Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα κιόσκι στην αυλή για σκιά γιατί ένα λουλουδοδέντρο που είχαμε σάπισε και το κόψαμε. Για να μην σκοτεινιάσει όμως το σπίτι σκέφτηκα να το σκεπάσω με φύλλα πολυστερίνης - πλέξιγκλας απαλού χρώματος, ναι μεν να κάνει σκιά, αλλά να μην κόβει όλο το φως.

Μου είπαν όμως ότι το πλαστικό τραβάει πολύ ζέστη και πρέπει να είναι έτσι. 

1. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία;

2. Ποιο άλλο υλικό μου προτείνετε;

Δημοσ.

δεν νομίζω οτι κάνει διαφορά στην ζέστη. ουσιαστικά δεν την κόβει γιατι ειναι σαν γιαλι οπότε απο κάτω απλα ζεσταίνεσαι. για τι μέγεθος μιλάμε? αν δεν εχει αέρα εκει, μια τέντα είτε τετράγωνη τύπου καμπινγκ είτε στρογγυλη με χερούλι να μαζεύει ειναι καλύτερη imo. Εγω στο ακρυλικο που εχω 1χ1 για να κοψω τον ήλιο βάζω καθε ιούλιο ενα λιόπανο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Samothrax είπε

2,5 - 3μ πλάτος και περίπου 6μ μήκος.

Σχεδόν καλύπτονταν από το λουλουδόδεντρο.

θες να το καλυψεις όλο? βρίσκεις κιόσκια έτοιμα μέχρι 4 μέτρα. μετά μπορείς να βάλεις 4 στήλους είτε μέταλλο είτε ξυλο και τέντα. τοσο μεγάλο ακρυλικο (εκτός του οτι ειναι ακριβο) θα κάνει και πολύ θόρυβο στη βροχη. αν δεν το ακούς οκ αλλα αν ειναι κοντά σε υπνοδωμάτιο θα σου σπάσει τα νέυρα το τικι τικι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Samothrax είπε

Για αυτό ρώτησα. Εγώ έκανα αυτή την σκέψη, μου είπε κάποιος ότι τραβάει ζέστη και ήθελα 2η γνώμη

τοσο μεγάλο ακρυλικο θα κάνει λίγο θερμοκήπιο την κατάσταση. άλλωστε γιαυτο οι περισσότερες κατασκευές σκίασης απο πανί. 

Δημοσ.

Η κάθε επιφάνεια που είναι διαφανής ως έναν βαθμό. Κάνει τρία πράγματα όταν προσπιπτουν επάνω της ακτίνες. 

Ενα ποσοστό της ενέργειας ακτινοβολίας το απορροφάει και διαστέλλεται λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, ένα άλλο ποσοστό της ακτινοβολίας φεύγει προς τα πίσω με ανάκλαση, και ένα άλλο διέρχεται από μέσα της και αλλάζει η γωνία προσπτωσης μετά την επιφάνεια. 

Αν δεν θες να χτυπάει ο ήλιος, πρέπει η επιφάνεια να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο διαφανής. Βέβαια, ακομα και καθόλου διαφανής να είναι, έχεις το πρόβλημα ότι απορροφάει όλη την ακτινοβολία και μετά ακτινοβολεί θερμότητα η ίδια. 

Ρώτα την εταιρεία κατασκευής εμπορίας αν έχουνε τους συντελεστές ανάκλασης και απορρόφησης της επιφάνειας. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Samothrax είπε

Θέλω να φτιάξω ένα κιόσκι στην αυλή για σκιά γιατί ένα λουλουδοδέντρο που είχαμε σάπισε και το κόψαμε. Για να μην σκοτεινιάσει όμως το σπίτι σκέφτηκα να το σκεπάσω με φύλλα πολυστερίνης - πλέξιγκλας απαλού χρώματος, ναι μεν να κάνει σκιά, αλλά να μην κόβει όλο το φως.

Μου είπαν όμως ότι το πλαστικό τραβάει πολύ ζέστη και πρέπει να είναι έτσι. 

1. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία;

2. Ποιο άλλο υλικό μου προτείνετε;

Εχουμε πέργκολα με πολυκαρβονικά επειδή κι εμείς δεν θέλαμε να κόψουμε το φως, αλλά  έχουμε και πτυσσόμενα πανιά από κάτω για σκίαση και για να μη ζεσταίνετε πολύ η βεράντα.

Δηλαδή ένας συνδυασμός αυτών των δύο.

bg2.jpg.380f4e45144f3f2bc1c13d3c77e37ec4.jpgbg1.jpg.a6b8a1977be680f1daed276065b16b7b.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...