Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω ένα HP Elitebook 8530w

είπα να του βάλω έναν Intenso 240GB SSD μπας και γίνει κάπως πιο γρηγορο.

Όταν τον έβαλα παρουσιάτηκε το εξής πρόβλημα

Σε διάφορες κουφές στιγμές κατά την εγκατάσαση αλλά και μετά από αυτή ο ΗΥ κλείνει/κάνει reset

Στην αρχή υποψιάστηκα ότι έχει κάποιο θέμα ο δίσκος η τα windows.

είχα σε ένα άλλο laptop (εξ ίσου παλιό) ένα SanDisk 120GB SSD παλιο.

δοκίμασα με αυτόν

το ίδιο πρόβλημα, τόσο όταν προσπαθούσα να περάσω windows όσο και Linux

.

παραξενευτηκα. Με τον παλιό HDD παίζει κανονικά.

Δοκίμασα τον intenso στο άλλο laptop. παίζει εκεί κανονικά.

Άρα κατλαβαίνω ότι κάποια φρίκη τρώει ο HP με τους SSD γενικά.

τι ρύθμιση μπορεί να φταίει;

τι να κοιτάξω?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Μπορεί να πω χαζομάρα... αλλά δεν πειράζει.

Αφού με τον hdd παίζει γιατί δεν κάνεις clone στον ssd και να δεις τι γίνεται;

Δοκίμασες να αλλάξεις πηγή εγκατάστασης ή άλλη version windows;

Μετά μένει να δεις μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο bios αλλά εκεί μπορεί να σε καθοδηγήσει μόνος κάποιος που γνωρίζει ή έχει το συγκεκριμένο λάπτοπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Intel Core 2 Duo P8700 με DDR2 και αρχαίο sata?

Πάλι καλά που δεν σε έβρισε το μηχάνημα που του έβαλες ssd! 

Αυτή η χρεπολαγνεία μερικές φορές είναι ακατανόητη όπως και η επιμονή κάποιων να βάζουν σε μηχανήματα που θα μπορούσαν να είχαν πάει φαντάροι καινούρια εξαρτήματα του 2021.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Intel Core 2 Duo P8700 με DDR2 και αρχαίο sata?

Πάλι καλά που δεν σε έβρισε το μηχάνημα που του έβαλες ssd! 

Αυτή η χρεπολαγνεία μερικές φορές είναι ακατανόητη όπως και η επιμονή κάποιων να βάζουν σε μηχανήματα που θα μπορούσαν να είχαν πάει φαντάροι καινούρια εξαρτήματα του 2021.

Πολύ χρήσιμη η εξυπνάδα σου. 

Μια χαρά κάνει για τη δουλειά που το θέλω το άλλο laptop του 2010 με τον ssd και το "αρχαίο sata" και δεν έχω κανένα λογω να έχω 4 ολοκαίρουργια laptop. Φυσικά και για ανθρώπους με προβλήματα κατανοησης και μυαλό-σκατά μπορεί να είναι "ακατανόητο" γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να το κάνει αυτό και θα ήταν σπατάλη χρόνου να προσπαθήσω να του εξηγήσω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ήταν σε θέση να καταλαβει.

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Μπορεί να πω χαζομάρα... αλλά δεν πειράζει.

Αφού με τον hdd παίζει γιατί δεν κάνεις clone στον ssd και να δεις τι γίνεται;

Δοκίμασες να αλλάξεις πηγή εγκατάστασης ή άλλη version windows;

Μετά μένει να δεις μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο bios αλλά εκεί μπορεί να σε καθοδηγήσει μόνος κάποιος που γνωρίζει ή έχει το συγκεκριμένο λάπτοπ.

Δε νομίζω ότι είναι θέμα του περιεχομένου του δίσκου καθώς το κάνει με 2 διαφορετικούς αλλά και με windows και linux.

κάτι hardware-ικό παίζει. 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στείλ'το τουλάχιστον φαντάρο , μήπως βάλει μυαλό να δέχεται ssd.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/37006/intel-core-2-duo-processor-p8700-3m-cache-2-53-ghz-1066-mhz-fsb.html

mobile cpu Launch DateQ4'08 με DDR2 που "Μια χαρά κάνει για τη δουλειά που το θέλω" 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Sad 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, DrLo είπε

τι ρύθμιση μπορεί να φταίει;

τι να κοιτάξω

θα πας στο site της κατασκευάστριας εταιρείας του ssd και θα κατεβάσεις το τελευταίο firmware του δίσκου, ειδικά αν είναι Intel ο ssd

ομοίως μετά θα πας στην ΗΡ κ θα κατεβάσεις ΟΛΑ τα νεότερα drivers κ firmware για το λαπτοπ σου

Δημοσ.
12 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Στείλ'το τουλάχιστον φαντάρο , μήπως βάλει μυαλό να δέχεται ssd.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/37006/intel-core-2-duo-processor-p8700-3m-cache-2-53-ghz-1066-mhz-fsb.html

mobile cpu Launch DateQ4'08 με DDR2 που "Μια χαρά κάνει για τη δουλειά που το θέλω" 

ourakotagkos-06.jpg

Δημοσ.

Έχω παρόμοιο (8730w). BIOS F.20

Έχει δουλέψει με Samsung 860 και Crucial BX500, Arch και Mint, όλα ΟΚ σε όλους αυτούς τους συνδυασμούς**. Δεν έχω δοκιμάσει Windows.

Μερικές από τις ρυθμίσεις που έχω στο BIOS (στις Device configurations) και θεωρώ σημαντικές :
Sata mode : AHCI

HP quick look : Enabled
Virtualization Technology : Disabled
UEFI boot : DISABLED*
USB legacy : Enabled
Data Execution prevention : Disabled.

* Αν και έχω πάρα πολύ καιρό που έκανα τις εγκαταστάσεις, νομίζω πως με το UEFI boot σε Enabled είχα κι εγώ πρόβλημα στην εγκατάσταση, δεν παίρνω όρκο όμως.
Και είχα δοκιμάσει και σκληρό και στικάκι σε GPT format.
ΜΕ UEFI boot : Disabled, και SSD και στικάκι εγκατάστασης φορμαρισμένα σε MBR, δούλεψε.

** Και στις δύο διανομές το μηχάνημα κολλάει σε ανύποπτο χρόνο αν μπουν οι κλειστοί NVIDIA, αν και νομίζω πως στη δικιά μου περίπτωση έχει πρόβλημα η ίδια η κάρτα, μιας και μου βγάζει artifacts στην εκκίνηση, πριν καν μπει στον bootloader.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...