Προς το περιεχόμενο

Αξιζει απο Μαγειρας σε κατι αλλο?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

4 ώρες πριν, Jos3ph είπε

Το αγαπάς ; όχι 

Είσαι καλός ; όχι

Δεν ξέρω τι να σου πω.

Τα παρατάει όλα και αλλάζει αντικείμενο απασχόλησης. 

Οχι τόσο για το αν θα τον κράξει το αφεντικό η θα πέσει απόλυση, αλλά γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο πελάτης που πάει να φάει. 

Edit: Το πρώτο quote έγινε κατα λαθος.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

αυτο το εγραψα ως απάντηση  στο να παει να δουλεψει σε ΣΜ ή μεταφορική.Αλλωστε υπάρχει το quote απο πανω.

Προτείνετε δηλαδή σε έναν άνθρωπο που εργάζεται στην εστίαση να μεταπηδήσει σε άλλον χώρο χωρίς ειδίκευση για 700.

Από τα 1500 που είναι τώρα!

Οκ υπάρχουν και αυτές οι απόψεις 🙂

11 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Προτείνετε δηλαδή σε έναν άνθρωπο που εργάζεται στην εστίαση να μεταπηδήσει σε άλλον χώρο χωρίς ειδίκευση για 700.

Από τα 1500 που είναι τώρα!

Οκ υπάρχουν και αυτές οι απόψεις 🙂

Οχι δεν προτείνω τίποτα τέτοιο.Δεν καταλαβαίνω πως φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας το 

Αναφορά σε κείμενο

Και θα δουλευει όλο το χρόνο για τα ίδια πάνω κάτω χρηματα.Τωρα δουλευει 6 μηνες .

5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εσύ δηλαδή τα μετράς όλα με τα λεφτά;

Εγω ναι,αυτός δεν ξερω.Ο καθένας τα μετρά διαφορετικά.Δεν είναι ολοι το ίδιο.

5 ώρες πριν, phanispal είπε

Εσύ δηλαδή τα μετράς όλα με τα λεφτά;

Το 5% δουλεύει σ' αυτό που γουστάρει και μάλλον πολύ λέω. Οι υπόλοιποι φαντάζομαι για τα λεφτά δουλεύουμε. Αντε και να πω και 1% επειδή βαριέται να κάθεται, κι αυτοί όχι μάγειρες σίγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/7/2021 στις 8:05 ΜΜ, RenVen είπε

Εχω καμια 10ετια στις κουζινες (α μαγειρας) σε ξενοδοχεια,μενω σε νησι αλλα αρχιζει και με κλαταρει το καθε μερα 6 μηνες σερι,εχω φτασει στο 1500ρικο το μηνα,σκεφτομαι να κανω κατι αλλο και με πιο λιγα,(σουπερ μαρκετ,εργατης σε καμια μεταφορική κλπ) δε θελω δουλεια παραγωγης με λιγα λογια,οσοι δεν ειναι μαγειρες ισως δεν καταλαβουν τι εννοω οπότε αν υπαρχει καποιος μαγειρας εδω μεσα που να παρατησε μετα απο χρονια τη συγκεκριμένη δουλεια θα ηθελα τη γνωμη του.

Ειμαι 35 χρονων

Σαπίλα μεγάλη η δουλειά του μάγειρα και χαμηλότατο επίπεδο εργαζομένων. Το βασικό σου πρόβλημα είναι ότι δουλεύεις σε νησί και το 2ο βασικότερο ότι δουλεύεις σεζόν. 

Αν δεν ήσουν σε νησί και δουλευες όλο το έτος, θα υπήρχαν επιλογές. Να ξέρεις σε μεγάλες πόλεις υπάρχει έλλειψη καλών ψηστών σε ψητοπωλεία. 1500 δεν θα πάρεις, αλλά 900-1000*14, θα πάρεις αν είσαι καλός και σε καλύτερο περιβάλλον. 

Πάντως για μένα η δουλειά του μάγειρα είναι μέχρι 35 χρονών. Μετά αρχίζουν και σε εγκαταλείπουν οι φυσικές και πνευματικές σου δυνάμεις και θα έρθει ένας πιο νέος και θα σε βγάλει "μη αποδοτικό".

Το βασικό και κύριο είναι οι γνωριμίες που θα κάνεις μέσα στο χώρο, ώστε να ανέβεις. Πολλοί θέλουν έμπιστα άτομα να διοικούν κουζίνες χωρίς να ασχολούνται αυτοί -  να έχεις ένα σύνολο δεξιοτήτων δηλαδη και όχι μόνο να μαγειρευεις.  Μόνο με αυτές μπορείς να γλιτώσεις τα "κάτεργα". Αν είσαι ένας απλός μάγειρας που μόνο να μαγειρευεις μπορείς, την έχεις άσχημα. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Φιλε μου αυτα που διαβασα ειναι η ιστορια μου. Ακριβως τα ιδια σκεφτομουν. Ασχοληθηκα με την πολιτικη στην αρχη παραλληλα με το επαγγελμα, και οταν βγηκαν οι δικοι μας στη βουλη , στο κυλικειο, τακτοποιηθηκσ μονιμος. 

3 πλα λεφτα, χαλαροτητα διοτι πολλοι βαχουν δικους τους αχρριαστους, γνωριμιες, χαβαλες και βεβαια εξτραδακια ....

17 ώρες πριν, ELTASSOS1 είπε

Φιλε μου αυτα που διαβασα ειναι η ιστορια μου. Ακριβως τα ιδια σκεφτομουν. Ασχοληθηκα με την πολιτικη στην αρχη παραλληλα με το επαγγελμα, και οταν βγηκαν οι δικοι μας στη βουλη , στο κυλικειο, τακτοποιηθηκσ μονιμος. 

3 πλα λεφτα, χαλαροτητα διοτι πολλοι βαχουν δικους τους αχρριαστους, γνωριμιες, χαβαλες και βεβαια εξτραδακια ....

προφανως ομως ο ανθρωπος δεν είναι βυσμα και μάλιστα για βουλή ουτε εχει ολος ο κόσμος ορεξη να γλυφει πολιτικους  για προσωπικό συμφέρον. 

Στις 3/7/2021 στις 8:05 ΜΜ, RenVen είπε

Εχω καμια 10ετια στις κουζινες (α μαγειρας) σε ξενοδοχεια,μενω σε νησι αλλα αρχιζει και με κλαταρει το καθε μερα 6 μηνες σερι,εχω φτασει στο 1500ρικο το μηνα,σκεφτομαι να κανω κατι αλλο και με πιο λιγα,(σουπερ μαρκετ,εργατης σε καμια μεταφορική κλπ) δε θελω δουλεια παραγωγης με λιγα λογια,οσοι δεν ειναι μαγειρες ισως δεν καταλαβουν τι εννοω οπότε αν υπαρχει καποιος μαγειρας εδω μεσα που να παρατησε μετα απο χρονια τη συγκεκριμένη δουλεια θα ηθελα τη γνωμη του.

Ειμαι 35 χρονων

μακρια απόσουπερ μαρκετ. εταφορικές δεν ξέρω τι παίζει,σιγουρα πολύ χειροτερα απ' ότι πριν μια δεκαετία. πολλοι γνωστοί μου που ηταν στην ίδια φάση με σενα μαζεψαν λεφτά σεζον για λίγα χρόνια και μετα ανοιξαν δικά τους μαγαζιά, ενας μαλιστα το έχει καθαρά μαγειρίο και βαζει και προσφορές πχ σε πελάτες που παίρνουν πακέτο ή ντελίβερι 5 μέρες τη βδομαδα εχει 20% εκπτωση.  δουλευει κυριως μεσημέρι με εργαζόμενους που παίρνουν από κει φαγητό, μαλιστα πολλοι παίρνουν και για το σπίτι. 

• Like 1

17 ώρες πριν, ELTASSOS1 είπε

Υπάρχουν και άνθρωποι με αξιοπρέπεια.
Επιπλέον, δεν ασχολήθηκες με την πολιτική. Έγλυφες πολιτικούς. Να είμαστε ακριβείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...