Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να πω την αλήθεια, η μεγαλύερη διαφορά που βλέπω από 3900X -> 5950X είναι η θερμοκρασία 😆

Μάλλον έριξα παραπάνω thermal paste από όσο έπρεπε.

Πραγματικά με desktop εφαρμογές η θερμοκρασία είναι 45 -> 55 C και έχει spikes μέχρι 65 C.

Σε gaming παρατήρησα ότι συνήθως είναι 65-70 C, σε RDR2 ανέβασε μέχρι 73 C.

Δεν ξέρω αν είναι normal θερμοκρασίες αυτές αλλά με ανησυχούν λίγο.

Cooler έχω ένα kraken x62 (280mm, 2x 140mm fans), που δυστυχώς έχει το παλιό AM4 mounting σύστημα (το ίδιο με το παλιό της AMD που έχει δύο "γάντζους" για να πιαστεί η ψύκτρα.

Το coolant έφτασε μέχρι 43 C στο Kraken.

@ICE-T τί θερμοκρασίες έχεις;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε framerate low ή avg παρατήρησες καμία διάφορα μετά την αλλαγή cpu?

Γιατί δεν πιστεύω οτι πέρα απο 2-5 fps θα δεις σε αυτή την ανάλυση, γράψε μας τις εντυπώσεις σου αν μπορείς γιατι το σκέφτομαι για τη μετάβαση ryzen 3-> 5.

Οι συγκεκριμένοι που ανέφερες cpu έχω την εντύπωση πως είναι αισθητά παραπάνω σε C από τους 3X που αντικαθιστούν και είναι νορμάλ οι θερμοκρασίες σου , αλλά ας μιλησει κάποιος κάτοχος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Για να πω την αλήθεια, η μεγαλύερη διαφορά που βλέπω από 3900X -> 5950X είναι η θερμοκρασία 😆

Πραγματικά με desktop εφαρμογές η θερμοκρασία είναι 45 -> 55 C και έχει spikes μέχρι 65 C.

Cooler έχω ένα kraken x62 (280mm, 2x 140mm fans), που δυστυχώς έχει το παλιό AM4 mounting σύστημα (το ίδιο με το παλιό της AMD που έχει δύο "γάντζους" για να πιαστεί η ψύκτρα.

Με 32 βαθμούς εσωτερική θερμοκρασία έχω 41/42.15 idle, και gaming από 68 μέχρι 74 cod cold war multiplayer παίζει πάνω κάτω 😂 Forza horizon 4 μεταξύ 66/69 ,wrc9 68 με 71, η θερμοκρασία του νερού μία χαρά είναι μέχρι 44 μου είχε ανεβάσει η Χ72 όταν την είχα ναι είχε -2 idle και 5 βαθμούς καλύτερη θερμοκρασία στα max temps αλλα έκανε σαν αεροπλάνο 😂οπότε λογικές μου φαίνονται , υπόψη έχω βάλει να πατάει φρένο στους 75c λόγω καλοκαιριού ,τα spikes φυσιολογικα είναι που βλέπεις μην ανησυχείς.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Με 43 coolant είναι υποδειγματική η Kraken για τέτοιο CPU.  Στον 11600k βαράω και 47 :P 

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Με 43 coolant είναι υποδειγματική η Kraken για τέτοιο CPU.  Στον 11600k βαράω και 47 :P 

΄Ίσως βοηθάει και το case μαζί με τα fans https://ibb.co/kgbPX3R  (εντομεταξύ έχει πλάκα η φωτογραφία, εικόνα της παναγίας πάνω και απο κάτω ο κόκκινος διάολος 😆)

τώρα που βλέπω πάλι την φωτογραφία.. χρειάζομαι επειγώντος cable management, και να αγοράσω premium sleeved cables

2 ώρες πριν, vill_la είπε

Γιατί δεν πιστεύω οτι πέρα απο 2-5 fps θα δεις σε αυτή την ανάλυση, γράψε μας τις εντυπώσεις σου αν μπορείς γιατι το σκέφτομαι για τη μετάβαση ryzen 3-> 5.

Οι συγκεκριμένοι που ανέφερες cpu έχω την εντύπωση πως είναι αισθητά παραπάνω σε C από τους 3X που αντικαθιστούν και είναι νορμάλ οι θερμοκρασίες σου , αλλά ας μιλησει κάποιος κάτοχος.

θα σου απαντήσω αναλυτικά μόλις τελειώσω με τη δουλειά φίλε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

΄Ίσως βοηθάει και το case μαζί με τα fans https://ibb.co/kgbPX3R  (εντομεταξύ έχει πλάκα η φωτογραφία, εικόνα της παναγίας πάνω και απο κάτω ο κόκκινος διάολος 😆)

τώρα που βλέπω πάλι την φωτογραφία.. χρειάζομαι επειγώντος cable management, και να αγοράσω premium sleeved cables

θα σου απαντήσω αναλυτικά μόλις τελειώσω με τη δουλειά φίλε

Τι καρτα εχεις? 

Εχεις το o11 xl αν καταλαβα καλα απο το πισω fan. Αν βαλεις την αιο στο πλαι θα πεσουν οι θερμομρασιες της cpu

Επεξ/σία από Herald
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι καρτα εχεις? 

6900 XT κόκκινος διάολος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vill_la είπε

και που του έγραψα απάντηση δεν πήρα κακως που συμμετείχα στην συζήτηση.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ICE-T είπε

και που του έγραψα απάντηση δεν πήρα κακως που συμμετείχα στην συζήτηση.

Σε ποια ερώτηση δεν πήρες απάντηση? 

Εσύ πόση διαφορά είδες σε fps με την 3080 στην μετάβαση ή είναι καινούργιος συνδυασμός?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vill_la είπε

Σε ποια ερώτηση δεν πήρες απάντηση? 

Εσύ πόση διαφορά είδες σε fps με την 3080 στην μετάβαση ή είναι καινούργιος συνδυασμός?

Εσύ πιστεύεις ότι δεν έχει διαφορά η σειρά Ryzen 3 με 5 με 3080 η 6800ΧΤ? Έχει, ρωτά και τον ίδιο τον κάτοχο να σου απαντήσει με την 6900ΧΤ δεν νομίζω να μην έχει δει διαφορά από τον 3900Χ που ήταν πρίν

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό που μπορώ να πω με σιγουρία είναι ότι τα 1% lows είναι πολύ καλύτερα με Zen 3.

Πχ. στο benchmark του RDR2 έιχα 56 fps min, με την 5950x είναι στα 76 (1440p).

Συνολικά όμως για κάποιο λόγο με 3900x έβγαζα 109 FPS average ενώ με 5950x 106 FPS.

Δεν ξέρω τι κάνω λάθος.. γι' αυτό θέλω να κάνω & άλλο testing πριν ποστάρω. 

Έκανα ένα compile κώδικα μέσα σε Linux VM (16 vCPUs) και ανέβασε μέχρι 76 βαθμούς (67-72 κατά μέσο όρο κατά το compile) 🤨 

Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick0lis είπε

Με 31C στο δωμάτιο, 5950x noctua d15 ένα ανεμιστήρα.

spacer.png

39 βλέπω στον πίνακα που σήκωσες?Έχω το Ryzen master,MSI afterburner από πίσω και Kaspersky δεν ξέρω αν έχουν κάποιο μικρό background usage και έχουμε διάφορα 2 βαθμών αλλά είναι και καλύτερο bin ο 5950Χ

2 λεπτά πριν, ICE-T είπε

39 βλέπω στον πίνακα που σήκωσες?Έχω το Ryzen master,MSI afterburner από πίσω και Kaspersky δεν ξέρω αν έχουν κάποιο μικρό background usage και έχουμε διάφορα 2 βαθμών αλλά είναι και καλύτερο bin ο 5950Χ

3 ώρες πριν, DiAvOl είπε

αυτό που μπορώ να πω με σιγουρία είναι ότι τα 1% lows είναι πολύ καλύτερα με Zen 3.

Πχ. στο benchmark του RDR2 έιχα 56 fps min, με την 5950x είναι στα 76 (1440p).

Συνολικά όμως για κάποιο λόγο με 3900x έβγαζα 109 FPS average ενώ με 5950x 106 FPS.

Δεν ξέρω τι κάνω λάθος.. γι' αυτό θέλω να κάνω & άλλο testing πριν ποστάρω. 

Έκανα ένα compile κώδικα μέσα σε Linux VM (16 vCPUs) και ανέβασε μέχρι 76 βαθμούς (67-72 κατά μέσο όρο κατά το compile) 🤨 

Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό 

Τα ίδια έλεγε και με τον 3900Χ και πήρε στον λαιμό του πολύ κόσμο και το κατέβασε το βίντεο αφού έφαγε το κράξιμο του αιώνα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Τα ίδια έλεγε και με τον 3900Χ και πήρε στον λαιμό του πολύ κόσμο και το κατέβασε το βίντεο αφού έφαγε το κράξιμο του αιώνα.

Τι εννοείς πήρε κόσμο στον λαιμό του; δεν ισχύουν αυτά που λέει;

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με GPU, δεν έχω κάνει ποτέ undervolt σε CPU, οπότε έψαχνα κάποιον τρόπο..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Τι εννοείς πήρε κόσμο στον λαιμό του; δεν ισχύουν αυτά που λέει;

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με GPU, δεν έχω κάνει ποτέ undervolt σε CPU, οπότε έψαχνα κάποιον τρόπο..

το κάθε τσιπακι και motherboard, rams είναι διαφορετικά στον καθένα συνήθως οπότε δεν εγγυάται κανένας ότι δεν θα κρασαρει θέλει πολύ προσπάθεια να βρεις την χρυσή τομή,αν ήταν στανταρακι όπως τους Ryzen 3000 που έπαιζες με το undervolt μέσω της μητρικής όλοι θα το κάναμε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...