Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα

Είδα μια φίλη μου στο δρόμο ( δεν έχει σπουδάσει κάτι, έχει απολυτήριο λυκείου), και μου είπε ότι πήγε στον ΟΑΕΔ και έψαξε αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο και τις ειπαν οτι εχουν θεση για γραφειο σε μια δημοσια υπηρεσια, 6μηνο=600 ευρώ το μήνα. Η απορια μου ειναι η εξής: Δεν πρέπει να βγάλει ο κάθε ΟΑΕΔ, δημοσίευση που να αφορά το κενό κάποιας θέσης έτσι ώστε να γίνονται αιτήσεις? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μια πρόσληψη γίνεται μέσω ΟΑΕΔ, ή αν ένας εργοδότης αναζητά υπάλληλο μέσω προγράμματος, αναρτάται στους πίνακες. Έψαξε και δεν το βρήκε;

Επίσης μιλάμε για Δ.Υ. οπότε η προκύρηξη γιατί να βγει απ τον ΟΑΕΔ?

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.

Είτε κάτι δεν κατάλαβε καλά η φίλη σου είτε δεν στα είπε καλά. 

Ο ΟΑΕΔ δεν σου βρίσκει δουλειά σε δημόσια υπηρεσία έτσι απλά αν πας και τον επισκεφτείς και πεις δεν έχω δουλειά. 

Για πρόσληψη στο δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ, πρέπει να γίνει πρώτα προκήρυξη και διαγωνισμός με μόρια. 

1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Επίσης μιλάμε για Δ.Υ. οπότε η προκύρηξη γιατί να βγει απ τον ΟΑΕΔ?

Μάλλον εννοεί για τα κοινοφελη προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ. Αλλά σε αυτά δεν σου βρίσκουν δουλειά έτσι απευθείας. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Είτε κάτι δεν κατάλαβε καλά η φίλη σου είτε δεν στα είπε καλά. 

Ο ΟΑΕΔ δεν σου βρίσκει δουλειά σε δημόσια υπηρεσία έτσι απλά αν πας και τον επισκεφτείς και πεις δεν έχω δουλειά. 

Για πρόσληψη στο δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ, πρέπει να γίνει πρώτα προκήρυξη και διαγωνισμός με μόρια. 

Μάλλον εννοεί για τα κοινοφελη προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ. Αλλά σε αυτά δεν σου βρίσκουν δουλειά έτσι απευθείας. 

αν ειναι απο κατι ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ μπορει να δουλεψει σε δημοσια υπηρεσια αλλα νομιζω ο μισθος οτι ειναι χωμα ( 300 ευρώ)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

αν ειναι απο κατι ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ μπορει να δουλεψει σε δημοσια υπηρεσια αλλα νομιζω ο μισθος οτι ειναι χωμα ( 300 ευρώ)

Αυτό που λες είναι η πρακτική που έχουν αυτές οι σχολές (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) οι οποίες έχουν όμως και καθημερινά μαθήματα και έχουν και ηλικιακό όριο (μάξιμουμ 23) οπότε δεν μιλάμε για κανονική δουλειά.

Το πιθανότερο είναι ότι η φίλη δεν κατάλαβε τι της είπαν και μετά τα μετέφερε λανθασμένα σε όποιον συνάντησε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Αυτό που λες είναι η πρακτική που έχουν αυτές οι σχολές (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ) οι οποίες έχουν όμως και καθημερινά μαθήματα και έχουν και ηλικιακό όριο (μάξιμουμ 23) οπότε δεν μιλάμε για κανονική δουλειά.

Το πιθανότερο είναι ότι η φίλη δεν κατάλαβε τι της είπαν και μετά τα μετέφερε λανθασμένα σε όποιον συνάντησε

συνηθως οταν ζηταει μια δημοσια υπηρεσια μεσω οαεδ ατομα, τα προκηρρυσει ειτε η δημοσια υπηρεσια στο σαιτ της ειτε μεσω οαεδ επισης στο σαιτ. αυτο το να μπει καποιος σε δημοσια υπηρεσια επειδη πηγε και ρωτησε στον οαεδ, πρωτη φορα το ακουω. ή κανα βυσμα θα παιχτηκε ή κατι αλλο

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

συνηθως οταν ζηταει μια δημοσια υπηρεσια μεσω οαεδ ατομα, τα προκηρρυσει ειτε η δημοσια υπηρεσια στο σαιτ της ειτε μεσω οαεδ επισης στο σαιτ. αυτο το να μπει καποιος σε δημοσια υπηρεσια επειδη πηγε και ρωτησε στον οαεδ, πρωτη φορα το ακουω. ή κανα βυσμα θα παιχτηκε ή κατι αλλο

Είτε προκηρυχθεί μέσω οαεδ είτε προκηρυχθεί από την ίδια την υπηρεσία (υπό την εποπτεία του ασεπ) γίνεται με προκήρυξη, αποστολή χαρτούρας, μόρια, πίνακες κλπ.

Το ότι πήγε και ρώτησε στον οαεδ κλπ είναι ξεκάθαρο ότι άλλο της είπαν και άλλο κατάλαβε.

Για το μέσο που λες, δεν παίζει στο δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια (είναι άλλος ένας αστικός μύθος). Ναι έπαιζε τη δεκαετία του '80 και μέχρι τα μέσα του '90 αλλά όχι εδώ και πολλά χρόνια διότι όλα γίνονται με πίνακες, μόρια κλπ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Για το μέσο που λες, δεν παίζει στο δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια (είναι άλλος ένας αστικός μύθος). Ναι έπαιζε τη δεκαετία του '80 και μέχρι τα μέσα του '90 αλλά όχι εδώ και πολλά χρόνια διότι όλα γίνονται με πίνακες, μόρια κλπ

γελαει ο κοσμος ελα σταματα. θα μας πετανε ντοματες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

γελαει ο κοσμος ελα σταματα. θα μας πετανε ντοματες

Στα μόνα που παίζουν μέσο είναι πολύ μικρές συμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες που είναι μέχρι 60 ημέρες διότι αυτές οι προκηρύξεις δεν ελέγχονται από τον ασεπ (έτσι ήταν μέχρι 2018 σίγουρα τώρα αν έχει αλλάξει αυτό έκτοτε δεν παίρνω όρκο).
Κατά τ' άλλα μόνο με προκηρύξεις βγαίνουν οι θέσεις. Τώρα ότι γίνονται λάθη στη μέτρηση των μορίων ναι γίνονται αλλά μπορείς να κάνεις ένσταση και ο ασεπ θα σε δικαιώσει (αν όντως είχες δίκιο). Εδώ να προσθέσω ότι τα λάθη μπορεί να γίνουν είτε από απροσεξία των υπαλλήλων είτε εσκεμμένα (σπάνιο αλλά μπορεί να γίνει) είτε επειδή είναι κάπως αόριστη η διατύπωση της προκήρυξης και αλλιώς την ερμηνεύει ο υπάλληλος και αλλιώς ο ασεπ (μου έχει τύχει αυτό το 2017 όπου τελικά δικαιώθηκα μετά από 5 μήνες)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Στα μόνα που παίζουν μέσο είναι πολύ μικρές συμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες που είναι μέχρι 60 ημέρες διότι αυτές οι προκηρύξεις δεν ελέγχονται από τον ασεπ (έτσι ήταν μέχρι 2018 σίγουρα τώρα αν έχει αλλάξει αυτό έκτοτε δεν παίρνω όρκο).
Κατά τ' άλλα μόνο με προκηρύξεις βγαίνουν οι θέσεις. Τώρα ότι γίνονται λάθη στη μέτρηση των μορίων ναι γίνονται αλλά μπορείς να κάνεις ένσταση και ο ασεπ θα σε δικαιώσει (αν όντως είχες δίκιο). Εδώ να προσθέσω ότι τα λάθη μπορεί να γίνουν είτε από απροσεξία των υπαλλήλων είτε εσκεμμένα (σπάνιο αλλά μπορεί να γίνει) είτε επειδή είναι κάπως αόριστη η διατύπωση της προκήρυξης και αλλιώς την ερμηνεύει ο υπάλληλος και αλλιώς ο ασεπ (μου έχει τύχει αυτό το 2017 όπου τελικά δικαιώθηκα μετά από 5 μήνες)

Αν εχεις πτυχιο Πανεπιστημιο/ΤΕΙ ( αναλογα τι προκηρρύσει η θέση) , δυο μεταπτυχιακα, 7 χρονια προυπηρεσίας ( μοριοδοτηση εως 84 μηνες), και 3 ξενες γλωσσες επιπεδου προφισενσι το θεωρω παρα πολυ δυσκολο να μεινεις εξω, αν και υπαρχει κοσμος που μενει εξω. Παιζει ρολο και το βυσμα και το ξερω γιατι γνωριζω ατομα που τα ειχαν ολα αυτα και εβαλαν και μεσον

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε κάτι παρά μόνο στο "παίζει ρόλο και το βύσμα". 
Τι εννοείς ότι οι γνωστοί σου έβαλαν βύσμα για προκ στο δημόσιο; Είχαν κάποιον μέσα στην υπηρεσία και πχ έριξε κάποιον άλλο υποψήφιο (πχ δεν του μέτρησε ένα προσόν) για να ωφεληθεί κάποιος άλλος;  Μα ακόμη κι αυτό να έγινε υποχρεωτικά δημοσιεύονται οι πίνακες και φαίνεται από πού πήρε μόρια ο καθένας, οπότε αν κάποιον τον έριξαν άδικα στέλνει ένσταση στον ασεπ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nikos Chatzoglou είπε

Δεν διαφωνώ σε κάτι παρά μόνο στο "παίζει ρόλο και το βύσμα". 
Τι εννοείς ότι οι γνωστοί σου έβαλαν βύσμα για προκ στο δημόσιο; Είχαν κάποιον μέσα στην υπηρεσία και πχ έριξε κάποιον άλλο υποψήφιο (πχ δεν του μέτρησε ένα προσόν) για να ωφεληθεί κάποιος άλλος;  Μα ακόμη κι αυτό να έγινε υποχρεωτικά δημοσιεύονται οι πίνακες και φαίνεται από πού πήρε μόρια ο καθένας, οπότε αν κάποιον τον έριξαν άδικα στέλνει ένσταση στον ασεπ

αναφερομαι στο προιον ¨"φωτογραφικης προκηρυξης". οπως σαν αυτη που θα δημοσιευτει αυριο για τα ΚΕΠ

Θες να σου πω  ποιο ειναι το πιο αξιοκρατικο συστημα. Αυτο που αν θα γινει μετα την 1/1/2022. γραπτος διαγωνισμος στο δημοσιο

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα αν μπορεί κάποιος να βοηθησει.Μπηκε το πρώτο επίδομα ανεργίας 18/6 και τώρα έχουμε 30/7 και δεν έχει μπει το δευτερο.μου είχαν στείλει ένα μέιλ να μου προτείνουν μια δουλειά αλλά δεν απάντησα υπάρχει περίπτωση να το χάσω γι'αυτό ; 😬

Δημοσ.
Στις 30/7/2021 στις 5:53 ΜΜ, Insoele είπε

Παιδιά καλησπέρα αν μπορεί κάποιος να βοηθησει.Μπηκε το πρώτο επίδομα ανεργίας 18/6 και τώρα έχουμε 30/7 και δεν έχει μπει το δευτερο.μου είχαν στείλει ένα μέιλ να μου προτείνουν μια δουλειά αλλά δεν απάντησα υπάρχει περίπτωση να το χάσω γι'αυτό ; 😬

Ασχετο inso ,μετά απο πόσες μερες απο την αίτηση πήρες τα πρώτα λεφτά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...