Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους.Ετυχε προ τριμηνου  να αγορασω μια καινουρια μπαταρια αυτοκινητου γιατι ειχε ερθει η ωρα σιγα σιγα να αλλαξω την παλια που ειχα στο αυτοκινητο και ειχα σκοπο να το κανω μολις αρθει το lockdown του μαιου οπως και εγινε και υπηρχε γενικα μια ελευθερη κυκλοφορια παντου.Ομως λογω λαθος συνεννοησης με τον αδερφο μου γιατι κανουμε κοινη χρηση του αυτοκινητου την ειχε ηδη αλλαξει την μπαταρια του αυτοκινητου και ειχε ξεχασει να με ενημερωσει.Εν παση περιπτωσει μου εμεινε η καινουρια μπαταρια και δεν μπηκε καθολου στο αυτοκινητο.Θα ηθελα να μαθω αν την κρατησω ενα διαστημα χρονικο πχ ενα ετος στο σπιτι θα χαλασει η μπαταρια καθως και τα στοιχεια της ή δεν υπαρχει προβλημα? 

Ειχα διαβασει ενα αρθρο οτι αν μια μπαταρια αυτοκινητου καινουρια μεινει εκτος χρησης για ενα διαστημα χανει ενα ποσοστο της δυναμικοτητας της.Αν οντως ισχυει αυτο τοτε και τα μαγαζια που πουλανε μπαταριες αυτοκινητου και μενουν αδιαθετες για μεγαλα χρονικα διαστηματα δεν χαλανε εξισου κατα ενα ποσοστο?Επειδη δεν ξερω ομως σιγουρα αν ισχυουν ολα αυτα  γιατι δεν ειμαι ειδικος Θα ηθελα τα φωτα σας.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλό είναι να τη φορτίζεις τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο .

Άρα ή παίρνεις ένα φορτιστή , ή την δουλεύεις σωστά για λίγες μέρες στο αμάξι ή την πουλάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To τρίτο δηλ. την πουλάς, εφόσον η καινούργια που έβαλε ο άλλος αδελφός θα κρατήσει λογικά τουλάχιστον μια τριετία.

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.
Στις 4/7/2021 στις 12:47 ΠΜ, sonikk είπε

Γεια χαρα σε ολους.Ετυχε προ τριμηνου  να αγορασω μια καινουρια μπαταρια αυτοκινητου γιατι ειχε ερθει η ωρα σιγα σιγα να αλλαξω την παλια που ειχα στο αυτοκινητο και ειχα σκοπο να το κανω μολις αρθει το lockdown του μαιου οπως και εγινε και υπηρχε γενικα μια ελευθερη κυκλοφορια παντου.Ομως λογω λαθος συνεννοησης με τον αδερφο μου γιατι κανουμε κοινη χρηση του αυτοκινητου την ειχε ηδη αλλαξει την μπαταρια του αυτοκινητου και ειχε ξεχασει να με ενημερωσει.Εν παση περιπτωσει μου εμεινε η καινουρια μπαταρια και δεν μπηκε καθολου στο αυτοκινητο.Θα ηθελα να μαθω αν την κρατησω ενα διαστημα χρονικο πχ ενα ετος στο σπιτι θα χαλασει η μπαταρια καθως και τα στοιχεια της ή δεν υπαρχει προβλημα? 

Ειχα διαβασει ενα αρθρο οτι αν μια μπαταρια αυτοκινητου καινουρια μεινει εκτος χρησης για ενα διαστημα χανει ενα ποσοστο της δυναμικοτητας της.Αν οντως ισχυει αυτο τοτε και τα μαγαζια που πουλανε μπαταριες αυτοκινητου και μενουν αδιαθετες για μεγαλα χρονικα διαστηματα δεν χαλανε εξισου κατα ενα ποσοστο?Επειδη δεν ξερω ομως σιγουρα αν ισχυουν ολα αυτα  γιατι δεν ειμαι ειδικος Θα ηθελα τα φωτα σας.

Σας ευχαριστω.

Βασικά η "δυναμικότητα" της μπαταρίας δεν ξέρω καν τι είναι, ξέρω όμως ότι σιγά σιγά χάνει την αποθηκευμένη ενέργεια της, κάπου 10% το μήνα, και αν αδειάσει τελείως δημιουργούνται μέσα στην μπαταρία καταστρεπτικές μη αναστρέψιμες χημικές αντιδράσεις.

Επίσης έχε υπόψιν ότι ακόμα και αν την συντηρείς όπως πρέπει (φόρτιση ανά 20-30 ημέρες), τότε μετά από ένα χρόνο θα έχει χάσει ακριβώς ένα χρόνο από τη ζωή της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυστυχώς την πάτησες. την έχω πατήσει κι εγώ έτσι. 2 φορές κιολας. Το κακό είναι ότι αν την αφήσεις 1-2 φορές και αδειάσει μετά πάπαλα η μπαταρία. Αλλά και φορτιστή να πάρεις και να τη διατηρείς, τι νόημα έχει; Θα την κάνεις τι; Θα την βάλεις όταν σου χαλάσει αυτή που έχεις τώρα; Τότε θα έχει χαλάσει και αυτή που έχεις "παρκαρισμένη". Νομίζεις αν την έχεις παρκαρισμένη θα σου κρατήσει; Σε εμένα και τις 2 φορές πήγε χαμένη. Αν μπορείς πούλα την. Είναι η καλύτερη λύση και ό,τι πιάσεις.

Επεξ/σία από Bitbit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...