insomiaistas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, DoubleAgent είπε Μια χαρά είναι το miui και συνεχίζει να το βελτιώνει συνεχώς. Μια χαρά είναι ; τι ακούω θεέ μου . Επειδή έχω miui τα τελευταία 4-5 χρόνια είναι μακράν το χειρότερο λογισμικό από τις μεγάλες εταιρείες και μπορώ να στο αποδείξω με κάθε τρόπο . Δοκίμασε τίποτα άλλο και θα δεις το φως το αληθινό. 1
AtiX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, manolis940 είπε Λογικά ζεις σε ένα ιδανικό κόσμο που το R&D κάθε εταιρίας αποδίδει στο 100%. Πες μου μια ανακοίνωση του R&D τμήματος της Xiaomi που έχουν κάνει και που τελικά κυκλοφόρησαν το προϊόν… Έχω βαρεθεί κάθε μήνα να ακούω από την Xiaomi να ανακοινώνει νέες υποσχόμενες τεχνολογίες, να καταθέτει πατέντες, να τάζει λαγούς με πετραχήλια και στο τέλος να κυκλοφορεί άλλη μια έκδοση του κινητού που κυκλοφόρησε πριν δυο μήνες με διαφορετικό όνομα… δεν το βαρέθηκες αυτό το τροπάριο που έχει εδώ και κάτι χρόνια να ανακοινώνει και να μην κυκλοφορεί τίποτα το καινούριο????? ΥΓ: εσείς που μου μπερδευτήκατε, λες και δεν καταλάβατε τι γράφω, δεν βαρεθήκατε το δούλεμα από την Xiaomi??? 1
jadawin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Καλά, την πατέντα κατέθεσε Δε σημαίνει οτι θα το βγάλει και στην παραγωγή. Μάλλον θέλει να δείξει οτι κι αυτή, οπως όλες οι άλλες εταιρίες που εχουν foldable, είναι έτοιμη να ακολουθήσει τις εξελίξεις
AtiX Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, jadawin είπε Καλά, την πατέντα κατέθεσε Δε σημαίνει οτι θα το βγάλει και στην παραγωγή. Μάλλον θέλει να δείξει οτι κι αυτή, οπως όλες οι άλλες εταιρίες που εχουν foldable, είναι έτοιμη να ακολουθήσει τις εξελίξεις Ακόμα χειρότερα… καταθέτει πατέντες που δεν είναι σε θέση να φτιάξει καθυστερώντας ή ζητώντας λεφτά από εταιρίες που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι νέο… πραγματικά είναι για γέλια όταν… Στις 7/7/2021 στις 12:23 ΠΜ, trib είπε Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, καθώς ανακοίνωνε το τηλέφωνο, ανέφερε ότι η οθόνη τύπου wraparound είναι μία κατασκευαστική πρόκληση για την εταιρεία. Με την ακύρωση που ήρθε αργότερα, φαίνεται πως τελικά ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο που δεν κατάφερε η Xiaomi να ξεπεράσει. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από AtiX 1
zelmanblue Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Ειναι 100% σιγουρο οτι ακομα και να κυκλοφορησει δεν προκειται να το αγορασει σχεδον κανενας μας οποτε γιατι το συζητατε;
sv398 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, insomiaistas είπε Μια χαρά είναι ; τι ακούω θεέ μου . Επειδή έχω miui τα τελευταία 4-5 χρόνια είναι μακράν το χειρότερο λογισμικό από τις μεγάλες εταιρείες και μπορώ να στο αποδείξω με κάθε τρόπο . Δοκίμασε τίποτα άλλο και θα δεις το φως το αληθινό. Ναι απέδειξε το. Λες και είμασταν σε καμμιά σπηλιά και δεν ξέρουμε πως είναι άλλα UI. Εκτός αν εννοείς πως είναι θέμα γούστου η κατάταξη στην τελευταία θέση, οπότε απολύτως σεβαστό. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από sv398
Doubt Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 22 ώρες πριν, AtiX είπε καταθέτει πατέντες που δεν είναι σε θέση να φτιάξει καθυστερώντας ή ζητώντας λεφτά από εταιρίες που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι νέο… What?
AtiX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 45 λεπτά πριν, Doubt είπε What? Αν εχεις παρατηρήσει η Xiaomi έχει βγει σε ένα ράλι καταθέσεων πατεντών εδώ και κάποια χρόνια… από αυτές τις πατέντες καμία δεν πρόκριτε να κυκλοφορίσει αφού δεν έχει τμήμα R&D ούτε καν κάποιο εργοστάσιο για να κάνει τις απαιτούμενες δοκιμές… Οπότε ποιος ο λόγος να καταθέτει 5-10-20 πατέντες από τις οποίες δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει καμία εκτός από το να τις εκμεταλλευτεί χρηματικά σε βάρος άλλων εταιριών που μπορεί και να τις φτιάξουν?
Doubt Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, AtiX είπε Οπότε ποιος ο λόγος να καταθέτει 5-10-20 πατέντες από τις οποίες δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει καμία εκτός από το να τις εκμεταλλευτεί χρηματικά σε βάρος άλλων εταιριών που μπορεί και να τις φτιάξουν? Επειδή μπορεί;; και δεν απαγορεύεται;; Από πότε έγινε ταμπού το να εκμεταλλεύεσαι πατέντες που υλοποιούν άλλοι; Αν δεν ενοχλείται το ΚΚΚ(ιδεολογικά) στους υπόλοιπους γιατί να πέφτει λόγος; Τέλος πάντων... φιλολογική μάλλον η συζήτηση.
AtiX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, Doubt είπε Επειδή μπορεί;; και δεν απαγορεύεται;; Από πότε έγινε ταμπού το να εκμεταλλεύεσαι πατέντες που υλοποιούν άλλοι; Αν δεν ενοχλείται το ΚΚΚ(ιδεολογικά) στους υπόλοιπους γιατί να πέφτει λόγος; Τέλος πάντων... φιλολογική μάλλον η συζήτηση. Συμφωνώ, αν θέλει να καταντήσει μια εταιρία διαχείρισης πατεντών, καλώς να γίνει… απλά μην μας το παίζει πρωτοπόρα είναι ενώ στην ουσία ότι έχει παρουσιάσει μετά από λίγο μας λέει ότι δεν μπορεί να το κατασκευάσει… όχι τιποτα άλλο υπάρχουν φανς που την πιστεύουν και επιμένουν κιόλας για τα πρωτοποριακά της κινητά που έμειναν στις μακέτες…
manolis940 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2021 στις 12:17 ΜΜ, AtiX είπε Πες μου μια ανακοίνωση του R&D τμήματος της Xiaomi που έχουν κάνει και που τελικά κυκλοφόρησαν το προϊόν… Έχω βαρεθεί κάθε μήνα να ακούω από την Xiaomi να ανακοινώνει νέες υποσχόμενες τεχνολογίες, να καταθέτει πατέντες, να τάζει λαγούς με πετραχήλια και στο τέλος να κυκλοφορεί άλλη μια έκδοση του κινητού που κυκλοφόρησε πριν δυο μήνες με διαφορετικό όνομα… δεν το βαρέθηκες αυτό το τροπάριο που έχει εδώ και κάτι χρόνια να ανακοινώνει και να μην κυκλοφορεί τίποτα το καινούριο????? ΥΓ: εσείς που μου μπερδευτήκατε, λες και δεν καταλάβατε τι γράφω, δεν βαρεθήκατε το δούλεμα από την Xiaomi??? Λογικά η Xiaomi διπλασιάζει τα budget του R&D κάθε χρόνο χωρίς λόγο έχοντας φτάσει πέρσι τα 9.26B Tην Xiaomi την γνωρίζεις μόνο για τα κινητά της; Σε άλλους τομείς δεν έχει επιτυχίες ; Αλλά μην πάμε μακριά αφού μιλάμε για foldable κινητά και διαβάζουμε και οι 2 insomnia. Όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα foldable η Xiaomi είχε ήδη την απάντηση. Μπορεί να μην έβγαλε το πρώτο foldable στην αγορά ωστόσο έβγαλε Στήσε την στον τοίχο επειδή δεν κατάφερε να επεκτείνει κι άλλο την οθόνη. Αν έχεις πρόβλημα με την κατάθεση πατεντών, δεν σημαίνει ότι επειδή η Xiaomi κατάθεσε μία πατέντα, δεν μπορεί κάποιος κατασκευαστής να καταθέσει μία άλλη με την οποία να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα στο οποίο η Xiaomi απέτυχε. Όταν στο R&D(που ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει η Xiaomi) υπάρχει έστω και η παραμικρή επιτυχία φροντίζεις να κατοχυρώσεις τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η επιτυχία αυτή. Είναι δεδομένο ότι θα διαρρεύσει μιας και δεν είναι το μαγαζάκι του κυρ Μπάμπη με 4 εργαζόμενους και αν διαρρεύσει πριν την κατοχύρωση, τότε η αντίπαλη εταιρία θα κατοχυρώσει την πατέντα . Τέλος να μην ξεχνάμε και έναν άλλο βασικό ρόλο που έχουν τα R&D τμήματα. Να μετατρέπουν ένα ακριβό προϊόν σε ένα αρκετά φθηνότερο και να μειώνουν στο ελάχιστο την ποιότητα ή και να μην την μειώνουν καθόλου. Παραδείγματα τέτοια είναι το POCO X3 NFC που έχω δίπλα. Η Xiaomi Mi 34" Ultrawide που έχω μπροστά μου και η ρομποτική σκούπα που έχω λίγο πιο δεξιά απ τα πόδια μου Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από manolis940
AtiX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Λογικά η Xiaomi διπλασιάζει τα budget του R&D κάθε χρόνο χωρίς λόγο έχοντας φτάσει πέρσι τα 9.26B Tην Xiaomi την γνωρίζεις μόνο για τα κινητά της; Σε άλλους τομείς δεν έχει επιτυχίες ; Αλλά μην πάμε μακριά αφού μιλάμε για foldable κινητά και διαβάζουμε και οι 2 insomnia. Όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα foldable η Xiaomi είχε ήδη την απάντηση. Μπορεί να μην έβγαλε το πρώτο foldable στην αγορά ωστόσο έβγαλε Στήσε την στον τοίχο επειδή δεν κατάφερε να επεκτείνει κι άλλο την οθόνη. Αν έχεις πρόβλημα με την κατάθεση πατεντών, δεν σημαίνει ότι επειδή η Xiaomi κατάθεσε μία πατέντα, δεν μπορεί κάποιος κατασκευαστής να καταθέσει μία άλλη με την οποία να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα στο οποίο η Xiaomi απέτυχε. Όταν στο R&D(που ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει η Xiaomi) υπάρχει έστω και η παραμικρή επιτυχία φροντίζεις να κατοχυρώσεις τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η επιτυχία αυτή. Είναι δεδομένο ότι θα διαρρεύσει μιας και δεν είναι το μαγαζάκι του κυρ Μπάμπη με 4 εργαζόμενους και αν διαρρεύσει πριν την κατοχύρωση, τότε η αντίπαλη εταιρία θα κατοχυρώσει την πατέντα . Τέλος να μην ξεχνάμε και έναν άλλο βασικό ρόλο που έχουν τα R&D τμήματα. Να μετατρέπουν ένα ακριβό προϊόν σε ένα αρκετά φθηνότερο και να μειώνουν στο ελάχιστο την ποιότητα ή και να μην την μειώνουν καθόλου. Παραδείγματα τέτοια είναι το POCO X3 NFC που έχω δίπλα. Η Xiaomi Mi 34" Ultrawide που έχω μπροστά μου και η ρομποτική σκούπα που έχω λίγο πιο δεξιά απ τα πόδια μου Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P Ειλικρινά τώρα, σε μια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του R&D τμήματος της Xiaomi μου έρχεσαι με τα παραδείγματα του Fold που βγήκε μετά από τρία χρόνια των άλλων, σκούπες, τηλεοράσεις, πατίνια και το Poco! Όλα προϊόντα που βγάζουν, αν όχι νωρίτερα, τουλάχιστον ταυτόχρονα και άλλες εταιρίες??? Ξανά ρωτάω, η Xiaomi μας ζαλίζει εδώ και κάτι χρόνια για το πόσο πρωτοπόρα εταιρεία είναι στα κινητά, βρες μου ένα προϊόν της που να είναι πρωτοπόρο… ή βρες μου έστω μια πατέντα της που να την έχει χρησιμοποιήσει… ΥΓ: φίλε μου, για να καταλάβεις τι σημαίνει R&D δες τι κατάφερε και κυκλοφόρησε η LG παρά τα οποία οικονομικά προβλήματα είχε… Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από AtiX
manolis940 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Ειλικρινά τώρα, σε μια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του R&D τμήματος της Xiaomi μου έρχεσαι με τα παραδείγματα του Fold που βγήκε μετά από τρία χρόνια των άλλων To θέμα είναι ότι το δικό της δεν σπάει απ την πρώτη μέρα. Η Samsung μπορεί να έφερε μια τεχνολογία που την ονόμασε Ultra thin glass αλλά όπως φαίνεται δεν την δοκίμασε αρκετά. Προσωπικά βέβαια δεν με αφορά το να είσαι πρώτος σε κάτι. Το θέμα είναι αυτό που θα βγάλεις να δουλεύει. Η samsung για παράδειγμα που προανέφερα πέραν απ το αποτυχημένο ultra thin glass, χρόνια τώρα μας δίνει κινητά με αποτυχημένες μπαταρίες που χαλάνε σε λιγότερο από 6 μήνες ή κινητά που παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά και καίνε οτιδήποτε στο διάβα τους Όπως προείπα το R&D πρέπει να φροντίζει ένα νέο προϊόν να είναι οικονομικό και ποιοτικό. Δεν γίνετε παίζεις παλαμάκια στον πρώτο ενώ δεν έχει κάνει τους κατάλληλους ποιοτικούς ελέγχους και τα προϊόντα του βγάζουν προβλήματα. Σαν καταναλωτής προτιμώ τον δεύτερο που έχει κάνει έλεγχο και μου φέρνει τουλάχιστον 30%. Τα προϊόντα που σου ανέφερα βέβαια τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού έχουν παραπάνω από 30% τιμές. 40 λεπτά πριν, AtiX είπε Ξανά ρωτάω, η Xiaomi μας ζαλίζει εδώ και κάτι χρόνια για το πόσο πρωτοπόρα εταιρεία είναι στα κινητά, βρες μου ένα προϊόν της που να είναι πρωτοπόρο… ή βρες μου έστω μια πατέντα της που να την έχει χρησιμοποιήσει… Στο ίδιο κινητό αν δεν κάνω λάθος καινοτομία αποτελούν τα liquid lens. Όσον αφορά το πρήξιμο η Xiaomi τα τελευταία 4 χρόνια ( όπου έχει ρίξει και τα λεφτά) παρουσιάζει καινοτομίες και προϊόντα για τα οποία εξήγησα παραπάνω γιατί το κάνει. Οι υπόλοιπες εταιρίες όταν παρουσιάζουν κάτι το πετυχαίνουν αμέσως ή στο 100%; Παράδειγμα πάλι Samsung στην παρουσίαση foldable κινητών στην CES του 2013. Στο παρακάτω video το τηλέφωνο είναι μικρό, λεπτό , ανοίγει και κλείνει εύκολα , δεν έχει γραμμή στην μέση, έχει πολύ καλύτερο design. Και αν δεις προς το τέλος (1:34) παρουσιάζουν ένα tablet σε σχήμα ράβδου και οθόνη που κλείνει σε σχήμα ρολό. Βλέπεις την Samsung να είναι έστω και λίγο κοντά σε κάτι τέτοιο ; 1 ώρα πριν, AtiX είπε ΥΓ: δικέ μου, για να καταλάβεις τι σημαίνει R&D δες τι κατάφερε και κυκλοφόρησε η LG παρά τα οποία οικονομικά προβλήματα είχε… Καταρχάς δεν ανήκω σε κανέναν Κατά δεύτερον, φαίνεται να γνωρίζω καλύτερα τι είναι το R&D Κατά τρίτων δεν χρειάζεται Υ.Γ το παραπάνω Κατά πέμπτον χρειάζεται τουλάχιστον ένα link Κατά έκτον δεν παρατήρησες ότι έκανα skip το τέταρτο.
AtiX Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, manolis940 είπε To θέμα είναι ότι το δικό της δεν σπάει απ την πρώτη μέρα. Η Samsung μπορεί να έφερε μια τεχνολογία που την ονόμασε Ultra thin glass αλλά όπως φαίνεται δεν την δοκίμασε αρκετά. Προσωπικά βέβαια δεν με αφορά το να είσαι πρώτος σε κάτι. Το θέμα είναι αυτό που θα βγάλεις να δουλεύει. Η samsung για παράδειγμα που προανέφερα πέραν απ το αποτυχημένο ultra thin glass, χρόνια τώρα μας δίνει κινητά με αποτυχημένες μπαταρίες που χαλάνε σε λιγότερο από 6 μήνες ή κινητά που παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά και καίνε οτιδήποτε στο διάβα τους Όπως προείπα το R&D πρέπει να φροντίζει ένα νέο προϊόν να είναι οικονομικό και ποιοτικό. Δεν γίνετε παίζεις παλαμάκια στον πρώτο ενώ δεν έχει κάνει τους κατάλληλους ποιοτικούς ελέγχους και τα προϊόντα του βγάζουν προβλήματα. Σαν καταναλωτής προτιμώ τον δεύτερο που έχει κάνει έλεγχο και μου φέρνει τουλάχιστον 30%. Τα προϊόντα που σου ανέφερα βέβαια τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού έχουν παραπάνω από 30% τιμές. Στο ίδιο κινητό αν δεν κάνω λάθος καινοτομία αποτελούν τα liquid lens. Όσον αφορά το πρήξιμο η Xiaomi τα τελευταία 4 χρόνια ( όπου έχει ρίξει και τα λεφτά) παρουσιάζει καινοτομίες και προϊόντα για τα οποία εξήγησα παραπάνω γιατί το κάνει. Οι υπόλοιπες εταιρίες όταν παρουσιάζουν κάτι το πετυχαίνουν αμέσως ή στο 100%; Παράδειγμα πάλι Samsung στην παρουσίαση foldable κινητών στην CES του 2013. Στο παρακάτω video το τηλέφωνο είναι μικρό, λεπτό , ανοίγει και κλείνει εύκολα , δεν έχει γραμμή στην μέση, έχει πολύ καλύτερο design. Και αν δεις προς το τέλος (1:34) παρουσιάζουν ένα tablet σε σχήμα ράβδου και οθόνη που κλείνει σε σχήμα ρολό. Βλέπεις την Samsung να είναι έστω και λίγο κοντά σε κάτι τέτοιο ; Καταρχάς δεν ανήκω σε κανέναν Κατά δεύτερον, φαίνεται να γνωρίζω καλύτερα τι είναι το R&D Κατά τρίτων δεν χρειάζεται Υ.Γ το παραπάνω Κατά πέμπτον χρειάζεται τουλάχιστον ένα link Κατά έκτον δεν παρατήρησες ότι έκανα skip το τέταρτο. Καταλαβαίνω γιατί δεν θες να παραδεχτείς ότι η Xiaomi δεν πρωτοπορεί, είναι δύσκολο να δεις ότι σαν εταιρία φτιάχνει και δεν δημιουργεί… μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει κάθε χρόνο τρία κινητά, μετά τα ξανά παρουσιάζει άλλες 10 φορές με διαφορετικά ονόματα, για τόσο R&D μιλάμε… Κατά τ’ αλλά και για να μην συνεχίζουνε την κουβέντα σε διαλόγους τύπου: πες μου ένα κινητό της που να είναι καινοτόμο ή έστω να έχει μια πατέντα της, και να μου λες για σκούπες, πατίνια και για μείωση τιμής, το σταματάω εδώ… ΥΓ: το “δικέ μου” ήταν “φίλε μου” που το διόρθωσα μετά από λίγο, συγνώμη… ΥΓ2: το ότι χρειάζεσαι link για τις καινοτομίες που έχει φέρει η LG στα κινητά, μάλλον αποδυναμώνει την ιδέα που έχεις για το ότι ξέρεις από R&D… ΥΓ3: δεν θα μου υποδείξεις πως θα γράφω… 🙂 Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2021 από AtiX
manolis940 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 46 λεπτά πριν, AtiX είπε Καταλαβαίνω γιατί δεν θες να παραδεχτείς ότι η Xiaomi δεν πρωτοπορεί Δεν θέλω; Γιατί να μην θέλω; Μέτοχος είμαι; Μήπως με πληρώνει για να σου γράφω για τα liquid lens που μόλις σου είπα; Απ την άλλη ενώ σου δίνω τα δεδομένα που ζητάς, εσύ πέραν βρέχει και γυρίζεις την συζήτηση επί προσωπικού 49 λεπτά πριν, AtiX είπε πες μου ένα κινητό της που να είναι καινοτόμο ή έστω να έχει μια πατέντα της, και να μου λες για σκούπες, πατίνια και για μείωση τιμής, το σταματάω εδώ… Δεν σου μίλησα για σκούπες και πατίνια. Πρέπει να το κοιτάξεις το ότι εστιάζεις σε ένα σημείο μόνο 50 λεπτά πριν, AtiX είπε ΥΓ: το “δικέ μου” ήταν “φίλε μου” που το διόρθωσα μετά από λίγο, συγνώμη… Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη εκφράσου όπως θες. Απλά φιλαράκια δεν είμαστε 51 λεπτά πριν, AtiX είπε ΥΓ2: το ότι χρειάζεσαι link για τις καινοτομίες που έχει φέρει η LG στα κινητά, μάλλον αποδυναμώνει την ιδέα που έχεις για το ότι ξέρεις από R&D… Το ότι δεν παρακολουθώ το R&D μίας συγκεκριμένης εταιρίας δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω από R&D. Το να μην μπορείς να δώσεις έστω και ένα σύνδεσμο και να εξηγήσεις γιατί τον παραθέτεις, εδραιώνει την ανικανότητα σου να υποστηρίξεις τα όσα λες. Δεν είναι ότι είμαι master στο business administration αλλά ασχολούμαι με αυτό όποτε βρίσκω λίγο χρόνο. Και το R&D τμήμα δεν είναι απαραίτητο να φέρνει καινοτόμα προϊόντα μόνο. Το να πάρεις ένα λειτουργικό όπως το android και να το κόψεις και να το ράψεις στα μέτρα σου, απαιτεί έρευνας. Το να πάρεις ένα ανταγωνιστικό προϊόν και να κάτσεις να φτιάξεις ένα ίδιο ή καλύτερο σε πιο προσιτή τιμή απαιτεί έρευνα. Και τα καινοτόμα προϊόντα έρευνα χρειάζονται, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μόνο αυτά έρευνα. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στο γεγονός ότι το μοντέλο της Xiaomi τόσα χρόνια είναι να εξαγοράζει μικρότερες εταιρίες οι οποίες έχουν κάτι καινοτόμο. Έτσι μια εταιρία του 2010 πλέον είναι γνωστή και πετυχημένη σε εκατοντάδες τομείς. Δεν είναι βέβαια λίγες οι εταιρίες που εξαγωράζουν start-ups και <<καπηλεύονται>> την τεχνολογία τους. Οι παρουσιάσεις των καινοτομιών δεν είναι βέβαια προνόμιο του R&D. Αυτό είναι ξεκάθαρα marketing. Όταν στο video που έδειξα στην προηγούμενη μου ανάρτηση η Samsung παρουσίαζε τα fordable κινητά- tablet στην ουσία προσπαθούσε να δημιουργήσει το hype στον κόσμο γι αυτού του τύπου τις συσκευές. Βέβαια η προσπάθεια της είναι μια παταγώδης αποτυχία. Όπως βλέπουμε ο κόσμος δεν ενδιαφέρετε για foldable συσκευές ακόμα και ίσως και η Xiaomi βιάστηκε. Κλείνοντας θα εκφράσω και την προσωπική μου άποψη, ότι οι επιχειρήσεις που κυνιγάνε σαν τρελές την καινοτομία είναι εκείνες που έχουν χάσει το rally με τον ανταγωνισμό. Θα αφήσω μερικές καινοτομίες της Xiaomi επίσης: 20 Watt ασύρματη φόρτιση link Το vivo Vivo iQOO 7 και το Xiaomi Mi 10 Ultra αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμη τα μοναδικά κινητά που υποστηρίζουν 120 W φόρτιση. Η Xiaomi την έφερε στην αγορά τον Αύγουστο του 2020 Κάμερες στα 108Mp Και δεν της φτάνει που είναι πρώτη στην ασύρματη φόρτιση. Φέρνει και τα 30W ασύρματης φόρτισης πρώτη To 2016 βγάζει το Mi Mix το οποίο έχει κάλυψη οθόνης 84% To 2019 το mi Mix Alpha έχει 180% screen to body ratio 55 λεπτά πριν, AtiX είπε ΥΓ3: δεν θα μου υποδείξεις πως θα γράφω… 🙂 Γράφε όπως θες. Ξεκίνα με υστερόγραφο την επόμενη φορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα