κάτι ελλατωματικό. Έχεις 2ο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις; Έβαλες beeper μήπως σε οδηγήσει κάπου; Bios reset μπορείς να κάνεις επίσης αν βγάλεις τροφοδοτικό από την πρίζα, βγάλεις την μπαταρία από την μητρική και πιέσεις το power button για μερικά δευτερόλεπτα.
kazuper Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 ειναι αντιστροφα πρωτο το dram (που αναβει) μετα το cpu , μετα το vga τελευταιο κατω κατω το boot, το ιδιο δείχνει στο paper manual dram cpu vga boot δεν δοκιμασα να αφαιρεσω τον δισκο οχι beeper δεν εχω αλλα μου φαινεται θα αγορασω ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου θα συνεχισω αυριο και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου 1
triplex1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, kazuper είπε ειναι αντιστροφα πρωτο το dram (που αναβει) μετα το cpu , μετα το vga τελευταιο κατω κατω το boot, το ιδιο δείχνει στο paper manual dram cpu vga boot δεν δοκιμασα να αφαιρεσω τον δισκο οχι beeper δεν εχω αλλα μου φαινεται θα αγορασω ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου φιλε μου θα συνεχισω αυριο και παλι ευχαριστω για τον χρονο σου αν εχεις κανεναν 3,5'' δισκο , εχει jumper , βγαλτο και κανε clear mos
kazuper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) δοκιμασα clear cmos με jumper - μια απο τα ιδια δοκιμασα να βαλω επανω το σπεακερ απο τον παλιο υπολογιστη αλλα δεν κανει ηχο - στον παλιο δουλευε αναβει το ledaki της dram Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από kazuper
BlackCat1983 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Να πω και εγω μια χαζομαρα? Τους αποστάτες του MB τους εχεις βάλει? Στην τελευταία φωτο μου φαίνεται οτι το ΜΒ είναι πολύ κοντά στο κουτί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα