atrwtos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα. ενδιαφέρομαι για μεταχειρησμένο αυτοκίνητο το συγκεκριμένο άλλα και άλλα που είδα ίδιας μάρκας και μοντέλου..γενικά ψαχνω μετά του '13 μοντέλο..επειδη δεν γνωρίζω πολλά..τη πρέπει να τσεκάρω γενικά στο αμάξι κτλ.;; ..πρέπει να έχω έναν μηχανικό μαζί μου όταν πάω να το δω;; Εco drive γενικά είναι καλοί κινητήρες;;; Σε κάποια άλλα opel corsa του 13 δεν είδα να λένε για κινητήρα eco drive σημαίνει ότι δεν έχουν;;..υπάρχουν είδα βενζίνης και πετρελαίου;; ...καλύτερα με πετρελαιο;; ή αυτό είναι σχετικό..γιατί το αλλο με βενζίνη και κινητηρα Εco drive μπορεί να έχει μικρότερη κατανάλωση;; σε σχέση με το πετρελαιοκινητήρα;;...καποια λένε euro 5 άλλα όχι δεν είναι;; (ίδιο μοντέλο και μάρκα) Ξέρω ότι πρέπει να έχει βιβλίο service καποια γραπτή εγγύηση για τα χλμ. οτί είναι άβαφο-ατρακάριστο και η εγγύηση για μηχανικά κτλ Και αυτό που είδα για έλεγχο να έχει περάσει από ΚΤΕΟ καποια λένε μέχρι το '23 ..πρέπει πριν την αγορά να το πάω για ελεγχο;; γίνετε αυτό;; ή ο μηχανικός που θα είναι μαζί μου φτάνει;; γιατί δεν νομίζω ότι φτάνει για να δει αν έχει γυρισμένα τα χλμ.
meletis_m Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, atrwtos είπε Καλησπέρα. ενδιαφέρομαι για μεταχειρησμένο αυτοκίνητο το συγκεκριμένο άλλα και άλλα που είδα ίδιας μάρκας και μοντέλου..γενικά ψαχνω μετά του '13 μοντέλο..επειδη δεν γνωρίζω πολλά..τη πρέπει να τσεκάρω γενικά στο αμάξι κτλ.;; ..πρέπει να έχω έναν μηχανικό μαζί μου όταν πάω να το δω;; Εco drive γενικά είναι καλοί κινητήρες;;; Σε κάποια άλλα opel corsa του 13 δεν είδα να λένε για κινητήρα eco drive σημαίνει ότι δεν έχουν;;..υπάρχουν είδα βενζίνης και πετρελαίου;; ...καλύτερα με πετρελαιο;; ή αυτό είναι σχετικό..γιατί το αλλο με βενζίνη και κινητηρα Εco drive μπορεί να έχει μικρότερη κατανάλωση;; σε σχέση με το πετρελαιοκινητήρα;;...καποια λένε euro 5 άλλα όχι δεν είναι;; (ίδιο μοντέλο και μάρκα) Ξέρω ότι πρέπει να έχει βιβλίο service καποια γραπτή εγγύηση για τα χλμ. οτί είναι άβαφο-ατρακάριστο και η εγγύηση για μηχανικά κτλ Και αυτό που είδα για έλεγχο να έχει περάσει από ΚΤΕΟ καποια λένε μέχρι το '23 ..πρέπει πριν την αγορά να το πάω για ελεγχο;; γίνετε αυτό;; ή ο μηχανικός που θα είναι μαζί μου φτάνει;; γιατί δεν νομίζω ότι φτάνει για να δει αν έχει γυρισμένα τα χλμ. Εννοείται το πάς για έλεγχο σε δικό σου συνεργείο ή και καλύτερα σε αντιπροσωπεία και κούμπωμα σε διαγνωστικό . Το αμάξι μήπως είναι εισαγωγής και έχουν γυριστεί τα χιλιόμετρα ; Εάν κάνεις <15,000 χιλιόμετρα / ετησίως και τα περισσότερα μέσα στήν πόλη μήν πάρεις πετρέλαιο . Εάν θυμάμαι σωστά ίδιο μοτέρ φοράνε και τα Fiat Punto . Τα Opel έχουν το A13DTE . Γραπτή εγγυήση και βιβλίο συντήρησης μη λαμβάνεις υπ οψιν τόσο . Εάν είναι καλό το αμάξι και καθαρο , τα αλλάζεις όλα τα αναλώσιμα δηλαδή : λάδια κινητηρα , φίλτρα ,ιμάντα , αντιψυκτικό , υγρά φρένων για αρχή , ώστε να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου 1
atrwtos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εννοείται το πάς για έλεγχο σε δικό σου συνεργείο ή και καλύτερα σε αντιπροσωπεία και κούμπωμα σε διαγνωστικό . Το κόστος ποιο είναι περίπου να έχω μια ιδέα...και λέω στον πωλητή αφού το δω φυσικά από κοντα κτλ. θελω να γίνει ένας έλεγχος και το πάνε το αμάξι αυτοί στο συνεργείο που θέλω ή την αντιπροσωπεία;; (Λίγο χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν γνωρίζω τις διαδικασίες ψαχνω γενικά στο ιντερνετ και) Αν είναι εισαγωγής δεν το ξέρω πως το καταλαβαίνω;; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2021 από atrwtos
zourman1981 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Επειδή μάλλον δεν έχεις γνώσεις ούτε τα βασικά πράγματα που σε κάνει εύκολα θύμα , μήπως να σκεφτοσουν να πάρεις ένα καινούργιο για να αποφύγεις καταστάσεις? Γενικά το ζητούμενο είναι να το πας εσύ σε μάστορα της εμπιστοσύνης σου και κυρίως ανεξάρτητο από το πωλητη/μάντρα για ευνόητους λόγους , αν για 1003 περίεργους λόγους δεν θέλει η μάντρα να το κάνεις σημαίνει πιθανόν ότι ψάχνει για θύματα Το κόστος μην σε απασχολεί και 100 150 να δώσεις (που συνήθως είναι 50 μπορεί και λιγότερα) θα σου γίνουν απόσβεση από τις εκπλήξεις που θα βρεις
atrwtos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zourman1981 είπε Επειδή μάλλον δεν έχεις γνώσεις ούτε τα βασικά πράγματα που σε κάνει εύκολα θύμα , μήπως να σκεφτοσουν να πάρεις ένα καινούργιο για να αποφύγεις καταστάσεις? Γενικά το ζητούμενο είναι να το πας εσύ σε μάστορα της εμπιστοσύνης σου και κυρίως ανεξάρτητο από το πωλητη/μάντρα για ευνόητους λόγους , αν για 1003 περίεργους λόγους δεν θέλει η μάντρα να το κάνεις σημαίνει πιθανόν ότι ψάχνει για θύματα Το κόστος μην σε απασχολεί και 100 150 να δώσεις (που συνήθως είναι 50 μπορεί και λιγότερα) θα σου γίνουν απόσβεση από τις εκπλήξεις που θα βρεις Αν είχα τα λεφτά να ήσουν σίγουρος...και επειδή δεν γνωρίζω θα μας βιάσουν δηλ. ωραία,,αρα δεν παίρνω καθόλου;;..ε όχι..δεκτός κάθε έλεγχος λέει ο πωλητης..πως θα μοy γίνουν απόσβεση;;...αν το πάω στο μηχανικό πριν το αγοράσω και βρει κάποια θέματα..του λέω να τα λύσει και να πληρώσει η μαντρα πχ. αν δεχτουν και αυτοί...αλλιώς το αφήνω;; ..και πληρώνο τον έλεγχο;; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2021 από atrwtos
meletis_m Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, atrwtos είπε Το κόστος ποιο είναι περίπου να έχω μια ιδέα...και λέω στον πωλητή αφού το δω φυσικά από κοντα κτλ. θελω να γίνει ένας έλεγχος και το πάνε το αμάξι αυτοί στο συνεργείο που θέλω ή την αντιπροσωπεία;; (Λίγο χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν γνωρίζω τις διαδικασίες ψαχνω γενικά στο ιντερνετ και) Αν είναι εισαγωγής δεν το ξέρω πως το καταλαβαίνω;; Θα το πάς καλύτερα σε επίσημη αντιπροσωπεία τής επιλογής , αφού πρωτα συννενοηθείς ο ίδιος . Ρωτάς και για τόν έλεγχο πόσο κοστίζει . Συνηθως κυμαίνεται απο 30-50€ . Θα είσαι εννοείται και εσυ μπροστά απο πρίν στο συνεργείο . Σε περίπτωση που βρεί ότι χρειάζεται μαζέματα , σου λέει περίπου κοστολόγιο και του κάνεις περικοπή στη τιμη πώλησης του . Εάν αρνηθει να το φέρει σε αντιπροσωπεία ή σε δικό σου συνεργείο τής επιλογής , ψάχνεις για άλλο αμάξι . Για το εισαγωγης κοιτάζεις και τη άδεια κυκλοφορίας την ημερομηνια τής 1ης κυκλοφορίας . 1
babisskg Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, atrwtos είπε Το κόστος ποιο είναι περίπου να έχω μια ιδέα...και λέω στον πωλητή αφού το δω φυσικά από κοντα κτλ. θελω να γίνει ένας έλεγχος και το πάνε το αμάξι αυτοί στο συνεργείο που θέλω ή την αντιπροσωπεία;; (Λίγο χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν γνωρίζω τις διαδικασίες ψαχνω γενικά στο ιντερνετ και) Αν είναι εισαγωγής δεν το ξέρω πως το καταλαβαίνω;; Οι ερωτήσεις σας σίγουρα δεν είναι χαζές , όμως προσπερνάτε επιμελώς κάποια αυτονόητα η ξεχνάτε να τα αναφέρετε κι' αυτά τα αυτονόητα δεν οφείλονται στην άγνοια σας γύρω από τα αυτοκίνητα . Αν υποθέσουμε λοιπόν πως ένα κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων σας επιτρέπει με κάποιον τρόπο να βγάλετε έξω ένα αυτοκίνητο και να το πάτε σε συνεργείο της επιλογής σας προκειμένου να το ελέγξετε . Μιά δουλειά που δεν γίνεται σε πέντε λεπτά η μισή ώρα και πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση για κάτι τέτοιο . Πόσα λοιπόν αυτοκίνητα έχετε σκοπό να ελέγξετε μέχρι να βρείτε το κατάλληλο και πόσο χρόνο έχετε στην διάθεσή σας για κάτι τέτοιο , πάντα φυσικά με την λογική ότι όλοι θα σας επιτρέψουν να βγάλετε έξω τα αυτοκίνητα . Κι' αν μετά τον έλεγχο , επισημάνει το συνεργείο της εμπιστοσύνης σας κάποιες ελλείψεις η και βλάβες κατά την δική του κρίση , με ποιά λογική πρέπει το κατάστημα από το οποίο πήρατε το αυτοκίνητο να τις αναγνωρίσει και να αναλάβει την αποκατάσταση τους με δικά του έξοδα , μόνο και μόνο επειδή τις επισήμανε το δικό σας συνεργείο . Και το κατάστημα από το οποίο πήρατε το αυτοκίνητο για έλεγχο , έχει μηχανικούς που το έχουν ελέγξει ήδη . Υπάρχει ένας βαθμός δυσπιστίας την στιγμή που κυκλοφορούν άπειρα αυτοκίνητα στο δρόμο , που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα . Δεν μπορεί όλα τους να ήταν " κελεπούρια " αλλά ούτε και τελείως σαράβαλα . Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι ψάχνετε για Corsa του 13 . Τώρα γιατί του 13 ...... Μήπως , όπως πολύ σωστά σας πρότεινε ήδη κάποιος , να πάτε για καινούργιο ?
zourman1981 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, atrwtos είπε Αν είχα τα λεφτά να ήσουν σίγουρος...και επειδή δεν γνωρίζω θα μας βιάσουν δηλ. ωραία,,αρα δεν παίρνω καθόλου;;..ε όχι..δεκτός κάθε έλεγχος λέει ο πωλητης..πως θα μοy γίνουν απόσβεση;;...αν το πάω στο μηχανικό πριν το αγοράσω και βρει κάποια θέματα..του λέω να τα λύσει και να πληρώσει η μαντρα πχ. αν δεχτουν και αυτοί...αλλιώς το αφήνω;; ..και πληρώνο τον έλεγχο;; Αλήθεια τώρα ? Άμα σου διαφημίζει πχ ότι το αμάξι είναι τέλειο και δεν θέλει τίποτα γιατί είναι από σέρβις και πας σε έναν μάστορα και σου βγάλει ένα κουστούμι 1500 ευρώ (πχ δίσκο πλατό αμορτισέρ ) η παραπάνω (αν θέλει και κάνα dfp φίλτρο δλδ η Μπεκ) απορεις στο τι θα πρέπει να κάνεις? Υπάρχουν και πιο ακραία σενάρια δλδ να το βρει σκουριασμένο από κάτω η ότι έχει παρελθόν τρακαρισματος και έχει πάρει σασί πχ Ένας νορμάλ σκεπτόμενος ανθρωπος απλά δεν θα το αγόραζε η θα το αγόραζε σε άλλη χαμηλότερη τιμή (και εκεί κολλάει η απόσβεση στα χρήματα ) 1
andrapos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, zourman1981 είπε Αλήθεια τώρα ? Άμα σου διαφημίζει πχ ότι το αμάξι είναι τέλειο και δεν θέλει τίποτα γιατί είναι από σέρβις και πας σε έναν μάστορα και σου βγάλει ένα κουστούμι 1500 ευρώ (πχ δίσκο πλατό αμορτισέρ ) η παραπάνω (αν θέλει και κάνα dfp φίλτρο δλδ η Μπεκ) απορεις στο τι θα πρέπει να κάνεις? Υπάρχουν και πιο ακραία σενάρια δλδ να το βρει σκουριασμένο από κάτω η ότι έχει παρελθόν τρακαρισματος και έχει πάρει σασί πχ Ένας νορμάλ σκεπτόμενος ανθρωπος απλά δεν θα το αγόραζε η θα το αγόραζε σε άλλη χαμηλότερη τιμή (και εκεί κολλάει η απόσβεση στα χρήματα ) Ενας νορμαλ σκεπτόμενος άνθρωπος όπως λες θα απαιτούσε χαμηλότερη τιμή ή δεν θα το έπαιρνε.Και ο μαντράς θα του απαντούσε μην το πάρεις και σε 2 μέρες θα έχει βρει άλλον να το πάρει.Ο νορμαλ σκεπτόμενος θα δώσει 10 φορές απο 20-50 ευρώ για να ελέγχει τα αυτοκίνητα των μαντράδων και πάλι ίσως δεν βρεί άψογο αυτοκίνητο.Το έχω ζήσει οι μαντράδες αν δουν οτι το ψάχνεις πολύ δεν ασχολούνται, περιμένουν αλλοι που αρκούνται στα λεγόμενα τους. 1
atrwtos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 15 ώρες πριν, babisskg είπε Οι ερωτήσεις σας σίγουρα δεν είναι χαζές , όμως προσπερνάτε επιμελώς κάποια αυτονόητα η ξεχνάτε να τα αναφέρετε κι' αυτά τα αυτονόητα δεν οφείλονται στην άγνοια σας γύρω από τα αυτοκίνητα . Αν υποθέσουμε λοιπόν πως ένα κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων σας επιτρέπει με κάποιον τρόπο να βγάλετε έξω ένα αυτοκίνητο και να το πάτε σε συνεργείο της επιλογής σας προκειμένου να το ελέγξετε . Μιά δουλειά που δεν γίνεται σε πέντε λεπτά η μισή ώρα και πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση για κάτι τέτοιο . Πόσα λοιπόν αυτοκίνητα έχετε σκοπό να ελέγξετε μέχρι να βρείτε το κατάλληλο και πόσο χρόνο έχετε στην διάθεσή σας για κάτι τέτοιο , πάντα φυσικά με την λογική ότι όλοι θα σας επιτρέψουν να βγάλετε έξω τα αυτοκίνητα . Κι' αν μετά τον έλεγχο , επισημάνει το συνεργείο της εμπιστοσύνης σας κάποιες ελλείψεις η και βλάβες κατά την δική του κρίση , με ποιά λογική πρέπει το κατάστημα από το οποίο πήρατε το αυτοκίνητο να τις αναγνωρίσει και να αναλάβει την αποκατάσταση τους με δικά του έξοδα , μόνο και μόνο επειδή τις επισήμανε το δικό σας συνεργείο . Και το κατάστημα από το οποίο πήρατε το αυτοκίνητο για έλεγχο , έχει μηχανικούς που το έχουν ελέγξει ήδη . Υπάρχει ένας βαθμός δυσπιστίας την στιγμή που κυκλοφορούν άπειρα αυτοκίνητα στο δρόμο , που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα . Δεν μπορεί όλα τους να ήταν " κελεπούρια " αλλά ούτε και τελείως σαράβαλα . Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι ψάχνετε για Corsa του 13 . Τώρα γιατί του 13 ...... Μήπως , όπως πολύ σωστά σας πρότεινε ήδη κάποιος , να πάτε για καινούργιο ? Σε αυτά που λες συμφωνό εν μέρη..αλλά όπως λέει και ο φιλος παραπάνω αυτός μπορεί να πει ότι είναι τέλειο θα τον πιστέψω;;;...έχω και δικους μου μηχανικούς κτλ. ναι ε;;...μπορεί να λέει αλήθεια αλλά και ψέμματα δυσπιστία σιγουρα υπάρχει βεβαια και τι θα κάνεις θα μου πεις θα στέλνεις καθε αυτοκινητο που σε ενδιαφέρει για ελεγχο;;...καλά εννοείτε πως όχι..αλλά που τα βλέπω από κοντα και αυτα που βλέπω είναι οκ..ναι..Μου αρέσει το συγκεκριμένο μοντέλο της opel είπα από του 13 και μετα όχι ακριβώς του 13 δεν κοιτάω ποιο παλια έκδοση αυτοκινητου...καινουργιο είπα μακαρι αλλα δεν έχω τα χρήματα.. 11 ώρες πριν, andrapos είπε Ενας νορμαλ σκεπτόμενος άνθρωπος όπως λες θα απαιτούσε χαμηλότερη τιμή ή δεν θα το έπαιρνε.Και ο μαντράς θα του απαντούσε μην το πάρεις και σε 2 μέρες θα έχει βρει άλλον να το πάρει.Ο νορμαλ σκεπτόμενος θα δώσει 10 φορές απο 20-50 ευρώ για να ελέγχει τα αυτοκίνητα των μαντράδων και πάλι ίσως δεν βρεί άψογο αυτοκίνητο.Το έχω ζήσει οι μαντράδες αν δουν οτι το ψάχνεις πολύ δεν ασχολούνται, περιμένουν αλλοι που αρκούνται στα λεγόμενα τους. Σωστα αλλά δεν θα πάρψ και ότι μου πασάρουν...αν είαμι 100% σιγουρος για το αυτοκίνητο και μου αρεσει και δω ότι δεν έχει εξωτερικά τουλαχιστον κτλ. σκουριες..λαστιχα με ρωγμες κτλ.. θα το στείλω για ελεγχο..αν βρει θέματα θα του πω του πωλητη ή κατεβαζεις τιμη ή τα φτιάχνεις και το παίρνω στην ίδια τιμή..αν όχι γεια σας!
andrapos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 36 λεπτά πριν, atrwtos είπε Σωστα αλλά δεν θα πάρψ και ότι μου πασάρουν...αν είαμι 100% σιγουρος για το αυτοκίνητο και μου αρεσει και δω ότι δεν έχει εξωτερικά τουλαχιστον κτλ. σκουριες..λαστιχα με ρωγμες κτλ.. θα το στείλω για ελεγχο..αν βρει θέματα θα του πω του πωλητη ή κατεβαζεις τιμη ή τα φτιάχνεις και το παίρνω στην ίδια τιμή..αν όχι γεια σας! Αυτό λέω και εγώ,οι μαντράδες δεν δέχονται τέτοια παζάρια.Ασε που και αν το στειλεις σε εξουσιοδοτημένο για έλεγχο δεν κοιτάνε τίποτα.Πχ ενα πετρέλαιο του 13 αν έχει 150000 χλμ κανονικά θα θέλει ελεγχο-συντηρηση τουρμπίνας,καθαρισμό egr, καθαρισμό μπεκ,και dpf αν δεν έχει καθαριστεί πριν.Δεν μιλάμε για βλάβη αλλα για συντήρηση που δεν κάνει κανένας σχεδόν.Αυτά δεν θα στα πει ο μηχανικός που θα πας για έλεγχο,θα αρχισει να στα λέει όταν πας για service ένα ένα (και εχουν κόστος εκατοντάδες ευρω το καθε ενα απο αυτα που ανέφερα).Ο μηχανικός θα σου πει αν είναι κομμένο το αμάξι,αν θελει τακάκια ή δισκοπλακες και τέτοια απλά μόνο.Αν ήταν τόσο εύκολο να ελέγξεις ενα αμάξι τα περισσότερα απο τα σαπακια που εχουν οι μάντρες δεν θα πωλούνταν ποτέ..
babisskg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, andrapos είπε Αυτό λέω και εγώ,οι μαντράδες δεν δέχονται τέτοια παζάρια.Ασε που και αν το στειλεις σε εξουσιοδοτημένο για έλεγχο δεν κοιτάνε τίποτα.Πχ ενα πετρέλαιο του 13 αν έχει 150000 χλμ κανονικά θα θέλει ελεγχο-συντηρηση τουρμπίνας,καθαρισμό egr, καθαρισμό μπεκ,και dpf αν δεν έχει καθαριστεί πριν.Δεν μιλάμε για βλάβη αλλα για συντήρηση που δεν κάνει κανένας σχεδόν.Αυτά δεν θα στα πει ο μηχανικός που θα πας για έλεγχο,θα αρχισει να στα λέει όταν πας για service ένα ένα (και εχουν κόστος εκατοντάδες ευρω το καθε ενα απο αυτα που ανέφερα).Ο μηχανικός θα σου πει αν είναι κομμένο το αμάξι,αν θελει τακάκια ή δισκοπλακες και τέτοια απλά μόνο.Αν ήταν τόσο εύκολο να ελέγξεις ενα αμάξι τα περισσότερα απο τα σαπακια που εχουν οι μάντρες δεν θα πωλούνταν ποτέ.. Μα το είπαμε ήδη κι' ας ακούγεται κάπως ........ είναι δυνατόν να βγει το αυτοκίνητο έξω από ένα κατάστημα , να οδηγηθεί για έναν τέτοιο πλήρη τεχνικό έλεγχο με σοβαρό κόστος φυσικά , το οποίο βαρύνει τον υποψήφιο αγοραστή , μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί τι ....... ότι θέλει ας πούμε αλλαγή το φίλτρο μικροσωματιδίων που σε ένα Corsa κοστίζει κάνα δυό χιλιάρικα ....... και να λέμε τι μετά ..... πάμε να κάνουμε το ίδιο σε κάποιο επόμενο ...... το έγραψα ήδη , πόσα αυτοκίνητα σκοπεύει να ελέγξει κάποιος με τέτοιο τρόπο ...... ένα , δύο , τρία ........ Δλδ καλές οι ερωτήσεις δεν λέω , αλλά αν τις κάνουμε έτσι για να τις κάνουμε ....... ΟΚ ....... 1
atrwtos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2021 Οπότε καταλήγουμε ότι σίγουρα θα έχει κάποια προβλήματα...ρίσκο το αν έχει πολλά ή λίγα...Πάντως τον μηχανικό θα τον πάρω μαζί μου...και βλέποντας και κάνοντας
babisskg Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, atrwtos είπε Οπότε καταλήγουμε ότι σίγουρα θα έχει κάποια προβλήματα...ρίσκο το αν έχει πολλά ή λίγα...Πάντως τον μηχανικό θα τον πάρω μαζί μου...και βλέποντας και κάνοντας Πριν πάρετε τον μηχανικό μαζί σας , να έχετε υπόψιν σας κάποια στοιχειώδη . Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα , είναι οι καλύτερες ώρες για να δείτε εξωτερικά το αυτοκίνητο . Η λαμαρίνα του στο φως , θα αποκαλύψει τυχόν ανομοιομορφίες στο γυάλισμα και θα φανούν πιο εύκολα διαφορές στο χρώμα , από τα φτερά , τις πόρτες κλπ . Το κοιτάζετε υπό γωνία , από μπρος προς τα πίσω και ανάποδα . Νεότερα μοντέλα έχουν εσωτερικά στο μπροστινό παρμπρίζ το VIN . Αν έχετε πρόσβαση σε επίσημο επισκευαστή , του δίνετε το VIN και ότι καταγραφές υπάρχουν στο σύστημα της εταιρείας ( αν γινόταν εκεί η συντήρηση ) θα σας τις πουν . Μην μένετε σε λεπτομέρειες όπως , αν τα λάστιχα είναι καλά η όχι αφού έτσι κι' αλλιώς θα αλλαχτούν κάποια στιγμή και πάλι . Σκύψτε πρόχειρα από κάτω και δείτε αν είναι δακρυσμένα τα αμορτισέρ , αν τρέχουν ζουμιά στα πλευρά από τις μπουκάλες , αν και θα είναι καθαρισμένο βέβαια . Δείτε αν τα φωτιστικά μπρος πίσω έχουν τον ίδιο βαθμό φθοράς από την πολυκαιρία . Αν κάποιο φαίνεται πιο καινούργιο , πιο λαμπερό , εκεί ίσως αλλάχτηκε εξαιτίας σύγκρουσης και ψάχνετε αντίστοιχα το σημείο . Ψάξτε τα λάστιχα στις πόρτες και τα παρμπρίζ , αν έχουν υπολείμματα βαφής που σημαίνει ...... Δείτε την γενικότερη εξωτερική και εσωτερική κατάσταση για φθορές από τον χρόνο . Σκύψτε από κάτω για να δείτε τυχόν διαρροές από τον κινητήρα σε λάδια , κιβώτιο κλπ . Ελέγξτε τα κενά γύρω γύρω ανάμεσα στις πόρτες με το αμάξωμα , το καπό με το αμάξωμα και την πίσω πόρτα . Αν υπάρχουν διαφορές θα φανούν εύκολα . Προσοχή , θα δείτε μεταχειρισμένο , που σημαίνει ότι αν κάποτε χτύπησε ένα φτερό ας πούμε και αλλάχτηκε , δεν στραβωσε όλο το αυτοκίνητο . Δείτε αν όλα τα τζάμια είναι της ίδιας μάρκας πχ Saint Gobain . Ανοιγοκλείνουμε όλες τις πόρτες και τα καπώ μπρος πίσω , με αργή κίνηση . Ψάχνουμε να δούμε αν κλείνουν και ανοίγουν σωστά , δεν τις βρονταμε , αν δλδ ακουμπάνε στην κάσα στο αμάξωμα , δείγμα προβλήματος . Πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν ανεμπόδιστα . Αν υπάρχει στραβομαρα , φαίνεται και πάνω στην κάσα , περιφερειακά , όπου θα υπάρχει ξεβαψιμο εκεί που τυχόν βρίσκει η πόρτα . Το ίδιο ελέγχουμε αν οι πόρτες στο τελείωμα τους , εκεί που ακουμπάνε στην οροφή , έχουν τα ίδια κενά περιφερειακά , όπως επίσης αν ακολουθούν σωστά η μία την άλλη . Φαίνεται αν κοιτάξουμε το αυτοκίνητο υπό γωνία . Δουλέψτε το air condition διότι η επισκευή του είναι ακριβή . Η ψύξη θα φανεί αν βάλετε το χέρι σας στους αεραγωγούς . Δείτε πόσο σύντομα πρέπει να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ . Αν είναι να ξαναπεράσει σε δύο μήνες , ζητήστε να το περάσουν με δικά τους έξοδα τώρα και πηγαίνετε κι' εσείς . Ρωτηστε αν ισχύει η εγγύηση των 6 μηνών που συνήθως προσφέρεται για μεταχειρισμένα . Όποιος σας την δώσει ακόμη καλύτερα . Το αυτοκίνητο να έχει οπωσδήποτε και τα δύο κλειδιά του . Αποφύγετε την λογική του φθηνότερου και πληρώστε αυτό που θα βρείτε καλύτερο . Αγγαρέψτε έναν γνωστό σας ασφαλιστή , του δίνετε κάθε φορά που βρίσκετε κάτι τις πινακίδες και ψάχνει τα αρχεία των ασφαλιστικών για καταγραφές ζημιών . Δυστυχώς δεν κρατάνε όλες οι εταιρείες αρχείο ....... αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις . Το δυστύχημα είναι πως όσο περισσότερα γνωρίζετε γύρω από το ζήτημα , τόσο περισσότερο θα απογοητευτειτε από αυτά που θα συναντήσετε και θα βλέπετε . Γι' αυτό σας είχε προταθεί να πάτε καλύτερα για καινούργιο . Καλή επιτυχία . Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2021 από babisskg
atrwtos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, babisskg είπε Πριν πάρετε τον μηχανικό μαζί σας , να έχετε υπόψιν σας κάποια στοιχειώδη . Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα , είναι οι καλύτερες ώρες για να δείτε εξωτερικά το αυτοκίνητο . Η λαμαρίνα του στο φως , θα αποκαλύψει τυχόν ανομοιομορφίες στο γυάλισμα και θα φανούν πιο εύκολα διαφορές στο χρώμα , από τα φτερά , τις πόρτες κλπ . Το κοιτάζετε υπό γωνία , από μπρος προς τα πίσω και ανάποδα . Νεότερα μοντέλα έχουν εσωτερικά στο μπροστινό παρμπρίζ το VIN . Αν έχετε πρόσβαση σε επίσημο επισκευαστή , του δίνετε το VIN και ότι καταγραφές υπάρχουν στο σύστημα της εταιρείας ( αν γινόταν εκεί η συντήρηση ) θα σας τις πουν . Μην μένετε σε λεπτομέρειες όπως , αν τα λάστιχα είναι καλά η όχι αφού έτσι κι' αλλιώς θα αλλαχτούν κάποια στιγμή και πάλι . Σκύψτε πρόχειρα από κάτω και δείτε αν είναι δακρυσμένα τα αμορτισέρ , αν τρέχουν ζουμιά στα πλευρά από τις μπουκάλες , αν και θα είναι καθαρισμένο βέβαια . Δείτε αν τα φωτιστικά μπρος πίσω έχουν τον ίδιο βαθμό φθοράς από την πολυκαιρία . Αν κάποιο φαίνεται πιο καινούργιο , πιο λαμπερό , εκεί ίσως αλλάχτηκε εξαιτίας σύγκρουσης και ψάχνετε αντίστοιχα το σημείο . Ψάξτε τα λάστιχα στις πόρτες και τα παρμπρίζ , αν έχουν υπολείμματα βαφής που σημαίνει ...... Δείτε την γενικότερη εξωτερική και εσωτερική κατάσταση για φθορές από τον χρόνο . Σκύψτε από κάτω για να δείτε τυχόν διαρροές από τον κινητήρα σε λάδια , κιβώτιο κλπ . Ελέγξτε τα κενά γύρω γύρω ανάμεσα στις πόρτες με το αμάξωμα , το καπό με το αμάξωμα και την πίσω πόρτα . Αν υπάρχουν διαφορές θα φανούν εύκολα . Προσοχή , θα δείτε μεταχειρισμένο , που σημαίνει ότι αν κάποτε χτύπησε ένα φτερό ας πούμε και αλλάχτηκε , δεν στραβωσε όλο το αυτοκίνητο . Δείτε αν όλα τα τζάμια είναι της ίδιας μάρκας πχ Saint Gobain . Ανοιγοκλείνουμε όλες τις πόρτες και τα καπώ μπρος πίσω , με αργή κίνηση . Ψάχνουμε να δούμε αν κλείνουν και ανοίγουν σωστά , δεν τις βρονταμε , αν δλδ ακουμπάνε στην κάσα στο αμάξωμα , δείγμα προβλήματος . Πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν ανεμπόδιστα . Αν υπάρχει στραβομαρα , φαίνεται και πάνω στην κάσα , περιφερειακά , όπου θα υπάρχει ξεβαψιμο εκεί που τυχόν βρίσκει η πόρτα . Το ίδιο ελέγχουμε αν οι πόρτες στο τελείωμα τους , εκεί που ακουμπάνε στην οροφή , έχουν τα ίδια κενά περιφερειακά , όπως επίσης αν ακολουθούν σωστά η μία την άλλη . Φαίνεται αν κοιτάξουμε το αυτοκίνητο υπό γωνία . Δουλέψτε το air condition διότι η επισκευή του είναι ακριβή . Η ψύξη θα φανεί αν βάλετε το χέρι σας στους αεραγωγούς . Δείτε πόσο σύντομα πρέπει να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ . Αν είναι να ξαναπεράσει σε δύο μήνες , ζητήστε να το περάσουν με δικά τους έξοδα τώρα και πηγαίνετε κι' εσείς . Ρωτηστε αν ισχύει η εγγύηση των 6 μηνών που συνήθως προσφέρεται για μεταχειρισμένα . Όποιος σας την δώσει ακόμη καλύτερα . Το αυτοκίνητο να έχει οπωσδήποτε και τα δύο κλειδιά του . Αποφύγετε την λογική του φθηνότερου και πληρώστε αυτό που θα βρείτε καλύτερο . Αγγαρέψτε έναν γνωστό σας ασφαλιστή , του δίνετε κάθε φορά που βρίσκετε κάτι τις πινακίδες και ψάχνει τα αρχεία των ασφαλιστικών για καταγραφές ζημιών . Δυστυχώς δεν κρατάνε όλες οι εταιρείες αρχείο ....... αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις . Το δυστύχημα είναι πως όσο περισσότερα γνωρίζετε γύρω από το ζήτημα , τόσο περισσότερο θα απογοητευτειτε από αυτά που θα συναντήσετε και θα βλέπετε . Γι' αυτό σας είχε προταθεί να πάτε καλύτερα για καινούργιο . Καλή επιτυχία . Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες...Πάντα πρωινή ώρα...τα περισσότερα που βλέπω έχουν κτεο μεχρι το '22-'23 ..εννοείτε με εγγύηση αλλιώς δεν το κοιτάω καν..δε θα μπω στην διαδικασία όσο και αν μου αρέσει..φθηνό 5-6 χιλιάρικα δε το λές που θα δώσο αλλά κατάλαβα τι εννοείτε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα