Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε,

ειμαι φοιτητης σε χωρα της ευρωπαικης ενωσης και εχω ηδη ενα λαπτοπ (+ εχω αγοράσει ενα 23αρι μόνιτορ). Παρ' ολα αυτα επειδη λόγω και της καταστασης το χρησιμοποιω ολη μερα σαν βασικό υπολογιστη , θα ήθελα να προχωρησω στην αγορά ενός σταθερου υπολογιστη. Μένω σε ένα μικρό δωμάτιο οπότε ετσι μου μπήκε η ιδέα μηπως στραφώ σε MiniPC. Επίσης έχω ενα raspberry pi 3b+ το οποίο το πήρα με τη λογικη της χρήση σε πολύ βασικά πραγματα οπως browsing και κανενα βιντεο youtube, twitch και απο το οποίο δεν είμαι ικανοποιημένος γιατι έχει πολυ αργη αποκριση.Συνεπώς δεν ξέρω αν πηγαινα στο RP4 αν θα ηταν καλη ιδέα. 

Αρα καταληγω οτι θέλω ενα συστημα το οποιο θα μπορω να χρησιμοποιω αντι του λαπτοπ για φοιτητικες εργασιες, για χρηση σε ελευθερο χρονο , θα ειναι σχετικα αθορυβο και ιδανικα να μην πιανει αρκετο χωρο. Μπατζετ 300-400 ευρω. Οπως ανεφερα, εχω ηδη μονιτορ καθως και οτι περιφερειακα χρειαζονται

Επισης, δεν είμαι κατά του να συνθεσω ενα κανονικο κουτι σταθερου υπολογιστη , απλα θα ηθελα γνωμες και για πιο compact συστηματα.

Εννοειται, οποια ερωτηση και οποια βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη

Δημοσ.

Για mini pc μήπως θα σε ενδιέφερε κανένα intel nuc;

π.χ. αυτό -> https://www.skroutz.gr/s/29699978/Intel-NUC-11-Pro-Kit-NUC11TNHi3.html#specs

Είναι με i3 11ης γενιάς. Θέλει μνήμη και δίσκο οπότε υπολόγισε 70-80€ επιπλέον για 8gb ddr4 2666 και έναν m.2 250άρι και είσαι κορυφή.

Αν θέλεις να ψαχτείς, η σειρά nuk της intel έχει μεγάλη γκάμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μινι πισι δεν τρεχουν τιποτα βαρυ

δεν αναβαθμιζονται, ακριβα,

πιθανως ουτε τα windows 11 ..

τωρα εσυ επιλεγεις

φουλ κουτι θα επαιρνα η used

καλες αγορες

ακομη κ πισι δεκαετιας με μια καρτα γραφικων κ 2,3 σκληρους κλπ 

μπορει να τρεχει πιο καλα απο τα μινι πισι.

πχ εχει πιο πολλες θυρες να βαλεις στικακια δισκους κλπ

τα μινι ειναι ο,τι να ναι

Επεξ/σία από peiraiask
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, micos000 είπε

Για mini pc μήπως θα σε ενδιέφερε κανένα intel nuc;

π.χ. αυτό -> https://www.skroutz.gr/s/29699978/Intel-NUC-11-Pro-Kit-NUC11TNHi3.html#specs

Είναι με i3 11ης γενιάς. Θέλει μνήμη και δίσκο οπότε υπολόγισε 70-80€ επιπλέον για 8gb ddr4 2666 και έναν m.2 250άρι και είσαι κορυφή.

Αν θέλεις να ψαχτείς, η σειρά nuk της intel έχει μεγάλη γκάμα.

Τα εχω τσεκάρει και ειναι το στυλ που μου αρεσει.

Ψαχνωντας εχω βρει και αλλη μια μαρκα, τη beelink που μου φαινεται πιο οικονομικη. Παντως κατι τετοιο ειχα στο νου μου

1 ώρα πριν, peiraiask είπε

μινι πισι δεν τρεχουν τιποτα βαρυ

δεν αναβαθμιζονται, ακριβα,

πιθανως ουτε τα windows 11 ..

τωρα εσυ επιλεγεις

φουλ κουτι θα επαιρνα η used

καλες αγορες

ακομη κ πισι δεκαετιας με μια καρτα γραφικων κ 2,3 σκληρους κλπ 

μπορει να τρεχει πιο καλα απο τα μινι πισι.

πχ εχει πιο πολλες θυρες να βαλεις στικακια δισκους κλπ

τα μινι ειναι ο,τι να ναι

Αυτα όντως ειναι τα αρνητικα. Βαλε και την υψηλη θερμοκρασια που διαβασα οτι ανεβαζουν μιας και το airflow ειναι ανυπαρκτο.

Και ισχυει οτι αμα παει κατα στραβα με το μινι , λογικα το πετας ολοκληρο.

Ενω με ενα κανονικο desktop απλα αλλαζεις οτι χαλασε.

Δημοσ.

Μια χαρά θα πάρει τα 11.

Είναι όντως λίγο πιο ακριβά από ένα desktop αλλά δεν είναι και τόσο τρομερή η διαφορά. Πληρώνεις το ότι είναι συμμαζεμένα.

Για το ότι δεν τρέχουν τίποτε βαρύ... Μια χαρά παίζουν και παιχνίδια, ότι τουλάχιστον παίζει με την ενσωματωμένη uhd του i3.

Το beelink είναι κινέζικη υλοποίηση με emmc δίσκο. Δεν ξέρω πως λειτουργεί, ψάξτο στο youtube για κανένα τεστ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το παρακατω Asrock MiniPC θα παιζεις ακομα και παιχνιδια (οχι full γραφικα εννοειται...δεν παιρνει ξεχωριστη GPU, παιζεις με τα ενσωματωμενα της CPU), απλα τσεκαρε ποσο compact ειναι το κουτακι, θα παθεις πλακα... (τσεκαρεις υψος ψυκτρας CPU - λογικα χωραει αλλα επιβεβαιωσε και απο το μαγαζι που θα την παρεις). Εννοειται αν θες, αλλαζεις CPU, RAM & SSD για να ριξεις το κοστος:

ASRock > DeskMini X300 Series

ASRock > DeskMini H470 Series (ως 11ης γενιας intel)

Asrock Deskmini X300 (90BXG3T01-A10GA0W) - Πληρωμή και σε έως 36 Δόσεις!!! (multicopter.gr)

Processor AMD Ryzen 3 4300GE tray & Wraith Stealth MPK Multipack INFOWORLD (info-world.gr)

Ballistix 16GB Kit DDR4 2x8GB 3200 CL16 SODIMM 260pin black (gatoshop.gr)

Samsung 980 SSD 250GB M.2 NVMe (dotpower.gr)

8 Core Monster! ASRock Deskmini X300 Review with Ryzen 4750G - Bing video

Επεξ/σία από kostis76
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...