Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι υποχρεωμένη να σου εκμισθώνει το σπίτι το λιγότερο για 3 έτη και ας έχεις υπογράψει για μικρότερο χρονικό διάσημα. Δε χρειάζεται να υπογράψεις νέο μισθωτήριο για ανανέωση. Επίσης, ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την υπάρχουσα μίσθωση.

Επεξ/σία από Metal Heart
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Βασικά, ΔΕΝ αλλάζει κάτι αν υπογράψεις η όχι.

Ούτε, το δικαίωμα σου στην 3ετια ούτε κάτι άλλο.

Θέλει να κάνει συμβόλαιο από 16 Μαίου 2021 μέχρι πότε ?

Για 6 μήνες μέχρι Νοέμβρη κ γράφει οτι προκρθται για παραταση συμβολαίου 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Metal Heart είπε

Είναι υποχρεωμένη να σου μισθώνει το σπίτι το λιγότερο για 3 έτη και ας έχεις υπογράψει για μικρότερο χρονικό διάσημα. Δε χρειάζεται να υπογράψεις νέο μισθωτήριο για ανανέωση. Επίσης, ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την υπάρχουσα μίσθωση.

Είναι ξεκάθαρο.

ΜΟΝΟ αύξηση μπορεί να ζητήσει αλλά και αυτή δικαστικά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Metal Heart είπε

Είναι υποχρεωμένη να σου μισθώνει το σπίτι το λιγότερο για 3 έτη και ας έχεις υπογράψει για μικρότερο χρονικό διάσημα. Δε χρειάζεται να υπογράψεις νέο μισθωτήριο για ανανέωση. Επίσης, ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την υπάρχουσα μίσθωση.

Μου λέει πως αν δεν υπογράψουμε την παραταση να τη δηλώσει στο ταξις θα έχει προστιμο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Letti είπε

Για 6 μήνες μέχρι Νοέμβρη κ γράφει οτι προκρθται για παραταση συμβολαίου 

ΝΑΙ.

ΠΟΤΕ ξεκινά ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

ΝΑΙ.

ΠΟΤΕ ξεκινά ?

Από Ιουλιο μέχρι Δεκέμβρη εννοουσα συγγνώμη 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Letti είπε

Από Ιουλιο μέχρι Δεκέμβρη εννοουσα συγγνώμη 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει πρόστιμο και μάλλον η γυναίκα δεν ξέρει.

Υπάρχουν 2 περίπτωσεις όταν λήξει το μισθωτηριο: 

είτε ανανέωση εντός 30 ημερών, είτε δεν κάνετε και πάει σιωπηλά αορίστου χρόνου.

Όμως, προσέξε να δεις: αυτή προσπαθει να πουλήσει και αυτό ίσως γίνει σε 1 μήνα, ίσως σε 2 χρόνια.

ΠΟΙΟ είναι το θέμα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ για σένα ??

Σου έγραψα ότι αν υπογράψεις δεν ζημειωνεσαι πουθενά.

Αν όμως δεν υπογράψετε τώρα πάτε με το αορίστου και ΔΕΝ θα μπορείτε να δηλώσετε παράταση.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Letti είπε

Μου λέει πως αν δεν υπογράψουμε την παραταση να τη δηλώσει στο ταξις θα έχει προστιμο 

Επειδή είναι λίγο εξειδικευμένο το θέμα, καλύτερα να ρωτήσεις το λογιστή σου. Στα διάφορα φόρουμ υπάρχει παραπληροφόρηση, οπότε μην εμπιστεύεσαι απόλυτα αυτά που γράφονται.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Η σελίδα της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών λέει ότι το taxis δεν αποτελεί συμβόλαιο: https://www.pomida.gr/index.php?cid=85

Εγώ καταλαβαίνω ότι αν δεν υπογράψεις κανονικό συμβόλαιο δεν είναι κανένας καλυμμένος νομικά. 

Όχι, η 3 εστία την καλύπτει.

Δικαστικά, όμως μπορεί να ζητήσει ΑΥΞΗΣΗ αν λήξει το μισθωτηριο πριν την 3 ετια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει πρόστιμο και μάλλον η γυναίκα δεν ξέρει.

Υπάρχουν 2 περίπτωσεις όταν λήξει το μισθωτηριο: 

είτε ανανέωση εντός 30 ημερών, είτε δεν κάνετε και πάει σιωπηλά αορίστου χρόνου.

Όμως, προσέξε να δεις: αυτή προσπαθει να πουλήσει και αυτό ίσως γίνει σε 1 μήνα, ίσως σε 2 χρόνια.

ΠΟΙΟ είναι το θέμα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ για σένα ??

Σου έγραψα ότι αν υπογράψεις δεν ζημειωνεσαι πουθενά.

Αν όμως δεν υπογράψετε τώρα πάτε με το αορίστου και ΔΕΝ θα μπορείτε να δηλώσετε παράταση.

Αυτό μου λέει πως αν δεν κάνει εντός 30 μέρες νέο θα έχει προστιμο! Το προβλημα μου είναι πως τη τελευταία φορά που βρήκε αγοραστή χωρίς κανα να ξέρω πως θέλει να το πουλησει μου πε σε ενα μηνα φυγε! Κ τότε ανακάλυψα ποσο δυσκολο είναι να βρω άλλο σπίτι κ αρχισα να ψάχνομαι για το τι συμβαίνει κ έμαθα για τη 3 ετια! Κ αυτή το κατάλαβε κ τώρα θέλει να με δεσμευσεις με μια παραταδη σβολαιου 6 μηνη στην οποία γράφει πως αν βρει αγοραστή πρεπει να φυγω σε 2 μήνες! 

Μόλις τώρα, Letti είπε

Αυτό μου λέει πως αν δεν κάνει εντός 30 μέρες νέο θα έχει προστιμο! Το προβλημα μου είναι πως τη τελευταία φορά που βρήκε αγοραστή χωρίς κανα να ξέρω πως θέλει να το πουλησει μου πε σε ενα μηνα φυγε! Κ τότε ανακάλυψα ποσο δυσκολο είναι να βρω άλλο σπίτι κ αρχισα να ψάχνομαι για το τι συμβαίνει κ έμαθα για τη 3 ετια! Κ αυτή το κατάλαβε κ τώρα θέλει να με δεσμευσεις με μια παραταδη σβολαιου 6 μηνη στην οποία γράφει πως αν βρει αγοραστή πρεπει να φυγω σε 2 μήνες! 

Με το αορίστου εγώ καλυπτομαι τουλάχιστον μέχρι να βρω σπίτι χωρίς να μου κερί κάθε τόσο βρήκα αγοραστή φυγε? 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όχι, η 3 εστία την καλύπτει.

Δικαστικά, όμως μπορεί να ζητήσει ΑΥΞΗΣΗ αν λήξει το μισθωτηριο πριν την 3 ετια.

Στην χειροτερη περιπτωση θα ανεβει το ενοικιο ειτε στα επιπεδα της περιοχης (αν εχει πολυ μικροτερο ενοικιο απο την περιοχη) ή αυξηση βαση πληθωρισμου το οποιο θα ειναι αδιαφορο.Να ζητησει κατι παραλογο δεν μπορει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε

Στην χειροτερη περιπτωση θα ανεβει το ενοικιο ειτε στα επιπεδα της περιοχης (αν εχει πολυ μικροτερο ενοικιο απο την περιοχη) ή αυξηση βαση πληθωρισμου το οποιο θα ειναι αδιαφορο.Να ζητησει κατι παραλογο δεν μπορει.

Μα ήδη της δίνω παραπανω δηλώνει 200 κ της δίνω 380 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Letti είπε

Με το αορίστου εγώ καλυπτομαι τουλάχιστον μέχρι να βρω σπίτι χωρίς να μου κερί κάθε τόσο βρήκα αγοραστή φυγε? 

Τώρα, γράφεις κάτι διαφορετικό !!!!

Σε καμιά περίπτωση δεν θα υπογράψεις να φύγεις στο 2μηνο !!!!

Σου έγραψα, είτε αορίστου είναι είτε 6μηνο ΔΕΝ αλλάζει κάτι στα δικαιώματα σου.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Τώρα, γράφεις κάτι διαφορετικό !!!!

Σε καμιά περίπτωση δεν θα υπογράψεις να φύγεις στο 2μηνο !!!!

Σου έγραψα, είτε αορίστου είναι είτε 6μηνο ΔΕΝ αλλάζει κάτι στα δικαιώματα σου.

Το γράφει στο συμβολαιο αυτό εξ αρχής, αλλά πιστευα πως αυτό το γράφουν όλα τα συμβόλαια, γράφει σε περιπτωση πωλησης ακινήτου ο εκ μισθωτής πρεπει να φυγει σε 2 μήνες! Ήταν το πρώτο μου συμβόλαιο και δεν ήξερα ουτε μου χε πει πως έχει τέτοια προθεση! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...