Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω τελειώσει οικονομικό ΑΣΟΕΕ, έχω μεταπτυχιακό ΜΒΑ και θέλω να δωσω πανελλήνιες ή κατατακτηριες και να μπω στο παιδαγωγικο. Το ερωτημα μου ειναι να κανω πρωτα την ασπαιτε να παρω τη παιδαγωγικη επαρκεια για το πτυχιο μου και μετα να δωσω για παιδαγωγικο ή να δωσω παιδαγωγικο και μετα να κανω ΑΣΠΑΙΤΕ?

Δημοσ.

Καταρχήν για πιο λόγο θες να πάς παιδαγωγικό? Πλέον δεν παίρνουν δασκάλους με την σέσουλα όπως πριν αρκετά χρόνια που για ένα διάστημα έπαιρναν κόσμο για τα ολοήμερα. Επίσης αν μπεις παιδαγωγικό δεν χρειάζεσαι Ασπαιτέ, θα κάνεις μέσα τα παιδαγωγικά.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Καταρχήν για πιο λόγο θες να πάς παιδαγωγικό? Πλέον δεν παίρνουν δασκάλους με την σέσουλα όπως πριν αρκετά χρόνια που για ένα διάστημα έπαιρναν κόσμο για τα ολοήμερα. Επίσης αν μπεις παιδαγωγικό δεν χρειάζεσαι Ασπαιτέ, θα κάνεις μέσα τα παιδαγωγικά.

μου αρέσει να διδάσκω. Την ασπαιτε τη θελω πιο αμεσα για να μπω στους πινακες το 2023 ( αν και οι ελπιδες ακομα και για αναπληρωτης στη ΠΕ80 ειναι ελαχιστες) αλλα τελος παντων τη χρειαζομαι και ως ένα "όπλο" να παω σε φροντιστηρια να διδαξω ή σε ιδιωτικα σχολεια. ΓΙ αυτο λεω, να παω καλυτερα να δωσω πανελληνιες ή κατατακτηριες για παιδαγωγικο εχοντας στη φαρέτρα μου ως ασφαλεια την ασπαιτε καλυτερα απο το να παω να δωσω παιδαγωγικο φετος με το ρισκο αν θα περασω ή οχι? Ακομα και αν περασω παιδαγωγικο, θα πρεπει να το τελειωσω για να μπω στους πινακες τοσο ως δασκαλος οσο και ως οικονομολόγος.

Ενω με την ασπαιτε ακομα και να σπουδαζω παιδαγωγικο θα ειμαι στους πινακες του ΠΕ80

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

ναι γι αυτο φετος πηραν πολλους αναπληρωτες. θα μου πεις επαιξαν αδειες κοβιντ ενω η χτεσινη ανακοινωση με τους μονιμους διορισμους επι της ουσιας ηταν ενα κολπακι της Κεραμεως με τη συγχωνευση σχολειων να μειωσει τους αναπληρωτες αλλα αυτο ειναι αλλο παπαευαγγελιο. 

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνουν εύκολα αυτούς που εχουν τελειωσει παιδαγωγικο με μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγή. Φετος επειδη επαιξαν αδειες κοβιντ, ευπαθεις, εγκυμοσυνες κλπ πηραν και απο το πινακα μηδενικης αλλα αυτο το παρτι δεν θα συνεχιστει. Έρχονται ενοποιησεις σχολειων, μονιμοι διορισμοι με οχι 1-1 , δηλαδη δεν φευγει ενας στη συνταξη και παιρνουν εναν διορισμο αλλα φευγουν 10 στη συνταξη εκπαιδευτικοι και προσλαμβανουν μονιμα εναν εκπαιδευτικο και παει λεγοντας. Κοινως απο το κακο στο χειροτερο. Δηλαδή όπως τονίστηκε πανω, θα υπαροχυν μειωσεις αναπληρωτών.

Εγω θα σου προτεινω να κανεις αυτο που σου αρέσει και μη σκέφτεσαι ουτε την ηλικια ( γιατι απο οτι καταλαβα θα εισαι γυρω στα 25-28 ή και ανω)  ουτε τιποτα αλλο. Κανε την ασπαιτε να εχεις την ασφαλεια οτι εχεις τη παιδαγωγικη επαρκεια και εστω εχεις ανοιχτο το πεδιο της εκπαίδευσης και μετα πας πιο χαλαρος και δινεις πανελληνιες. Αν και θα σου προτεινω κατατακτηριες για το λογο οτι θα αποφυγεις τη ψυχοφθορα διαδικασια των πανελληνιων

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Οι έως τώρα επιλογές σου δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις καριέρα στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ότι σου αρέσει να διδάσκεις δεν αρκεί. Είσαι τουλάχιστον 6 χρόνια πίσω από χιλιάδες πτυχιούχους Παιδαγωγικών Σχολών. Μπορεί και παραπάνω γιατί πολλοί από αυτούς εκτός από πτυχίο και μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχουν και συσσωρευμένο (πολιτιστικό ) "πολιτισμικό" κεφάλαιο που είναι πολύ χρήσιμο γι αυτόν που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών μικρής ηλικίας.

- Νομίζω πως αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ένα ακόμα πτυχίο για να αποκτήσεις πρόσβαση στο χώρο της εκπαίδευσης-δεν μιλώ για την παιδαγωγική επάρκεια-μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστείς προς ένα άλλου τύπου πτυχίο που θα σου δίνει την ευχέρεια να εργαστείς στη Μέση εκπαίδευση και σε ΙΕΚ ή φροντιστήρια. Στα ιδιωτικά σχολεία και ειδικά σε αυτά που έχουν "όνομα" είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filipN είπε

Οι έως τώρα επιλογές σου δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις καριέρα στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ότι σου αρέσει να διδάσκεις δεν αρκεί. Είσαι τουλάχιστον 6 χρόνια πίσω από χιλιάδες πτυχιούχους Παιδαγωγικών Σχολών. Μπορεί και παραπάνω γιατί πολλοί από αυτούς εκτός από πτυχίο και μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχουν και συσσωρευμένο πολιτιστικό κεφάλαιο που είναι πολύ χρήσιμο γι αυτόν που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών μικρής ηλικίας.

Δεν νομιζω οτι εχει ηλικια αυτο που λες. Ξερω ατομο που στα 30 του περασε και τωρα ειναι και αναπληρωτης. Αυτο δεν εχει να λεει. Επειτα και εγω σαν αποφοιτος παιδαγωγικου θα εχω διπλο πτυχιο μοριοδοτησης στο πινακα και στο μαστερ που εχω, το οποιο απο οτι μου ειπαν μετραει.. Τι εννοεις συσσωρευμενο πολιτιστικο κεφαλαιο?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, filipN είπε

- Οι έως τώρα επιλογές σου δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις καριέρα στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ότι σου αρέσει να διδάσκεις δεν αρκεί. Είσαι τουλάχιστον 6 χρόνια πίσω από χιλιάδες πτυχιούχους Παιδαγωγικών Σχολών. Μπορεί και παραπάνω γιατί πολλοί από αυτούς εκτός από πτυχίο και μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχουν και συσσωρευμένο πολιτιστικό κεφάλαιο που είναι πολύ χρήσιμο γι αυτόν που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών μικρής ηλικίας.

- Νομίζω πως αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ένα ακόμα πτυχίο για να αποκτήσεις πρόσβαση στο χώρο της εκπαίδευσης-δεν μιλώ για την παιδαγωγική επάρκεια-μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστείς προς ένα άλλου τύπου πτυχίο που θα σου δίνει την ευχέρεια να εργαστείς στη Μέση εκπαίδευση και σε ΙΕΚ ή φροντιστήρια. Στα ιδιωτικά σχολεία και ειδικά σε αυτά που έχουν "όνομα" είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση.

Mα η ΑΣΠΑΙΤΕ δινει τη παιδαγωγικη επαρκεα για να μπορει καποιος να εργαστει σε φροντιστηρια, ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ αναλογα την ειδικοτητα του. Τι αλλο μπορει να κενι που θα του δωσει τη προσβαση στο χωρο της εκπαιδευσης. Τα οικονομικα υπαρχουν σαν μαθηματα τοσο στο Γενικο λυκειο οσο και στα ΕΠΑΛ.

Επισης οι σπουδές δεν έχουν όριο ηλικίας. Ο καθένας σπουδάζει ότι του αρέσει. Ξερω πολλα ατομα που εχουν πτυχιο ψυχολογιας και πτυχιου παιδαγωγικου ως δευτερο πτυχιο και το κανουν πανω απο τα 30 τους και καποιοι εξ αυτων εργαζονται. Εγω εδω σκεφτομαι να κανω τη παιδαγωγικη επαρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ στα 28 μου. Ο πινακας εχει μοριοδοτηση στην εκπαιδευση. οσο πιο πολλα προσοντα εχεις, τοσο καλυτερα και για σενα. Μπορει ο TS να μπει με δυο πτυχια, μαστερ, ξενες γλωσσες στα 34 του στο πινακα και να ξεπερασει αρκετους που θα ειναι τοτε στην εκπαιδευση ως νεοι. ΑΥτο δεν εχει να λεει. Βεβαια μεχρι τοτε μπορει να εχουν μαγκωσει οι πινακες και να μην εινια καλα τα πραγματα. Συμφωνω. Αλλα γενικα ειναι λαθος να απογοητευεις καποιον που θελει να κανει κατι.

TS για μενα κανε την ασπαιτε να εξαργυρωσεις την εκπαιδευση με το πτυχιο σου και δωσε και για παιδαγωγικο αφου θελεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipN είπε

Οι έως τώρα επιλογές σου δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις καριέρα στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ότι σου αρέσει να διδάσκεις δεν αρκεί. Είσαι τουλάχιστον 6 χρόνια πίσω από χιλιάδες πτυχιούχους Παιδαγωγικών Σχολών. Μπορεί και παραπάνω γιατί πολλοί από αυτούς εκτός από πτυχίο και μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση έχουν και συσσωρευμένο πολιτιστικό κεφάλαιο που είναι πολύ χρήσιμο γι αυτόν που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών μικρής ηλικίας.

Ή εισαι άσχετος απο την εκπαιδευση ή δεν εχεις ιδεα τι σου γινεται και τρολαρεις. Οτι να ναι, και μετα αναρωτιομαστε γιατι πρεπει να υπαρχουν μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος.

Οι περισσοτεροι που μπαινουν στους πινακες, μπαινουν και σε μεγαλη ηλικια. ΤΙ να πουν οι φιλολογοι που ειναι 32 χιλ και οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν θα πανε ουτε ωρομισθιοι ποτε τών ποτών. Η φιλολογος που με εκανε εκθεση στις πανελληνιες, το 2011 ειναι τωρα 45 χρονων και δεν την εχουν παριε ουτε ωρομισθια. Στο πινακα του ΑΣΕΠ για την εκπαιδευση μετρανε τα μορια. Και φυσικα η εκπαιδευτικη προυπηρεσια 120 μηνων, που δινει παρα πολλα μορια. Ολοι απο καπου ξεκινανε. Πλεον αν τελειωσει καποιος παιδαγωγικο, θες 3-4 χρονια για να πας αναπληρωτης , αλλα μεχρι τοτε μπορεις να κανεις ιδιαιτερα σε παιδια.

Μετα αν σε παρουν καθε χρονο θα εισαι καπου και θα μαζευεις μορια, ( μεταπτυχιακα, σεμιναρια κλπ), ξενες γλωσσες. Επιπλεον που ξερεις εσυ μεχρι τοτε τι θα γινει. Μπορει να εχουν επαναφερει και το γραπτο διαγωνισμο. Το σιγουρο ειναι οτι θες καμια 15-20 χρονια για να μονιμοποιηθεις και μεχρι τοτε θα εισαι αναπληρωτης. Σιγουρα δεν ειναι καλα, αλλα ειναι καλυτερα απο τον ιδιωτικο τομεα τριτοκοσμικων συνθηκων που δεσποζει εκει εξω.

Το αν καποιος εχει μπατζετ να κανει ειδικες αγωγες, σεμιναρια κλπ, αυτο δεν το ξερεις εσυ. δεν εισαι ουτε η εφορια, ουτε καποιος αλλος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Μετα αν σε παρουν καθε χρονο θα εισαι καπου και θα μαζευεις μορια, ( μεταπτυχιακα, σεμιναρια κλπ), ξενες γλωσσες. Επιπλεον που ξερεις εσυ μεχρι τοτε τι θα γινει. Μπορει να εχουν επαναφερει και το γραπτο διαγωνισμο. Το σιγουρο ειναι οτι θες καμια 15-20 χρονια για να μονιμοποιηθεις και μεχρι τοτε θα εισαι αναπληρωτης. 

ΑΝ σε πάρουν κάθε χρόνο και δεν είσαι κοντά στο σπίτι σου, ο μισθός θα καλύπτει τα βασικά έξοδα διαβίωσης, το πολύ κανένα σεμινάριο της πλάκας. Μεταπτυχιακό δεν κάνεις πάντως. Και με τα ισχύοντα δεδομένα για τον τρόπο κατάταξης, για να μπορέσει ένας απόφοιτος να διεκδικήσει μια θέση οπουδήποτε στην Ελλάδα ως αναπληρωτής, χρειάζεται μεταπτυχιακό απευθείας με το που τελείωσει την σχολή και ο,τι παραπάνω μπορεί από τα υπόλοιπα προσόντα. Πέρα από την απαξίωση του βασικού πτυχίου, αυτό σημαίνει ότι (ίσως) να μπορέσει να δουλέψει 6 χρόνια μετά την είσοδο στην σχολή, 4 το πτυχίο και 2 το μεταπτυχιακό. Στην β' βαθμια είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα φυσικά από άποψη αναπλήρωσης αλλά σε συγκεκριμένες ειδικότητες δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουν καλά με ιδιαίτερα ή σε φροντιστήρια. 

Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια με τρόπο που δεν μπορούμε να φανταστούμε καθόλου αυτή τη στιγμή. Αν στον ts αρέσει πολύ η εκπαίδευση και είναι όνειρο ζωής, ας το κυνηγήσει και όπου πάει. Οι φετινοί διορισμοί πάντως και οι αριθμοί των αναπληρωτών που ακούγονται, δεν αποτελούν εγγύηση για την μελλοντική απορρόφηση του κλάδου.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick125 είπε

1. Δεν νομιζω οτι εχει ηλικια αυτο που λες. Ξερω ατομο που στα 30 του περασε και τωρα ειναι και αναπληρωτης. Αυτο δεν εχει να λεει.

2. Επειτα και εγω σαν αποφοιτος παιδαγωγικου θα εχω διπλο πτυχιο μοριοδοτησης στο πινακα και στο μαστερ που εχω, το οποιο απο οτι μου ειπαν μετραει..

3. Τι εννοεις συσσωρευμενο πολιτιστικο κεφαλαιο?

1. Δεν είπα αυτό που κατάλαβες.

2. Σκοπεύεις να κάνεις καριέρα σε ένα χώρο στηριζόμενος στα μόρια άσχετων πτυχίων, ενώ θα έχεις λίγα ουσιαστικά προσόντα σαν δάσκαλος; Σε επιστημονική διάλεκτο αυτό λέγεται εργαλειοποίηση.

3. Είναι ορθογραφικό λάθος. "Πολιτισμικό κεφάλαιο" έπρεπε να γραφτεί. Είναι έννοια που έχεις διδαχθεί στη Μέση Εκπαίδευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Μετα αν σε παρουν καθε χρονο θα εισαι καπου και θα μαζευεις μορια, ( μεταπτυχιακα, σεμιναρια κλπ), ξενες γλωσσες. Επιπλεον που ξερεις εσυ μεχρι τοτε τι θα γινει. Μπορει να εχουν επαναφερει και το γραπτο διαγωνισμο.

Δεν είχαν πει όντως ότι θα επαναφέρουν τον γραπτό διαγωνισμό; 

Επεξ/σία από -Mikasa-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...