Προς το περιεχόμενο

Moto Travel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Σκοπεύω να πάω ταξίδι με την κοπέλα μου σε Σκόπελο και Αλόννησο με μηχανή.

Έχω ένα cbf 250. 

Υπάρχει κάποια/ος που έχει πάει προς τα εκεί με μηχανή. Θα ήθελα συμβουλές ως προς το δρόμο.

Θα με βγάλει η μηχανή; Θα αντέξει; Ποια διαδρομή είναι καλύτερη να ακολουθήσω; 

Σε αυτά τα δύο νησιά μπορείς να κινηθείς άνετα με τέτοιο μηχανάκι; υπάρχει χωματόδρομος; γενικά θα ήθελα τα φώτα οποιων έχουν ιδέα.

Ευχαριστω πολύ για τις πιθανές απαντήσεις σας 

Δημοσ.

Το μηχανάκι θα αντέξει.εσεις αντέξετε ;

Τωρα να κινηθείς ανετα είναι σχετικό. Αν το ανετα είναι 60 Αντε 80 σε ίσιο δρόμο τότε οκ.

Προσωπικα Εγω τουλάχιστον 650 και πάνω θα πήγαινα ταξίδι δυο άτομα.

Δημοσ.

Το μηχανάκι δεν θα καταλάβει απολύτως τίποτα, ότι και να του κάνεις.

Οπότε για τα νησάκια μια χαρά και με το παραπάνω είναι το CBF. Εγώ παλαιότερα είχα πάει με 125 δίχρονο, το 250άρι το τετράχρονο είναι μια χαρούλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί είστε τόσο αισιόδοξοι και λέτε ναι ανετα κανείς ταξίδι με το αρχαίο cbf250. Το καινούριο το 500 f είχα και ούτε καν σκεφτόμουν ταξίδι με δυο άτομα.μόνο μέσα στην πόλη Αντε κανενα Λουτρά κι η Χαλκίδα είναι και αυτό μόνος μου.

Επεξ/σία από mp123
  • Confused 2
Δημοσ.

Εδώ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με παπί 50άρι.... και εσύ με το 500 CBF πας στην καλύτερη Χαλκίδα μόνος σου;

So soft the new generation....

• Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sorath είπε

Εδώ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με παπί 50άρι.... και εσύ με το 500 CBF πας στην καλύτερη Χαλκίδα μόνος σου;

So soft the new generation....

Δεν είναι soft οπως τα λες. 49 είμαι αλλά θέλω την άνεση και την ασφάλεια μου. Πιο πολυ η ασφάλεια με νοιάζει. Το να βγω με ένα 250 η και 500 στην εθνική δεν το κάνω. Τωρα με το 750 πήγα ταξίδι ανετότατα χωρίς κούραση και με ασφάλεια. Ετσι μάλιστα βγαίνω για ταξίδι. Δεν μιλάμε αν έχεις 1000 1100 . Εκεί είσαι άρχοντας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 100 να πηγαίνεις στην δεξιά λωρίδα, μια χαρά ασφαλής είσαι στην Εθνική. Στην χειρότερη, πας απο δευτερεύον δρόμους.

Είναι υπερβολικό να λες οτι με 500άρι δεν βγαίνεις Εθνική. Τα 120 τα έχουν για πλάκα.

Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και την Ιταλία με CBF600 δικάβαλος, και το έκανα τόσο εύκολα, που άνετα θα μπορούσα να γυρίσω και όλη την Ευρώπη.

Όπως επίσης, και άπειρες βόλτες δικάβαλος στην Ελλάδα των 500+χλμ με CB400

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.
1 hour ago, mp123 said:

Το καινούριο το 500 f είχα και ούτε καν σκεφτόμουν ταξίδι με δυο άτομα.μόνο μέσα στην πόλη Αντε κανενα Λουτρά κι η Χαλκίδα είναι και αυτό μόνος μου.

Λυπήσου μας ρε συ mp123! 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NickTG είπε

Λυπήσου μας ρε συ mp123! 

Μην μου πεις και εσυ πως θα πας ταξίδι δικαβαλο με παπί 50αρι γιατί θα πάθω εγκεφαλικό.

Εσεις γιατί δεν με λυπάστε ; Είμαι σε κρίσιμη ηλικία.

1 ώρα πριν, Sorath είπε

Με 100 να πηγαίνεις στην δεξιά λωρίδα, μια χαρά ασφαλής είσαι στην Εθνική. Στην χειρότερη, πας απο δευτερεύον δρόμους.

Είναι υπερβολικό να λες οτι με 500άρι δεν βγαίνεις Εθνική. Τα 120 τα έχουν για πλάκα.

Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και την Ιταλία με CBF600 δικάβαλος, και το έκανα τόσο εύκολα, που άνετα θα μπορούσα να γυρίσω και όλη την Ευρώπη.

Όπως επίσης, και άπειρες βόλτες δικάβαλος στην Ελλάδα των 500+χλμ με CB400

Οπως το βλέπει ο καθένας. Εγω ξέρω πως είχα το 500 έβγαινα εθνική και δεν ενοιωθα ασφάλεια. Ο καθένας με τις απόψεις του. Εγω λέω εθνική πάνω από 650 αρι.να πας ανετα το ταξιδάκι σου. Το πως ολα πάνε , πάνε καμμία αντιρρηση.και με 50αρι πας παντου. Το πως πάνε είναι το θέμα.

Δημοσ.
11 minutes ago, mp123 said:

Μην μου πεις και εσυ πως θα πας ταξίδι δικαβαλο με παπί 50αρι γιατί θα πάθω εγκεφαλικό.

Εσεις γιατί δεν με λυπάστε ; Είμαι σε κρίσιμη ηλικία.

Με παπί δεν πάω πουθενά γιατί δεν μου αρέσουν αλλά με 500αρι προφανώς πάω παντού. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mp123 είπε

Γιατί είστε τόσο αισιόδοξοι και λέτε ναι ανετα κανείς ταξίδι με το αρχαίο cbf250. Το καινούριο το 500 f είχα και ούτε καν σκεφτόμουν ταξίδι με δυο άτομα.μόνο μέσα στην πόλη Αντε κανενα Λουτρά κι η Χαλκίδα είναι και αυτό μόνος μου.

ρε φίλε δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εσένα.

έχεις κάνει αρκετά ποστς σε παρόμοια θέματα, δε μπορεί να σοβαρολογείς με αυτά που γράφεις.

Βλέπω θέμα σχετικά με moto, και μπαίνω μέσα μόνο και μόνο για να διαβάσω την τρολλοαπάντηση σου. Και δε με απογοητεύεις ποτέ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Bitbit είπε

ρε φίλε δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εσένα.

έχεις κάνει αρκετά ποστς σε παρόμοια θέματα, δε μπορεί να σοβαρολογείς με αυτά που γράφεις.

Βλέπω θέμα σχετικά με moto, και μπαίνω μέσα μόνο και μόνο για να διαβάσω την τρολλοαπάντηση σου. Και δε με απογοητεύεις ποτέ.

Ευχαριστώ. Δεν τρολλαρω. Σοβαρά μιλαω.κατω από 650 δεν βγαίνω εθνική. Φοβάμαι.θα με φάνε εκεί έξω.Δεν είμαι ήρωας ούτε ποτέ το παίζω ήρωας. Την ψυχρή αλήθεια λέω από την μικρή εμπειρία μου. Ξεκίνησα με 300 μετά με 500 τώρα με 750. Με το 750 δεν φοβάμαι να βγω εθνική.βγαινω άνετα και στεκομε. Νοιώθω πωσ πατάω έχω ασφάλεια .  

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.

Ας γράψουμε κάτι για το φίλο mp123.

Όπως βολεύεται ο καθένας παιδιά.

Το οτι υπάρχει κόσμος που καβαλάει παπί και με στάσεις για τσιγάρο ανά 50χιλιόμετρα πάει από τη Πάτρα στη Θεσσαλονίκη δε σημαίνει οτι είναι το ιδανικό αλλά δε σημαίνει και ότι δε γίνεται.

Σαφώς υπάρχει ο παράγοντας εθνική ή επαρχιακό στροφιλίκι. 

Ο μηχανανόβιος θα πάει στροφιλίκι επαρχιακό να ευχαριστηθεί την αίσθηση της μηχανής.

Ο χρήστης δικύκλου θα πάει Εθνική για να νιώθει ασφάλεια, και να πάει ξεκούραστα.

Άλλος θέλει να ταξιδέψει με 130+ και τετραπίστονες μπρέμπο, cornering abs, traction και quickshifter

και άλλος φορτώνει το πάπιο με το ταμπούρο σα γαιδούρι και γουστάρει κιόλας.

Η γενική εικόνα λέει οτι για την Ελλάδα με οτιδήποτε πάνω από 250κυβικά γίνεται. Σαφέστατα πιο αργά και πιο προσεκτικά από μια 600άρα ή μια 1000άρα.

Εκεί όμως που δε πάει η 1000άρα εύκολα, το 250αράκι CBF θα σε πάει μέχρι παραλία κροκάλα δίχως θέμα.

Αυτό που παρατηρώ είναι οτι απαντάτε βάση της δικής σας αποκλειστικά εμπειρίας. Το οτι ο mp123 θέλει 500+ κυβικά οκ σεβαστό αλλά δεν είναι έτσι.

Ούτε βέβαια αν ο άλλος με τη πάπια και 600χιλιόμετρα εθνικής σε 12 ώρες είναι εύκολο και ας το κάνει γιατί γουστάρει.

Ον τοπικ λοιπόν.

Το CBF250 μια χαρά θα πάει το παλικάρι με τη κοπέλα στα νησάκια αλλά ανάλογα το φόρτωμα-μπαγάζια + κιλά αναβατών δε ξέρουμε πόσο εύκολα ή δύσκολα.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...