Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βρεις το μπελα σου εδώ είμαστε να βοηθήσουμε...;) Θα κάνουμε ένα μίνι έρανο... Βρες μπαλαντεζα της προκοπής με σωστά μέτρα κ όλα καλά θα πάνε..  ολόκληρες περιοχές παίζαν /παίζουνε έτσι με split από παροχη

Spoiler

Γνώμη Μ είναι εφόσον έχεις διάθεση να βρεις τι επιδόματα παίζουν π.χ. https://singleparent.gr/lista-epidomaton ...πρόσφατα έμαθα για μονογονεϊκή οικογένεια ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου+2  παιδιων δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα  πάνω από 600€ μήνα μετά κοιτα στο fb υπάρχουν ΜΚΟ π.χ. Ελλήνων οικογένεια  να τους βοηθησουν

Επεξ/σία από kage
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν νομίζω να σου κάνει κανείς τίποτε εκτός και υπάρχει κάποιος εχθρός δικός σου ή δικός του. Έχω δώσει σε γείτονα για ψυγείο φώτα ανάγκης για 15 μέρες λόγω διακοπής από ΔΕΗ.

Μόνο αν κάτσει κάποια στραβή και γίνει ατύχημα από τη μπαλαντέζα εκεί θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σας άπαντες. Θέλω να είμαι νόμιμος. Αλλά και να βοηθήσω. Ξέρω είναι παράνομο. Επικίνδυνο δεν είναι. Άντε να πέσει καμία ασφάλεια. Επαγγελματικός χώρος δεν είναι. 

Αλλά το ερώτημα μου είναι: αν πχ γίνει καταγγελία από καλοθελητη εγώ τι επιπτώσεις θα έχω? Βάση ποιου νόμου? Ο γείτονας? 

Ευχαριστώ ξανα

Δημοσ.

Πολλοί το κάνουν σε μονοκατοικίες. Τα παλιά τα χρόνια - 90s, έπαιρνα χρόνια για πάνω από 10 χρόνια γιατί δεν μου έβαζε η ΔΕΗ (εκτός σχεδίου), αλλά το πλήρωνα κανονικά στο γείτονα. 

Ναι είναι παράνομο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς αν είναι παράνομο ή όχι (αρκεί να μην προκαλεί ο γείτονας - ανοιχτά φώτα έξω κλπ)

Τραβάς μια μπαλαντέζα από το σπίτι σου, με καλό καλώδιο που να μην κόβεται εύκολα και μην γίνει καμιά στραβή και τη συνδέεις σε μια οποιαδήποτε πρίζα με γείωση. Αν θες να ελέγχεις την κατανάλωση, βάζεις και ένα μετρητή ενέργειας σε αυτη την πρίζα (θα στο πρότεινα να βάλεις για να ξέρεις). Η πρίζα δίνει τουλάχιστον 10Α πριν πέσει η ασφάλεια (κάπου 2000w). Ένα ψυγείο και μια τηλεόραση φυσικά και δεν ρίχνουν την ασφάλεια. 

Απο κει και πέρα αν θες να είσαι νομικά κατοχυρωμένος, απλά δίνεις μπαλαντέζα στο γείτονα. Ακόμα και αν στη χειρότερη των περιπτώσεων στραβώσουν τα  πάντα (που δεν υπάρχει καμία περίπτωση), εσύ θα ισχυριστείς ότι για μια μέρα έδωσες ρεύμα να γίνουν εργασίες σε κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο σπίτι - εφήμερη παροχή. 

• Like 1
Δημοσ.

Α)Κανε αυτο που λεει η καρδια σου.

Β)Αν  ο ανθρωπος δεν εχει ρευμα κ εχει κ μικρο παιδι δες το Α.

Γ)Δες αν υπαρχει καπου που μπορεις να απευθυνθεις ωστε να βοηθηθει αυτος ο ανθρωπος(δημος κτλ).

Δημοσ.

Το κανεις και δεν ρωτας κανενα. Τυπικα δεν κλεβεις ρευμα, δανειζεις το δικο σου. Βεβαια, στην μπανανια η λογικη πηγε περιπατο και ισως να εχεις κακα ξεμπερδεματα με τους κομπλεξικους 

• Confused 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, greekfragma είπε

Να στο ξαναγράψω. Ο πάροχος ρεύματος σε χρεώνει ΚΑΙ βάση τετραγωνικών όχι μόνο βάση κατανάλωσης. Όσο αυξάνονται τα τετραγωνικά αυξάνεται και η χρέωση.

ο πάροχος χρεώνει μόνο βάσει καταναλισκόμενης ενέργειας και όχι τετραγωνικών. Η παροχή σε τρίτη κατανάλωση εξωτερική της εγκατάστασης  απαγορεύεται και από τον κανονισμό ΕΗΕ και απο την σύμβαση παροχής ενέργειας

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε το καλό και δώσε ρεύμα στον ανθρωπάκο δίπλα σου.

Ότι καλό κάνεις θα το βρεις μπροστά σου.

Ξαφνικά γίναμε όλοι της νομιμότητας και μάθαμε και τους κανονισμούς.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

Καλημέρα καλησπέρα.

Ο γείτονας φτωχός και δεν έχει χρήματα για ρεύμα. Έχει μικρό παιδί. Μπορώ να του δώσω με  μια μπαλαντεζα ρεύμα για το ψυγείο του - τηλεοραση η θα βρω το μπελά μου.

Τι προβλέπει ο νόμος? Ευχαριστώ.

Καλημέρα φίλε μου

Ναι είναι παράνομο για την εταιρεία παροχής ενέργειας να δίνεις ρεύμα εκτός του δικού σου ακινήτου

Αλλά επειδή πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι

λέω να δώσεις ρεύμα στον φτωχό γείτονα σου οποίος έχει παιδί ώστε να έχει ένα ψυγείο να βάζει τα τρόφιμα του και αν χρειαστεί μια τηλεόραση.

το ίδιο θα έκανα και εγώ αν ήμουν στην δική σου θέση

απλά να προσέξεις να είναι καλή μπαλαντέζα ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα είτε από απροσεξία είτε από κακοθελητές (να την έχεις διακριτικά και να μην φαίνεται)

μην ξεχνάς υπάρχει ένα ρητό που λέει "Στην ζωή όλα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα" άρα αν κάνεις το καλό τότε καλό θα λάβεις.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Καλημέρα φίλε μου

Ναι είναι παράνομο για την εταιρεία παροχής ενέργειας να δίνεις ρεύμα εκτός του δικού σου ακινήτου

Αλλά επειδή πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι

λέω να δώσεις ρεύμα στον φτωχό γείτονα σου οποίος έχει παιδί ώστε να έχει ένα ψυγείο να βάζει τα τρόφιμα του και αν χρειαστεί μια τηλεόραση.

το ίδιο θα έκανα και εγώ αν ήμουν στην δική σου θέση

απλά να προσέξεις να είναι καλή μπαλαντέζα ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα είτε από απροσεξία είτε από κακοθελητές (να την έχεις διακριτικά και να μην φαίνεται)

μην ξεχνάς υπάρχει ένα ρητό που λέει "Στην ζωή όλα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα" άρα αν κάνεις το καλό τότε καλό θα λάβεις.

Από φιλοσοφικής πλευράς θα συμφωνήσω μαζί σας. Από νομικής δεν ξέρω τι γίνεται. Σας ευχαριστώ αν και δεν πιστεύω ότι στη ζωή ξεπληρώνεται κάτι. Μόνο μετά θάνατον...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε

Καλημέρα καλησπέρα.

Ο γείτονας φτωχός και δεν έχει χρήματα για ρεύμα. Έχει μικρό παιδί. Μπορώ να του δώσω με  μια μπαλαντεζα ρεύμα για το ψυγείο του - τηλεοραση η θα βρω το μπελά μου.

Τι προβλέπει ο νόμος? Ευχαριστώ.

Αν η ερώτηση είναι αν "μπορείς" ... μπορείς

Αν επιτρέπεται ... ΟΧΙ δεν επιτρέπεται.

30 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Δεν υπάρχει "να προσέξεις"

Είτε κάτι επιτρέπεται με βάση την άδεια της εγκατάστασης ή όχι.

Είναι επικίνδυνο .... χμ, μεγάλη κουβέντα.

Πάντως ότι μαλακία μπορεί να κάνει ο άλλος και σε ότι μπορεί να παει στραβά υπευθυνος θα είναι ΚΑΙ αυτός που θα κάνει αυτή τη "πατέντα".

Φιλοσοφικά δεν είναι μια "αθώα" απόφαση.

Από τη μία στη "θεωρία" βοηθά τον δίπα του από την άλλη στη "θεωρία" επιλέγει να βάλει σε κίνδυνο όλους τους γύρω.

Πέρα από το ότι δεν επιτρέπεται με βάση τη λογική της οιονομικής συνμφωνίας του TS με τον πάροχό του, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και για λόγους ασφαλείας. Το πόσο μεγάλοι/μικροί είναι αυτοί οι λόγοι είναι 2η συζήτηση. Κάποιος δέχεται ότι αναλάμβανει την ευθύνη πό ότι ρίσκο προκύπτει απλά είναι θέμα μεγέθους.

1 ώρα πριν, Loinen είπε

Το κανεις και δεν ρωτας κανενα. Τυπικα δεν κλεβεις ρευμα, δανειζεις το δικο σου. Βεβαια, στην μπανανια η λογικη πηγε περιπατο και ισως να εχεις κακα ξεμπερδεματα με τους κομπλεξικους 

χαζομάρες και "mental gymnastics" για να δικαιολογησει κάποιος στο μυαλουδάκι του την κλοπή.

Τυπικά ναι κλέβεις αυτόν με τον οποίο συνάπτεις σύμβαση ενώ ΚΛΕΒΕΙΣ και τον δήμο, την ΕΡΤ και άλλους.

Είναι καλό/κακό να κλέψεις σε αυτή τη περίπτωση; Άλλη κουβέντα ... παντως ναι κλέβεις.

Είναι πολύ πιο ειλικρινής άποψη τύπου "απαλλοτρίωσης" παρά να καταφευγει κάποιος σε υπεκφυγές για να διακιολογήσει στον εαυτό του τις πράξεις του.  Μαρτυρά τουλάχιστον ενοχή.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Μην μπερδεύεσαι. Δεν θα δίνει ρεύμα από το ρολόι. Με τη λογική σου απαγορεύεται να τραβάμε μπαλαντέζα εκτός σπιτιού με την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσουμε το αμάξι ή να τραβήξουμε μπαλαντέζα εκτός σπιτιού για να φορτίσουμε το αμάξι κλπ κλπ

Δεν κλέβεις ρεύμα αλλά το πληρώνεις κανονικά

Για να θεωρηθει οτι πληρωνεις κανονικα ρευμα, πρεπει να δηλωθουν ολα τα ηλεκτροδοτουμενα τετραγωνικα. Να τραβηξεις μπαλαντεζα για το αυτοκινητο ειναι παροδικο. Να τροφιδοτεις ψυγειο σε αλλη κατοικια ειναι μονιμο. Και που ξερεις εσυ ή η ΔΕΗ αν απο την μπαλαντεζα του ψυγειου ο αλλος τραβαει παρακλαδι και τροφοδοτει κατι αλλο? 

Εν τελη επιτρεπεται να ηλεκτροδοτεις μονο τα τετραγωνικα που εχεις δηλωσει. 

Αλλιως σε καθε πολυκατοικια ολοι θα τραβαγανε απο το κοινοχρηστο ρευμα και θα καταργουσαν τα ρολογια τους. 

Αν ειναι να γινει τροφοδοσια ας γινει κρυφα. Αν ομως γινει κατι εκτακτο-αναπαντεχο-απροσμενο θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να απαγορευεται κάτι τέτοιο;Δεν κλέβεις ρευμα.

Το να κλέβεις ρευμα δεν ειναι το θέμα.

Το θέμα είναι ότι παραβιάζεις την σύμβασή σου με τον παροχό σου αλλά και με τον λειτουργό του δικτύου (πέρα από την άδεια της εγκατστασής σου) που μπορεί να προκαλεί ζημιά στον αντισυμβαλόμενό σου.

εν έιναι ότι θα "χαθεί" ρευμα και θα ψαχνει κάποιος να το βρει. αλλά αν είσαι ΟΚ στο συμβόλαιό σου.

Δημοσ.
1 hour ago, Loinen said:

δανειζεις το δικο σου

Ελα όμως που δεν είναι "δικό του". Είναι της ΔΕΗ που το έχει παρέχει για συγκεκριμένη κατοικία. 

Τεσπα όπως σου είπαν και οι άλλοι, πάνω απ όλα  είμαστε άνθρωποι, αλλά σε περίπτωση στραβής θα βρεθείς μπλεγμένος

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Σε ψυγείο τηλεοραση λεει.Οχι σε όλο το σπίτι.

Πως θα το εξασφαλίσει αυτό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...