Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις υπέβαλα αίτηση για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους και ενώ λέει ότι το κριτήριο των 28.000€ συν 3.000€ για δύο παιδιά αφορά στο φορολογικό έτος 2019(άρα στο εκκαθαριστικό του 2020) μου έβγαλε απορρίφθηκε επειδή υπερβαίνουμε το εισόδημα ενώ δεν το υπερβαίνουμε καν.

Είχα κάνει αίτηση και πέρυσι και είχε απορριφθεί για τον ίδιο λόγο.Ομως πέρυσι έλεγχαν τα εισοδήματα του εκκαθαριστικού του 2019 (φορολογικό έτος 2018) όπου όντως υπερβαιναμε τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τι έπαθε κόλλησε το σύστημα;

Ή μήπως και φέτος,επειδή είναι παράταση του περσινού προγράμματος ελέγχουν το έτος 2018;

Εντωμεταξυ στη φόρμα απόρριψης γράφει το τηλέφωνο που είχα δηλώσει πέρυσι,ενώ φέτος δήλωσα άλλο τηλέφωνο.

Ένσταση μπορώ να κάνω;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kαλημερα

Δηλωση κανετε μαζι με την συζυγο η μονος?

Δηλωσες συζυγο κ παιδια ? μηπως το ξεχασες?

Εγω που δηλωσα συζυγο και 2 παιδιά  και αποριφτηκε γιατι περναγα το  οριο

Η πληροφορία για το εισόδημα είναι στοιχείο που αντλείται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, αντιστοιχεί στο πεδίο Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2019. Στις περιπτώσεις οικoγενειακού εισοδήματος αθροίζονται τα δύο ποσά υπόχρεου και συζύγου/Μ.Σ.Σ. του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ (ακόμα και σε περιπτώσεις χωριστών δηλώσεων) καθώς και το αντίστοιχο ποσό του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ για προστατευόμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που δηλώνουν εισόδημα (ακόμα και σε περίπτωση χωριστής δήλωσης). Το ανωτέρω εισόδημα, όπως αντλείται από ΑΑΔΕ, προσαυξάνεται για τέκνα που εμπίπτουν στα ωφελούμενα μέλη του Προγράμματος σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 28.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 29.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 31.000

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 33.000

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 38.00

Μαζι με γυναικα έχουμε  31.800 περιπου ενω το οριο ειναι 31  για 800 ευρώ δεν παιρνω.. Τι να κανουμε ?   :-)

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giorgos pliakos είπε

Kαλημερα

Δηλωση κανετε μαζι με την συζυγο η μονος?

Δηλωσες συζυγο κ παιδια ? μηπως το ξεχασες?

Εγω που δηλωσα συζυγο και 2 παιδιά  και αποριφτηκε γιατι περναγα το  οριο

Η πληροφορία για το εισόδημα είναι στοιχείο που αντλείται αυτόματα από την ΑΑΔΕ, αντιστοιχεί στο πεδίο Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2019. Στις περιπτώσεις οικoγενειακού εισοδήματος αθροίζονται τα δύο ποσά υπόχρεου και συζύγου/Μ.Σ.Σ. του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ (ακόμα και σε περιπτώσεις χωριστών δηλώσεων) καθώς και το αντίστοιχο ποσό του πεδίου Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ για προστατευόμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που δηλώνουν εισόδημα (ακόμα και σε περίπτωση χωριστής δήλωσης). Το ανωτέρω εισόδημα, όπως αντλείται από ΑΑΔΕ, προσαυξάνεται για τέκνα που εμπίπτουν στα ωφελούμενα μέλη του Προγράμματος σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 28.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 29.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 31.000

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 33.000

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 38.00

Μαζι με γυναικα έχουμε  31.800 περιπου ενω το οριο ειναι 31  για 800 ευρώ δεν παιρνω.. Τι να κανουμε ?   :-)

Δεν μπορεις να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

ΔΗΛ τι ακριβώς να κάνετε, εφόσον υπάρχουν αυτά τα όρια, θα "κρύψετε" κάπως το εισόδημα για να πάρετε το κουπόνι? :huh: για να καταλάβω το σκεπτικό μερικών, ρωτάω....

• Like 4
Δημοσ.
19 minutes ago, eidikos33 said:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζεις ακριβώς αν πας με voucher από το να κλείσεις από το booking πχ

Θεωρητικά ότι θα πας αρκετά φθηνότερα καθώς ένα μέρος του κόστους της διαμονής το πληρώνει το κράτος.

Επί της ουσίας, φίλος μου που ήταν πέρσι δικαιούχος, μου έλεγε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν σκέτη κοροϊδία και ότι οι τιμές ήταν πάνω κάτω ίδιες είτε έκλεινες μόνος σου είτε μέσω του προγράμματος.

Αντίθετα του ΟΑΕΔ ο κοινωνικός τουρισμός είναι αρκετά καλή περίπτωση  (αν βρεις κατάλυμά να σε δεχτεί). Έκλεισα σε 4άστερο ξενοδοχείο σε νησί των Κυκλάδων με 8,5 ευρώ τη βραδιά για 6 διανυκτερεύσεις (με πρωινό)  + μια καλή έκπτωση στα ακτοπλοϊκά. 

• Like 1
Δημοσ.

Μ' αρέσει που το ονόμασαν, τουρισμός για όλους, αυτό σημαίνει να μπορούν να πάνε όλοι διακοπές. Ας έβαζαν άλλη ονομασία. Και εννοείται ότι είναι κοροιδια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Μ' αρέσει που το ονόμασαν, τουρισμός για όλους, αυτό σημαίνει να μπορούν να πάνε όλοι διακοπές. Ας έβαζαν άλλη ονομασία. Και εννοείται ότι είναι κοροιδια.

Όλοι μπορούν να πάνε, απλά κάποιοι πρέπει να πληρώσουν.

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Άλλο ένα ωραιο κίνητράκι για φοροδιαφυγή.

Δηλαδή ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όλοι μπορούν να πάνε, απλά κάποιοι πρέπει να πληρώσουν.

OK, με την ίδια λογική

ξερωγώ το Everest έχει πρόγραμμα "τυρόπιτες για όλους", όλοι μπορούν να φάνε τυρόπιτα αρκεί να πληρώσουν. 

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

εμενα του ΟΓΑ με απέρριψε επειδή εχω μια δόση από τις εισφορές του '19 απλήρωτη (συγεκριμένα εκανα ρυθμιση οφειλών και δεν ειχε λήξει η ημ/νια πληρωμης). στο τουρισμός για όλους για 500 ευρω δεν το δικαιούμαι. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, DrLo είπε

OK, με την ίδια λογική

ξερωγώ το Everest έχει πρόγραμμα "τυρόπιτες για όλους", όλοι μπορούν να φάνε τυρόπιτα αρκεί να πληρώσουν. 

Δεν ξέρω γιατί το ονόμασαν έτσι αλλά αφού υπήρχαν κριτήρια κάποιοι δεν θα χωρούσαν.

Δεν ξέρω αν και πόσο πιο ελαστικα ήταν σε σχέση με άλλες χρονιές.

1 λεπτό πριν, velociraptoras είπε

εμενα του ΟΓΑ με απέρριψε επειδή εχω μια δόση από τις εισφορές του '19 απλήρωτη (συγεκριμένα εκανα ρυθμιση οφειλών και δεν ειχε λήξει η ημ/νια πληρωμης). στο τουρισμός για όλους για 500 ευρω δεν το δικαιούμαι. 

Δηλαδή, το '20 το έχεις πληρώσει και είχες εκκρεμότητα το '19 ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν ξέρω γιατί το ονόμασαν έτσι αλλά αφού υπήρχαν κριτήρια κάποιοι δεν θα χωρούσαν.

Δεν ξέρω αν και πόσο πιο ελαστικα ήταν σε σχέση με άλλες χρονιές.

Δηλαδή, το '20 το έχεις πληρώσει και είχες εκκρεμότητα το '19 ?

Ναι, καπου ειχα μπερδευτει στου 19, και δεν εβαλα τη δοση δεκεμβριου, του 20 πληρωσαμε με άλλο κωδικό. οπότε την εβαλα σε δόσεις παράλληλα με τις τρέχουσες εισφορές και μου ειχε μεινει μια απλήρωτή οποια δεν ειχε λήξει. προφανως δεν επρεπε να υπάρχει καμια οικονομική εκκρεμότητα για να γινει δεκτή η αίτηση. παντως επειδη είναι με κλήρωση 10 χρόνια που έκανα αιτησεις δεν κερδισα ποτέ τουρισμο, ουτε την κρουαζιερα που ειχαν παλιοτερα, μονο κουπόνια για βιβλιοπωλεία κερδιζω. φετος όμως σχεδον  όλους τους γνωστους μου το συστημα τους εβγαζε μη δικαιουχους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...