ekkli Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Αγόρασα στην τελευταία bf την 55άρα q60t. Έχω παίξει πολύ με τις εφαρμογές και έχω εγκαταστήσει κάποιες, έχω απεγκαταστήσει κάποιες άλλες κλπ. Τις ξέρω τις εφαρμογές που έχει ήδη και μεταξύ αυτών έχει και κάποιες που δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις. Συμβαίνει με όλες τις μάρκες και υπάρχουν και τα dedicated κουμπιά στο χειριστήριο που συμβαίνει το ίδιο. Με ενοχλεί αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Προχθές, μπήκα στο app center και είδα πρώτο πρώτο και καμαρωτο, το app της cosmote tv, ήδη εγκατεστημένο και χωρίς δυνατότητα απεγκατάστασης. Το οποίο δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα. Προφανώς είναι κάποια κεντρική συμφωνία Cosmote - Samsung. Παρότι γνωρίζω όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι κίνηση βλακείας, όπως συμβαίνει και με τις άλλες εφαρμογές που δεν μπορείς να διαγράψεις. Αν θέλω Cosmote TV, θα βάλω. Δεν χρειάζομαι την υποχρεωτικότητα του να έχω την εφαρμογή στην τηλεόραση. Φέρδερμορ, που λεν και στο χωριό μου, η τηλεόραση δεν έχει απεριόριστο χώρο. Έχει συγκεκριμένα ΜΒ για να περάσεις εφαρμογές. Δεν θέλω να μου καταλαμβάνουν χώρο εφαρμογές που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ (και η εφαρμογή της Cosmote TV είναι τέτοια). Τέλος, αισθάνομαι λίγο παραβιασμένος. Άλλο να αγοράζω ένα προϊόν και να έχει ήδη κάποιες εφαρμογές και άλλο όποτε θέλουν να μου φοράνε κι άλλες εφαρμογές χωρίς την συγκατάθεση μου. Δεν τα φτιάξαμε να μου λέει τι θα φοράω, μια οικονομική ανταλλαγή κάναμε. Τι άλλο μπορούν να κάνουν και να δουν στην τηλεόραση μου; Σε αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι; Να απευθυνθώ στην Samsung πχ με ένα mail και να πω ότι δεν επιθυμώ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαι περίεργος αν η εγκατάσταση της εφαρμογής έγινε σε όλες τις σειρές της Samsung ή μόνο σε κάποιες, για δείτε λοιπόν, φίλοι συμφορουμίτες, έχετε και σεις μια εφαρμογή Cosmote TV ξαφνικά στην τηλεόραση σας;
Giama Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2021 Σε QLED Neo 2021 που αγοράστηκε πριν από 2 μήνες ήταν ήδη προεγκατεστημένη (στη δική μου περίπτωση με βόλεψε).
bill36 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Η προεγκατασταση αφορα το συνολο των λογισμικων λειτουργιας και υποθετω οτι καπου στην αποδοχη των ορων χρησης απο πλευρας του πελατη-χρηστη αναφερεται το δικαιωμα της εταιρειας για αντιστοιχες κινησεις. Οχι φυσικα μονο για το app της Cosmote αλλα και για Netflix,Amazon Prime,Apple tv κλπ κλπ,μεχρι και το Rakuten και οντως αφορα κεντρικες συμφωνιες μεταξυ των εταιρειων. Η διαφορα ειναι οτι σε LG και Sony μπορεις να τις διαγραψεις κατα το δοκουν. To Rakuten τουλαχιστον..Τα υπολοιπα εχουν καποιο λογο υπαρξης..
ekkli Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Τα νεότερα από την συνιδιοκτησία της τηλεόρασης μου με την Samsung έχουν λίγο πλάκα. Όταν είδα την Cosmote tv, είδα και το Spotify. Δεν έγραψα κάτι εδώ για να μην κάνω τον γκρινιάρη (κι άλλο). Η διαφορά στις δυο εφαρμογές ήταν ότι το Spotify μπορούσα να το διαγράψω. Ε, όποτε το διαγράφω, την επόμενη μέρα είναι πάλι εγκατεστημένο. Το έχω διαγράψει 5-6 φορές, κάθε φορά επανεγκαθίσταται... Αφού πλέον, όποτε δεν έχω τι να κάνω, λέω, δεν πάω να διαγράψω το spotify; @bill36 , πέρα από την πλάκα που γράφω για να κοροϊδέψω λίγο την Samsung, έχεις δίκιο, εν μέρει νομίζω. Ή δεν μου έχει ξανατύχει εμένα. Και σε κινητά και σε τηλεοράσεις, υπάρχουν κεντρικές συμφωνίες και την παραλαμβάνεις με σειρά πληρωμένων εφαρμογών που δεν μπορείς να διαγράψεις. Αλλά να έχεις την συσκευή σε λειτουργία και να μπαίνουν (αυτοματοποιημένα, δεν λέω ότι όντως "μπαίνουν") και να προσθέτουν εφαρμογές μετά την αγορά της συσκευής, δεν το έχω ξαναδεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα