webm0nst3r Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, εάν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία. Μέχρι πρότινος ήμουν στην VODAFONE με 100 VDSL, χωρίς πολλά προβλήματα, τα κλασικά κάθε 4-5 μήνες ερχόταν ένας τεχνικός επειδή είχε θέμα η γραμμή το έδινε βλάβη στον ΟΤΕ όλα καλά μετά από 2-3 μέρες. Την τελευταία φορά που ήρθε ο τεχνικός είχα θέμα αρκετές ημέρες, έχανε συγχρονισμό το router και μόλις έπιανε ξανά η ταχύτητα έπεφτε, ξεκίνησε από τα 98 περίπου που έπιανα και έφτασε στα 16, όταν ήρθε ο τεχνικός μου είπε ότι με βάση τα νούμερα το ζεύγος μου, μάλλον το ένα καλώδιο κρέμεται στον αέρα, το έδωσε βλάβη στον ΟΤΕ και έφυγε. 2 μέρες αργότερα με κάλεσαν από την Vodafone να μου πουν ότι ο ΟΤΕ απάντησε αδυναμία παροχής εμπορικού πακέτου, γιατί χρειάζεται αλλαγή το ζεύγος και δεν έχουν άλλη θέση να με βάλουν, οπότε μου πρότειναν είτε ADSL έως 24 είτε αποχώρηση χωρίς κόστος. (Να σημειώσω κάπου εδώ ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια είχαμε VDSL με 50άρα και μετά αναβάθμιση σε 100αρα) Και έρχομαι εγώ τώρα και κάνω την εξής ερώτηση, στην περίπτωση που αποχωρήσω από την Vodafone και πάω στον ΟΤΕ, θα βρεθεί ζεύγος να κουμπώσουν την γραμμή άλλο για να λυθεί το θέμα ; Γιατί η εικασία που κάνω εγώ είναι ότι η vodafone έχει νοικιάσει / αγοράσει από τον ΟΤΕ ένα Χ αριθμό γραμμών, αυτές οι Χ θέσεις έχουν γεμίσει και τώρα που χρειάζεται να πάω στην Χ+1, είναι αδύνατο. Οπότε φορητότητα στον ΟΤΕ ή αναμονή για FTTH με άγνωστο ΕΤΑ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goana12 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Η εικασια σου ειναι σωστη και λογικη. Ελα ομως που για εναν... μυστηριο λογο, σε πολλους που καταληγουν πελατες του, ο ΟΤΕ βρισκει και θεσεις και ζευγαρια κενα και πολλα αλλα. Γιατι οπως λεει και ενας φιλος ΟΤΕτζης, εμεις εχουμε και το καρπουζι και το μαχαιρι... Οσο για την ερωτηση σου εγω στη θεση σου θα εκανα φορητοτητα στον ΟΤΕ. Ετσι κι αλλιως δεν εχεις καποιο "πεναλτυ". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malias4 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Ετσι ακριβως , επειδη ο οτε εχει τις γραμμες κατι θα βρει. Οπως πχ αν εισαι σε οτε κ εχεις μια βλαβη η δεν ξερω κ γω τι ερχονται αμεσα σε αντιθεση με πχ βοντα wind. Που το λενε στον οτε κ αυτος τους συνδεει με καιρο. Σε αυτο εχω εχω καταληξει εγω τουλαχιστον εδω στην περιοχη μου. Καλυτερα 4-5€ παραπανω το μηνα κ να εχω το κεφαλι μου ησυχο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webm0nst3r Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά και εγώ αυτό φαντάζομαι ότι εντελώς τυχαία αν πάω ΟΤΕ θα λυθεί. Έκανα αίτημα φορητότητας άλλωστε η διαφορά στην 100αρα του ΟΤΕ από το πρόγραμμα που πλήρωνα ήταν 2€, πλήρωνα στην Vodafone 35€ και ο ΟΤΕ τρέχει μια προσφορά στα 36,90€, άλλωστε ήταν μονόδρομος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l337 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2021 Αν και δεν στο εύχομαι, το πρόβλημα σου λογικά θα παραμείνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eko13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Από ότι έχω καταλάβει ο ΟΤΕ "δίνει" ορισμένες θύρες στους άλλους και κρατά τις περισσότερες για αυτόν. Ήθελα να βάλω Vodafone και μου είπαν "έχουμε κάλυψη, αλλά δεν έχουμε διαθέσιμες θύρες" Τους είπα ποτέ θα ελευθερωθουν και μου είπαν "μπορεί και ΠΟΤΕ!" Πήγα ΟΤΕ και είχαν θύρες και σε μια βδομάδα είχα ίντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
l337 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 On 13/07/2021 at 14:19, eko13 said: Από ότι έχω καταλάβει ο ΟΤΕ "δίνει" ορισμένες θύρες στους άλλους και κρατά τις περισσότερες για αυτόν. Ήθελα να βάλω Vodafone και μου είπαν "έχουμε κάλυψη, αλλά δεν έχουμε διαθέσιμες θύρες" Τους είπα ποτέ θα ελευθερωθουν και μου είπαν "μπορεί και ΠΟΤΕ!" Πήγα ΟΤΕ και είχαν θύρες και σε μια βδομάδα είχα ίντερνετ. Απλά η vodafone δεν φρόντισε να αγοράσει και γι' αυτό δεν είχε διαθεσιμότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δεν έχει να κάνει με "ορισμένες" θύρες και Χ γραμμές, καλά είναι να μην γράφονται ανακρίβειες. Ενδεχομένως υπάρχει θέμα με το απερχόμενο δίκτυο, δεν υπάρχει καλύτερο ζευγάρι χαλκού για αλλαγή οπότε και ο ΟΤΕ απαντάει την βλάβη ως μη επιλύσιμη. Όπως γράφτηκε και παραπάνω, πιθανότατα θα πάρεις το πρόβλημα μαζί σου, εκτός και αν όταν γίνεις πελάτης ΟΤΕ βγάλουν καμμιά καλωδιακή βλάβη και φτιάξουν το πρόβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webm0nst3r Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2021 Θα ενημερώσω μόλις περάσει η γραμμή στον ΟΤΕ και εάν συνεχίζει το πρόβλημα (που μα βάση αυτά που μου λέτε θα συνεχίσει) θα πάρω για βλάβη στον ΟΤΕ στο απερχόμενο, λογικά αυτό έχει το θέμα, απλά με προβληματίζει που έχω μόνο εγώ πρόβλημα και όχι και οι γύρω μου (μιλάμε για μονοκατοικίες ο καθένας το δικό καλώδιο του ΟΤΕ συνήθως με την δική του κολώνα κιόλας) Έχουν ξεκινήσει να περνάνε και FTTH σε 3 οδούς στην περιοχή μου (Γλυκά Νερά) οπότε μπορεί να μου πουν και υπομονή σε κανά χρόνο θα έχεις FTTH. ίδωμεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webm0nst3r Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 UPDATE Ήρθε λοιπόν ο τεχνικός του ΟΤΕ σήμερα για την σύνδεση, ο οποίος μου είπε ότι η ταχύτητα που μετράει απέξω στην κολώνα είναι η ίδια που μετράει και μέσα, οπότε δεν τίθεται θέμα προβλήματος στην εσωτερική καλωδίωση. Από εκεί και πέρα η ταχύτητα η οποία μέτρησε έξω και μέσα είναι 36Mbps και σύμφωνα με τον ίδιο είναι πάρα πολύ καλά λόγω της απόσταση από την καμπίνα (μέχρι σήμερα εγώ ήξερα από την vodafone ότι παίρνω από το κέντρο και όχι από ΚΑΦΑΟ). Του εξήγησα λοιπόν ότι για 2 χρόνια είχα VDSL 50 το οποίο τερμάτιζε, στα 49.999 με μέγιστη τα 96584 kbps και ότι όταν στο router είδα τον μέγιστο ρυθμό κοντά στα 126.000 ρώτησα για διαθεσιμότητα 100άρας την Vodafone η οποία και μου το επιβεβαίωσε και μου έκανε την αλλαγή στην γραμμή, οπότε από τον Γενάρη του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο είχα 100αρα VDSL η οποία οριακά τερμάτιζε (κλείδωνα στα 91-92). Ο τεχνικός του ΟΤΕ δεν μπορούσε να το πιστέψει και μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν και αφού του έδειξα και στατιστικά από το router και από το speedtest μου είπε ότι θα το ψάξει και θα με καλέσει γιατί είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακινήθηκα από το Α/Κ και να πήγα σε καμπίνα ή μήπως κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ; BACK TO BACK update Λοιπόν με κάλεσε πράγματι ο τεχνικός, βρήκε πρόβλημα αφού μετρούσε ζεύγη από κολώνα σε κολώνα ο άνθρωπος, ένα εναέριο καλώδιο, περίπου 30 μέτρα μου είπε έχει πρόβλημα, το οποίο μετρούσε περίπου 96Mbps (ότι έβλεπα και εγώ κάποτε) το οποίο και το έδωσε καλωδιακή βλάβη για αλλαγή και μου είπε ότι θα έρθει εργολάβος για την αλλαγή 1-2 εργάσιμες. Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες και την βοήθεια που μου δώσατε, πραγματικά. Αυτό το οποίο μένει στο τέλος όμως είναι αυτό που είπε ο φίλος @goana12 Στις 7/7/2021 στις 5:51 ΜΜ, goana12 είπε Γιατι οπως λεει και ενας φιλος ΟΤΕτζης, εμεις εχουμε και το καρπουζι και το μαχαιρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα