TRP Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα.Έχω στην κατοχή μου ένα σταθερό υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά: cpu: i3-3240 gpu:gt 630 ram: 4gb ddr3 1333MHz Σκληρός δίσκος:HDD 500GB. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για απλή καθημερινή χρήση αλλά με αρκετές καρτέλες στο internet και κάποια αρχεία. Έχει αρχίσει να κουράζει γενικά.Αργεί να ανοίξει τα αρχεία και τρώει κόλλημα ακόμα και στο άνοιγμα πολλές φορές από την μια,και από την άλλη αν έχω πολλά ανοιχτά πράγματα στο internet,και αφήσω πχ ένα βίντεο στο youtube και κάνω μερικά λεπτά να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι σε άλλη σελίδα κάνει μόνο του επαναφόρτωση της σελίδας,ή ακόμα και σε παραπάνω από μια ταυτόχρονα. Αν δώσω 50-60 για έναν SSD και 25-30 για άλλη μια 4bg RAM σαν αυτή θα είμαι εντάξει για την χρήση που κάνω ή θα έχω πάλι τα ίδια και δεν αξίζουν τα χρήματα για αυτό που θα κερδίσω πίσω;
nickol-us Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Θα στρώσει αρκετά το πράγμα με ssd και ακόμη 4gb ram. Με τον επεξεργαστή που διαθέτεις μην περιμένεις οτι μπορείς να ανοίγεις 40 καρτέλες και να κάνεις φοβερό multitasking. Για την ραμ αν θες πρόταση θα πρέπει να μας πεις τη μητρική φοράς και μέσω προγράμματος(hw32info, cpuz κα) να δούμε τι μνήμη φοράς ήδη, για να αποφύγουμε όσο γίνεται την περίπτωση ασυμβατότητας. Το αν αξίζουν τα χρήματα είναι σχετικό, με τις απαιτήσεις που έχεις και πόσο αντέχει το υπόλοιπο σύστημα. Τον δίσκο αν χρειαστεί τον μεταφέρεις όποτε είναι σχετικά μικρό το ρίσκο. 2
TRP Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μητρική είναι η Gigabyte GA-H61MA-D3V (REV 2.1) και μνήμη Transcend JM1333KLH-4G ( ίδια δεν βρήκα αλλά κοίταξα να είναι ίδια MHz τουλάχιστον).
nickol-us Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Οκ δεν ήξερα ότι τα έχεις κοιτάξει. Βάσει όσων βρήκα έχεις επιλέξει σωστά και έχεις ταιριάξει συχνότητα, voltage και cas latency, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
TRP Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Ωραία μια χαρά.Δεν το έγραψα νωρίτερα είναι η αλήθεια,αλλά μια ανησυχία που είχα είναι μήπως θα έπρεπε να πάρω την RAM που έχω βάλει προηγουμένως σε πακέτο 2*4 για να δουλέψει σωστά,με αποτέλεσμα μετά να πρέπει να δώσω γύρω στα 50 ευρώ αντί για 25-30 που είναι η 1*4.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα