Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν η ερώτηση είναι αν "μπορείς" ... μπορείς

Αν επιτρέπεται ... ΟΧΙ δεν επιτρέπεται.

Δεν υπάρχει "να προσέξεις"

Είτε κάτι επιτρέπεται με βάση την άδεια της εγκατάστασης ή όχι.

Είναι επικίνδυνο .... χμ, μεγάλη κουβέντα.

Πάντως ότι μαλακία μπορεί να κάνει ο άλλος και σε ότι μπορεί να παει στραβά υπευθυνος θα είναι ΚΑΙ αυτός που θα κάνει αυτή τη "πατέντα".

Φιλοσοφικά δεν είναι μια "αθώα" απόφαση.

Από τη μία στη "θεωρία" βοηθά τον δίπα του από την άλλη στη "θεωρία" επιλέγει να βάλει σε κίνδυνο όλους τους γύρω.

Πέρα από το ότι δεν επιτρέπεται με βάση τη λογική της οιονομικής συνμφωνίας του TS με τον πάροχό του, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και για λόγους ασφαλείας. Το πόσο μεγάλοι/μικροί είναι αυτοί οι λόγοι είναι 2η συζήτηση. Κάποιος δέχεται ότι αναλάμβανει την ευθύνη πό ότι ρίσκο προκύπτει απλά είναι θέμα μεγέθους.

χαζομάρες και "mental gymnastics" για να δικαιολογησει κάποιος στο μυαλουδάκι του την κλοπή.

Τυπικά ναι κλέβεις αυτόν με τον οποίο συνάπτεις σύμβαση ενώ ΚΛΕΒΕΙΣ και τον δήμο, την ΕΡΤ και άλλους.

Είναι καλό/κακό να κλέψεις σε αυτή τη περίπτωση; Άλλη κουβέντα ... παντως ναι κλέβεις.

εγώ θα έλεγα ο καθένας από εσάς να παραμέριζε τον παράγοντα αν είναι νόμιμο ή παράνομο και να σκεφτόταν τι θα έκανε εκείνος αν είχε έναν γείτονα (μια οικογένεια με παιδί) δίπλα του που για τον οποιαδήποτε λόγο δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι τους.

από εκεί και πέρα είναι επιλογή του φίλου μας να τον βοηθήσει με αυτό τον τρόπο ή να ακολουθήσει την νόμιμη οδό να μην του δώσει ρεύμα παράνομα αλλά να μιλήσει με τον δήμο ώστε να βοηθηθεί αυτός ο άνθρωπος με την οικογένεια του.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι ανθρώπινο.

Ξέρουμε όμως τι λέει ο νόμος; Σίγουρα από την δική μου πλευρά δεν είναι ρευματοκλοπη. (Η όχι?)

Σίγουρα από τη δική σου πλευρά ΕΙΝΑΙ ρευματοκλοπή (αυτό είναι το μόνο σίγουρο) ... ειναι και πολλά άλλα.

Δημοσ.
Just now, ikorolis said:

εγώ θα έλεγα ο καθένας από εσάς να παραμέριζε τον παράγοντα αν είναι νόμιμο ή παράνομο 

Ναι, μόνο που ο ΤS ρωτάει να μάθει αν είναι νόμιμο ή παράνομο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ikorolis είπε

εγώ θα έλεγα ο καθένας από εσάς να παραμέριζε τον παράγοντα αν είναι νόμιμο ή παράνομο και να σκεφτόταν τι θα έκανε εκείνος αν είχε έναν γείτονα (μια οικογένεια με παιδί) δίπλα του που για τον οποιαδήποτε λόγο δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι τους.

από εκεί και πέρα είναι επιλογή του φίλου μας να τον βοηθήσει με αυτό τον τρόπο ή να ακολουθήσει την νόμιμη οδό να μην του δώσει ρεύμα παράνομα αλλά να μιλήσει με τον δήμο ώστε να βοηθηθεί αυτός ο άνθρωπος με την οικογένεια του.

Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά οι νόμοι/κανόνες υπάρχουν και για λόγους ασφαλείας. Τι θα γίνει αν πάθει ζημιά ο πίνακας; Τι θα γίνει αν η μπαλαντέζα πάρει φωτιά ή αν ένα μικρό παιδί αρχίσει να παίζει με τα καλώδια; Πρέπει να ξέρει ο TS τι ευθύνες αναλαμβάνει. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο πολλοί πειράζουν το ρολόι και δεν τραβάνε μπαλαντέζες :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Από φιλοσοφικής πλευράς θα συμφωνήσω μαζί σας. Από νομικής δεν ξέρω τι γίνεται. Σας ευχαριστώ αν και δεν πιστεύω ότι στη ζωή ξεπληρώνεται κάτι. Μόνο μετά θάνατον...

πίστεψε με ισχύει αυτό που λέω στην "ζωή όλα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα".

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DrLo είπε

Πως θα το εξασφαλίσει αυτό;

Διπολικό ρεύμα λεπτό καλώδιο. 

Συμπερασματικά:

Για την ρευματοκλοπη διάβασα το νόμο. Για αυτή την περίπτωση δεν είδα κάποιο νόμο. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τον νόμο η τη σχετική παράγραφο? Επίσης ποιος θα την πληρώσει? (Δηλαδή θέλω να βοηθήσω αλλά φοβάμαι κιόλας...)

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, DrLo είπε

Σίγουρα από τη δική σου πλευρά ΕΙΝΑΙ ρευματοκλοπή (αυτό είναι το μόνο σίγουρο) ... ειναι και πολλά άλλα.

Εδώ θα σε διορθώσω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ καθώς ο TS θα δώσει οικειοθελώς ρεύμα σε άλλο διαμέρισμα εις γνώση του.

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ θα ήταν αν ο γείτονας του έκλεβε ρεύμα από τα ρολόγια προκειμένου να τροφοδοτήσει το διαμέρισμα του ή από το ρολόι του TS

Ναι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ γιατί παραβιάζει τους ΟΡΟΥΣ της ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που έχει υπογράψει με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ναι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια το να δώσεις ρεύμα με μπαλαντέζα

Προσωπικά θα επέλεγα να φέρω σε επαφή τον ΔΗΜΟ της περιοχής του TS ώστε να βοηθήσουν αυτή την αδύναμη οικονομικά οικογένεια ώστε να καλύπτει τις βασικές της ανάγκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομικά δεν είναι ρευματοκλοπή, ο νόμος ορίζει ακριβώς τι είναι ρευματοκλοπή. Εννοείται όμως ότι είναι παράνομο.

Επεξ/σία από nvel
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Διπολικό ρεύμα λεπτό καλώδιο. 

Συμπερασματικά:

Για την ρευματοκλοπη διάβασα το νόμο. Για αυτή την περίπτωση δεν είδα κάποιο νόμο. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τον νόμο η τη σχετική παράγραφο? Επίσης ποιος θα την πληρώσει? (Δηλαδή θέλω να βοηθήσω αλλά φοβάμαι κιόλας...)

ΕΣΥ έχεις την ευθύνη σε κάθε περίπτωση

ο γείτονας σου θα είχε την ευθύνη αν πραγματοποιούσε ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ δηλαδή με κάποιο τρόπο (από ρολόγια μέσα στο ακίνητο) ή εξωτερικά χρησιμοποιούσε κάποιο καλώδιο να τροφοδοτήσει το διαμέρισμα του εν αγνοία σας.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, DrLo είπε

Παράνομη ρευματοδότηση λέγεται, η ρευματοκλοπή είναι άλλο πράγμα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...