Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στην έκθεση CES 2021 πριν από μερικούς μήνες, η AMD αποκάλυψε ότι μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς θα κυκλοφορούσε νέες κάρτες γραφικών RDNA2 με συστήματα ψύξης με διπλό και μονό ανεμιστήρα.

Η πρώτη αποδείχτηκε ότι ήταν η Radeon RX 6700 ΧΤ που βασίζεται στη Navi 22 GPU και η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Τώρα ωστόσο ήρθε η σειρά της μικρότερης Radeon RX 6600 XT να κυκλοφορήσει καθώς ήδη διέρρευσε το πρώτο επίσημο render που αποκαλύπτει την μικρών διαστάσεων κάρτα γραφικών της Αμερικάνικης εταιρείας. Η νέα κάρτα γραφικών κάνει χρήση ενός συστήματος ψύξης που μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο σχέδιο της εταιρείας που έχουμε δει στα dual-fan μοντέλα της σειράς RDNA 2 ωστόσο εξοπλίζεται με ένα σύστημα ψύξης μονού ανεμιστήρα και διαθέτει έναν 8-pin PCIe connector.

AMD-Radeon-RX-6600-XT.jpg

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από διαρροές και εσωτερική πληροφόρηση, η νέα AMD Radeon RX 6600 XT αλλά και το απλό μοντέλο AMD Radeon RX 6600 θα βασίζονται στη Navi 23 GPU και θα ενσωματώνουν 8GB μνήμης GDDR6 (ή και 4GB στη περίπτωση της απλής RX 6600 ενδεχομένως) με αρκετά υψηλούς χρονισμούς όσον αφορά τις GPUs (έχουν αναφερθεί έως και 2,9GHz Boost Clock για την περίπτωση της RX 6600 XT).

Το μοντέλο Radeon RX 6600 XT θα ενσωματώνει 2.048 stream processors ενώ το απλό μοντέλο Radeon RX 6000 θα διαθέτει 1.792 stream processors. Και στις δύο περιπτώσεις η μνήμη λειτουργεί στα 16 Gbps ενώ το memory interface έχει «χωρητικότητα» 128-bit με το memory bandwidth να φτάνει τα 256 GB/s.  

RADEON6600XT.png

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αν και Low End ,οπως πανε τα πραματα και χωρις καμμια εκπληξη απο  πλευρας διαθεσιμοτητας τσιπακιων

θα βγει στην αγορα στη παλαι ποτέ μεσσαια κατηγορια τιμης . Οποτε παλικαρια gamers και λοποι ,υπομονη

μεχρι το σωτηριο ετος 22 για να κανει ξαστεριά

Δημοσ.

Εγώ με την 6800xt που έχω πάρει πάντως μπορώ να πω ότι είναι τέλεια ειδικά άμα φτάσει και το hotspot στους 110 τα σπάει. Την βγάζω κάθε απόγευμα στο πάρκο να πάρει λίγο αέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραμύθια... Αν δεν βγάλει η Ιντελ κάρτες στην αγορά, δεν θα δούμε προκοπή στις κάρτες γραφικών...

Αρκεί βέβαια, να μην γίνει κι αυτή σαν τις άλλες...  :) :) :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά αλλά άμα δώσουν τιμή 399-380€πχ (100€ κάτω από την 6700xt φαίνεται λογική) είναι και πάλι υπερβολικά όχι για την απόδοση της , αλλά για τιμή σειράς 6 κάρτας. μιλάμε για σχεδόν low mid range. R7 360 110€ , AMD HD7790 150€ , ξέρω ότι αυτές οι εποχές τελείωσαν αλλά δεν γίνεται να βγει αύριο μεθαύριο αντικαταστάτης της Gt 1030 πχ  και να έχει 200-250€ και να πούμε ευχαριστούμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά η 5600xt είναι κατά πολύ ανώτερη της 1660 super. Η 6600xt λέτε ότι θα είναι χειρότερη; Βλέπω την συγκρίνεται με gt 1030 και κάτι τέτοιες... Ας την βρίσκουμε εμείς στα 250-300€ και είμαι σίγουρος ότι θα πούμε και ευχαριστώ... 

Επεξ/σία από b-boy_steve
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Eloy είπε

Παραμύθια... Αν δεν βγάλει η Ιντελ κάρτες στην αγορά, δεν θα δούμε προκοπή στις κάρτες γραφικών...

Αρκεί βέβαια, να μην γίνει κι αυτή σαν τις άλλες...  :) :) :)

Μα δεν θα γίνει.... είναι σαν τις άλλες..... γιατι να είναι διαφορετική?

Όλοι μυρισαν ψητό και κοιτάνε να αρπάξουν κανένα κομμάτι, μέχρι και μια κινεζικη εταιρία θα φιάξει "παρωχημένες" κάρτες, αλλά σου λέει αν πουλάνε οι άλλοι 300 τις low end, θα πουλάω και εγώ τις σαβούρες μου 150-200.... 

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, evark είπε

Μα δεν θα γίνει.... είναι σαν τις άλλες..... γιατι να είναι διαφορετική?

Όλοι μυρισαν ψητό και κοιτάνε να αρπάξουν κανένα κομμάτι, μέχρι και μια κινεζικη εταιρία θα φιάξει "παρωχημένες" κάρτες, αλλά σου λέει αν πουλάνε οι άλλοι 300 τις low end, θα πουλάω και εγώ τις σαβούρες μου 150-200.... 

Τουλάχιστον στους επεξεργαστές καλά το πάει η Intel. Αν και στις vga το πάει έτσι, ένα φιλάκι, ένα χαιδεματάκι, λίγη βαζελινούλα, θα πουλάει σαν ζεστά κουλούρια - οι άλλοι μας πηδάνε ξεροσφύρι κι ασάλιωτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...