Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να μετατρέψω ένα επαγγελματικό Van σε τροχόσπιτο?

Χρειάζεται να βγάλω κάποια άδεια?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Raylan είπε

Εχεις τέτοιες ικανοτητες???Μπορεις!!Ε στην Ελλαδα είσαι οποτε λογικα θα χρειαζεται να βγαλεις καποια αδεια αλλα...who cares??

• Confused 2
Δημοσ.

Αμα σε σταματησουν και δουν ότι έχεις επαγγελματική άδεια την έκατσες..Τα επαγγελματικά έχουν χαμηλότατο φόρο και τελη και οποιαδήποτε αλλαγή στην χρηση και διαμόρφωση πάει κατασχεση και πρόστιμο.Γιατί νομιζεις τα τροχόσπιτα είναι ακριβά;Γιατί εχουν άδεια ιχ 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αμα σε σταματησουν και δουν ότι έχεις επαγγελματική άδεια την έκατσες..Τα επαγγελματικά έχουν χαμηλότατο φόρο και τελη και οποιαδήποτε αλλαγή στην χρηση και διαμόρφωση πάει κατασχεση και πρόστιμο.Γιατί νομιζεις τα τροχόσπιτα είναι ακριβά;Γιατί εχουν άδεια ιχ 

+ τεκμήριο εαν δεν απατώμαι.

Δημοσ.

Θες να μετατρέψεις φορτηγό σε τροχόσπιτο; Θέλει πάρα πάρα πολύ δουλειά και γνώσεις, προφανώς θα αναζητήσεις μάστορα και τεχνιτες. Οι άδειες κτλ είναι το τελευταίο της ιστορίας. Επειδή έχει πολύ ψάξιμο και πήξιμο όλο αυτό, καλύτερα να μην το ψάξεις περαιτέρω, είτε αγόρασε τροχόσπιτο εξ' αρχής είτε μην κάνεις τίποτα. Γνωμη μου πάντα. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Θες να μετατρέψεις φορτηγό σε τροχόσπιτο; Θέλει πάρα πάρα πολύ δουλειά και γνώσεις, προφανώς θα αναζητήσεις μάστορα και τεχνιτες. Οι άδειες κτλ είναι το τελευταίο της ιστορίας. Επειδή έχει πολύ ψάξιμο και πήξιμο όλο αυτό, καλύτερα να μην το ψάξεις περαιτέρω, είτε αγόρασε τροχόσπιτο εξ' αρχής είτε μην κάνεις τίποτα. Γνωμη μου πάντα. 

Το Βανάκι είναι επαγγελματικό, τώρα το καλοκαίρι έλεγα να πάω για κάμπινγκ απλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις άδειες και σε περίπτωση ελέγχου και τα σχετικά..

Κάνω κέφι να αγοράσω ένα τροχόσπιτο απλά δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα τώρα, ελπίζω στο μέλλον να αποκτήσω ένα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Raylan είπε

Ρώτα στο αρμόδιο φόρουμ

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Raylan είπε

Το Βανάκι είναι επαγγελματικό, τώρα το καλοκαίρι έλεγα να πάω για κάμπινγκ απλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις άδειες και σε περίπτωση ελέγχου και τα σχετικά..

Κάνω κέφι να αγοράσω ένα τροχόσπιτο απλά δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα τώρα, ελπίζω στο μέλλον να αποκτήσω ένα..

Όταν λες να το μετατρέψεις τί ακριβώς εννοείς?

Γιατί αν το θέλεις μόνο για διακοπές γιατί να το μετατρέψεις?

Είχαμε επαγγελματικό βανάκι, πριν πολλά χρόνια. Το καλοκαίρι του βάζαμε ένα διπλό φουσκωτό στρώμα, τις καρέκλες, τραπεζάκια κ.λπ. εξοπλισμό κάμπιγκ που είχαμε όταν πηγαίναμε με αντίσκηνο και αράζαμε είτε σε οργανωμένο κάμπιγκ είτε σε όποια παραλία γουστάραμε!

Να το μετατρέψεις σε τροχόσπιτο και να το κάνεις τί τον υπόλοιπο χρόνο? Θα είσα μόνιμα σε διακοπές ή θα μένεις στο βανάκι αντί για σπίτι?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Raylan είπε

Εχεις επαγγελματικό δίπλωμα;Είναι δικό σου το βανάκι;

56 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το τελευταίο είναι να φοβάσαι αν βλεπεις τροχαία μπροστά σου;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το δίπλωμα που έχουμε είναι και για φορτηγακια με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 3.5 τόνους. 

@Raylanτο επαγγελματικό αυτοκίνητο είναι για συγκεκριμένη χρήση, π.χ απαγορεύεται να κάνεις μετακόμιση με ένα αγροτικό. 

Επεξ/σία από thanasisxask
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Το δίπλωμα που έχουμε είναι και για φορτηγακια με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 3.5 τόνους. 

@Raylanτο επαγγελματικό αυτοκίνητο είναι για συγκεκριμένη χρήση, π.χ απαγορεύεται να κάνεις μετακόμιση με ένα αγροτικό. 

αν είναι όμως επαγγελματικό  σε αλλο όνομα πρέπει να είναι  δηλωμένος στο ΙΚΑ σαν οδηγός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Raylan είπε

Και τα χρήματα όμως για να γίνει το βανακι τροχόσπιτο, θα είναι πολλά, καταρχήν μόνο η δυσκολία να βρεθεί μάστορας και η τιμή που θα σου πουν. Το ποσό αποτελεσματικό θα είναι αυτό που θα γίνει και η ποιότητα αξιοπιστίας της δουλειάς. 

48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι, το θέμα αυτό είναι κάτι διαδικαστικό ενώ το θέμα της μετατροπής πολύ δυσκολότερο. 

Είπα πάντως την αποψη μου, ας μην προσπαθήσει να κάνει κάτι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Οι άδειες κτλ είναι το τελευταίο της ιστορίας.

Αυτο ειναι το πρωτο θες να πεις.

Και εχω μια υποψια οτι δε γινεται τετοια μετατροπη νομιμα.

Δημοσ.

Στο λινκ που έβαλα πιο πριν, οι γνωρίζοντες που ασχολούνται μέ τέτοια θέματα, μιλάνε για μεταποίηση και όχι για μετατροπή 

• Moderators
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

ΟΧι απαραιτητα. Δικο μου ατομο το ειχε κανει αυτο ενα δυο εργαλεια θες και ορεξη.. Και φυσικα να πιανουν λιγο τα χερια σου ε. Αλλα δεν ειναι κατι τραγικα δυσκολο.

Η απαντηση στα γρηγορα παντως ειναι οχι. Αν κανεις κατι θα πρεπει να μπορεις να το επαναφερεις σχετικα ευκολα στην αρχικη μορφη γιατι δεν θα περνας ΚΤΕΟ. Ειμαστε χρονια πισω σε ενα ακομη πραγμα στην Ελλαδα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...