Προς το περιεχόμενο

Laptop συνεχεια στην μπρίζα, καλο η κακό?

Raylan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ το laptop το έχω συνέχεια στην μπρίζα, είτε είμαι σπίτι είτε βρίσκομαι στην δουλειά είτε έχω πάει για καφέ, εκτός από τις φορές που θα τύχει να βρίσκομαι μακριά από μπρίζα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάνω κακό στην μπαταρία με το να το φορτίζω συνέχεια η δεν υπάρχει πρόβλημα και να συνεχίσω κανονικά να το έχω στην μπρίζα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σύγχρονα λάπτοπ έχουν διαχωρισμό στην τροφοδοσία από την πρίζα σε σχέση με αυτή της μπαταρίας. 
Αυτό σημαίνει πως παίρνεις κατευθείαν ρεύμα από τον τοίχο ενώ η μπαταρία μένεις απόμονωμένη και δεν φορτίζει/ξεφορτίζει. 

Αυτό μαζί με τη λειτουργία των λάπτοπ να μην αφήνουν τη μπαταρία να φορτίσει πάνω από το 60-80% ( ανάλογα με την εταιρεία ) είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις για να προστατεύσεις την υγεία της μπαταρίας. 
Ωστόσο καλό είναι μερικές φορές μέσα στο μήνα να κάνεις ένα κύκλο φόρτισης-αποφόρτισης για να διατηρήσεις τη μνήμη των κελιών της. 

Σου ανεβάζω μία εικόνα από προσωπική χρήση σε ένα Y700-15ISK.

image.png.0776761efdfd169d4b7e75a09ad02d63.png

Είμαι πάνω από το 90% της αρχικής χωρητικότητας σε λάπτοπ 4ετών. Όπου είμαι φροντίζω να έχω πρίζα, εκτός από εκείνες τις φορές που δουλεύω το λάπτοπ από την μπαταρία αναγκαστικά. 
Έχει γράψει 105 κύκλους 0-100%, αλλά εγώ το δουλεύω σε μικρότερους περίπου από 10 έως 60% .

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το λάπτοπ σου είναι το Laptop: Huawei Matebook D15 

της υπογραφής κάνεις αυτό που έγραψε ο Τεσλα.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1

2 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Τα σύγχρονα λάπτοπ έχουν διαχωρισμό στην τροφοδοσία από την πρίζα σε σχέση με αυτή της μπαταρίας. 
Αυτό σημαίνει πως παίρνεις κατευθείαν ρεύμα από τον τοίχο ενώ η μπαταρία μένεις απόμονωμένη και δεν φορτίζει/ξεφορτίζει. 

Αυτό μαζί με τη λειτουργία των λάπτοπ να μην αφήνουν τη μπαταρία να φορτίσει πάνω από το 60-80% ( ανάλογα με την εταιρεία ) είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις για να προστατεύσεις την υγεία της μπαταρίας. 
Ωστόσο καλό είναι μερικές φορές μέσα στο μήνα να κάνεις ένα κύκλο φόρτισης-αποφόρτισης για να διατηρήσεις τη μνήμη των κελιών της. 

Σου ανεβάζω μία εικόνα από προσωπική χρήση σε ένα Y700-15ISK.

image.png.0776761efdfd169d4b7e75a09ad02d63.png

Είμαι πάνω από το 90% της αρχικής χωρητικότητας σε λάπτοπ 4ετών. Όπου είμαι φροντίζω να έχω πρίζα, εκτός από εκείνες τις φορές που δουλεύω το λάπτοπ από την μπαταρία αναγκαστικά. 
Έχει γράψει 105 κύκλους 0-100%, αλλά εγώ το δουλεύω σε μικρότερους περίπου από 10 έως 60% .

Το laptop που έχω είναι το huawei matebook d15 2020, μια πλήρης φόρτιση από 100% σε 0% σε αναπαραγωγή video διαρκεί περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά και έχει και μικρή χωρητικότητα μόνο 3.665Ah και για αυτό το λόγο το έχω συνέχεια στην μπρίζα..

Γνωριζεις αν υποστηρίζει διαχωρισμό στην τροφοδοσία από την μπριζα, και πως μπορώ να δω το health της μπαταρίας σε windows?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Raylan είπε

Το laptop που έχω είναι το huawei matebook d15 2020, μια πλήρης φόρτιση από 100% σε 0% σε αναπαραγωγή video διαρκεί περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά και έχει και μικρή χωρητικότητα μόνο 3.665Ah και για αυτό το λόγο το έχω συνέχεια στην μπρίζα..

Γνωριζεις αν υποστηρίζει διαχωρισμό στην τροφοδοσία από την μπριζα, και πως μπορώ να δω το health της μπαταρίας σε windows?

Μπες στο PC Manager και βάλε την μπαταρία σου στο 70%

Screenshot_20210704_221008.jpg

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...