Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βλέπω να εχει.

Ξερετε μηπως καποιο tutorial στα Ελληνικά για να καταλαβω στο περιπου τι ειναι το JSP Servlets?

• Moderators
Δημοσ.

Είναι στο tab "Ξεφύλλισέ το". Δεν έχω υπόψη μου κάποιο tutorial στα Ελληνικά για servlets και δεν ξέρω αν θα βρεις καν ή αν θα είναι καλής ποιότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα JSP πάντως θεωρούνται Legacy και γίνονται deploy ως .war (Web archive) σε Tomcat ή Jetty. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι Cloud native, διότι σε πολλούς servers δεν θα έχεις τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Η δικιά μου άποψη, αυτό που κάνω και εγώ αυτή την περίοδο, είναι να δεις κατευθείαν Spring ( Boot , MVC ) tutorials ή να διαβάσεις σχετικά βιβλία.

Επίσης από άποψης ευρέσεως εργασίας, οι 9 στους 10 θα ζητήσουν γνώση πάνω στο Spring framework αντί JEE.

Επεξ/σία από denz
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

@FarCry1 , υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλεις να διαβάσεις για JSP; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, wotw είπε

@FarCry1 , υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλεις να διαβάσεις για JSP; 

Μέχρι πρόσφατα τα δίδασκαν ως παράδειγμα διαδικτυοκεντρικού προγραμματισμού σε ΤΕΙ/ΑΕΙ πληροφορικής στην Ελλάδα. Σίγουρα μέχρι το '17 τα είχε το αντίστοιχο μάθημα web development στο CSD του Ηρακλείου. Υποθέτω κάποια άλλα τμήματα με καθηγητές που βαριούνται να ανανεώσουν την ύλη τα διδάσκουν ακόμα. 

Δημοσ.

Έχω συνέντευξη σε λίγες μέρες και ξέρω ότι θα με ρωτήσουν. Έχω τελειώσει μηχανικών πληροφορικής και δεν ήμουν καλός σε Java ούτε σε servlets jsp. Πάντα προτιμούσα την γλώσσα  C.

Web εφαρμογές φτιάχνουν στην εταιρεια. Λογικά κάπου θα χρειαζεται. Τώρα κάνω επανάληψη την java από εδώ 

αλλά από jsp servlets δεν ξέρω που να διαβάσω. Φαίνεται είναι σημαντικό. Έχω δει πολλά pdf στο Internet και στα ελληνικά μάλιστα αλλά δεν πολύ καταλαβαίνω τι είναι αυτο. Ελπίζω στα επόμενα βίντεο να αναφέρει κάτι από jsp servlets. Πλέον είμαι στην κληρονομικοτητα και πολυμορφισμο

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, drouks είπε

Μέχρι πρόσφατα τα δίδασκαν ως παράδειγμα διαδικτυοκεντρικού προγραμματισμού σε ΤΕΙ/ΑΕΙ πληροφορικής στην Ελλάδα. Σίγουρα μέχρι το '17 τα είχε το αντίστοιχο μάθημα web development στο CSD του Ηρακλείου. Υποθέτω κάποια άλλα τμήματα με καθηγητές που βαριούνται να ανανεώσουν την ύλη τα διδάσκουν ακόμα. 

Στην ΠΛΗ του ΕΑΠ, ΑΠΘ και ΤΕΙΘ (αν δεν έχει αλλάξει κάτι πολύ πρόσφατα) διδάσκουν PHP για server side web development. Java EE πρώτη φορά ακούω ότι διδάσκουν σε σχολή.

16 ώρες πριν, FarCry1 είπε

Έχω συνέντευξη σε λίγες μέρες και ξέρω ότι θα με ρωτήσουν. Έχω τελειώσει μηχανικών πληροφορικής και δεν ήμουν καλός σε Java ούτε σε servlets jsp. Πάντα προτιμούσα την γλώσσα  C.

Web εφαρμογές φτιάχνουν στην εταιρεια. Λογικά κάπου θα χρειαζεται. Τώρα κάνω επανάληψη την java από εδώ 

αλλά από jsp servlets δεν ξέρω που να διαβάσω. Φαίνεται είναι σημαντικό. Έχω δει πολλά pdf στο Internet και στα ελληνικά μάλιστα αλλά δεν πολύ καταλαβαίνω τι είναι αυτο. Ελπίζω στα επόμενα βίντεο να αναφέρει κάτι από jsp servlets. Πλέον είμαι στην κληρονομικοτητα και πολυμορφισμο

Τα βιντεάκια του συγκεκριμένου καθηγητή είναι πολύ αξιόλογα, τα έχω παρακολουθήσει πριν χρόνια, αλλά είναι πολύ εισαγωγικά και δεν θυμάμαι να αγγίζουν Servlets. Γενικά JSP θα βρεις μόνο σε Java EE όχι SE. Επίσης πρέπει να δεις και να αποφασίσεις με ποιον Application Server θα παίζεις (Glassfish, JBoss, Tomcat, Jetty, Wildfly, Payara κτλπ)

Έχω βρει ελληνικά tutorials από κάποιον άλλο που φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα. Αν θες ρίξε μια ματιά.

https://kassapoglou.github.io/jakarta/jakarta-unit1-getting-started-with-servlets.html

Επεξ/σία από wotw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σε ρωτήσω κάτι. Τι είναι το SE και το EE; Επίσης το application server είναι κάτι σαν το xampp που έκανα στην σχολή;

Γενικότερα χρησιμοποιώ το eclipse για να εξοικειωθώ με την java

Επεξ/σία από FarCry1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/7/2021 στις 4:02 ΜΜ, FarCry1 είπε

Να σε ρωτήσω κάτι. Τι είναι το SE και το EE; Επίσης το application server είναι κάτι σαν το xampp που έκανα στην σχολή;

Γενικότερα χρησιμοποιώ το eclipse για να εξοικειωθώ με την java

SE είναι το βασικό πακέτο της γλώσσας ( Core Java ) ενώ η EE είναι η Enterprise Edition που ενσωματώνει πιο advanced βιβλιοθήκες για επαγγελματικούς κυρίως σκοπούς. 

Η διαφορά ενός web server με έναν application server π.χ. Apache vs Tomcat

A Web server exclusively handles HTTP requests, whereas an application server serves business logic to application programs through any number of protocols.

https://www.infoworld.com/article/2077354/app-server-web-server-what-s-the-difference.html

Έχει να προτείνει κανείς κάποιο καλό και σύγχρονο βιβλίο (publish date >= 2020) για Jakarta EE;

Επεξ/σία από wotw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...