Προς το περιεχόμενο

Linux-Wifi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.... Πριν 1 μηνα αγορασα ενα λαπτοπ για απλη χρηση το οποιο ειχε προεγκατεστημενα τα windows κανω ενα φορματ και βαζω τα linux mint τα εγκαθηστω και δεν μου εβρισκε το wifi επρεπε να συνδεσω το λαπτοπ με το κινητο μου με το καλωδιο usb και να συνδεθει ασυρματα το κινητο μου με το internet το ίδιο εκανε και στα ubuntu κανω ενημερωση των drivers απο το driver manager το ιδιο... Γιατι το κανει αυτο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανότατα επειδή δεν είναι φορτωμένος ο οδηγός για τον wifi adapter που διαθέτει το laptop. Ο πυρήνας των διανομών περιέχει συνήθως και φορτώνει αυτόματα τα απαραίτητα modules για διάφορες κάρτες wifi, ανάλογα όμως με το μοντέλο μπορεί να μην υπάρχει αντίστοιχο module, ή να χρειάζεται να φορτωθεί χειροκίνητα ή κάποια άλλη διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να δεις τι ακριβώς διαθέτει το laptop όσον αφορά το wifi και με βάση αυτό κάνεις μια αναζήτηση για "linux mint #μοντέλο κάρτας wifi#", ώστε να δεις αν υπάρχει κάποιο module ήδη, ποιο είναι αυτό και αν χρειάζεται κάποια έξτρα βήματα για να λειτουργήσει. Επίσης ανέφερε εδώ ποιο ακριβώς είναι το laptop μήπως υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και ενδεχομένως γνωρίζει κάποια λύση.

Επεξ/σία από dancer_69
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...